pondělí 23. prosince 2013

Návrat světla, ukradený běh, lstivý Stín... aneb čtvrtý advent

Není to jednoduché, ale co je jednoduché??..:)... V posledních dnech o svoje běhání bojuju asi stejně jako den s noci.. tedy úporně, občas maličko ztratím, ale už věřím, že se vše v dobré obrací... Ano, ano... 21.12 je můj den.. nejen kvůli dvanáctkové symetrii, ale hlavně letos je to i den slunovratu!!!

Ode dneška začínám(e) běhat do světla.. Je to krásně symbolické, vím, že sice přijdou velké mrazy a pořádná zima, různé komplikace... ale začne postupně přibývat světla a čekání na jaro bude o to radostnější...
Skoro každý den v tomto týdnu byl nějak divný, bojovný, úporný.. Buď se něco stalo na domě, nebo v práci a vždycky tím byl zásadně ovlivněn můj program, pohoda a i moje pobíhání:)... Možná jsem úplně mimo, ale pořád věřím, že každý vyběhnutí se počítá.. Vždycky si opakuji do omrzení...Možná, že zrovna to dnešní.. úporné a vybojované .. bylo to nejdůležitější...to, které v těžkých chvílích rozhodne..:)

No před vánocemi jsem si maloval, jak budu krásně běhat do kopců, i kameny jsem našel .. maloval jsem si, jak se připravím na Stína se svoji tajnou zbraní.:)... Jenže.. Stín nejdřív spoustu dní vůbec nepsal, pak jen, že nestíhá.. jenže, když jsem ho včera chytil krátce na telefon.. tak z něj vypadlo, že si za barákem udělal speciální stezku nahoru k vrcholu a že ji za den vždycky několikrát cvičně střihne(!!!). Mazaný jak liška!! [He is lubricated like a fox!:)]... No tenhle motivační kroužek mě asi zničí..:).. Musím se zamyslet, jak se s tím vyrovnat, jedine snad zrychlit bobkovací fázi..:)

Deri chudinka teď ještě asi deset dní bere antibiotika, doktor říkal, že by měla být relativně v klidu... Povídám, že mě Deri bude šíleně nenávidět, když s ní nebudu vůbec běhat.. Tak si pan doktor vzpomněl.. Aha to jste vy ti magoři, pardon maratónci:)... a opravil se.. tak běhejte s ní pomalu a tak nejvíc 3km, pak se na nás podíval, uviděl protažený obličeje... kouknul ještě jednou a opravil se .. tak do 10km..:)...

A tak běháme trochu pomaleji a fakt se snažím do 10k... Deri vděčná, jako by tušila, že jsme to měli zakázané, tak se drží u mě, pořád mě vděčně olizuje.. A nejlépe se všechno projevilo předevčírem... V údolí na nás celkem ostře vyjel jeden volně pobíhající velký pes. Deri se štěkáním zaujala obranný postoj u mé nohy (nebo že by za ní?) a společně jsme ho zahnali... Vlastně jsem si poprvé (i jako pán od malého psa) uvědomil tu vazbu, to přátelství, které tu existuje hromadu věků.. to pevné pouto mezi člověkem a psem... A měl chuť zavolat tu vlčí píseň ... Jedné krve jsme - ty i já.:)!!!

Slunovrat jsem nakonec proběhal v údolí i když to nevypadalo moc nadějně.. S holkama :) jsme začali opatrnou osmičku, odvedl jsem je k rybníku a zamířil do údolí... Různě jsem tam pobíhal.. můžu říci ve finále tři hodiny bez vody ... a nebylo to jednoduché...:). Kousek před koncem v Řeporyjích stojím na přechodu, silný provoz.. čekám na semafor... Vedle stojící pán má dobrou náladu a povídá mi.. "Teda, mě by nějaký běhání mohlo bejt ukradený"... asi čekal, co já na to:).. Povídám, to jsme na tom podobně, mám úplně stejnou starost... Aby mi to běhání nikdo neukradl! A v poslední době mám sám pocit, že čas na běh doslova kradu:)...

Tak běhání do světla zdar! Ultra zvlášť!!!Vánoce za rohem, oběh Prahy s kamarády se kvapem blíží.. Svět je krásný..:)
12:)
PS. Detaily a itinerář pro oběh Prahy můžete nalézt zde. Myslim, ze je s toho videt pečlivost Veverky Pražského a i člověk, který jej nezná, musí říci.. sákryš!!! Budeme se těšit. Jen připomínám, případní zájemcí, ozvěte se mi buď na blog, a nejlepe i zaroveň do mailu, ať to máme podchycené...

24 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Uzij si to!! No a nekdy zase na nejake akci nebo zavode .. na videnou a na behanou!:)
      12:)

      Vymazat
  2. Ten Stín je tedy pěknej záluďák. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Si pis!!! Clovek si dela starosti, ze neodpovida.. Rika si, co se asi stalo?:).. A on? Tajne buduje stezku a trenuje!!! :)
      No hlavne nesmim zacit delat neuvazena rozhodnuti:).. Rikal jsem si, ze kdyz vydrzim normalne behat, pridam jeste nejaky kopecky, zhubnu 3kg, ... nebude takovy horko.. tak by mi nemel dat vic jak hodinu:)!
      Ale bude se muset sakra snazit!:)
      12:)

      Vymazat
    2. Úplně ho vidím s motyčkou za domem. :)

      Vymazat
    3. Co vic.. Ja ho vidim, jak se za barakem pousti dolu kopcem jako kamikadze..:)... hrne to kopcem dolu stejne, jako to bude na Zane Grey.. :)
      Jedina moje sance, ze do tech kopcu a po rovine zrychlim... Uvidime... Nebudu to preci vzdavat.. Uz jenom na myslenka, prohnat LA komunitu v Arizone me dostatecne motivuje:).
      MSF!12:)

      Vymazat
    4. Stin je fakt zaludak, hotovej hrabe Monte Christo. Jeden si dela starosti, ze nepise a on mezitim potaji kuta. No ale poprejem hezky Vanoce i jemu... April.

      Vymazat
    5. :) to ja mu to preju... Zase tim, ze to nakonec priznal mi nasadil brouka do hlavy:)...
      Ted abych se poradne soustredil na svoje behani... At zijou vanoce! 12:)

      Vymazat
    6. Nesmite Honzovi vsechno verit. Jen jsem si prostrihal takovou zkratku na vrchol. Ma to sotva pul kilometru, nastoupa se kolem dveste metru. Protoze je fakt kratka, tak se musi behat aspon ctyrikrat. Nahoru to trva 9:30, dolu preci jen trochu rychleji. Minule se mi to poprve podarilo stlacit pod ctyri minuty.
      BS

      P.S. A to uz se vam Honza pochlubil ze si do Prokopaku objednal sest tatrovek kameni aby to mel jako na Zane Grey ? ... prej brouk v hlave ! .. pche!

      Vymazat
    7. :) Cha, cha!!! Tady to vidite!!! Lstivej jak Afganci!:)
      Jeste, ze priznal, ze vybudoval za domem stezku az na vrchol a beha po ni.. je jasny, ze jako kamikadze..:)
      Ovsem, at si BS nemysli, ze to na ZG bude mit zadarmo:)... Fakt jsem rozhodnutej pilne pobihat... Uz mam vymyslenou odpoved na jeho domaci stezku.. Pres poledne budu parkrat v tydnu chodit do fitka. veslak, nohy, zada, bricho.. Himbajs! :)
      ... Teda ty kamaradi... babicka mela pravdu.. ty te privedou akorat doi prusvihu!:)
      12:)

      Vymazat
    8. Zvlast to veslovani je dulezity, ale az pro Western States, az budes preplouvat na clunu American River ;)
      BS

      Vymazat
    9. :), podle itinerare Rucky Chucky, 62 mile.. No doufam, ze nas bud prevezou, nebo ze to nejak podle lana prebrodime..:)... Ve volnych chvilich koukam po ocku do itinerare.. a doufam, ze 1995 se nebude letos opakovat.. prvni maraton cely ve snehu.. pak v kanonech 107F (42C)... Vim, ze BS tradicne rekne, ze doufa, ze ano:), at je to silny, at si to uziju...
      Cimz se jen potvrzuje to, co jsem rekl o kamaradech..
      Uff.. fakt udelam, co bude jen trochu mozne... Ted kdyz vim o te Stinovo stezce, tak musim zlepsit "pripravu" nebo jak to svoje neorganizovane pobihani budu ted nazyvat!:)
      12:)

      Vymazat
  3. Jasně, že si tu svoji čubinu také hlídám. To je skoro jak se ženskou, v případě hrozícího konfliktu se okamžitě stavím mezi ni a útočníka. Měj se a přeji hezké svátky, dav

    P.S. pokouším se nějak si zařídit účast na tom sobotním běhání, kdyby mi to ale nevyšlo, tak prosím pozdravuj všechny zúčastněné

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dave, telefon na me snad mas... kdybys ho nemohl najit, napis.. Verim, ze si to hezky uzijeme.. Navic ta hospoda na konci.. To je povoleny doping!:)
      Hezky vanoce!!
      Mimochodem, mel jsi me videt s tim psem.. Sam sebe bych se bal:).. Deri pak ke me obdivne vzhlizela hoodne dlouho:). MSF! 12:)

      Vymazat
  4. "... každé vyběhnutí se počítá" - Honzo, někdy mám pocit, že psát vlastní blog je zbytečné - ty "tady" máš vše... pěkné Vánoce, Richard

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :)... Richarde.. naopak.... Myslim, ze osobni videni je osobni videni:)...Zpetna vazba, co jsi kdy prozival.. ti zadne cizi zapisky nedokazou nahradit..
      Hezke vanoce.. At se dari! 12:)

      Vymazat
  5. Ja si hovorim presne to iste, moj najoblubenejsi zimny den je 21.12., teraz uz ideme ku svetlu!!! Hoci zima este len zacina...Stastne a vesele! nth

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Presne Duri... Je nadhera, ze se svetlo obraci jeste drive, nez zima bude nejmrazivejsi.. vlastne ted uz vidim, jak se tesim na jaro..
      AT ZIJE SLUNCE!!! SLUNCE BUDIZ POCHVALENO!!! 12:)

      Vymazat
  6. Honzo, jeste ze pises, ze nejkratsi den je za nami. U nas za oknem meluzina, psa by nevyhnal. Krasnej Stedrej den a od Beziska samy prakticky ultra darky! April.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky tak!! U nas Bezisek prinese urcite nejaky boty:), po tajnu verim i nejakou knizku.. a radostne blbustky:)...Na ty se snad tesim i vic nez na prakticke veci:). Hezky Vanoce!! 12:)

      Vymazat
  7. Ivan
    Taky všem hezké svátky.Já dnes dokázal udělat svůj druhý běh po půl roce přes zákaz nic nevědoucích lékařů.Je podivuhodné,že při běhu je mi fajn a cítím se skvěle .Vše přestane bolet a běžet vstříc slunci s makrokosmem nad námi nic nemůže nahradit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ivane, moc drzim palce.. Pochopitelne, dokud je clovek zdravy ma casto spoustu prani.. Jak onemocni, tak vetsinou jen to jedno.. aby se uzdravil..
      Verim, ze i kdyz je to vyrazne tezsi, tak si clovek ma delat radost v kazde situaci.. Takovy probehnuti nebo i prochazka, jeste kdyz vysvitne slunce.. a treba clovek je sam nekde uprostred prirody nebo na kopci?? Nema chybu!
      At se dari co nejlepe, at ti to beha.. 12:)

      Vymazat
  8. Itinerář na sobotu je fakt profi dílo, klobouk dolů. S takovou možná ani já nezabloudím :o))
    Běhu do světla zdar !
    Jiřík

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky, budu se tesit! Nemam o vas zadny strach.. Jana je orientacka excelentni.. Takze klidek.. Jsem zvedav, Jak se vam obeh hlavniho mesta bude libit "na zivo":)... hezke vanoce!! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...