čtvrtek 2. září 2010

Běhání jako quest

Jak skončily prázdniny, tak populace lidí jezdících v ranním metrů tak i jejich slovník doznal poctatných změn a já jsem to zpestření přivítal. Ale místo popisu prázdninových dobrodružství se dozvídám o různých splněných kvestech (quests), neuvěřitelných fajtech (fights) a nové objevených čítech (cheats) :).

Když jse se o tom bavil doma, tak jsem se dozvěděl, že já vlastně taky mám ten svůj běh jako quest v nekonečné hře:). Uvědomil jsem si, že vlastně každá činnost i třeba gaučink:) má své questy -- Dokážu si představit i úvod... Za dalekými širokými horami a několika překážkami (manželka, tchyně..) leží bájná země zvaná lednička... Quest - vyzvednout z ní dostatek manny a osvěžující nápoj zvaný pivo, který dodá sílu do dalších úkolů (quests) a umožní nám postoupit na vyšší úroveň (level). :)

Když si to tak uvědomuji, tak můj "trenýrkový plán" není nic jiného než soustava promyšlených kvestů, jejichž cílem je doplnit mannu i staminu :) abych použil důsledně řeč hráčů, případně hýlovat [healing] zranění z minulých questu a získat vyšší level:).

Jak jsem tak pobíhal v tomto týdnu, občas o dost dříve ráno, než bych asi normálně chtěl, ale kvést je quest, že:)? ... tedy jak jsem tak pobíhal po ránech, říkal jsem si, všechno dokonale sedí. Dokonce i já občas cítím, že můj "avatar" běží a já se na něj koukám:), tedy spojení s počítačovými RPG hrami je dokonalé:). Ovšem, pozor, každý hráč v těchto hrách má nějaký charakter-typ. Co mi bylo řečeno, existují tři hlavní typy - fighter (~bojovník), wizzard (~kouzelník) a healler (~ranhojič).

Samozřejmě všichni se umějí nějak mlátit, ale jejich charaktery jsou spjaty s jejich hlavní dovednosti, ať už je to boj, kouzlení nebo uzdravování. Zajímalo by mě, kde se kdo z vás vidí. I když se snažím bojovat že všech sil, dělat triky, jen co to jde, přeci jen se cítím jako ranhojič:).

Týden zatím navzdory dešťům je velmi dobrý, dobíhám pravidelně, stamina skoro na max, žádná damage:), quest splněn, připraven na další level.:)

A co vy? Jaký jste typ?

12:)

14 komentářů:

  1. Ja se vidim jako valecnik, v nekterych hrach/systemech spise jako barbar:-) Takovy divocejsi, prirodnejsi a mene disciplovany druh valecnika;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Pripadam si jako doma, Honzo! Tentokrat jsi me pobavil vice nez minule :o) Pokud jde o tvou otazku, jsem neco mezi starou nerudnou carodejnici a Xenou bojovnici, samozrejme :o))))))) Kvestum zdar! w.

    OdpovědětVymazat
  3. Čau Honzo, já jsem samotářský troll, ukrytý ve temnotách hlubokých lesů, objevující se jen občas na turnajích...

    OdpovědětVymazat
  4. Teda to jsou mi veci!!! barbar, carodejnice/Xena a troll:)... Moc me tesi, to je super spolecnost! Dik:)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak tohle se ti opravdu moc povedlo. Skvěle jsem se pobavil. :D
    Zase jsem si o něco navýšil staminu, health i energy. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Musel jsem se při čtení tvého článku smát, protože to je mluva, kterou poslouchám doma :o))))Na tvůj dotaz jsem od přírody bojovník, čím jsem starší, tím víc se cítím být šamanem. Takže životním kvestům a nejen těm běžeckým zdar!
    1bubobubo

    OdpovědětVymazat
  7. Kvestum i questum zdar! Jestli jsem vas pobavil, tak jsem rad. Kolem jsou lepsi pisici bezci, co umi napsat vesele veci, ja moc ne, ale zase ja mam hodne veselej a prijemnej zivot, takze obcas i to neumele popisovani (opisovani) mych zivotnich prihod muze pobavit. Tomu jsem rad!:) Ale kdyby se toho ujal Milan Kutek nebo Peggy, nebo Pulec:), to by teprve byla story.. 12:)

    OdpovědětVymazat
  8. Tohle je Tvůj první článek, kde jsem se ztratila :-( Asi by to chtělo slovník pro nás, co jsme v životě na počítači nehráli žádnou hru :-) I když pojem avatar znám, zjistila jsem si, co to znamená, než jsem na to šla do kina :-) Peggy

    OdpovědětVymazat
  9. 2 Peggy: Vidis a ja, ktery hry vubec nehraju (fakt ani tuk), jsem tim byl tak vysokovanej:), ze jim sice ve finale rozumim, ale ze je to maso... jejich mluva mi pripominala citaty Skvoreckyho o reci deti ceskych emigrantu: "tatinku, lukni, jaky ma ten papousek krasny pinkovy vindylka" :).
    At se dari!

    OdpovědětVymazat
  10. Introvertní fajtr, buldog, bojící se psů...
    Kvest: doběhnout do konce!

    OdpovědětVymazat
  11. Honzo a tu vubec netušíš že to co ci popsal je jen špička ledovce :)
    Ty blazni stejne jak běžci jsou v klubech se grupuji v guildách místo na závodech se scházejí na rajdech misto medajle se na konci těší na nejakej epic drop :) a pri tom všem samodřejme musí komunikovat takže sedí před monitorem a něco pořád huhlají do mikrofonu. A stejne jako bežci občas sednou do hospody aby probraly své zažitky i oni mají své srazy kdy opusti své doupě a zamíři hospudky aby konečně poznaly ty na druhe straně se kterymy se uz pul roku baví a ještě je nikdy neviděly a znají je jen podle nicku (přezdívky)
    To je potom prekvapení :)

    OdpovědětVymazat
  12. Ty brdo!!! Ted jsem si uvedomil, ze ty slova jako "epic fail", "epic win" :) od nich slysim taky! :)
    Ona kazda komunita ma svoje..:) Pokud jde o me, tak ja radsi preferuju, kdyz mi nekdo vypravi o vybehu do kopce (TF 98%), kyselina mlecna strikala z usi:)... I kdyz to vlastne neni nic jineho nez onen zmineny "epic win"! Mej se fajn:)

    OdpovědětVymazat
  13. a "epic fail" když ti prdne achilovka :)

    OdpovědětVymazat
  14. 2 ll: Ofsem, ofsem, tohle je zarez:)... Epic fail, kdyz ti prdne achilovka.. fakt se rezu smichy. LOL. :)

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...