neděle 3. listopadu 2013

Zapomnětlivost je skvělá vlastnost...:)

Zapomínám a díky tomu jsem často veden k výrazně větší efektivitě a produktivitě, protože vlastně musím zvládnout výrazně víc věci (..už jsem zapomněl, co všechno jsem v minulosti slíbil:)... Umět zapomínat na detaily nějakých ústrků nebo jen zdánlivých problémů je v normálním životě také myslím k nezaplacení...


I když člověk třeba zapomene pár věci na závod doma, tak to taky nemusí být špatně, možná právě naopak... tím pádem se například vyřeší dilemma co na sebe, úvahy jestli si má vzít tričko s dlouhým/krátkým, nebo dvě... mě netrápí, když mám s sebou jen jedno tričko s krátkým, beru to, co mám a jsem spokojen, že:)?... Když zapomenu doma čelovku, tak je často tím určena trasa, a délka, kudy běžím... prostě žádný stres, je to potřeba brát pozitivně, jako znamení:)...

Se zapomnětlivosti se krásné pojí i jistá nevědomost, která je mi při běhání vlastní..:)..Pořád rád poslouchám ty příběhy lidí, kteří nevědí/zapomínají na to, že mají určitý věk:).. a prostě běhají, sportují, pracují, radují se ze života.. jako by nic:).. Stejně jako ten indián v knížce Born to run, který obden běhal maratón přes hory, protože nevěděl, že už je moc starý a neměl by to dělat:)..

 V těchto dnech.. možná díky různým šokům, zmatkům a nečekaným zvratům.. jsem se snažil běhat kde to šlo, snažil se držet rozměr komutačního běhání, ale na dvojsměrky to nevycházelo.. Ale ta moje hlava děravá, ta mi vždy pomůže:)... V posledním týdnu se celkem citelně ochladilo, a když si jsem si zapomněl  vzít do báglu bundu/mikinu, tak jsem udivoval kolemjdoucí svým letním oblečením (v tu chvíli se cítím nechtěně jako ledový muž Machy)..

A tak možná díky své zapomnětlivosti trochu lépe chápu pocity otužilců... teď, když na mě v tričku koukali lidé schouleni v kabátech, ukrývající se před nepříjemným chladným mrholením pod deštníky/klobouky/zvednutými límci svých kabátů.. a já jdu kolem (sklerotik) v tričku s krátkým rukávem, na zádech běžecký batůžek (Bouřlivák) .. a úsměv na rtu:)....

Začátkem týdne jsem na dotazy jestli jsem otužilec odpovídal... ale kdepak.. Jsem sklerotik!!:).. Já si jednoduše zapomněl mikinu doma:).. Ale nejlepší zakončení to mělo ke konci týdne, kdy na podobnou otázku na Karláku odpovídám tradičně.. Sklerotik..:)... Chlápek před trafikou se usměje a říká.. Mě nemusíte lakovat.. Já vás tady v tom tričku vidím často:).. Ale moc se mi líbí, že jste takovej skromnej!!:)

A tak naší zapomnětlivosti zdar! Jen si připomínám...přitom všem zapomínání...nezapomenout běhat a nezapomínat si dělat radost!:)

 Běhu zdar! Ultra a kamarádům zvlášť! 12:)

18 komentářů:

  1. Příště na Karláku odpověz "Zarytej sklerotik!. :-))

    A Sára tady něco kráká, že jsi jí slíbil denně nosit 10 žížal a pytlík oříšků. Ale podle jejího potměšilého výrazu soudím, že jen zkouší, jestli jsi OPRAVDU takovej sklerotik. :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukam, ze ta Tvoje Sara, co se tyce jidla je stejne inteligentni jako moje Deri:)!... ta se me taky porad snazi presvedcit, ze jsem ji ten kousek piskotu zapomnel dat!:)
      MSF! 12:)

      Vymazat
  2. Často se mi daří stav zapomínání dotáhnout o level výše a jsem pak spokojený v blahé nevědomosti, protože jsem zapoměl, že jsem něco zapoměl ...
    Jinak vidím nový facelift stránky ... posun k horskému ultra je tedy již definitivní ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pavle, ses mym velkym vzorem!:)... rad bych se tam dopracoval, ale moje nejmilejsi manzelka, jasne slunecko, ma zase naopak pamet primo sloni:)... takze jsem neustale upominan a zapominani je nekdy opravdu ukol nelehky:).
      Jinak dekuji.. v tom posunu ke kopcum a k horam jsi to asi vystihl mezi prvnimi...No vsak si myslim, ze prijde predjari a hned to spolu nekde proverime:)..
      MSF! 12:)

      Vymazat
  3. Takže když shrnu poslední dva blogy - tak "současnej blázen a sklerotik" :-)
    Moc hezký a palec nahoru !

    RS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) dik, aspon je videt, ze jsem vlastne moc neopustil ten svuj "lami" pristup... Tak nejak natesene, s pokorou, ale bez velkych obav.. vstric novym zazitkum a behum..
      At nam to radostne pobiha! 12:)

      Vymazat
  4. Pěkně jsi to napsal! Co si nenapíšu, zapomenu, ale nejhorší je, když zapomenu, kam jsem si to napsal :-)))) Jak říkáš. "Běhání zlepšuje paměť - kde bych byl, kdybych neběhal" To na mě platí bez výjimky :-))) Tak hlavně ať nezapomeneme běhat s radostí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. bubo...ita nezbyva dodat vetu ze Saturnina... nejhorsi zapomnetlivost je ta, kdyz se zapomeneme radovat ze zivota!!:)
      MSF!!! 12:)

      Vymazat
  5. Vybiham takhle v nedeli rano ze dveri, pred sebou tu nasi behaci trojkolku s rozespalym trpaslikem a najednou si uvedomim, ze jsem se v zaplave nutnych cinnosti predchazejicich vybehu (prebalovani, krmeni, oblikani, hledani pumpicky, znova prebalovani, hledani dudliku,...) zapomnela vycurat. Vratim se do chodby, tam mi padne zrak na Garmina - pako jsem a pako zustanu - pripinam spesne reminek a raduju se, ze jsem si vzpomnela vcas a vybiham a co byste reklo? No uz se kvuli tomu curani nevracim, na tretim kilometru je hustej zimolez. April.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsi muj clovek!!! Pokud se da dobehnout k prvnimu zimolezu:), tak je to fajn...
      Ovsem, uz se mi stal i opak:) a muzu rici.. ze pri trose zivotniho moudra, schovivavosti:) a klidu... Da se:)... Jednou jsem tak ubehl i maraton:).
      MSF! Jak rika moje moto.. hlavne se z toho i ze sebe .. nepo.. tento:). At nam to beha! 12:)

      Vymazat
  6. Spravne! Jen dal vysoko nad hlavou mavej praporem otuzovani v Ceskoslovensku - ty, hrdy synu republiky!
    Zapometlivost je vyborna vymluva. Kdyz jedu do prace v tricku, je minus deset a nekdo se me pta, jestli jsem otuzilec, tak odpovidam ze ne, ze jsem jenom zapomel bundu. Jak verohodne :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No Machy je jediny ledovy muz v nasem modrem oddile:)!!!! Ja se k tobe hrde hlasim, obzvlast, kdyz mi nekdo treba jen naznaci, ze jsem "divnej", kdyz treba osycham pred sprchou:), nebo dobiham do prace s temer zmrlymi nudlemi u nosu:)... To pak prijde na radu Machy.. a poctive priznam.. kdepak.. To ja mam kamarada:), ktery v tomto pocasi vybiha v trenkach z domu, s rucnikem kolem pasu.. na pulce trasy leze do rybnika:) a cestou domu osycha.. At zije Machy, ledoborec zimniho behu v Cechach! jsem tvym nesmelym a obcasnym (sklerotickym) naslednikem! 12:)

      Vymazat
  7. no já diky nějakým okolnostem jsem měl možnost poznat clověka co věděl že má problém s pamětí a pořád si neco zapisovam na male kousicky papiru. Tak se ho ptám a jak si pamatujes kam sis co vlastně napsal ale jeho odpoved me dostala riká "no večer si je všechny přečtu :))"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. naprosty souhlas.. Ovsem nekdy je zapsani jen duvodem k nervozite a ke stresu.. Moc dobre si vzpominam, jak jsem si jednou napsal do kalendare na ctvrtek 14:30 neco jako MKVS.. ad i, 2.patro, DULEZITE!!! No a kdyz jsem jsem na to koukal, tak jsem vedel, ze bych nekde mel (na druhem patre) nutne byt:), ale kde, to mi zustalo utajene, do te doby, nez se ten prusvih materializoval:)...
      No mozna by bylo lepsi, kdybych si to nezapsal vubec:). MSF! 12:)

      Vymazat
  8. Někdy něco zapomenout, obzvláště na závody, opravdu nevadí. Ale nesmí to dojít tak daleko, že nejsou čím zakrýt nohy. Podařilo se mi jednou přijet na závody do Stříbra zcela bez běžeckých kalhot. Měl jsem tedy na výběr buď slipy nebo rifle, ale ani do jednoho se mi nechtělo. Byť jsem si v tu chvíli vzpomněl na jednoho maníka, který mě předbíhal někde na pátém kilometru Zimního běhu Bezručovým údolím, oděný nejen do riflí, ale také do apartní pletené vestičky a navíc obutý do naleštěných polobotek. Na můj zvědavý pohled jen prohodil: "Jsem se trochu zpozdil na startu. Nevěděl jsem, jestli mám běžet, když jsem si všechno zapomněl doma."

    Tehdy v tom Stříbře jsem měl ale kliku. Vietnamský krámek měl i v neděli otevřeno, a tak jsem si koupil kraťasy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Libova historka!!! Ovsem ten chlapik je mi moc sympaticky.. taky uz se mi parkrat stalo, ze jsem bezel z prace v polobotkach:)... Tady je potreba vyzvihnout slova klasika Jary Cimrmana.. skoda, ze jsem jeste nemel kufr, abych spravne simuloval realnou situaci!
      nasemu zmateni zdar! ... Ovsem, ted si priznejme..prave tyhle silenosti a zazitky nam nikdo nevezme:).. a pak co bychom meli v hospode vypravet:)..
      At se dari!! 12:)

      Vymazat
  9. Asocioval jsi mi Cimrmanovu Švestku. Doufám, že ze zmiňovaných neduhů stáří - dvou vad komplementárně spojených - neschopnost udržet myšlenku a neschopnost myšlenku opustit - se tě v případě běhu bude týkat jen ta druhá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) ... no s temi silenostmi... jedno je jiste... nevime, co dalsiho nas ceka.. a to je myslim -- s temi posetilostmi v nas -- to nejhezci..:)
      at se dari!! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...