neděle 13. ledna 2013

Život je loterie, ale příprava je úsilí..:)

Protože je leden, nedá se nic dělat. Musím do své "přípravy" zařadit i větší množství posilování, lépe řečeno posilování břicha, zad a veslování na vesláčku:). Jak mně se do toho nechce.. Ale v tomto týdnu už jsem to (snad) definitivně zlomil (věřím). Už jsem byl 2x30 minut veslovat a snad jsem si zase zvyknul. Aby se mi to lépe snášelo, upravil jsem si seznam původně běhacích písniček pro pobíhání na pásu a v rámci přípravy jsem zařadil i motivační píseň Arizona z filmu Limonádový Joe. Chápu udivené pohledy, to místo, které zatím nechci vyslovit (TVC, ty víš, co), leží přeci v Coloradu, tak proč Arizona?
Stalo se totiž něco neuvěřitelného... Na podzim jsme svorně se Stínem prokoučovali registraci na "jarní" společný závod a nezbylo nám nic jiného než se zapsat do následné loterie a doufat, že nás vylosují.
Postavili jsme se k tomu čelem. Oba jsme si slíbili, že tu loterii prostě vyhrajem:) a uděláme pro to maximum.A světě zboř se! Ke konci týdne jsme byli se Stínem oba vylosováni v dodatečné loterii na Zane Grey 50 M a tak se koncem dubna vypravím zkoumat silné slunce na rozpálené jižní svahy Arizonských hor.

Stín příslušné ultra velmi trefně komentoval ve svém mailu, a protože zatím nepíše sám na svůj blog (loňský Zane Grey je zde), tak ho nechám promluvit nepřímo aspoň tady:

..."Zane Grey je hodně komenitá a technická stezka. Je tam vedro, běžíš v podstatě po vrstevnici na prudkém jižním svahu. Teploty standardně kolem 27-28 C přes den, v druhý půlce závodu žádný stín. Jestli budeš mít možnost, trénuj v teple když svítí sluníčko, nebo běhej trochu víc oblečenej. Fakt to pomáhá. Já jsem loni měl v kanceláří díky nefungující klimatizaci již od začátku března 29-32 stupňů a Zane Grey jsem prožil v pohodě, zatímco ostatní padali jako mouchy.
...Jsou tam úseky 3-3.5 hodin bez vody a asistence ... na sluníčku pár hodin po poledni. Já beru 2x750ml flašky sebou a stačí mi to jen tak tak ... většinou ještě doplňuju z potoka ... těch ale moc není.
...Kromě pár potůčků se překonávají asi tři říčky (tak 5-7 metrů na šířku), ale většinou to jde suchou nohou, netřeba polévat si nohy hadicí před během, jako kdyby ses chystal na Hardrock.
... což mi připomíná slova Davida Coblentze, kterého blahé paměti jsme spolu potkali při jednom z našich běhů, a kterýžto je ostříleným 5ti násobným úspěšným účastníkem Hardrocku... "Zane Grey ... to jsou samý kameny ... nic než kameny ... to radši dostat klackem přes záda, než to běžet znova ..." 

Tolik shrnutí a motivace od velkého Běžícího Stína. Já jen plaše dodávám, že on to poběží po třetí za sebou v řadě (!) a já se těším na premiéru... Tedy mám potřebnou pokoru před velkou náročností tratě, ale těším se, že poběžíme spolu se Stínem, popijeme pivo, opečeme buřty... a hlavně to všechno důkladně probereme... Oba jsme se shodli, že v té češtině řada věci zní úplně nejlépe.. Například naše oblíbené...ty voe.. fakt drsný..:) ..

Naším loteriím a úsilí zdar! Ultra zvlášť! 12:)

29 komentářů:

  1. Ten popis od Stína je pro mne moc lákavej. Jinak at loterie vyjdou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky.. Ja se bal o tom napsat driv.. Ona uz jen ta Stinova poznamka o loteriich me vzdy rozesmala, ale veril jsem, fakt jsem veril, ze to vyjde, ale nevypadalo to vubec tak...
      Melo to vlastne velmi malou pravdepodobnost, ale vyslo to a to je hlavni.. 12:)

      Vymazat
  2. No skvele, gratulujem, tesim sa na zapisky a zavidim...to tam musi byt pecka. Inac, seriozne by si mal uvazovat o navsteve k nam, tuto dole v Andaluzii budes mat cez den v marci na slnku uz v pohode cez 30, poukazujem ti nejake trate :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky, zni to lakave (neco treba vymyslime), ale prave jsem si ted uvedomil, ze budu na sve pomery furt na cestach... duben/kveten, vlastne vetsinu mesice budu mimo republiku... Takze aspon v tom lednu/breznu bych se mel zase drzet doma a sekat dobrotu:). Moje nejmilejsi jasne slunecko je nejen nejhodnejsi, ale patrne i svata zena!
      MSF! Tem nasim manzelkam trikrat zdar! 12:)

      Vymazat
  3. Gratuluju! Opakovaně při dočtení docházím k závěru, že něco jako náhody pro tebe neplatí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, osobne to sice mam vystudovane:), nahodu a sance.. Nicmene, sam za sebe si myslim, ze nahoda je nahoda, respektive, ze se jevy s malou pravdepodobnosti stavaji nejcasteji:).
      Tak at jsou nam sance vzdy nakloneny..! Behu zdar! 12:)

      Vymazat
  4. Velká gratulace k výhře! Svým úsilím jsi si to štěstí naklonil a tak to má být. Budu se těšit na tvé postřehy, příhody a následně i vyprávění zde na bloggu či někde při našich posezeních :-) ZG zdar jaXviňa! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik Petre, rada veci je urcite nezdelitelna, neco se neda napsat na internet, ale jak vis, ja na sebe stejne vsechno prasknu:).. At se nam dari! Ultra zdar! At zije Silva!!! 12:)

      Vymazat
  5. Bubo to vyjadril vyborne. Mne vlastne ani nenapadlo, ze byste tu loterii nevyhrali. Takze Los A Lamos jako kamzici na kamenech - no vsichni uz se na vase zazitky tesime!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) mas stejny pristup.. Tedy veril jsem, ze to vyjde.. i kdyz bych pochopitelne neuspech v loterii nebral jako tragedii, ale jako znameni, abychom zkusili neco jineho..:)
      Odpovim slovy milionare z chatrce.. "It was written!"... :)
      MSF! Drzim vam palce! 12:)

      Vymazat
  6. Kaminky moc nemusim :-) S klackem to plne chapu .....
    Uzijte s to a prezijte to v pohode :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. .. No ja to bezecky:) moc neznam ... jinak taky ne.. O to to bude vetsi zazitek. Vis, me na tom hodne laka zazit tyhle behy s nekym blizkym, mit moznost se o ne podelit.. at uz v okamzicich, kdy je clovek "dole" nebo kdy lete v oblacich..
      DIKY MOC za podporu.. 12:)

      Vymazat
  7. Takže běhací pás do sauny a pak hurá na solárko? :) To vypadá, že budeš mít zajímavý rok ... těším se na zápisky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renco, ty me desis:), i kdyz zase zni to jako optimalni treningova strategie...
      Co pujde a co budu schopen, tak zverejnim.. Ultra zdar! 12:)

      Vymazat
  8. dobrá motivační píseň by mohla být taky :
    a slunce pálí jen...
    obsahuje i běh ve dvojici
    ... a STÍNU šmouhu šedivou ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukam, zes to tady s pomoci Zelenacu pekne rozpalila..:)
      No snad jen ten konec nasi ultra bude veselejsi nez v te pisnicce..:). Zacal jsem si znova cist knizky od Zane Grey, abych byl lepe pripraven.
      Nekdy si rikam, ze jsem asi fakt magor, ale pak si uvedomim, proc vlastne... a jsem v pohode..:)
      Budu drzet palce a na Silve snad na videnou.. 12:)

      Vymazat
    2. Když na mě v cíli nějakou dobu počkáš (tak 2 hoďky?), mohli bychom si dát společně pivo :-)

      Vymazat
    3. Pokud me neco nezradi, tak tam budu... Snad letos i dele a pivo v cili? Znas lepsi iontovy napoj? ja ne.. :)
      Bude cas vse domluvit... myslim, ze na Silve bude narvano:). MSF! 12:)

      Vymazat
    4. lepší ionťák než pivo neexistuje. Už se těším

      Vymazat
  9. Gratuluji oběma k výhře v loterii. Budu držet palce, pořádně si to užijte!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, tady je potreba udelat doplnujici odbocku. Rika se, ze Zane Grey je natolik silena trat, ze malokdo ji bezi 2x a pokud ano, atk si dava 4-6 let mezeru, aby mel sanci na to utrpeni zapomenout:). Stin uz to bezel 2x po sobe a hlasil se po treti.. Kdyby Stin nevyhral v loterii, tak bych si rekl, kde to zijem? :)
      Tim, ze Stin jsme se rozhodli pozadat o spojeni nasich jmen v loterii moje sance razem stouply, navic asi moc takovych pozadavku tam nemeli..:)
      Malo veci dokazu slibit, ale tuhle jednu ano.. Urcite, urcite si to uzijeme. Zazitky asi nebudou jen krasne, ale o to budou jiste silnejsi:).
      MSF! 12:)

      Vymazat
  10. No, potěš Pánbůh!
    To bude zase expedice, o které se bude na Tvém blogu šířit povědomí o dvou "uličnících" skotačících po kamenech v Améru :-)
    Moc se těším!

    Hlavně bacha na pády a na hady!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, sileny jsme na to oba dost..:)
      Stin, jako muj ultra-guru bude urcite mit pravo volby taboriste, piva... proste bude to mazec, o tom zadna. At to dopadne uz jakkoliv na me strane, urcite se tesim...a zcela jiste si to budu snazit grafomansky zachytit:)
      MSF! 12:)

      Vymazat
  11. Tak to tedy blahopřeju, to je fantazie !! Jak jsme si spolu nedávno okomentovali - vidím, že jistě a cílevědomě jdeš ke té své hraně. Držím palce !!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, vsak oba vime, vsechno je relativni.. tahle moje vyprava i tenhle cely rok je asi nejen na hrane, ale i za ni..:)
      Ty to znas z drivejska a umis to moc hezky popsat... kazdy tu svoji hranici, at uz je definovana nasim strachem, fyzickymi schopnostmi, ci cimkoliv jinym.. proste kazdy ji mame nekde jinde. A je krasny, kdyz si to uvedomujeme a pomerujeme se se svymi hranicemi, strachy, obavami... nez se merit s nekym jinym..
      diky moc! podpora bude urcite potreba!!! 12:)

      Vymazat
  12. Stesti jde naproti pripravenejm – tobe (stylove) naproti primo bezi :) A tak to ma bejt! Kdo jinej by tu kliku mel s takovym usilim mit. To zas bude narez, uz se tesim :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky! Ostatne, vetsina z nas na nahody moc neveri, co? :)
      Kdyz neco moc chceme.. moc chceme... tak se vetsinou neco stane..:)
      Nasim touham zdar!!!12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...