úterý 15. března 2011

Královský běh - Na Karlštejn! [a zpet] :)

V sobotu jsem tradičně plánoval delší běh spojený s běžeckou turistikou. Vzhledem k plánované vzdálenosti 40-45km ani při mém "kochání" by se to zase nedalo úplně nazvat jalovým během. Ráno jsem vykoukl z okna a jak se různě oteplovalo, tak jsem se během 15 minut průběžně převlékal, pak jsem se ještě ode dveří vrátil pro baterku do čidla na botě, a už jsem slyšel... "Ty se chystáš, jak chudý král do boje"!"), a taky jo, já se chystal... "Na Karlštejn!:)

Protože jsem si nebyl jistý, jestli někde nezabloudím a jak to půjde, tak říkám svoji nejmilejší manželce jasné slunéčko, kudy poběžím, aby mě kdyztak vyzvedla:).. Odpověděla mi, že v tom případě děti přijdou o tatínka, ale ona zůstane doma... Kdyby totiž vyrazila na cestu autem i ona, tak by přišly i o maminku:).. Tomu jsem se smál ještě v Ořechu..

Před 9 jsem nakonec vyrazil. Počasí bylo krásné, slunečné, ale foukalo, takže jsem se zase tolik neflákal a běžel normálně. tady se slušelo dodat, že já, kvůli bezpečnosti po silnicích zásadně běhám ve žluté reflexní vestě [Safety first!:]. Mám dvě dobré zprávy. 1) Čeští řidiči nejsou lhostejní a 2) Pořád se neberu vážně..

No schválně zkuste si na okresní silnici (nikde žádné pořádně keře), sedět na bobku v příkopě v reflexní vestě a konat potřebu. Stoprocentně v tu chvíli začnou jezdit kolem automobily a i autobus:). I když jsem to nijak neprotahoval, jeden řidič hned zastavil a jestli jsem v pořádku... Povídám naprosto, já mám totiž papír vždy s sebou:).

Cesta díky příjemnému zastavení probíhala vesele:) a za "chvíli" už jsem stoupal po červené kopcem ke Karlštejnu..


Vyběhnu nahoru a potkávám skupinu Američanů na kolech, jak tam bloudí s mapami, různě je točí a ptají se okolo, jak se na kolech dostanou na Mořinu.. Povídám, jen se napiju a běžím zpátky, pojďte, já vás kousek povedu.. A tak jsem jako vodič seběhl vepředu z kopce a dole zatočil do kopce k Mořině. No dlouho jsem byl vepředu, i když bylo jasné kudy, nějak neměli sílu a rychlost mě předjet. A tak jsem před nimi cvičně vyběhl nahoru do kopce u Ameriky, rozloučil se a běžel napřed k Mořine s tím, že mě po cyklotrase po cestě někdy předjedou a že si zase zamáváme.. Nepředjeli! :)

Ale tu Ameriku, Kanadu a Mexiko si dám někdy příště, po turistických trasách. To bude blouděníčko:)...

Mějte se fajn, ať si všechno užíváme! Nejen běhání ale život obecně! 12:)

14 komentářů:

  1. :) Jako obvykle jsem se nasmala :)

    OdpovědětVymazat
  2. 2 S0c: :), mas pravdu, zivot je krasny a ma cenu se radovat z kdejaky prihody:), uzivat si to... Vsak to znas jiste sama.. MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  3. :-D :-D :-D Tak tohle mě opravdu hodně rozesmálo :-) Fakt děkuji za zlepšení nálady :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Haha, manzelku mas humoristku :D Ze pozdravujem :) Skoda, ze uz nie som v PH, by som si niekedy na taketo bludenie s tebou vybehol...alebo radsej na kole, by som ti robil sprievodne vozidlo.

    OdpovědětVymazat
  5. wow, osamělý kadič v reflexní vestě! Gratuluji :-)

    OdpovědětVymazat
  6. No jsem rad, ze vas to pobavilo, i kdyz je to, jak rikaji americane trochu "embarrassing" :) tak je skoda, takovyto zazitek nerici, smich je nejlepsi.. A me zase nevadi, kdyz se lidi smeji mne:).
    2 Duri, urcite, ale jakepak doprovodne vozidlo, vybehneme normalne..:)
    2 Jitka: jsem rad, neni nad to se povabit, svet by bez toho byl smutne misto...
    2 JM: Ten titul nema chybu. Kamarad to komentoval slovy PZB (po... z Butovic).. MSF!

    OdpovědětVymazat
  7. Mé oblíbené téma :oD
    Já když takhle někam lezu, tak si alespoň sundavám reflexní pásky. Tedy zbudou mi drobnosti na oblečení a botách, ale to už neřeším (většinou to nestíhám řešit :o))

    OdpovědětVymazat
  8. Honzo, zase jsi mě pobavil. Potřeba v příkopě? Když musíš, tak prostě musíš :o))))) To člověk neovlivní. A jinak - Američani určitě znovu zabloudili :o))))) tomu bych se vůbec nedivil :o))))
    Měj se a těším se na Tvé další zážitky.
    1bubobubo

    OdpovědětVymazat
  9. Pro pobavení ostatních přidám také jednu podobnou historku. Při maratonu v Římě na mě přišla velmi silná potřeba asi na 10.km uprostřed města. Byl tam jediný osamělý strom u baráku. Pro Pražáky - asi jako ten strom na Národní u Voršilek, ale naštěstí bez plotu. Prorazil jsem diváky, dřepl, vykonal a odběhl (vše asi za 20 vteřin). Naštěstí mě nikdo nehonil.
    Evžen

    OdpovědětVymazat
  10. 2 1bubo: :), predstav si, pohledem na mapu jsem zjistil, ze kousek je "Bubakov" :), no to se tam musim zabehnout podivat..
    2:) Evzen: Presne tak, kdyz musis, tak musis:)... Ovsem, co na to Sara??? :)

    OdpovědětVymazat
  11. Vidím, že jako běžec jsi i vynikající cyklista :))

    A jen tak mimochodem: díky za tip na Born to Run. Koupil jsem, četl jsem, zapálil jsem. Restartlo mě to a za březen už mám první stovku. Díky ti, aerobní mágu :)

    OdpovědětVymazat
  12. 2 machy: :), ja nejsem zadny mag, maximalne magor:)... Jsem rad, ze se ti libilo...Mam kdyztak i originalni audibook:). At ti to vse vychazi.. MSF!

    OdpovědětVymazat
  13. Frajer:-) Z Karlstejnu jsem jednou taky bezel do Prahy, ale tam a zpatky zatim ne-e;-)
    Ameriky jsou nadherny..

    OdpovědětVymazat
  14. Sára ještě nelítala.

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...