neděle 7. září 2014

Zítra?.. zítra se bude běhat.. všude.. [tedy aspoň v Plasích:)]

.. tak tohle jsem si říkal celý pátek, když jsem unavený posedával na konferenci v Budapešti, snažil se šířit různá moudra, nebo aspoň nevypadat jako úplný pitomec:).. Jedno bylo jasné.. Sobotní běžecké "jamboree" všech možných známých a kamarádů, které doslova "proběhne" v Plasích bude zajímavé a řekl bych v mixu zmatků, nedostatku spánku i naběhaných km ... bude i silné náročné:)..

Slovy klasiků z filmu Hangouver (v češtině Pařba v...), kteří po té, co dělali neskutečně věci... suše prohlásili.. "It was pretty intensive" :).. tak po té, kdy jsem se v pátek pozdě v noci dostal domů, unavený, zmatený:), tak jsem během horké a slunečné soboty tu "intenzitu" a "sílu" zážitků pocítil a mohl jsem si to také říci ... ano, "bylo to celkem intenzívní":)..

Ale postupně..

Upřímně.. Do Plas se mi vůbec, ale vůbec nechtělo... Fakt, že ne.. Při každodenních bojích -- nejdřív s prsty, nehty a s jejich léčením, nečekané intenzitě práce přes prázdniny, kombinované s krátkými dovolenými se Slunéčkem -- prostě nejen pohled do excelovske tabulky říká, že nemám naběháno, ale i to cítím.. Ani ze společenského hlediska se mi nechtělo... Když je příliš moc známých pohromadě, tak vlastně nemám na nikoho z nich čas, bavím se se všemi a s nikým, nestíhám... Prostě nechtělo se mi..:).. Možná i proto, že jsem vloni tady běžel celou trasu se Stínem a teď je mi jasné, že spolu hned tak něco nepoběžíme... Takže to byla v mé myslí i taková tryzna za Stína..:)

Ale často se věci mění.. Sice na louce v Plasích jsem tak zmatený, že skoro minu hlouček všech známých.. jsem evidentně úplně mimo... [Ono taky není divu:)]. Ovšem potom dostanu svoje startovní číslo -- naprosto neskutečně číslo -- 88. Nejen, že na plocho připnuté číslo vytváří dvojité nekonečno, čímž naznačuje, že se už delší dobu pokouším o hodně nemožné..:).. Taková "jemná" připomínka, že je potřeba se zbavit balastu.. a zase naběhat v klidu přehršle jalových kilometrů.. Bez toho, že bych cokoliv říkal, 88 odpovídá i mému podpisu (iniciálám) v e-mailové komunikaci, neboť H je osmé písmeno v abecedě. Myslím, že mi to dřív dělalo i problémy s odmítnutím e-mailů na některých akademických sítích :). [Jak mi jednou řekl i Radek A., 8 teček byl ještě i dlouho po válce ukončovací znak německých radistů:)]

Takže 88 mi naznačuje, abych to běžel pokud možno slušně a zároveň se nezničil, protože cílem není téhle jeden závod...  Jasně bylo by skvělé uběhnout Bakoro pod 4h i za takových podmínek, ale říkám si uvidíme, ale přeci jen, s rozumem.:).. Potřebuju fungovat nejen v sobotu a v neděli, ale jsou na podzim i jiné "věci" .. a ty achilovky nejsou v pořádku, chtělo by to pomalý běh, co léčí všechno..:).. Proto jdu po vzoru BS až na konec startovního pole, abych se potom přes různé špunty a úzká místa snažil pomalu prodírat kupředu. To startování úplně ze zadních pozic -- tedy pokud přemýšlím o čase, tak -- je to pěkná pitomost:), člověk ztratí spoustu cenných minut už na louce... ale pokud jde o pocity při a po závodě, tak to se nedá s ničím srovnávat... Ti výrazně rychlejší už jsou dávno pryč, a člověk po cestě předbíhá jen lidi, kteří jsou pomalejší nebo se střídá s těmi "nastejno"..:)

A tak jsem běžel... už na louce jsme se o pár metrů nějak roztrhali s kamarády.. a já mohl propadnou nostalgii a vnímat Baroko, jakoby to bylo "vloni"... Slyšet nostalgicky ty pitomosti, jak BS komentuje, že běží pomaleji, kvůli hustému vzduchu v nížině, který ho jednak brzdí a jednak se s tou přemírou kyslíku může i přiotrávit..:)... Na jeho počest na 25km, zase u občerstvovačky u hospody.. udivuju zdejší hasiče, když na jejich nabídku do sebe na ex obrátím nabízené pivo:)... evidentně dobrý oddíl... Slunce pálí a pohled na hodinky říká, že když poběžím ten poslední větší kopec, tak jsem s jistotou v cíli pod 4hodiny... Jenže ten ďábel našeptavač mi říká.. a co když tam budeš o pár minut později? Tak se taky nic nestane!! :)... Takže když po pár km nacházím na kraji cesty jednoho spoluběžce, tak se s ním klidně zastavím, dám mu co mám -- zbylý hroznový cukr, solné tablety, bidon s vodou... a naštěstí se mi podařilo po cca 100m natrefit na pořadatele, vysvětlit jim situaci, nasměrovat je k němu ..

A pak už jen zbývalo posledních asi 2.5 km, kdy mě doběhnul Martin VP a tak jsme nečekaně mohli dokončili spolu a aspoň chvíli jsme si mohli v klidu popovídat:)... Dobíháme společně do cíle, fantastická čísla.. 4:03:45... (63. celkově, 5.místo v kategorii). Nostalgie pryč, po závodě se krátce potkávám s Martinem Š., kterého jsem sice spoustu let od školy neviděl, ale letos jsme spolu běželi "ledopádovou stovku"... Takže není důvod k nostalgii, neboť známá moudrost řiká, že kamarádství je vztah, který trvá, i když už dávno skončil!! :)

Všemu zdar! Ultra a naším kamarádům zdar! Ať žijí (budoucí) jalové km!
12:)
PS. Všem ostaním, co jsem se s nimi aspoň pár minut mohl pozdravit/pobavit děkuji.. Třeba to někdy vyjde a zase v klidu popovídáme v běhu.. Karle, Jardo, Tomáši,....
PPS. Leona mě upozornila, že je to šíleně depresivní.. a že říkám, že jsem se tam ani společensky netěšil??? Asi to není přesné.. Chtěl jsem říci, na to jak bych se tam měl těšit.. jsem se tam na začátku vůbec netěšil.. Ale pak to všechno opadlo..:).. A byl jsem moc rád, že jsem tam byl!!!!

21 komentářů:

  1. Honzo moc rád jsem tě potkal. Sotva lezu z cíle, už jen ten půlkilák k autu a za tři hodiny budu doma, říkám si, a najednou se proti mně zhmotní virtuální realita a trvá na tom že jí mám hned tykat. Byla to taková pěkná tečka za tím naším představením. :)

    Ať se daří a ať to běhá!

    J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :)... Super. Rad jsem te poznal.. At nam to radostne beha! 12:)

      Vymazat
  2. Tedy musím uznat, že vyřešit ten "problém" s číslem prostým otočením o devadesát stupňů, to by mě nejspíš nenapadlo, holt nejsem matematik :-)
    Partička na stanici u té hospody byla vážně veselá - já si tam povídal s jedním běžcem a jak ti trempové zaregistrovali, že se na sebe smějeme, tak hned radili, že máme soupeřit, takže žádné úsměvy, raději prý pěsti :)
    Jinak jsem rád, že jsme se aspoň pozdravili - chtěl jsem se víc zdržet, ale rodina byla jiného názoru, takže rychle do sprchy a zbytek odpoledne jsme strávili prohlídkou místní poloplastové zoo v kombinaci s minigolfem. Nedoporučuji :-)
    Tak zase na nějaké blízké akci zdar :)
    (Nechcete se koncem října vypravit do Plzně na 100km? Beží se v těsném sousedství pivovaru :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Taky to mam casto tak, ze bezecke akce/zavody se sbihaji s nejakymi rodinnymi a je tezke najit tu spravnou rovnovahu.. Je casto naprosto rozumne a fer.. kdyz jsme se nekolik hodin venovali svemu (pobihacimu) konicku:), abychom potom zase byli s temi svymi.. i v te poloplastove zoo..:)
      MSF! No konec rijna 100km? Nevim.. I kdyz zase v Plzni jsou zeny rodice.. Mozna by se to dalo spojit s navstevou:) 12:)

      Vymazat
  3. Koukam, ze vylet se vydaril a pocasi pralo? Tak ted uz jenom pilovat formu.... Drzim palce!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, fakt to byl vydareny vylet.. Jak jsem nestihal a jak se mi na zacatku nechtelo.. tak o to vic se mi to libilo.. a uplna katarze nakonec..:)
      MSF! At se dari! 12:)

      Vymazat
  4. Jo, tu hospodu na trati si pamatuju z minula.. Také jsem tam loni popíjel :)
    Ale exáče jsem si netroufnul.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Myslel jsem na BS:).. Ten by mi nejake malinke upijeni neodpustil.. :)
      MSF! 12:)

      Vymazat
  5. Ahoj,
    rodinné aktivity nedovolily přijet, bohužel.
    A pro doplnění, 88 je radioamatérská zkratka při morse provozu a znamená "srdečné políbení". Tak si to vylož jak umíš. Iniciály Tvého jména (.... ....) se používaly tak jak jsi uvedl.
    Běkné běhání, Radek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) dik za dalsi hezky exkurz do radio-sveta... Vsak ono to zase nekdy vyjde..:)... At nam to beha! 12:)

      Vymazat
  6. Co se týká společenského setkání, nejvíc času na sebe měli s0cketka a Bubo. Že by inspirace pro příští rok? :-) Nebo desítku? :D

    Rád jsem tě zase viděl. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) zajimava myslenka! :)
      Taky jsem te rad videl.. Nerad bych aby to vyznelo, ze jsem nespolecensky.. a ze jsem na Baroko nechtel:).. Ale proste vuci tomu, jak bych se tam MEL tesit.. se mi tam vubec nechtelo.. to ta unava a "nenabehane" hluche km..:).. Ale nakonec jsem byl moc rad, ze jsem tak byl.. Tradicne:)
      I to "premysleni" a "smutneni" na trati mi pomohlo... Vlastne jsem si uvedomil, ze neni proc.. Neni duvod.. Dobri a nejlepsi kamaradi se nemuzou ztratit.. Ti jsou s nami i kdyz s nami nejsou:).
      Vsemu zdar! 12:)

      Vymazat
    2. Já to pochopil i bez "PPS". :-)

      Vymazat
  7. No nevím, možná slovo "depresivní" nebylo na místě, ale ponuře to zní, to ano. Uber plyn :o))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) no snazim se.. Ono je to takove komplikovanejsi..:), ale verim, ze stejne jako Fenix z popela se znovu rodi.. tak se zase vyloupnu v dostatecne sile..
      Vim, vim... jsou okamziky, kdy by se optimiste meli strilet:).
      MSF! 12:)

      Vymazat
  8. Mně to ponurý nepřijde :-) A jalový kilometry nasměruj k nám, zatížím tě SW a na pár kiláků kolem přehrady i kočárem a svou společností!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skvely napad.. Urcite to udelam.. co nejdrive!! MSF! 12:)

      Vymazat
  9. Na Baroko nic neplatí, žádný těší netěší, chci nechi, na Baroko se přece prostě musí. Byl to krásnej den, díky za společný doběh

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik Martine, naprosto stejne musim rici.. ten spolecny dobeh byl super.. nemelo chybu!! Tesim se na POP! :) 12:)

      Vymazat
  10. No teda. Když jsem za Vámi běžel pár kiláků ( mám vás i na videu a na fotkách ), tak jsem si říkal, tenhle chlápek se uvaří, přepálí a pak mu uteču. Jenže to se mi podařilo až před Šebíkovem. Máte úžasné tempo. A když teď ještě čtu, co naběháte, tak klobouk z hlavy dolů. K.raiszavinacicloudteckacom

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prosim nevykat:).. nepripominat, ze vrchlicky uz byl v mem veku "slovutnym kmetem" :)
      Dik za spolecnost.. bylo to fajn probehnuti.. Mozna sem se mel vic zmacknout, aby to nevypadalo, ze se zase tolik setrim..:)
      Tak nekdy zase.. At nam to beha! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...