pátek 11. listopadu 2011

Boj s časem:)



Tak jsem si ve Phili pěkně maloval (nohama), že sice ve středu po příletu budu mít šílenej den, hned do práce, ale ve čtvrtek, hned ve čtvrtek zase vyběhnu. Jenže jsem ten kouzelný okamžik propásl, tedy problbnul s Derivací [stále hárá, stále hárá:)] a radováním se se svými blízkými a v pátek i když nádherný datum 11.11 (v 11.11 hodin) přímo svádí k nějakému veselému zápisu, tak to míjím. Nestíhám, což samo o sobě naznačuje rozměr nestíhání u člověka posedlého čísly:).

Boj s časem, si běžci většinou představují jako úsilí o co nejlepší čas. U mé maličkosti je to úsilí o "čas".:) Sice vím, že dělám téměř nemožné:) a že zázraky nejdou dělat každý den. Ale.. Není právě tohle to úsilí, které -- jak se hloupé domnívám -- mě posiluje? Věřím, že určitě. A jako právo a zákon jsou definované tím, jak je kdo porušuje, tak i víra (ať už je jakákoliv) je posilována něčím jako zázrak. A tak i když dneska budu až do 10hodin v práci a zítra od časného rána jedu zas a v neděli do odpoledne, tak věřím na zázrak. Věřím, že buď ještě dneska večer nebo zítra nad ránem se obléknu, vezmu čelovku a vyrazím ven.

Proč? Prostě jen tak. Nebo možná proto, abych sám sebe přesvědčil, že jsem připraven (zase) bojovat. O ten radostný pocit z pobíhání, dlouhých tratí a skvělého bloudění:)... Jen mi je asi souzeno být na většinu běžeckého úsilí sám, ale nevadí, vždycky tomu tak bylo.:)

Plánoval jsem, že se na 16-17.11 uvidím se spoustou lidí na FL 22, ale nebudu moci. Sice v tu dobu skončí šílenosti v práci, ale chci a potřebují být doma, kde mě všichni potřebují a kde já všechny potřebuju ještě víc:). Takže pokusy o cvičné treningové uběhnutí nějaké delší vzdálenosti ve FL berou za své, stejně tak pokec s kdekým:), ale to je život.:)

Zase budu moci začít běhat do práce a z práce [už se nemůžu dočkat!] a navíc mám ještě jeden trumf v rukávu, jak na radost... Říkám si, což takhle si někdy po ránu brzo vstát a vyrazit na Karlštejn? Podzimní krajinou, mlhou a tmou ke strážci pokladu země české? Čelovku a reflexní vestu s sebou ...:)

Ať se nám vesele bojuje, protože běhání za to stojí!!

12:)

PS. Konečně nad ránem se spustil háčkovací server a tak je můj výkřik česky:), navíc můžu si říci, ano drobné zázraky se dějí a pochopitelně jsme včera v noci s Deri uběhli 2km (lenoch lína) a já si 8 přidal. Pocit k nezaplacení. Odborník by řekl ... závislák..:)

9 komentářů:

  1. wow... vybehnout si na Karlstejn? krasny napad!!! Pocitam tak pristi rok jej zrealizuji :-)

    OdpovědětVymazat
  2. 2 blondie: Ale prosím tě... ze když vyrazíš ze Stodůlek od metra, tak se to zadníma cestičkama dá udělat kolem 20km jedna cesta. To už dáš..MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  3. Aby jste nedopadli jako já:)Ráno po snídani jsem si oblékl dres a manželka mi říká co dělám.Já jen, že se si jdu proběhnout do lesa když je tak hezky.
    Už si myslí,že jem se zbláznil.No považte- kolik asi % lidí z české populace se těší na to,že se půjde proběhnout v sobotu ráno za mrazu.

    OdpovědětVymazat
  4. LOL ctu to a koukam jak puk dnes sem celej den stravil v českym krasu takovej piditrail i karlštejn byl :))

    OdpovědětVymazat
  5. 2 Ivan: :) ja to naprosto chapu... Moji blizci i pres moji zavislost se na nektere moje ranni a nocni vybehy divaji taky divne:)..
    2 ll: No v nedeli jsem po praci dodelal par restu, opravil plot, takze deri nemusi byt skoro furt zavrena:), zalil kete a stromy, vypustil vodu a pripravil se vicemene na zimu. Behani muze snad taky zacit. Uffffff :) :).

    MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  6. No jasne, ale co cesta zpet? Snad si nemyslis, ze bych chtela zpet jet vlakem, kdyz bych okusila jaka je to nadhera pesmo :-)))

    OdpovědětVymazat
  7. 2 blondie: Jeste je moznost vzit treba autobus na Morinu nebo nejakou blizkou obec, vybehnout na Americe a zadnima cestickama zpet na Prahu 5. Pripadne dojet na Karlstejn a bezet tam odsud, take dobra volba:). At ti to hezky beha.. 12:)

    OdpovědětVymazat
  8. Honzo, také jsem plánoval jet do FL, ale únava z Turína + inverzní deka všude kolem na mě hodila neskutečnou deku. Alespoň jsem se dokopal na 1/2 protáhnout tělo doma, ale mám toho plné brejle :-) a to nebojuji s časem jako ty. Tak ať se ti daří a poměr vyhraných bitev s časem ku prohraným je ve prospěch těch běžeckých :-))

    OdpovědětVymazat
  9. 2 1bubo: Petre, bojovani s casem je relativni. Tvoje treningove a aktivni tempo je opravdu impozantni, fakt smekam. Ted si jeste strihnout Turin.. Ale na "stodulecke" fronte se zatim dari, tuk-tuk, diky za podporu. Musel jsem si napsat sam pro sebe,cim prochazim, pojmenovat si veci a problemy, aby se mi s tim lip bojovalo. MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...