čtvrtek 24. ledna 2013

Mezi polévkou Knorr a British Airways

Abych trochu vysvětlil, co myslím, tím nadpisem -- je to takový jednoduchý klíč, pohled na mé běhání přes reklamní slogany:)...V bojových dnech a týdnech jsem velmi často spokojen s instantní polévkou Knorr [="Rychlovka, ale potěší!":)], ovšem ideálem jsou British Airways ["Dvakrát denně, sedm dní v týdnu, oběma směry!!" :) :)]


Minulý týden jsme se krátce setkali s Leonou, Lubošem a Machym v restauračním zařízení, abychom si v klidu řekli, co internet neunese a naplánovali si nějaké drobné šílenosti do budoucna... nepřekvapilo mě, že (tradičně) Luboš měl jednu ze svých nosných a provokačních myšlenek:). Že prý moje "bezproblémové" běhání a pobíhání mi škodí.. Že bych měl třeba aspoň jednou přijít (na sraz a do práce) třeba v blbý náladě, nebo abych kulhal, nebo se na něco vymlouval nebo nad něčím skuhral.. Že by mě to patřičně polidštilo:), nebyl bych takový ufoun a lidí by mě měli víc rádi [nenas.ral bych je:)] a to moje pobíhání by bylo daleko víc motivující...To mě fakt rozesmálo:).

Ale vážně, já věřím, že -- Vy, co sem zabloudíte -- cítíte z mých zápisků naprosto jasný rozměr mého boje, úsilí a často i práce s myslí:).. Podle mě, běh na delší vzdálenosti a pobíhání není nutně o šílených vzdálenostech. Všechno je relativní..Někdo svádí velké boje na 7-10km někdo na 70+km, ale o to přeci nejde. Ale ten boj tam určitě je... U mně je to někdy boj o běh a čas na běhání, někdy boj s mojí pohodlnosti, leností, únavou, pochybnostmi ... a bůhví čím ještě.

Asi nejhorší je, když mě začnou honit myšlenky typu... měl jsem, měl bych... prostě, co by se stalo, kdyby...nebo, co bych měl udělat. Prostě nikdo se pochybám a boji s nimi nevyhne. Myslím, že jsem našel velmi dobrou strategii na boj s pochybnostni, řešit je šokem a dotažením k absurditě...

Vysvětlím na příkladech, .. už moje babička a teta (zde často zmiňované) měly geniální sklony řetězit události a vazby do neuvěřitelných konců .. už to jejich časté... "Honzíku! Nelži! ..Protože ten, kdo lže, ten i krade a kdo krade, mohl by i zabít!":) .. To mě vždycky dostalo a a tak podobně nesmyslné konstrukce, používám také.. Třeba, když běžím unavený dvojsměrku, tak jak se moje uvažování po chvíli začne motat v kruzích co by kdyby, co jsem měl.... měl jsem se napít, měl jsem si vzít alespoň tatranku.. měl jsem.. a na vrcholu té běžecké pyramidy je hláška.. měl jsem jet metrem!!! [nebo dokonce neměl jsem radši běžet vůbec!:)] A v tuhle chvíli se začnu smát jako koza.. To jsem to dopracoval :).. A v ten moment už jsem zase zpátky. Prostě dotáhl jsem to k vrcholné absurditě a není potřeba to dál řešit..A běžím spokojeně dál..

V podobných chvílích mě napadá, jak je dobré a důležité si uvědomovat ty podstatně věci, na kterých záleží a kterých je potřeba případně litovat. Před dvěma lety mě zaujal zajímavý článek/blog, který se rozrostl až do bestselleru... Pět nejčastějších věcí, které lidé litují před smrtí (The Top Five Regrets of the Dying), myslím, že stojí za to nakouknout a maličko se zamyslet:). Když jsem to četl, tak jsem měl vlastně radost, že jsem k podobným závěrům přišel z druhé strany a relativně brzo:), přes cílené dělání si radosti.. No posuďte sami, tohle je údajně hitparáda:) pěti nejčastějších přání:

1) Přál bych si, abych měl odvahu žít život podle sebe, ne život podle očekávání druhých.
2) Přál bych si, abych býval tolik nepracoval.
3) Přál bych si, abych býval měl víc odvahy vyjádřit své pocity
4) Přál bych si, abych zůstal v kontaktu se svými přáteli.
5) Přál bych si, abych si dovolil být šťastnější

Originál má krásné poučení : "Life is a choice. It is YOUR life. Choose consciously, choose wisely, choose honestly. Choose happiness".. Vím, že to není 100 procent pravda, ale do velké míry je štěstí životní volba. Ať se podaří si štěstí vybrat a držet se toho!
....

Tak ať nám to hezky běhá, ať nemusíme řešit co by kdyby...:),
No a jaký je Váš současný běhací slogan? Já přiznávám, že mě teď získala reklama jednoho květinářství, která říká ... "Každý den je důvod"... :)

Běhu zdar a štěstí a radosti zvlášť! 12:)

33 komentářů:

  1. Nemůžu to sem nedat:

    Matka má tři dcery, a v den jejich svatby požádá každou z nich aby ji popsali jejich sexuální život po svatbě.
    První odepsala zpět druhý den poté, co se vdala. Dopis přišel jen s jedinou zprávou: "NESCAFE". Nejprve byla matka zmatená, ale nakonec si všimla reklamy na Nescafe v novinách a ta říkala: "USPOKOJENÍ AŽ DO POSLEDNÍ KAPKY" Matka byla šťastná.
    Potom se provdala i druhá dcera a za týden poslala domů dopis. Byla v něm jen jedna zpráva: "BENSON & HEDGES". Tak matka hledala reklamu na Benson & Hedges a ta zněla: "EXTRA DLOUHÝ, KRALOVSKÁ VELIKOST". Matka byla šťastná.
    Po svatbě třetí dcery byla matka velmi znepokojena čekáním na dopis od jejího děvčátka. Trvalo to čtyři týdny než zpráva přišla. Když ji obdržela, zpráva jednoduše říkala: "BRITISH AIRWAYS". Matka se znepokojila. Začala zuřivě prohledávat všechny noviny v domě a hledala reklamu na British Airways. Nakonec ji našla a omdlela. Reklama zněla: "TŘIKRÁT DENNĚ, SEDM DNŮ V TÝDNU, OBĚMA SMĚRY".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) LOL.. Tak tohle je plna verze.. :)
      Nezklamal jsi, rikal jsem, ze David by... a ono ano..:)
      MSF! 12:)

      Vymazat
  2. To poslední logo by mohlo být i tvoje běžecké. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) no ja jsem pouzil variantu z posledni doby, kdy BA omezilo lety, ale snazi se drzet dvakrat denne.. :) .. to bych ve vrcholnych tydnech mohl ubehat..
      MSF! 12:)

      Vymazat
  3. Ten slogan o BA na teba uplne sedi!
    Ale k veci - ty sa urcite velmi dobre poznas a vies, ze jedno 'zakopnutie' by sa zacalo nabalovat a mohlo by to cele skoncit (prepac za vyraz) nebehanim. Takze stara poctivka, behas vzdy, vsade a s usmevom....hm, tak ma napada - nezijes ty vlastne v permanentnom strachu o to zakopnutie? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja to to tady nekolikrat otevrene priznal.. JSEM SRAB! :)
      Bojim se o to zaskobrtnuti.. rikam si, co kdyby to zitra nevyslo:), atd. Takze i kdyz se mi treba na zacatku nechce, tak pokud to jen malicko jde, neodkladam..
      Behu zdar! Ultra zvlast! 12:)

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. Tak tohle je zarez..:). To jsi me potesil. Ja se navic snazim pres tu "legraci" si i delat radost... MSF! Az nekdy dobehnes na mozne (i nemozne) srazy, mas u me pivo. 12:)

      Vymazat
    2. večer chutná, ráno pomáhá (Gutalax)

      Vymazat
    3. :) jani, ja jak vybehnu, tak do 2-3km abych byl v lese nebo v dosahu zachodku... :)

      Vymazat
    4. znám, mojí noční můrou jsou městské běhy :-)

      Vymazat
    5. Naštěstí běhám po lese a občas i do lesa dobíhám. :-)

      Vymazat
    6. :) tak koukam, ze je to obecna zalezitost..:)

      Vymazat
  5. Honzo a co tvá oblíbená Fidorka? (Když musíš, tak musíš!). Na tebe ještě sedí Toyota (Nic není nemožnéé) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak jsem na fidorku mohl zapomenout!!! snad mi to odpusti..:)

      Vymazat
  6. “When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down ‘happy’. They told me I didn’t understand the assignment, and I told them they didn’t understand life.” John Lennon

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. presne tak.. lennonuv vyrok jsem neznal, ale mluvi mi z duse.. tady jsem se kdysi pro to rozhodl:) a delam to ze vsech sil..
      msf! 12:)

      Vymazat
  7. Husty, husty, kurna miluju tenhle Blog....

    Jen ten Stin me nedela stastnym :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo naprosto přesne dokonce sem stinovi psal ze mu seberu hračky když to nedopiše aa nepomohlo to :))

      Vymazat
    2. Zni to hloupe, opakuju se, ale fakt verim, ze stin zase zacne psat.. vim, ze to ted objektivne nemuze stihat..

      Vymazat
    3. jinak petre, moc diky, jsem rad.. At se dari! 12:)

      Vymazat
  8. Pursuit of happiness, to je to jediny, oc bezi. A nalezame-li vlastni stesti v behani nebo lenoseni, doma nebo na druhym konci sveta, s plnou nebo prazdnou portmonkou - to je uplne jedno. Honzo, carpe diem! A hlavne porad dal a nevzdavat, abychom pak nelitovali toho, ze jsme neco nezkusili nebo se neodvazili!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. rekla jsi to presne! pokud nas cini stastnymi behani, je to super! ale stejne tak chapu rybare, sberatele znamek nebo vasnive ctenare:). Ve finale jde o to mit ze zivora radost a uzivat si tu radost s blizkymi a s lidmi, co mame radi. Litost je na prd:), taky si radsi zkusim zabehout nejake ultra, prozit tu atmosferu.. i kdyz..i kdyz... slysim vsude, ze je to nerozum a troufale a hloupe.. no co! hrozne bych litoval, kdybych to se Stinem nezkusil.
      MSF! nasim pranim a toham zdar!! 12:)

      Vymazat
  9. Protože TV (kromě Událostí) nesleduji a rádio neposlouchám, tak jdou reklamní slogany trochu mimo mě. Ale protože si teď s dcerkou pouštíme před spaním Včelí medvídky, tak je jasné, co si asi broukám při běhání :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No přece "Do pěti, do pěti musíme být u maminky v doupěti" :-))) a nebo že by Pučmelouda? :-)))

      Vymazat
    2. No vzhledem k tomu, za pancha beha 15-18 ve vsedni den a pravdepodobne vybiha az kolem 4hodiny, tak by to vysvetlovalo jeho skvele casy na maratonu:)!!!
      I kdyz pri pohledu na ty bile plane.. bych si tipoval..
      "bila bila bila.. komu by se nelibila.." :)
      teda nejmladsi uz je skoro plnolety, ale neco nejde zapomenout..:)
      MSF! 12:)

      Vymazat
  10. Sadlo ! Vsude sami sadlo ! Tohle asi bude mazana rodina :-D

    OdpovědětVymazat
  11. Tu knížku už "čtu" půl roku. Vždycky přečtu pár řádků a pak koukám do blba a přemýšlím si a adaptuji na svůj život a svoje myšlenky. Spoustu vět mám podtržených a občas se k nim vracím. Nejvíc mě zatím oslovila ta, že rodič nemá od svých dětí chtít nic jiného, než aby byly v životě spokojené. V tom máme rezervy. A netýká se to jen těch dětí, ale jak píšeš, všech okolo. Kolikrát nám někdo připadá divnej, nechápeme ho ... ale když je spokojenej, tak proč ne? třeba ten rybář, nebo gaučový povaleč :) Díky za připomenutí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslim, ze jsi to rekla naprosto spravne... Snad se mi to s detmi dari a podari.. Taky chci, aby byly proste stastne a umely to..:), umely se radovat ze zivota, i kdyz to nemusi byt vzdy jen "easy".. Spokojenosti v nas zdar! 12:)

      Vymazat
  12. Zdravím.Pěkně sepsáno
    http://www.inspirationandchai.com/Regrets-of-the-Dying.html
    na to už myslím jak dlouho.Asi to dokázat je nejtěžší věc v životě.Nevím.
    Mě se zase podařilo potkavat při běhu ducha:)je slyšet při běhu,kroky běží za mnou,pak předběhne metr ode mě bokem a kroky v dáli mizí a už nejsou slyšet.Možná se vám taky stávají takové věci.-

    OdpovědětVymazat
  13. Ivan
    Tak já tu mám jeden asi převýšení 400 metrů na 1 km.Dobrej zábrus.Jo kopce je úplně něco jiného než rovina.Jako sednout do auta s 300 koni.

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...