pátek 11. března 2011

Většinou vítězím, běhám totiž sám!! :)

Věřím, že nikdo, kdo sem zabloudí není na tom tak špatně, aby propadal silným depresím, ale špatným náladám propadají asi občas všichni... Málokdo z nás si uvědomuje, že právě jarní měsíce patří mezi ta nejdepresivnější období. Pěkně počasí ne a ne začít, zásoby serotoninu (hormonu štěstí) se ztenčily na minimum, kvůli zimě a nedostatku slunce ho máme ještě výrazně méně.. Jak se pak se má bojovat se špatnými náladami -- pochyby v nás často získávají převahu..

Navíc u spousty svých známých/spolužáků teď v předjaří ještě pozoruji jeden závažný trend. Ve velké míře se objevují nové (pánské) časopisy o módě, o životním stylu... plné fotografií sexy chlápků a tyhle obrázky jsou, jak jsem vypozoroval, u některých mužů horší než zápalky v rukou děti.:) Jak vidí ty "reálné" modelové chlápky, štíhlé, svalnaté.. a najednou se stane to asi nejhorší. Ti obyčejní chlapci přestanou mít rádi sami sebe, začnou "nenávidět" své tělo, které má do dokonalosti časopisových obrázků hodně daleko. Podle všeho prožívají srovnatelná traumata jako mladé holky, když se upnou na vychrtlý vzhled modelek. U chlapů to často vrcholí šílenými pokusy o nadměrné cvičení, využívání různých podpůrných prášku i anabolických steroidů. Ty konce jsou někdy komické jindy tragičtější..:(

Přitom o co jde? Mít rád sám sebe, doprčic vždyť ty moje nohy/ruce... mě nosí, zvedají.. Měl bych jim být vděčný, radovat se z toho, děkovat jim a užívat si to... Máme své roky, ale přeci kvůli tomu nebudeme nešťastní.. Když jim to říkám, tak poslouchám, že... kdyby oni taky úspěšně zhubli a běhali, tak by byli taky v pohodě. [Proč teda neběhají?:)] ..

Že určitě i v tom běhu často "vyhrávám".. Prostě na to se nedá nic říci, takové blbosti...

A tak s úsměvem popravdě odpovídám...

Jasně, máš pravdu.. Já většinou vítězím, protože já... běhám sám!!!!! :)

Ať se nám dobře a vesele žije a běhá! 12:)

10 komentářů:

  1. Naprosto s tebou souhlasím, není nad to, zachovat si zdravý "selský" rozum... Tvůj optimistický přístup se mi moc líbí, pesimista by za stejných okolností nejspíš odpověděl: "Většinou dobíhám poslední..."

    Pavel S.

    OdpovědětVymazat
  2. Honziku, v mnoha vecech mas pravdu. Ale par bodu snad snese polemiku (spis jen pohled odjinud), tak snad se mi to podari co nevidet sepsat. Btw. prosimte, co je to ten 'serutin'? :o)))

    OdpovědětVymazat
  3. Nikie: urcite:), upsal jsem se a jdu to opravit:)... Myslel jsem serotonin a melatonin (hormony štestí)...
    Samozrejme, ja obcas provokuju zjednodusenym videnim, tak hlavne neco napis..:) tesim se.. 12:)

    OdpovědětVymazat
  4. Ale ono to jednoduché v podstatě je, jen se z toho občas dělá věda a někdo i byznys. Netušil jsem, že i chlapi v našem věku řeší takové věci.
    Milan M.

    OdpovědětVymazat
  5. Milane, me to taky uprimne dostalo, kdyz chlápci 35-40 i 45+ resi neco takoveho. To me zasahlo. proto ten zapis:). MSF!

    OdpovědětVymazat
  6. Ty špatný nálady, s tím souhlasím. Kolem mě mají poslední dobou špatnou náladu skoro všichni.... Hlavně já a je to dost otravný. Snažím se být optimista a jsem člověk, který na věci kouká z té lepší stránky. Ale letos mě to nějak mele ... :-D Naštěstí existují blogy, kde se člověk může vypsat a vidí, že v tom není sám ;-) Díky... Jitka

    OdpovědětVymazat
  7. "Kdo chce ten může, kdo nechce najde si důvod" :)) Proč dělat složité a náročné věci jako běh nebo jiné aerobní aktivity když to jde jednodušeji stačí si o tom jen přečíst :))
    A kdyby tušily že z běhu bolej nohy :)
    A rano nemužou rozchodit achilovky :)
    Tak by je takova šílenost jako běh ani nenapadla :))
    A když se má člověk rád nepotřebuje ani hubnout :)
    Všichni jme stejní :))

    OdpovědětVymazat
  8. Po ránu bych dodal že to nemusí být ani pánské časopisy on stačí i kdejaký web :)))
    Spousta lidi se tam zhlídne v maníkach co běhaj daleko a jak to dopadne no to přece vidíme všichni kolem sebe :)) Když ono se na to "brzdi brzdi neuspěchej to" strašně špatně slyší :)
    Tak at se to aspon tobě Honzo vyhne MSF :)

    OdpovědětVymazat
  9. 2 ll: mas velkou pravdu. To brzdeni se je zaklad. Nic neuspechat, uzivat si to:), o to jde a pro ty, co se potrebuji pomerovat, tak aby se pomerovali sami sebou. Pak by to melo byt OK:).
    Dik za podporu, ruznym naladams e neubrani ani svatej:), ale ze bych se nechal zblbnout nejakymi panskymi casopisy? Doufam, ze tohle, stejne jako poplaznenost mladsimi zenami se mi uz vyhnulo a vyhne.:). MSF! At nam to vesele a radostne beha. Na distanci nezalezi!

    OdpovědětVymazat
  10. 2 Jitka: Drzim ti palce na to Tvoje usili, ono nic neni jednoduche, pro nekoho je to 1km, pro jineho 10, pro dalsiho je to 100. Ale v principu je to hodne podobne, asi je potreba, (a ja to tem znamym rikam furt) aby se pomerovali hlavne sami sebou, vuci sobe a svym pocitum posuzovali svoje usili.. Tak at se dari, jaro snad uz je tady!!!

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...