středa 3. srpna 2011

Pocity

Tak jsem KONEČNĚ začal běhat do práce. A protože já dokážu zabloudit i na okruhu kolem parku ve FL, že Nikie:), tak jsem nic nenechal náhodě a radši se ještě jednou zeptal na cestu přes most, abych nemusel (jako dříve) běhat po trase tramvaje z Hlubočep do centra:). Nikie mi to vysvětlila, nicméně jsem už dopředu věděl, že v mém případě je stále šance na zabloudění, obzvlášť při přeběhu Barandovského mostu. Ovšem cyklisté jsou hodní lidé a celkem mě buď sami o sobě (je to součást relativně frekventované cyklostezky) nebo svými radami úspěšně navigovali. Fakt příjemné proběhnutí, zajímavé, do práce 15.51km, z práce pozor 15.15 (!), nádherný čísla, o tom žádná, RunKeeper mi dělal velkou radost, ale skoro 1/2km rozdíl?


Protože jsem už ráno plánoval, že pokud to stihnu, chtěl bych běžet i zpátky a tak jsem se snažil zapamatovat si důležité orientační body. Jako, u zelené lavičky doprava k vodě, u spícího bezdomovce nahoru do kopce, a tak..:). Naštěstí, jsem běžel domů relativně v čas, akorát kolem 4.15, když jsem běžel okolo vody, přemalovávali lavičku na hnědo (!), ale kousek zelené ještě zůstával... Klika! Stejně tak bezdomovec stále ležel na stejném místě, už jsem se bál, že je po smrti... už jsem chtěl do něj šťouchnout, když v tom se pohnul. No málem jsem měl srdeční zaútočení:).

Snad už nezabloudím a doufám, že to budu zkoušet běhat snad častěji, v MHD to trvá asi 45minut, se semaforama a tak jsem to běžel 1:23 [ta čísla, sama radost:)], takže vlastně děsná úspora času, protože skoro 3h proběhnutí mě efektivně stalo jen asi 1.5h času. Je to asi pocit, který má alkoholik, když mu zlevní pití o pár korun a on v rámci "úspor" [je to přeci levnější] hned vypije o litr víc:).

Začíná se mi různé v hlavě honit ten rychlejší cíl na podzimní maratón [co jsem si to zase vymyslel], zatím jsem se rozhodl, že nic nezměním a budu běhat "pocitově", prostě abych naběhal své tradiční "hluché" :) km, s tím, že občas přelezu plot a zkusím zaběhat intervaly nebo kopce. Ale tak nějak "na pohodu", žádná křeč.

Hlavně se těď těším, že by po 3-denním výletu k rodičům se měl vrátit junior a že zase budeme spolu běhat. Vždycky mi při pobíhání hučí do hlavy, takové ty základní problémy z počítačových her - jestli být "tank", nebo 'damage-dealer" nebo snad "paladin"? :) Jestli bojovat za světlou nebo temnou stranu síly? No mám hlavu jako včelí úl, naštěstí při sólo proběhnutí všechny tyto informace zaponenu, abzch je příště mohl poslouchat znova. Ale o to nejde. Jak si říkám, jde o pocity, člověk většinou zapomene, co mu kdy kdo povídal, ale pamatuje si, jak se při tom cítil. A to je pocit k nezaplacení. Běhat se svým synem.

Ať se daří a vy co sem zabloudíte, ať máte ze všeho taky jenom hezký pocity!

12:)

PS. na požádání dávám mapičku, mam to jako trasu na runsaturday..

12 komentářů:

  1. podle fotek máš trasu nádhernou hlavně ty zarosté schody s mostem v pozadi to je super.)
    Tak trošku ti zavidím po malé změně umistění pracoviště kolo do práce nelze vubec a běhat lze jen z práce což mi došlo až když sem si tady brečel jak se někdo má :)) tak at ti ten dvoufázoví tréning vydrží a synkovi řekni že tank je blbej je vněm málo místa na nohy a hlavu :)) MSF

    OdpovědětVymazat
  2. Úspora času je to nesporná a hlavně budeš schopen naběhat spoustu pohodových (hluchých)km bez toho že by jsi se stresoval, že 3 hodiny času, které jsi mohl věnovat rodině,zahradě,či domu, věnoval pobíhání :o) Tím bude tvůj trénink na Stromovku kvalitnější. A opravdu podle fotek to vypadá na pěknou trasu i když vede od centra Prahy. MSF
    1bubobubo

    OdpovědětVymazat
  3. Mno nadhera :) Navrat k prirode, zadny auta a tramvaje, ale jenom vlastni nohy! Tak to ma byt :) To by byla nadhera, kdybychom vsichni do prace behali (ne, ze bych to sama ubehla... cista utopie, ale hezka predstava:).

    OdpovědětVymazat
  4. Pratele, jsem rad, ze se cesta libi, jediny horsi misto je barandovsky most, ale tam fouka svezi vitr:), takze se daji ta auta preckat.
    Jinak nabrezi, naplavky.. uplne supr, pochopitelne prokopak az dolu po hlubocepske taky nema chybu.
    2 ll: No nevim, jestli standardne zvladnu 2-fazove, ale chtel bych aspon 1x tydne, ono to neni uplne jednoduche to sladit, ale jako "planovac", to ja jsem reprezentatnt, uplnej Sebrle:). Zkus promyslet, treba taky na neco prijdes, mimochodem Nikie je mistr prazskych trati!
    2 1bubo: Petre, trasa je hezka, fakt jsem necekal tolik zelene a mas naprostou pravdu. Necitim se provinile, ze si "pobiham", holt ta "uspora" casu dela divy:). Ovsem cas ve Stromovce ted vidim jako velmi podruzny.
    2 S0c: Ubehla bys to uplne v pohode, je to z kopce, a ty bys taky mohla bezet podle vody:). Jinak ja tramvaje mam rad. nesmrdi! :)
    MSF, 12:)

    OdpovědětVymazat
  5. Z noveho bytu to mam do prace 30 km vzdusnou carou - treba to taky nekdy budu behat denne:-))

    OdpovědětVymazat
  6. jjo 30km denne to by bylo super, kdybych nemel tolik zamestnani, tak bych se s and k tomu i dostal, ale co neni, muze byt:). Drzim palce!!! Ty jsi kral adrenalinovych akci! MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  7. Teď to asi bude hodně naivní otázka, ale můžu se zeptat, jak to řešíš prakticky? Chtěla jsem do práce chodit pěšky, ale nějak mi to nejde vyřešit s následným celodenním fungováním. Máš v kanceláři sérii náhradního oblečení? To chce celou skříň, ne? Necháváš tam diář a takové ty hromady pracovních drobností? Svačinu si kupuješ až během dne?
    Zjistila jsem, že chodit pěšky do práce je pro mě asi pro tohle všechno, nemožné. Musela bych si do práce přestěhovat půlku šatníku (každý den musím být elegantní a přitom nikdy dva dny po sobě v tom samém). Navíc když do tašky složím diář, telefony, sešit s poznámkami, svačinu (protože přes den už není čas na nakupování), tak je to těžké. Peggy

    OdpovědětVymazat
  8. No my chlapci:) to mame vyrazne jednodussi. Mam v praci nahradni obleceni, toaletni potreby i oblek kdyby na to prislo:), diar a vse mam v iphone a na netu nebo v malem sesitku:). Svacinu si koupim pak ale mam u sebe i emergency:). Myslim ze se to da resit vzdy den dva dopredu, ale ja jsem rozeny planovac:). Podle me zalezi na tom jak moc chces, aspon ja to znam od sebe. Kdyztak muzes mit sport.obleceni a jit z prace domu, ne :)
    Drzim palce! 12:)

    OdpovědětVymazat
  9. Jasně, že jsem řešila i variantu chodit pěšky domů z práce, ale pak by se mi v kanceláři tak nějak hromadilo špinavé oblečení :-) Ale chápu, asi holt dost nechci, protože v nové práci si teprve dělám systém a tohle by byla asi moc velké komplikace na začátek :-) Peggy

    OdpovědětVymazat
  10. Peggy, sama jsi to trefne rekla:). Myslim, ze je to jen a jen v hlave a v nas:). Chodit a popobehnout z prace domu muze byt naopak skvela vec. Clovek si vycisti hlavu, promysli, co delal spatne, udela "tecku" za pracovnim dnem...neni to nic "zavodiciho". Mimochodem, muzes mit batuzek a bud to delat obden (kdy si prineses ciste veci do prace na beh a odneses "spinave" domu) nebo jednosude poskladas do batuzku a bezis/jdes domu s batuzkem.
    Ja ted premyslim, co za batuzek, Harry mel tusim na svem blogu nejake doporuceni, Milos uz 3 mesice slibuje prehled batohu na behani a jeho recenze:). Koukni.. ja tak nebo tak neco brzo koupim, jak se blizi podzim, bude nestalejsi pocasi a vetsi zima, tak se batuzek sejde. MSF!

    OdpovědětVymazat
  11. Je až neuvěřitelné, jak jsme stejní a řešíme stejné problémy, i když žijeme každý jinde a děláme něco jiného. Já jsem začal z důvodu časových úspor běhat do práce začátkem prázdnin. Protože dělám dlouhé směny i o víkendech, taky jsem musel rozlousknout záležitost logistiky. Nakonec jsem zvolil batoh Salomon XA20, do kterého se mi vejde jídlo na celý den, pití, doklady, nějaké oblečení a spousta dalších věcí a přitom to není žádná krosna, ale skvělý běžecký batoh, který na zádech sedí jak přilepený. Není fakt nic lepšího, než si hned po "šichtě" resetovat mozek během a domů přiběhnout jako znovuzrozený. Mějte se fajn a běhejte, je jedno kde a kdy. Muttyz.

    OdpovědětVymazat
  12. to je neuveritelny!!!!!! Zrovna o nem uvazuju, koukam na recenze a rikam si-- mam/nemam/mam/nemam? :) kdyz v tom prijde mail od tebe. takze problem vyresen:), ted jen najit, kde ho maji na sklade:). zatim a dik! 12:)

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...