pondělí 8. srpna 2011

Probouzení draka

Určitě je příliš brzo se zabývat tím, jestli poběžím tu Stromovku na nějaký lepší čas, ale něco se přeci jen děje... Na jedné straně se pořád nemůžu úplně vymanit/vystoupit z nějakého šíleného kolotoče, asi jako když se moje Deri honí za svým ocáskem. [U štěňat ten kolotoč vypadá roztomile, ale u nás starších je to spíš o ztrátě kontroly:(.] Sice jsem doufal, že se rychle zvedne kilometráž mých výběhů a tím i hodiny strávené na trase, asi jako mávnutím kouzelnou hůlkou, ale nic naplat, musím to budovat postupně.:)

Ono to postupně budování a překonávání je asi to, co mě nejvíc žene dopředu. Silní si své síly podle všeho tolik neváží, stejně tak od přírody rychlí a vytrvalí jedinci asi všechno berou jinak, ale my, co si všechno (radostně) musíme postupně "naběhat" ke svým časům, ať už jsou jakékoliv, máme úplně jiný vztah, že?:)

Na druhé straně (naštěstí) pořád cítím, že ten "hlad" po běhání ve mně je a tak nezbývá než citlivým a pečlivým plánováním -- třeba pomoci běhání do práce/z práce -- se dostat zase do lepší běžecké pozice:). Ale nejdůležitější na tom všem je, že i při tom průběžném bojování nemizí moje radost (ťuk-ťuk)... ona je sice na začátku skrytá, někde v koutku zalezlá, ale jak udeří 4-5km, vykoukne a s každým dalším km se ta potvůrka ve mně víc rozlézá a i nějak vystrkuje růžky. :)

Takže potom poštuchuju výletní cyklisty v Prokopáku, dělám navigaci [předbězce] zabloudilým automobilům, proháním jezdce na koních a různé jiné opičky:). V sobotu navečer se takhle vracím od Hlubočep do kopečka k ulici k Nové vsi a na takové mezi-generační pošťuchování výletního cyklisty odpovídám výzvou. Tak víš co? Dáme závoda, jo?:) Zastav kolo, já zastavím a kdo bude odsud nejdřív nahoře na začátku prokopáku u prvního rybníka [asi 2 km]. Probudil jsem v sobě draka-závoďáka. Koukám potom na GPS, do toho kopečka suše pod 5min/km a ani to tolik nebolelo:), jak říkám, do kopce já si troufnu, chudák chlapec koukal, co v nás starších ještě dříme [...STS Chvojkovice Brod - no, zřejmě slušnej oddíl, no...:)], ani jsem nečekal, až dojede, otočil jsem se, zamával na dálku a lehce pokračoval do zbývajícího kopečka:).

Takže drak se probudil, sice nevím, na jak dlouho a jestli je to dobře, ale asi i v duši ženy:) dříme závoďák. Tož uvidíme.

Ať nám to běhá co nejlíp a nejveseji. 12:)

8 komentářů:

  1. Teda draku, ty jedeš:) Teda běžíš :)

    OdpovědětVymazat
  2. 2 ll: Lubosi, to byl takovy "excess":), az me to vydesilo, kde se to ve mne vzalo. ja jinak jsem vsechno jen ne zavodak.. Ale ty provokacky o starsich chlapcich, co by nemeli behat do kopce:) me dostaly:). Musel jsem zvednout rukavici a hajit zajmy starsich pobihacu. Drzim palce pri hledani behacich moznosti z prace/do prace. MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  3. Zavodak se dere na povrch :) Ale zdrava porce zavodniciny je prece zdrava .)

    OdpovědětVymazat
  4. To si tedy mladý cyklista dovolil dost :o)))))))) Jenže nevěděl, na jakého narazil borce :o))) Myslím, že ses ještě docela šetřil :o))) Tobě prostě stačilo, že jsi mu frnknul :o))))Ať ti to běhá.

    OdpovědětVymazat
  5. 2 1bubo: Petre, prave v te chvili jsem myslel na borce, jako jsi ty. Kteri by ho poradne vyskolili, za jeho reci o tech, co se na stara kolena zblaznili a snazi se behat.:) My se nejen snazime, my i behame:). Musel jsem hajit "nase: barvy. Dik a at nam to dobre beha! 12:)

    OdpovědětVymazat
  6. 2 S0c: No porad nevim, jestli je to dobre, ze ten "zavodak" ve me tak vyskocil z krabicky. Asi to byly ty recicky:), ale stejne.. Je potreba nabehat jalove cesty do prace a z prace na uklidnenou:). Zdravim zeleznou lady!

    OdpovědětVymazat
  7. Už to tu bylo napsáno, že se závoďák dere na povrch..
    Těším se na podzimní rekordní zápisy do tvých běžeckých tabulek i na doprovodné texty na tvém blogu!
    A fandím!

    OdpovědětVymazat
  8. 2 RVM: :), to byl spis takovy vyron:), a jak rikam, spis se za to ted stydim, ze jsem se neudrzel, ale zase byla aspon legrace. Dik za podporu, tak jako tak, my starsi (aspon ja) startujeme vzdy ve specialni kategorii, kde je jen jeden zavodnik, takze vitezstvi boj je jednoduchy i tezky zaroven. MSF! At se dari!

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...