pondělí 19. května 2014

Jen garminu pípnutí...aneb svoboda v nás:)

Jak se šíleně rozmohl a rozšířil běhací fenomén, tak se pochopitelně řada lidí chce nějak odlišit, najít si to svoje místo, být či nebýt součástí nějaké (široké či velmi úzké) komunity... Jedno z poznávacích znamení těch "pravých", "zkušených" a "vyběhaných" nadšenců údajně je, že už si nepíšou vůbec svoje km, maximálně, jak dlouho byli venku a někteří už ani to ne.. Jako symbol naprosté svobody běhání si už vůbec nepíší nějaké záznamy... Nepoužívají žádná "hejblata", sporterstery.. Taky už jsem byl několikrát dotazován.."A ty si pořád ještě zapisuješ svoje km a časy??" ... No to jsi mě zklamal.. To bych u tebe nečekal...:)

Nejdříve jsem se snažil vysvětlovat, že jediné k čemu mi to slouží je můj boj s kilometromanii:) a potom, abych měl alespoň základní představu, kolik km mám v kterých botách naběháno... Nedělám si žádné analýzy, nesleduju si "rekordy" na daných trasách, nic takového.. Prostě jen když doběhnu, tak kouknu na hodinky.. Snažím se to potom zanést do deníčku a tím to konci.. Garmin zálohuji tak během měsíce, dvou.. když si vzpomenu, nebo když už je úplně plnej:)...

Tak jako tak jsem slyšel z několika stran, že běhání se sportesterem je znakem nesvobody, vede jedině ke stresu a neklidu... Klid a pohoda je IMHO buď v nás nebo nikde..:).. Žádné hejblata, abych tak použil tu správnou metodologii.. je nemohou přinést, ale domnívám se, že ani vzít.. I když to může být i naopak.

Totiž u nás.. Garminu pípnutí je signál.. SIGNÁL! Deri ví, že jdeme běhat a propadne šílené činorodosti.. Podle poznání jestli běžíme sami nebo se Slunéčkem (rychleji nebo pomaleji) se ještě běží k misce rychle nažrat a připravit na běh.. Venku je to signál, že se může v klidu bobkovat, koupat se.. stejně jako povel dokadit, vylézt z vody, .. a běžíme, nevšímáme si..:). V minulém týdnu jsem nechal omylem Garmin v práci. Říkal jsem si, že by signál, abych po těch výzvách opravdu nechával garmin doma???... Jenže co se nestalo.. Deri naprosto nešťastná!!! Vzal jsem ji pevnou kotvu jejího běhání.. Bála se jít koupat, kadila skoro v běhu, i když jsem zastavil.. prostě ztratily se její životní jistoty..:)..Bylo vidět, jak je vystresovaná a neklidná..:)

Ovšem další den.. už jsem měl garmin na ruce a jak pípnul.. Deri úplně pookřála.. Ano, svět je zase v pořádku!!:)

Navíc je tu ještě jedna důležitá funkce mé Severky [Garminu 910], kterou jsem i na známých trasách začal používat.. a to nastoupané (a sestoupané) metry. Dokážete si představit, jak staříka pobíhajícího v Polabí děsí představa blížící se červnové výzvy (WS 100 miles), kde sice znalci jako Sam a BS říkají, že je to pořád z kopce, ale mapa říká .. vystoupaných 5.500m, sestoupaných 8.100m... A tak nastavované kopce a jejich sledování na garminu je asi jedinou možnou "přípravou" :), kterou při svém pobíhání mohu absolvovat.

Zrovinka včera, nechtělo se mi do deště.. a ani Deri se nechtělo.. Pro pořádek je potřeba říci, že už před tím jsme při sekání a uklízení zahrady oba promokli jako len:), ale je to opravdu morální bitva, když Váš trenér se vzpouzí, nakonec odběhne (tažen!!) 5 km.. to potom vyrazit znova ven běhat.. vyžaduje opravdu celého Honzu:)... Zase jsem vyběhl relativně nalehko, přemýšlel jsem, co dělat.. a v tom mi vyskočil nápad.. "Což takhle dát si... nastavovaný kopec?" .. a tak jsem doběhl pod svůj oblíbený..[ulice Na Placích] a začal.. po prvé v drobném dešti to nějak nebylo ono.. Vnitřní hlas mi říká, asi to nebyl moc dobrý nápad.. :).. cože?? COŽE?? Při dalším seběhu se rozpršelo výrazně víc. Moje lehoučká bundička už je úplně durch... Povídám nahlas.. "Budu tady, jak dlouho budu chtít... Dokud nevystoupám a nesestoupám kilometr to neotočím, i kdyby měly padat trakaře.." :).. Rozhodnutí nezastavovat, nepřecházet do chůze.. absolvovat to stejně epicky jako svoje běhání na běhátku v začátcích.. má to hodně podobný morální rozměr.. Tam člověk může kdykoliv slézt, tady zase to kdykoliv otočit domů a ukončit... Ne, není to žádný šílený kopec.. Nic strašného, ale přeci jen ten kilometr jsem nastoupal na 7.5km, takže zase úplná rovina to nebyla.. Ostatně nic moc lepšího tady stejně nemám:)..

Jak bych to tak řekl, ..., no, bylo to jako v hospodě.. Jak přibývaly "čárky", tak se mi rozjasňovala tvář.:).. předběhnutých cyklistů přibývalo, veselých zážitků také hromada.. řada z nich v tradičním gambitu, kdy stoupající turisty stihnu 2-3 předběhnout  a jejich komentáře se od makej chlape/taťko/šmoulo .. mění k nějakej magor/trouba/nadšenec... ten tu asi běhá dlouho? odpovídám.. jjo, a protože běhá pomalu, tak tu ještě dlouho běhat bude..:). S jedním cyklistou, který měl nějakou krizi a stačil jsem ho na trase předběhnout a potkat 3x.. Jsme žertovali.. říkal.. no teď už bys mě nepředběhl..:).. povídám, tak jeď dolů, já to rychle vyběhnu a seběhnu.. hned jsem za tebou a zkusíme to ještě parkrát ve velkém stylu..:).. To zděšení v jeho očích..:)..

Tak jako tak, Deri reakce na běhání bez Garminu a můj vložený vertikální km v neděli mě ubezpečují v jednom.. Mám to svoje hejblátko, svoji "Severku" rád.. Nijak nás nestresuje, nebere nám pohodu, ani nepřináší neklid.. A co vy, jak je to u vás? Řekl bych, že ať "s" nebo "bez" :).. je důležité si držet tu pohodu, pokud možno za všech okolností.. a stejně je potřeba se potom pochválit.. Protože vím, že když to neudělám sám, těžko to za mě někdo udělá!:)

Všemu zdar! Ultra, našemu šílenství, kamarádům i těm naším hejblatům... ZDAR! 12:)

55 komentářů:

  1. já s :) a byť jsem out je mi to úplně jedno, běhám totiž pro sebe :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zlaty slova..:)
      taky jsem rikal, ze jestli ty chytre hodinky mam nebo ne.. na tom, ze klidne zabloudim, nebo jak rychle bezim.. to vubec nic nemeni..:)
      MSF! 12:)

      Vymazat
    2. a kromě toho, mě to s baví :)

      Vymazat
    3. .. a to je to nejdulezitejsi!!! 12:)

      Vymazat
  2. Všeho digitálního vercajku bych se nejraději zbavil, je to většinou jen k zlosti... Ale Garmina mám rád, toho bych si nechal :-) Je přece dobrý mít přehled, aby se člověk moc neunavil :-)
    A ten kopec že není šílený? V těch 7,5 km jsou i seběhy?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ne.. ne.. 750m nahoru, 750m dolu mereno vzdalenosti.. celkove prevyseni je tak lehce pod 100m... proto jsem rikal, ze na vystoupani vertikalniho km jsem potreboval 7.500 po ceste.. Asi bych mel rici nahoru a to same dolu..:)
      Vlastne s tim vsim i s vencenim to bylo nejakych 32km, vubec si nestezuju, nakonec se nedele vydarila:)..
      MSF! 12:)

      Vymazat
    2. Já se to jen snažil srovnat s nějakým "mým" kopcem... Mám tu podobný, ale VK bych tam tedy asi vážně nedal, to musím přiznat. Mám o čem přemýšlet :-)

      Vymazat
  3. já s garminem. Nikdo jiný neumí takové pěkné obrázky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je sice pravda, ale kdyz jsem jeste behal s telefonem, tak jsem ty obrazky videl hned.. Takhle az kdyz to jednou za cas propojim.. a to uz zase zapomenu se na ne podivat..:)
      Asi to musim delat casteji..:). 12:)

      Vymazat
  4. ...já taky "s", sleduji v podstatě to co ty - km a nastoupané metry, hrudní pás jsem odložil - ten mě stresoval :-) ...garmin je pro mě dobrý prostředek jak hlídat sám sebe abych nezlenivěl...
    R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje slova.. Sledovat tep, to by me rozhodilo, ale obcas se kouknout. kde sem kilometrove.. to vetsinou potesi..
      At nam to beha.. at uz "s" nebo "bez"..12:)

      Vymazat
  5. Ja jsem konzervativni ... podle mne cely system GPS druzic byl postaven kvuli geocachingu. Jakekoliv jine pouziti je bezbozne kacirstvi.
    BS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) uprimne Stine.. necekal bych nic jineho!:)
      Ale zase vim, ze mi to odpustis..MSF! 12:)

      Vymazat
    2. Stíne, myslel jsem na tebe v soboru. V hlavě mi znělo "Když se to zprůměruje, je to vlastně rovina." :-)) Na to je Garmin taky dobrý. A hned po doběhu se dá udělat profil trasy. :-) Jo a v Doksech jsou kopce, co se lezou po 4, tam by se ti líbilo. :)

      Vymazat
    3. No Pavel, VS o trase tez basnil:), musime pristi rok peclive naplanovat.. bylo by fajn se tam probehnout.. MSF! 12:)

      Vymazat
  6. Já taky,,s''ale bez tepáku ale vlastně ho potřebuji až po běhu,mám rád když pak vidím tu červenou čáru na co největším kousku mapy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja tepak nemuzu.. moc by me to rozrusovalo..:)... Vzpominam, kdyz jsem jeste behal s Polarem a s tepakem, tak jak me vzdy narusil prebeh podzemni drahy ve Philadelphii kolem 33 ulice..Patrne diky indukci cisla na hodinkach vyletla do zavratnych vysin.. a ja se bal, ze umiram..:)..
      Proto, ja nepak nemuzu.. jen mirumilovne hracky:).
      MSF! 12:)

      Vymazat
  7. Tak tepák jsem jistotu prodal, abych nebyl v pokušení a kilometry měřím snad už jen kvůli tomu blogu, to víš čtenáři to tak mají rádi :-)
    Tak pěkně nastavuj a sčítej ty nastoupaný metry, ať nám za velkou louží neděláš ostudu.
    Měj se!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik Pancho, podpora od rychlika a horala:).. potesi..
      Ovsem s tou ostudou nic neslibuju..:).. Bude tam i BS a sance ze necim "vybocime":).. je velmi velka.. Co se tyce casu a umisteni.. Poradatele i race director maji vsechny udaje z meho profilu na ultrasignup.com.. takze vedi, ze jsem sice vic nez nadseny, ale mozna min nez prumerny:)..
      Cimz nechci vubec snizovat svoji radost, ani usili.. Ovsem napravit predstavu, ze bych tam nejak "reprezentoval:..:)
      MSF! Sazis tam ty km a bedny.. no jako stroj! Gratulace! 12:)

      Vymazat
  8. S Garminem (abych se neztratila a vedela, kdy uz smim domu), bez tepaku (aby me nekleplo). A samozrejme zdar geocachingu! April.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. April, tak jeste jsem nezacal lovit poklady:).. ale jinak naprosty souhlas!..Ja svemu Garminu rikam "Severka".. protoze me vzdy neochvejne naviguje domu, k moji nejmilejsi manzelce, jasne slunecko!
      At nam to beha! 12:)

      Vymazat
  9. Aby to nevypadalo jako skrytá reklama.. Já většinou "S" pomocí iP sjednotil hračičky do jedné, je v měn i Garmin i mapy když se ztratím i telefon, ještě kdyby tak iP nabízel aplikaci hajzlpapír a kapesník bylo by to úplně dokonalé. MVP

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem to tak delal.. Jenze..jak baterky slabnou a trasy se prodluzuji.. tak to proste neslo.. Navic casto pri pobihani musim vyresit telefony, nekdy i predstiram:), ze jsem na ceste.. no a na podobny veci uz by mi muj IP rozhodne bateriove nestacil:)..
      nasim IP zdar! 12:)

      Vymazat
    2. Jasně to je tak na ty kratší běhy přes týden. Ovšem co si vezmu na Silvu za hračičku nevím, tak dlouho žádné baterie nevydrží. Asi gps a náhradní tužkovky :)

      Vymazat
    3. :) diky vysoke frekvenci mailu, a (bohuzel) pouzivani telefonu i pri kratkych bezich.. IP (byt jej mam vzdy s sebou) nepouzivam k trasovani.. Mozna vymena baterky by pomohla..:)
      MSF! 12:)

      Vymazat
  10. Už skoro rok běhám bez tepáku, neb jsem od něj byl skoro pořád odřenej, ale na Garmina nedám dopustit, zvláště poté, co jsem si pořídil 910. Vodí mě ke keškám, dělá krásný mapy - miluju ty obrázky, které svými kroky vytvářím, dokonce se snažím, aby trasa měla nějaký hezký tvar..., když se někde zamotám, ukáže mi kudy zpět na start. Navíc asi nějak vnitřně potřebuju mít ty naběhaný kilometry potvrzený.

    Funkci PÍP jsme zrušil, stejný zvuk pro jednotlivé kilometry a zastavení stopek mátl Boru, po každém kilometru na mě koukala, jestli náhodou nestavíme - krásná ukázka podmíněného reflexu. Přešel jsem na vibrace, hodinky mi na ruce jen tiše zavrčí a čubina nic netuší :-). Měj se, dav

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) koukam, ze vsude stejne..:)
      Ovsem ja mam taky vrneni.. ale ta moje.. registruje vsechno.. tedy na km mam vrneni, zapinam pip a myslim, ze preruseni mam taky pip:)
      Jen nejak nemam zvladnuty to pravidelny nahravani tras..Vzdycky to udelam jednou za 30-50 dni.. a to uz me nebavi se koukat zpetne.. musim promyslet nejaky trik, jak to delat casteji, bez toho, ze by to bralo cas..
      nasim "vodicum".. zdar!
      I kdyz deri je vlastne.. "polovodic"..:).. polovicni pes.. nekdy netahne ona, ale ja.. takze tak na pul..vodic.. polovodic:).
      MSF! 12:)

      Vymazat
  11. Ty jsi můj člověk, já to říkám pořád ;-) A já s! Od chvíle, co mám ten nový hrudní pás, tak i bez odřenin.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslel jsem na tebe, když jsem bral na sobotu náhradní vazelínu. :-))

      Vymazat
    2. :) dik Jitus..
      Nejak me zarazi ty ruzna zjednodusujici schemata... Pouzivani hodinek = nejsi ten pravy, nadseny, skalni bezec..:) ... Nebehas v minimus ci bos = zaslepeny reklamou zblbnuty nezkuseny pobihac, co se velmi brzo zrani a nebude moci behat..:).. atd..:)
      Nemyslim si, ze typ bot/nebot, pouzivani/nepouzivani hejblatek z nas dela lepsi/horsi pobihace, nebo nam pridava/bere radost.. Podle me je to uplna pitomost... kazdemu, co jej tesi.. nekdo ma rad i obleceni sladene, v posledni mode, nekdo ostentativne beha v tom nejotrhanejsim, vytahanem.. v cem je rozdil? :)
      Zmerit, jak koho z nas to tesi, nebo kolik usili do toho kazdy davame nelze... A i kdyby slo:).. Zase jen (aspon u me) zustava ten pocit.. hlavne, aby me to bavilo a pomahalo mi to se poprat s tim, co me trapi.. davalo mi moznost byt sam sebou a ziskat silu do dalsich dni a soku, co na me nekde cekaji..:)
      MSF! Drzim palce! 12:)

      Vymazat
    3. Davide, to by mohlo vyznít jaksi, ehm, nepatřičně? :-DD
      Honzi, vidíš, já v poslední době narážím u těch minimalistický bot na přesně opačný trend - každý, kdo běhá minimalisticky je blb zblbnutý Born To Run :-D Ale suma sumárum se ti pod tohle všechno podepíšu, protože mi mluvíš z duše!!

      Vymazat
    4. Renata-Tučňák mě naučila nosit pás tak, aby nedřel - trochu níž než normálně, jakoby na kraji žeber. Od té chvíle nejsem sedřená ani když náhodou běžím déle jak 1/2 hodiny. Ani když běžím dvě a půl... A dál jsem to ještě nezkoušela :o)

      Vymazat
    5. on ten tepák funguje i přes tričko - propocené nebo předem namočené a taky nebudeš odřená :-)

      Vymazat
  12. ...no jasně :-), už když jsem to po sobě kontroloval, tak mě to praštilo přes oči a jen jsem čekal, kdo se toho chytne..., ale rozhodně neberu zpět, ono na těch vibracích asi opravdu něco je :-D, dav

    OdpovědětVymazat
  13. Honzo, u mě jedině "s". Nemyslím si, že by mi to bralo svobodu nebo radost z běhání. Svobodu a radost s čehokoliv mi berou jen blbci! Na Garmina nedám dopustit a je to vlastně s dvojitým s, protože běhám i s tepákem. Přináší mi určitý pocit jistoty, že se zbytečně "netavím" :-)) Někdy je tělo tak zblblé, že se cítí pod psa, ale tepák mi to vyvrátí a když doběhnu, tak vím, že to byla lenost a ne že by se tělo cítilo blbě :-)))))
    Ten tvůj vertikální kilometr to je tedy nářez! Ale na WS jako když to najdeš :-) A ostuda to nebude v žádném případě!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Svobodu a radost s čehokoliv mi berou jen blbci!" To tesat do kamene...!! ;-)

      Vymazat
    2. Myslim, ze je to nejvetsi umeni.. uhajit si radost a pohodu..
      At uz je to v zivote, nebo pri pobihani... A udelat to blbovzdorne? To je velmi tezke, nebot blbci jsou nesmirne "vynalezavi" v tomto smeru..:)
      Tak at se vsechno dari.. at nam to dobre beha a jeste lip se zije.. 12:)

      Vymazat
  14. Tepák používám taky, při závodě je to v podstatě nutnost k tomu, abych věděl jak jsem na tom: je rozdíl, když mám na M42 v půlce tep 145, anebo 160 .... v tom druhém případě vidím, že to nemá cenu, zvolním a aspoň si druhou půlku užiju :-) Po 4 letech běhání svůj tep při tréninku dobře poznám i bez "tepáku" a nosit bych ho tedy asi ani nemusel. Na druhou stranu při závodě (anebo po cca 2,5hod. běhu) se v tom ztrácím a nepoznám nic. Třeba to přijde zkušenostma (s tepákem) ... :-) Jinak je mi úplně jedno jak kdo běhá, to je každého rozhodnutí :-) PetrV (t-bird)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Myslim Petre, ze bys mel vyuzivat sve nove objevene vlastnosti:).. a na zaverecne kilometry si dat do sluchatek zvuky blizici se boure a s udery hromu probihat cilovou rovinkou..:)
      Vsadil bych se, ze osobak zajisten:), i kdyz mozna znicis tepak:)..
      Me to fakt stresovalo, kdyz jsem videl nejaka vyssi cisla.. Tak tepak uz asi 3 roky nenosim vubec.. MSF! 12:)

      Vymazat
    2. Mě moje TF spíš uklidňuje, běhám na relativně nízkých TF, za to mě znervozňuje prům. rychlost ... možná si tedy naopak nechám tep a odstraním rychlost a všechny údaje, ze kterých bych si ji mohl odvodit: buď vzdálenost, anebo čas. Pak budu zcela svobodný, klidný a uvolněný běžec :-)))) A budu jediný běžec s Garminem, který používá místo GPS jenom EKG ... :-) V sobotu se mnou počítejte, mají být bouřky :-) t-bird

      Vymazat
    3. mě tepák zpočátku určitě pomohl, abych zpomalil, ale pak mě pěkně doběhl - bežel jsem si hezky pomalu po rovince na okraji lesa a najednou poplach, kouknu na hodinky a tam TF asi 224 - zastavil jsem a chvíli čekal, jestli umřu, když se nic nedělo, tak jsem odpojil snímač a běžel dál :) druhý den mi to naměřilo přes dvěstě hned, když jsem si nazouval boty, tak mě došlo, že závada je opravdu v technice a od té doby tepák nepotřebuji :-)
      jestli budou zítra padat kroupy, tak to bude určitě nad tou správnou částí Prahy, ať si to pěkně užijem :)

      Vymazat
    4. Jak je videt... znova se potvrdilo, ze svet je maly.. a o nahody tu neni nouze..:)... Takze jsme si pekny kus probehli spolu.. At to beha.. a treba zase nekde.. na shledanou a na behanou..:) 12:)

      Vymazat
  15. Ahoj, dočetl jsem zrovna knížku, kde autor (Emil Hakl) popisoval rande v Prokopským údolí, ta místa znám z Tvého blogu, ale žádného "šíleného" pobíhače tam nezmiňuje. S tím by chtělo něco udělat! Třeba ještě víc pobíhání. :-)
    Pěkný den, radomír

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. ono tech silenejsich je tam vic.. ale udoli je celkem rozlehle, navic je tam i ta casova slozka, tak nastesti Emil nema zadne silene zazitky se silenymi pobihaci.. coz je jiste dobre..:)
      MSF! 12:)

      Vymazat
  16. no přesně - co je komu do toho, jestli někdo běhá s nebo bez (myslím tepák či jiné zařízení). To je skoro jako: Cože? Ty běžíš km 8 minut? To už není běh, to se dej k chodcům... Asi tak, jak řekla Renata a další: děláme to pro sebe. Pro naše oko, pro náš pocit, pro svou kontrolu (či další důvody).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :)...Jak vzdy slysim.. delame to radi a pro sebe.. Tak si vzdy vzpomenu na Pavla, VS.. ktery se me vzdy v nejaky slote, desti, mrazu.. vypeti na nejakym vzdalenym kilometru vzdy pta a ubezpecuje se.. "A je to nas konicek, ze jo? A delame to radi?" ..:)... Vzdycky, aby nevznikla nejaka mylka..:)
      MSF! Hlavne si to uzit.. 12:)

      Vymazat
    2. ano, jsme masochisti a jsme tomu rádi :)

      Vymazat
    3. Muj syn to vzdycky nejak vtipne komentuje, ze kdyz uz mam takovehle "sklony", tak ze je moc rad, ze nedelam rodine ostudu a nenavstevuji ty sado-maso salony, ale uzivam si toho na delsim behu nekde v lesich se skupinou podobnych ....
      MSF! 12:)

      Vymazat
  17. Honzo, já bez. Doma, kde trénuji, i bez hodinek, abych se nestresoval, jak jsem zase pomalý a GPS nepotřebuji, protože to zde znám jak své boty, neztratím se a kolik jsem uběhl jsem schopný odhadnout dost přesně.
    Na závody pak nosím své normální ručičkové hodinky Citizen, abych věděl, kdy se bude stmívat nebo rozednívat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No i Sam si sleduje kolik beha..:).. tak je svet jeste v poradku..:)
      Taky mam na zavody stary Polar.. bez cidla na noze, jen aby mi meril cas, abych mel pribliznou predstavu... Ani ne tak o soumraku a rozednivani.. v to nejak verim, ze poznam:).., ale jak daleko jsem od cut-off..
      MSF! At nam to beha! 12:)

      Vymazat
    2. Honzo, i přes svou šeroslepost také ještě poznám když se smráká a rozednívá. :) Jen se podle hodinek řídím, jestli už mám nasazovat čelovku na této občerstvovačce, nebo jestli ještě doběhnu na další. V noci pak, jak dlouho se ještě budu těšit na světlo a snad i slunce.

      Vymazat
    3. :).. vim vim..
      Jenze ja jsem takovej zmatkar.. napriklad na Zane Grey.. kdy je dobre sundat celovku uz na prvni aid station.. jsem s ni bezel (svitici) az za dalsi stanici, tak jsem ji zhasnul a sundal az na Hell's gate canyon, tedy vicemene v pulce zavodu..
      Z toho je videt, ze takove "sofistikovane" uvahy.. na to proste pri zavode.. nemam!:)
      MSF! 12:)

      Vymazat
  18. To ja ta plne chapem, bez logovania km by ten beh pre mna stratil dolezity rozmer. A vobec nevadi, ze behame pre radost, to kvantifikovanie k tomu patri, hoci casto nic neovplyvni a ma skor iba taku reportovaciu ulohu. Ale niektorym to nevysvetlis a budu si stale mysliet, ze behas "neslobodne" a podobne nezmysly...
    A tu Deri mas inak dobre vycvicenu :)

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...