neděle 16. prosince 2012

Inkognito


Tenhle týden byl opravdu ve znamení utajení a asi častěji budu muset zůstat (a zůstávat) v utajení:). Po noční 60 a epické sobotě jsem byl natolik v laufu, že jsem to hned za tepla v pondělí na sebe prásknul našemu vedení.:). No, šéf je přející člověk a bohužel začal historku celkem nadšeně šířit kolem a v pátek ji dokonce dával k lepšímu na vánoční besídce. Takže se mladší kolegové různě divili a koukali na mě podezřele -- oni (vedeni zahraničním studiem k velké soutěživosti) -- asi většinu činností včetně práce berou jako soutěž, což zase nesedí úplně mému pojetí. Nicméně, jak jsem viděl ta výstražná světla v jejich očích, tak mě napadla okamžitě (správná) odpověď. Je to můj koníček, to bys(te) dal(i) taky...[Což je pravda, ovšem záleží na úsilí, dispozicích a nadšení běhat]. Já s nikým nezávodím a nesoutěžím, tím spíš u sebe v práci..:)
A tak teď plánuji při doběhu do práce se  zase rychleji přesunovat mezi umývárnou a kanceláří a hlavně, když jsem nadšený, hlavně nemluvit o pobíhání a o svých úletech. Na to musím víc myslet!!! :)

Na utajenou jsem pomalu i v okolní pejskařské komunitě.. Ráno vstávám do mrazu, teplé kalhoty, mikinu, teplou huňatou bundu a ťapáme s Deri do parku na ranní procházku. Potkáváme její "kamarády" a je to jako v dobách, kdy byly děti malé... neznám "dospělé", ale podobně jako u dětí, jsem si je překřtil na paní Rozárkovou, pana Amálku, paní Jerry, atd.:). Nejlepší je, když se v tom mrazivém ránu -- zima je taková nepříjemně vlezlá a tak jsme důkladně zabalení do sál, rukavic -- šouráme parkem s našimi čtyřnohými miláčky.. a kolem se mihne kolem nějaký běžec, co si dává ranní kolečko v parku. Zrovna posledně to jedna paní komentovala slovy: "Taková zima! Takový nerozum v tomhle běhat! Vždyť dostane zápal plic! Určitě má úplně zničené průdušky!" :)..

Snažil jsem se zachránit situaci -- nebudu ji říkat, že teď je mi taky zima (co zima, hrozná kosa mi je!), ale za chvíli to všechno shodím, obléknu pár kousků běžeckého a poběžím 15.5 km do práce.. Tak říkám opatrně, ale to víte, oni jsou na to zvyklí, vytrénovaní, .. to víte .. mládí!!! :)

Jenže za chvíli běžím s báglem do práce a co čert nechtěl, ta babka!!! A kouká na mě upřeně, jak detektiv.. Běžím kolem jakoby nic. Druhý den ji hned na potvoru potkám a ona -- Včera jsem vás taky viděla běžet v parku, vy jste taky sportovec? Povídám, jestli vy jste si mě s někým nespletla, já občas popoběhnu s tou naší pejskovou... ale že bych tady ráno nějak běhal dokolečka v parku? To ne! :) [to je prosím pravda, já do kolečka v parku s malými výjimkami neběhám a ráno vůbec]. Paní hned " No, to jsem si oddechla, však byste mohl vážně onemocnět! To není samo sebou! ".:)


V pátek jsem ovšem svým "převlekům" a "utajením" nechtěně nasadil korunu. Ráno jsem běžel do práce, odpoledne/navečer pracovní vánoční besídka a pak mi volá dcera, že potřebuje něco vyzvednout. Slibuji, že až poběžím dvojsměrku domů, že to vezmu kolem:), mám s sebou batoh, vezmu pevné desky, ať to nepomačkám, měla by to být chvilička.. Doběhnu na inkriminované místo.. a fronta.. ale ne normální, ale šílená fronta... Pozor, jsem ale v běžeckém, mám běžeckou bundu v černo žlutých barvách a černo žluté elasťáky, batůžek bouřlivák (se žlutým motivem). Jak jsem vstoupil dovnitř a uviděl tu frontu, málem mě to porazilo.. Zepředu volá paní.. prosím vás pusťte sem dopředu toho pana od Messengera (!)...:)... Byl jsem identifikován, jako rychlý poslíček!!!.. No a jak jsem se dostal na čelo "peletonu", hned jak jsem hned byl u kukaně, tak jsem se rychle demaskoval a opravdu obratem vyzvedl, co jsem měl vyzvednout, méně jak půl minuty. Lidé ve frontě ani netušili, že to nebyla kurýrní zásilka. Zkušeně jsem vše zabalil, nasadil bágl na záda a vyrazil domů.. Ještě u barrandovského mostu jsem se smál...

Záměnám a utajení zdar! Běhu a veselému pobíhání ještě víc! 12:)

26 komentářů:

  1. Zdravím všechny běhače.Letos jsem sotva 1000 km zdolal-díky všem životním komplikacím.Na rok 2013 mám plán min 2000 Km.To je asi dvoje podrážky?Lépe řečeno dvoje běhací boty.
    tyhle jsou báječné a za pár korun:)Můžu jen doporučit.
    http://www.lidl.de/de/Herrenschuhe/CRIVIT-Herren-Laufschuhe
    Ivan

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivan.Tak s tím mesengerem se mi to stalo několikrát v poslední době.A s tím .že si z nás babky dělají srandu jsem se už smířil.Dokonce mě už některé postarší ženy zdraví, jdoucí kolem 5,15 ráno do práce nebo se po 6 ráno vracející z noční směny.Či pejskaři,kteří si za tmy ráno nahlas utrousí-zas ten blázen.Za tmy a mrazu s honí kolem řeky.Asi mu střeilo...stali jsme se prostě místními figurkami.Ono ve velké Praze se to asi ztratí.Ale tady je malinké městečko.-

      Vymazat
    2. Bude to znit hloupe, ale to celkem tesi byt jednou ze zdejsich figurek... Urcite tady v okoli jsou vyrazne rychlejsi a lepsi bezci, asi lokalne ty babky a zazitky pritahuju. Je to ale zase vyrazne veselejsi:), uzivejme si to! Hezky advent, at ti to beha porad a daleko! 12:)

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. ... kam cert nemuze, nastrci babu!:)
      az ona me odhali.. to bude prusvih! to budu blazen starej! msf, 12:)

      Vymazat
  3. Na ženský platí jedna poučka: zatloukat, zatloukat. A když tě odhalí? Zatloukat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. DIK, budu se tedy drzet stareho dobreho pravidla.. Budu zatloukat a rikat, ze ja nejsem ja:). MSF! 12:)

      Vymazat
  4. Děkuju za tento článek Jeníku. Takhle upřímě mě poslední dobou nikdo nerozesmál at máš těchto zážitků více je to nádhera.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, prislo mi to takovy mile adventni... Proste skvela zamena..
      At se dari! 12:)

      Vymazat
  5. Já taky běhám inkognito. Většinou když někdo vidí, jak jsem celá taková zakulacená, tak mi nevěří, že vůbec sportuju :o))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tomu sice neverim, ale treba te potesi, kdyz jsem sel na podzimni stromovku (ktera se mi mimochodem mimoradne povedla), tak me jedna mladsi bezkyne rikala, aha.. vy jdete s temi veterany na drivejsi start, co?:)...takze, inkognito je skvela vec! at nam to vesele beha! 12:)

      Vymazat
  6. Bavil jsem se :-). Hezký advent všem, dav

    OdpovědětVymazat
  7. No u nas v ulici nastaly minuly tyden velke dohady, kdyz jsme rusily ucast na predvanocnim bowlingovem turnaji z duvodu pokrocilych tehotenstvi a lekarsky predepsaneho klidoveho rezimu: "Jak muze byt ta jedna uz v sedmym mesici, kdyz jsem ji jeste pred 14ti dny videl na naplavce behat?" - "A nebylo to ta druha? Ta je teprv v patym." - "Ne, ta druha sla zrovna na tenis, videl jsem, jak seda na kolo a na zadech batoh s raketou..." - "To neni mozny, sousede, asi jste si to spatne spocital."...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :), no vsak vy bourate zavedene predstavy vic a lip nez tym boricu mytu!:)
      ..neco jako ten vtipek z patentoveho uradu.. je tady john farewell z oxfordu. nabizi k patentovani ucinny pripravek proti starnuti.. vyhodit! je to podvodnik! v zaznamech mame, ze stejny vyrobec se snazil uz neuspesne patentovat v letech 1970, 1930 a 1891!:)
      msf! 12:)

      Vymazat
    2. Haha, napada me spousta hlasek z Cimrmana, ale netreba se rozepisovat - stejne je vsichni ctenari tvyho blogu znaji. Diky za prani, v ramci moznosti se mame ok, jen ten cas plyne v horizontalni poloze pomaleji....

      Vymazat
  8. Haha, ten messenger je skvely! To budem musiet niekedy vyuzit, ked pojdem nieco vybavovat. Mi to pripomenulo, ako som pred par rokmi tesne po NYC maratone, este s medailou na krku, vosiel do FootLockera a predajca ma hned odchytil, ze waaaaw, medaila, ze ci som ja ten vitaz maratonu...a ja ze nie, ze ja som skoncil druhy :D Tak hned zavolal celu predajnu, ze aku hviezdu to tam maju...ale radsej som vysiel s pravdou von (ze som skoncil 6500.), este prv, nez zacali pytat autogramy :)
    Ale este ako som cital o tom ako si sa bonzol vedeniu, tak som najprv cakal, ze ta zvozia, ze ake je to nezodpovedne a ze urcite tym utrpela vyuka na druhy den...to si kde vlastne ucil? U nas?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) s tim vitezem, respektive druhym mistem, to je skvela historka!!!
      .. no u nas jsem neucil:).. ale to vis, ze jsem si dal pozor, aby nikdo nemohl rici, ze jsem treba min mluvil, min lezl na zidli:), delal delsi prestavky..:)
      proste aby vyuka neutrpela:)! msf!

      Vymazat
    2. Proč ty vlastně lezeš na tu židli? Podle "Podle sebe soudím tebe." mě napadlo, že proto, abys líp viděl studentkám do výstřihu. Ale to asi ne. :D

      Vymazat
    3. Kdyz promitam nektere obrazky je potreba tu a tam (relativne casto) neco ukazat. Nemeli laserove ukazovatko, byl tam takovy kus tycky, takze kdyz jsem vystoupil na zidli, tak jsem mohl tou tyckou ukazovat. Ovsem s tim koukanim do vystrihu je zajimava inovace:). Inu mladi!!! MSF! 12:)

      Vymazat
  9. Honzo, ty jsi messenger humorných příhod a dobré pohody :-)) Ať ti to běhá inkognito i bez utajení :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, to je moc mily prani.. tak at nam to vesele beha, co nejdele a co nejdal! MSF! 12:)

      Vymazat
  10. Sára se shání po žlutý a černý barvě na křídla. Že bude moct lítat do ZOO i přes plot.

    Máš nevhodný vliv i na plyšové ptactvo!!!

    OdpovědětVymazat
  11. Odpovědi
    1. Ted lita do ZOO prevlecena za Messengera! :)

      Vymazat
    2. Dosud ji vyháněj hlídací jestřábi. A tak musí jako návštěvník hlavním vchodem a ještě platit 10 cvrčků.

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...