čtvrtek 17. března 2011

Dělání (si) radosti


Nikie si připravila hezky post o ženském pohledu a mně nezbývá než otevřeně přiznat, že to holky a ženy mají obecně těžší... Ať se jedna o běh nebo cokoliv jiného, většinou jsou ty křehčí zároveň i pevnějšími a lepšími "oporami" než většina z nás mužských..:( Ale jako správná "duši žena":) musím nám všem připomenout, že základem všeho je dělat si radost!!!

Uvědomuji si to teď, obzvlášť ve dnech, kdy život a práce připomíná sprint nebo dokonce i štvanici...Pravidelně dělání si radosti je proto možná i důležitější než pravidelný přísun potravin!!! Občas na to zapomenu i já, velký propagátor "radosti sobě":). Ještě, že třeba díky agrotechnickým termínům jsem před cca 1.5 měsícem zasel papriky, takže v období drobnější "krize" jsem je mohl zalévat, přesazovat, zasít k ním rajčata:), následně vyrazit na zahradu, pokácet zbývající náletové stromky a keře. Prostě zase si dělat radost. Naštěstí je to díky dlouhodobému tréniku ve mně silně zakotveno, stejně tak, že radost nejbližším je stejně důležitá, jako "radost sobě". Proto v pátek vyrazím s rodinou do Milana a dokonce (abych jim to jejich štěstí nekazil) s sebou neberu běžecké boty:(.. :). Věřím, že to tradičně bude fajn, jako všechny možné výlety, co se pro nás snažím vymyslet a zrealizovat. [Návštěva cenacolo (poslední večeře) bude jistě skvělá, i když návštěvy obchodů na Corso Emanuelle budou určitě ještě lepší:)]

Těším se s nimi tam, i když se ještě víc těším, že v neděli navečer (asi v dešti nebo v mrholení) vyrazím do poli a luk v okolí Prokopáku a budu se v tom bahně pěkně čvachtat, případně se tam v něm zase válet:). Oslavovat, že ten šílený týden v práci i mimo jsem zase ve zdraví, štěstí, radosti a pohodě přežil.

Díky Bohu! A určitě i díky běhu:)!

12:)

5 komentářů:

  1. Pri cteni tech vasich textu mi na mysl vyvstala akorat drobna pripominka, ze je lehke delat si, co clovek chce, ale je tezke si zvolit, co chce. Proto spousta lidi snadno podleha natlaku spolecnosti. Spoustu veci clovek ani nedosahne, aniz by se tu a tam nepodvolil..

    OdpovědětVymazat
  2. Adam: S tim nelze nesouhlasit :o)

    OdpovědětVymazat
  3. 2 Adam a Nikie: Samo mate pravdu...:) Kdyz nevim co chci, tak zacinam eliminaci tim, co rozhodne nechci. Nekdy to fakt pomaha... Ja se tezko muzu pasovat do pozice nekomu radit, jak rika moje nejmilejsi manzelka, jasme slunecko -- komu jsem poradil, je mozna jeste na ceste :) -- ale u me to pobihani funguje a tak o tom nepremyslim a pouzivam/praktikuji a raduji se z toho. Koneckoncu delani si radosti je krasna vec a vetsinou to opravdu neni o penezich... Ja si mimo pobihani delam velkou radost nejakymi seminky, kytkami, kerickem, knizkou..
    Tak at se dari! 12:)

    OdpovědětVymazat
  4. Dnes na přednášce o psychickém zdraví a poruchách zaznělo podobné prohlášení...jen málo lidí je schopno na závěr dne sepsat 3 věci, kterými si udělali radost.Zdá se, že Ty v tom Honzo umíš ´běhat´. Přeju, ať elán a dobrá nálada vydrží.
    Eva M.

    OdpovědětVymazat
  5. 2 Eva: Dik, tobe taky at se dari! Jjo, radost sobe (a blizkym) byla vzdy ma oblibena disciplina:). Clovek se musi mit aspon trosku rad, pak je na svete hezky. Aspon me to tak pripada:). MSF!

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...