pondělí 9. prosince 2013

Ve všem hledám ultra:) .. aneb druhý advent šťastně za mnou

Když jsem už o tomto víkendu minul jak jubilejní Pražskou 100, tak i koloběh Říp-Praha -- tak alespoň že nezapřu dobrodružnou povahu:). V blížící se sněhové bouří totiž odlétáme na britské ostrovy, kde má vše vypuknout:), na Temži údajně zvedají protipovodňové hráze a já v klidu se svoji nejmilejší manželkou jasné slunéčko, nastupuji do letadla..:).. Ale protože ten někdo nahoře mě má asi opravdu rád, tak po dobu mé návštěvy Londýna je v podstatě krásné počasí.. Ale co víc.. Londýnské letiště se v sobotu navečer hroutí, padají programy na obsluhu letového provozu.. ale my.. my odlétáme jedním z posledních letadel, které opustily Heathrow:)...

Pochopitelně, každá obloha musí mít pár mráčků... Naše dovolená do jistě míry kompenzuje zrušenou dovolenou mého Slunéčka koncem léta, když tu byl na návštěvě Běžící Stín... Proto jsem i rád přistoupil na "nelidské" podmínky:) -- že zde nebudu celou dobu běhat... Bylo to o to horší, že jsem s tím původně tak trochu počítal:), zajistil hezký hotel přes ulici u Hyde parku a -- potom jsem jen závistivě koukal na běžce, různě pobíhající sem a tam... Ale sliby se mají plnit nejen o vánocích...:).

Naštěstí...Zpáteční cesta byla jeden velký očistec, doslova i přeneseně, s odstupem času bych řekl velmi kvalitní příprava na ultra...:)... Letadlo narvané do posledního místečka:), i když jsme se snažili být na letišti hodně včas, nebyla už volná sedadla ani do uličky, ani u okna, což mělo za následek, že jsme místo vedle sebe, seděli zase se Slunéčkem za sebou, ale nakonec jsem to velmi ocenil... Sedím si takhle uprostřed trojsedadla:), když v tom se nahrne šíleně tlustá a zároveň neskutečně a to upozorňují neskutečně páchnoucí ženská. Ze zimních pražských tramvají často obývaných bezdomovci jsem zvyklý na ledasco, ovšem tímto se všem pražským bezdomovcům omlouvám, tahle paní byla prostě úplně jiná liga:)... Chvíli trvalo, než se přes sedadla procpala k okénku (a požádala o nastavení bezpečnostního pásu, protože se nemohla normálně zapnout), automaticky hodila svůj kabát a bágl na krajní sedadlo a přikázala mi, abych ji to dál nahoru. Uff. Naštěstí, moje nejmilejší manželka, jasné slunéčko, měla u sebe z nákupu parfémů, pár papírku s nastříkanými vzorky, že ji to hezky provoní kabelku... Byla to moje záchrana... Velkou část dvou hodinového letu jsem poctivě inhaloval vzduch přes papírové proužky.. Podle základní ultra lekce:) jsem držel jsem zuby u sebe, abych nekontrolovaně nezačal zvracet:)... Byl jsem posunutý na druhé půlce své sedačky, abych se nedotýkal té přetékající osoby..:).. prostě nářez:).

Ale... vlastně.. vlastně to bylo velmi užitečné... Po chvíli papírky přestaly vonět, respektive odér té paní byl výrazně silnější:) .. a v tu chvíli jsem v duchu prožíval doběh na stadiónu v Auburn, CA... Viděl jsem kus toho oválu a běžel jsem do cíle Western States. Nádherný pocity.. Letadlo přistává a paní se dere vystupovat..:).. vypadalo to, že ji část cestujících bude možná i lynčovat:), ale ti, co byli za námi, moudře ustoupili a nechali jsme ji vystoupit..:).. Jeden Kanaďan, sedící o dvě rady zpět a na druhé straně letadla prohlásil, že mám jeho největší obdiv... že jsem to zvládnul a jak jsem to zvládnul.. Inu ... ultra je ultra:)... a znova se mi promítlo pár posledních metrů na (budoucí??) WS 100M..:).. Že by znamení? :)

V neděli po ránu jsem byl už čtyři dny bez běhání.. šílená nervozita:), všechno mě začínalo bolet, včetně toho, jak jsem byl zkroucený při tom zážitkovém:) letu z Londýna... Naštěstí.. naštěstí jsem si uvědomil, že mi něco pozdě doručili do práce a já jsem si "musel" pro ty materiály doběhnout... S venčením Deri, krásně číselných 33.55 (za světě div se 3:33:03).. je to znamení..:)..

Ovšem, jak to hezky komentoval Sam Straka.. je vidět, že jsem moudrý a zkušený muž a mám (vždy) připravené věci v práci, které si holt musím vyzvednout.. když je nouze nejvyšší..:)...

A teď už jen přečkat úvodní šílenství následujícího týdne a pomalu, ale jistě se proběhat k té vánoční pohodě:).

Všemu zdar! Ultra zvlášť! 12:)

19 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. bylo to sila:), to j etedy fakt..:).. ovsem, s odstupem casu muzu rici... jsem rad, ze jsem tim prosel bez ztraty kyticky:)..
      clovek se pak fakt citi silnejsi:12:))..

      Vymazat
  2. A nedá se takovéhle cestování nějak reklamovat?

    Jsi dobrej, já bych to asi neustál a buď bych ji pozvracel nebo píchal špendlíkem do sádla - stále na mé sedačce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no ja si to nepsal ani tak jako stezovani.. ale jako veselou historku:).. a taky, ze uz jsem ulpnej zoufalec:), za vsim vidim ultra:).. msf! 12:)

      Vymazat
  3. Husty! Klobouk dolu! Ja kdyz letela posledne do US tak vedle me sedl jakysi asijec a desne zapachal od cigaretoveho koure a z druhe strany na me "utocil" obtloustly american.. Neb bylo mistecko jinde, tak jsem nevydrzela a presedla.. preci jen pres ocean to trva trochu dyl.. Nevim co si tak asi mysleli, ale me to bylo uplne jedno... Zimnimu pobihani zdar! Nika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) no myslim, ze fakt nebylo ani jedno volne misto v turisticke tride.. Byt to pres ocean, tak tvrde vyzaduji business:)... Navic byl jsem tu se Sluneckem, takze jsem si to odtrpel:).. No ale zase -- tyhle zazitky:).. ty nam nikdo nevezme..:)
      MSF! Zimnimu pobihani zdar! 12:)

      Vymazat
  4. honzo tos ji měl požádat jestli by neotevřela okenko ,že máš pocit že tu v letadle nekdo děsně smrdí :))

    OdpovědětVymazat
  5. :) to bychom ale mohli dopadnout jako ten kuchar v ponorce, jak pripalil vajicka a pak sel vyvetrat!:)
    MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  6. ...šmarjáá, londýnský parky se mi zdály na běhání jak dělaný, tak nevím, co je horší, neběhat v Londýně, nebo sedět vedle tý smradlavý baby :-), měj se, dav

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).... Tak oboji byla vyzva..:).. Jenze tu prvni jsem podstoupil dobrovolne, jako "obchod" za zmarenou spolecnou dovolenou, kdyz tu byl ke konci srpna/zacatkem zari Stin:)... To bylo naprosto fer:).. S tou babou.. to byla zase zajimava kulturni zkusenost:)... Snazil sjem se to brat opravdu jako "pripravu"... Mej se fajn! 12:)

      Vymazat
  7. Ve vsem hledas ultra? No ale ono vsechno prece JE ultra. Zivot je ultra... Ty smradlavy baby bych se nedotkla ani tyci na vopice.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takové tyče existují? :-)) Dnes ráno by se mi jedna bývala hodila. :)

      Vymazat
    2. Dik April:)... Uz jsem si pripadal, ze mam uchylku.. ultrauchylku:)
      Advide, ze ty jsi zase po ranu byl behat s "opickou"? :)... To bylo v priprave na tech avizovanych 16 panaku zitra??? :).. MSF! 12:)

      Vymazat
    3. Advide, tuhle dneska uz legendarni tyc mel kdysi nas telocvikar na gymplu - strasil ji prvaky a taky nektere neoblibene soudruzky kolegyne.

      Vymazat
    4. Honza: Však byl nejvyšší čas s přípravou začít. :)

      Vymazat
  8. Muž: "Čemu se tam tak řechtáš?" Já: "To ti MUSÍM přečíst!" Jestli smích prodlužuje život, budou mě muset, jestli budu dál číst tvůj blog, odstřelit :-D Díky za to ;-) (a jsi borec, já bych smrdutou paní nejpozději nad La Manchem poblila...)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Jitus!!
      Ty bys to jiste velmi vhodne komentovala.. napriklad ze si mozna moudre sedla k okenku, ale neuvedomila si, ze nejdou otevirat... pripadne, ze jsou situace, kdy by se cestujicim melo dovolit sedet na WC po celou dobu letu:).
      MSF! At ti to beha!! A hezky se zije.. 12:)

      Vymazat
    2. Jsou situaci, kdy cestujícímu nezbývá, než sedět na záchodě po celou dobu letu ;-) (a promiň, že jsem se tak smála neštěstí druhého, muselo to být čiročirý peklo!)

      Vymazat
    3. :) tu prvni situaci take castecne znam:)...
      Naopak, ja to bral jako velmi vydarene.. Moje nejmilejsi manzelka, jasne slunecko, ta se smala uz i v letadle:).. Natoz, kdyz jsme vystoupili...:)
      Jinak peklo to bylo, ale takovy ... legracni:)... Mozna jsem mel navrhnout, ze bychom se v letadle meli stridat!:)
      Priste to zkusim navrhnout letuskam.. 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...