čtvrtek 29. ledna 2015

Pomalejší start? ... netřeba klesat na mysli.. ještě je tu "Jerry":)

Občas je dobré se podívat na svoje jednání naprosto objektivně. Finanční experti mají jednoduchý trik, jak poznat, že nám na něčem opravdu záleží. Stačí jen ověřit, kolik "tomu" věnujeme času a svých peněz.:). I když se naprosto oprostím od rozměru "úsilí", tak i v tomhle měřítku mi můj pobíhací koníček vyrůstá do velikosti obrovského zvířete. Zajimalo by mě, jak je to u vás? Většinou to opravdu funguje jako jednoduchý test. Ve finále máme opravdu nejradši to, čemu věnujeme nejvíc času a peněz:)... [Pozor nebezpečné je, že to platí i na lidské vztahy:)]

Mnohokrát jsem si povzdechnul (někdy radostně, někdy maličko vyděšeně), že mi příjde, že žiju ve filmovém příběhu:). Nedávno jsem se smál, když mi Pavel (VS) vyprávěl jednu příhodu (tuším z nějakého bikerského filmu), kdy jeden cyklista říká druhému v mírném kopci.. "Klídek, tady za zatáčkou na nás čeká "Jerry" a ten nám to pomůže roztáhnout"... K překvapení toho druhého cyklisty se za zatáčkou na ně vyřítilo ohromné psisko a oni začali zoufale spurtovat... Jakmile ujeli do bezpečné vzdálenosti, tak ten první povídá, "Vidíš, říkal jsem ti to.. Jerry ten mi to vždycky pomůže parádně roztáhnout.." :)...

V minulém týdnu jsem ve středu běžel do práce, hlavu plnou starostí, co teď, co potom, .. nestíhám, zoufale plánuji, jak naběhat týdně alespoň 100 převážně hladových km..:)... Běžím pomalu, ale na začátku údolí mě předběhne sympatická běžkyně, tak zrychlím a začnu si s ní povídat -- ona tak nějak průběžně zrychluje, asi se mě chtěla už zbavit:).. a tak proti všem počátečním předpokladům dobíhám do práce v novém lednovém rekordu.. a říkám si jak mi to "Jerry" pěkně roztáhnul.. :). Neměl jsem na to ani pomyslet!!!

V pátek totiž s "rozbitou" a bolavou pusou běžím do práce. Fakt to bolí.. a tak ťapu pomalu a opatrně.. na hranici 7 minut/km.. vím, vím.. ostuda:).. ale říkám si a chválím se, jak jsem "statečnej":). Na začátku Prokopáku (skoro ve stejných místech jako ve středu) se za mnou rozběhl nebezpečně vypadající rotvailer... Zrychluju, on taky, a i přes svoji hluchotu slyším, jak za mnou cinká jeho řetízek u krku.. držím neskutečný tempo, probíhám údolím jistě v novém rekordu, nicméně pořád slyším pořád to cinkání.. po dvou km se opatrně se ohlížím (celý zbrocený), pes nikde... To cinkaly moje kliče v batohu!!! Uff:).. Ovšem "Jerry" mi to tentokráte fakt dobře rozběhnul.. navzdory bolesti a velmi pomalému startu, dobíhám do práce asi o 3 minuty dřív, než je tak poklidný "průměr"... Že by na tom "roztahování" něco přeci jen bylo??:)

Jinak -- myslím, že se řada mých kolegů nějak naučila s mojí pobíhací "úchylkou" nejen žít, ale jí i pragmaticky využívat. Například kolegové v Košicích naplánovali workshop před Košickým maratonem, aby mě nalákali..[Teď ještě abych to byl po l'Chappe beledonne shopen to uběhnout:)].. Jiná skupina mě "donutila" souhlasit s prací v Tbilisi, protože mi slíbili, že tam budu moci běhat v zajímavých končinách:)...

Zkrátka... někdo láká stařičké profesory na fotografie mladých studentek.. někdo na běžecké profily přilehlých trailů.. Ať si kdo chce říká co chce... Ty lákavé křivky... ty nás nakonec dostanou. I když budeme tvrdit, že to děláme ... z jakýchkoliv jiných důvodů:)

Všemu zdar! Ultra zvlášť a chvála těm, kteří chápou naše úlety!
12:)

18 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. :) presne tak! Davide, proc si svoje "drobne" uchylky nepriznat.. Konecne moje nejmilejsi manzelka, jasne slunecko... me ma plne prokouknuteho -- ba co vic.. s chapajicim usmevem toleruje ty moje ulety.
      At se dari! 12:)

      Vymazat
  2. Jůůů, Honzo, tak to jsi mě pobavil :) Svatá pravda! Jerry funguje naprosto nejlíp! Zdravím ze soustředění s heslem hodně a hladových ... koukám, že jsme na tom podobně :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky moc! Naprosto chapu velky rozmer usili, at je jakkoliv pateticke:), bezecka soustredeni pro me sice nejsou, ale je mi jasne, pokud se clovek chce vyrazne zlepsit, tak bez profi pristupu to nejde...
      Je jasne, ze jednoducha prima umera (cas a/nebo penize) vysvetli ve finale podstatu nasich vasni, lasek i konicku...At se dari! 12:)

      Vymazat
  3. Investovaný čas a peníze už raději moc nepočítám, ale když vidím takové borce, jako tebe a další, tak je mi jasné, že se to jen tak nezastaví :)
    I s tou zálibou v křivkách jsem na tom úplně stejně :)
    Na psy pozor, většině se utéct nedá. Já nejčastěji potkávám labradory a ti si naštěstí chtějí jen hrát :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, vim, vim..:) .. Doted mam "poznacene" koleno, jak na me zezadu skocila doga (cca 60kg), ktera si chtela jen hrat..:).. nastesti jsem nespadl na Deri (to uz bych mel po trenerovi), a tehdy jsem si i pekne rozbil iPhone...
      Karle, nedovolil bych si te opravit -- ale pokusim se.. Ve spojeni se mnou se da pouzivat akorat tak slovo "nadsenec" .. Borci? Ti jsou v jine kategorii.. Ale to nevadi! nadseni je nadseni!
      At se dari! 12:)

      Vymazat
    2. On i ten labrador si dokáže hrát tak, že jsem se jednou vrátil tak zabahněný, že jsem skoro nebyl poznat :)
      Jinak - skromnost je ctností, ale ne přehnaná :-) A Honza B. je taky borec, to je jasný, však on to ví :)

      Tak ať se daří aspoň těch 100 km týdně! :)
      K.

      Vymazat
    3. :) Presne, jak je velkej pes hravej.. tak je to vzdy o prusvihu.. V lese jsi jako prase.. v parku zase potlucenej a odrenej, protoze asfalt neni moc pratelsky povrch na pady:)
      Vis, ja mam porad slovo "borec" spojene s temi "nejlepsimi".. s reprezentacnim dresem... Zatimco "nadsenec" je ten, co se snazi jako pako (mozna v ramci svych dispozic dela i stejne silenosti jako "borec")..
      Dik, tenhle tyden, to bude silene narocny.. dva dny mi uplne vypadly diky ceste do Londyna.. dneska? Nemam s sebou bundu!! OMG, ja snad pobezim vecer domu v triku.. Me snad picne..:)

      Vymazat
  4. Ten film, American Flyers, je parádní.

    Přikládám citovanou scénu: https://www.youtube.com/watch?v=p8uP-dxllKQ

    Líbí se mi, jak se připravuješ na vše - trénink v bolesti. Aneb jak se co nejvíce přiblížit bolesti na Rondě. :)

    A Gruzii ti velmi závidím. Tam se bude trénovat. To budou naskakovat hladové vertikální km - moc hospod na Kavkaze nepotkáš. Jo a takovej divokej splašenej kůň.... to je Jerry, kterého v Prokopáku jen tak nepotkáš.

    Hodně zdaru. :) Honza Bartas

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc diky za podporu a za odpoved na moji nevyslovenou otazku.. [Na ten film se musim kouknout]! (... Karle tohle je treba "borec" ...)
      No s tim behanim na bolest:).. diky zubarskym hratkam, ktere ted zazivam si jich patrne uziju vic nez bych "planoval" :) ... Nejlepsi je, ze z venku to muze vypadat jako "promyslena" kompozice, ovsem modri vedi, ze je to pouze a jenom zoufala snaha ... :)
      V Tbilisi me presvedcili, ze i ve meste (mimo hlavni avenue) budu moci provozovat "urban trail" .. a ze snad dojde i na behani v horach.. Uvidime:).
      Drzim palce! At se dari!! 12:)

      Vymazat
  5. No jo, ty krivky lakaji... s kazdym dnem tu pribyva ctvrt metru prasanu, takze je mame v cem vykrajovat. Jo - a takova hladova Mama v behu, to je taky peknej Jerry :-). Zdar!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) .. Verim, verim.. Alpy jsou preci jen Alpy... A Jitus? Ta bude silenej "Jerry" i najedena..:)
      Tak at ji moc nepretrenujes! MSF! 12:)

      Vymazat
  6. Odpovědi
    1. :) tak to jsem rad..
      jak rika jeden muj znamy.. kolem sama deprese, u tebe pohoda a blbiny:).. Tak at nam to vydrzi co nejdele,, MSF! 12:)

      Vymazat
  7. :-))) ...hezký, zrovna jsem si včera pořídil (silniční) kolo - tak teď už jen čekám na Jerryho :-) Měj se fajn ! R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) No drzim palce! A tesim se na vypraveni .. ze silnic..:)
      At se dari! 12:)

      Vymazat
  8. :-))))) Jerry je mrcha, to zná každý běžec (asi i cyklista). Parádní a opět skvělý humor :-)
    Tak ať potkáváme na našich bězích Jerryho co nejmíň a raději si to "roztáhneme" sami :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Velkych (i hravych) psu se obecne bojim .. [a to mam doma taky "pejska"], proste nikdy nevis, jestli te pri "hrani" nesrazi na zem a ty si pekne nenatluces, protoze, nejsme hraci americkeho forbalu:).. na me kdyz skoci v behu 30+ kg pes, tak letim ve smeru jeho pohybu:).
      MSF! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...