pátek 21. prosince 2018

Slunovrat za námi.. oběh Prahy před námi.. aneb ať žije pátý advent!!:)

Už je to pět let, co jsme poprvé jako skupinka nadšenců vyběhli na trasu kolem Prahy. První či nultý ročník s malou skupinkou a zázemím na patologii v IKEMu byl úplně kultovní i se svoji myšlenkou, že cílem každého pravého ultra běžce je doběhnout.. až na patologii..:). S velikostí skupiny jsme přesunuli postupně zázemí do Hamru v Bráníku.. a tak tomu bude i tento rok..

Moc se těším na setkání -- běžecké dialogy při oběhu jsou památné, kdy obzvlášť Jitka aka Dune Runner či civilně máma v běhu), Thunder Bird, aka TB či civilně Petr, mají neskutečná témata, zážitky, které se do jejich internetovských vyprávění jaksi nevešly:), vetšinou díky autocenzuře:)... Pro ty silné a otrlejší doporučuji alespoň krátké popoběhnutí a Pavlem, Veverkou Sudetským, jehož horolezecké a sportovní zážitky jsou pro mě neustálou inspirací [, abych se horám zdaleka vyhýbal:)]. Severočeská sekce podle všeho dorazí také... No a kdyby náhodou bylo nejhůř, tak mohu i já připojit některé svoje zážitky z kategorie -- nesdělitelné na internetu:), případně při pokleslé morálce znovu připomenout budovatelské písně, zejména "Skal a stepí..." [Pro ty tvrdší se nabízí posluchačsky velmi vděčná pochodová píseň.."Směr Praha", kterou jsme za minulého režimu pilně nacvičovali a vyřvávali.. ano "Přes spáleniště, přes krvavé řeky... ].. případně mírumilovný Pochod demokratické mládeže.. Tak si to drobet nastudujte, ať můžeme pod rouškou tmy proběhnout s písní na rtech.

Myslím si, že spolkový duch, společné popoběhnutí, případně drobné bloudění (přeci jen z hlavních navigátorů tam budu hlavně já.. a já se často "kochám") dává naší akci ten správný adventní rámec.

Zatímco si mladší členové našeho spolku iThinkBeer pod dokonalou ženou představují nymfomanku, která vlastní pivovar:), tak my starší ji vidíme jako chápající partnerku, která nás nechá hodiny a hodiny (někdy celé dny) běhat někde po čertech... a po návratu přistoupí na naši hru, že jsme vlastně nikde nebyli.. a že jsme vlastně "furt doma"!:).

----------------------------------------------------------------------------------------------
POZOR == UPOUTÁVKA NA POP, 
Partyzánský Oběh Prahy (POP), SOBOTA 29.12. 8.00 Hamr Bráník
----------------------------------------------------------------------------------------------

Ano ano, Martin Veverka Pražský zahájil skvělou tradici našeho kroužku, přátel a náhodných čtenářů našich blogů. POP se běží letos už po šesté. Slovy Martina: "Vše již je po těch 5 letech natolik instantní, že velkých řečí, dohadů či psaní netřeba, Hamr Bráník, večerní hospoda, prostě jako obvykle.  Ráno na Hamru většinou nic nepotřebujeme, všichni stejně přijedou již převlečení a věci dají do auta, kterým vždy někdo přijede."
Sraz: 7:45 - 59 (:59) na parkovišti sportovního centra (tenis, badminton, beach volejbal) HAMR v Bráníku.
Na níže uvedeném odkazu se snadno zorientujete stran parkování a vstupu do objektu.

Start: 8:00  “Pražským zeleným okruhem” po směru hodinových ručiček. 
Start centrální skupiny necháváme na 8:00, rychlejší se domluví, pomalejší také a večer od cca 18:00 lze zasednout v místní restauraci. Změny v itineráři nejsou, na stránkách je odkaz na 75km, podle zkušeností z minula asi centrální skupina bude mít tendenci běžet kratší verzi cca 57-60 km (posezení v restauraci láká), která se odpojí v Hostivaři na Pražské vpravo a vede po červené značce kolem Toulcova dvora a Sadů zahradnické mládeže v Záběhlicích a dále po A222 přímo do Krčského lesa k metru Roztyly. Dále již po trase. Občerstvení v hale metra zatím vždy fungovalo a přišlo velmi vhod. 

Na následnou hospoda máme rezervaci na 25 mist v restauraci v miste startu, od 18:00.
Důležité odkazy jsou na Martinově stránce, ale pro jistotu je sem kopíruji:
V sekci na přihlášení jsou i telefonní čísla na mě a ostatní, zejména kdybyste se chtěli připojit jen na kousek, případně přijít jen do hospody:).. jste vítáni. Na setkání se moc těším(e)!
Klubovému životu zdar, ultra zvlášť!

12:)

2 komentáře:

  1. Nemůžu se dočkat!! :-) :-) (Hlaste se, kdo budete mít auto, prosím - můžu si k němu z vás dát věci?)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No protoze ostatni hlavni organizatori jsou letos mimo, tak ja pro jistotu pocitam s tim, ze vezmu auto, takze uschovna na veci urcite bude:)...
      POPu zdar! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...