sobota 14. dubna 2012

Potřetí a nejlépe- aneb šedivou labuť jsem minul...

... a vzal si z toho hejna tu úplně nejčernější:). Cítil jsem, že jsem absolutně v pohodě, nebylo nač se vymlouvat, trenér i moje nejmilejší manželka, jasné slunéčko mi dali jasné pokyny... Bež rychle, ať jsi brzo doma! :)

Nějak jsem v skrytu duše doufal, že navzdory chybějícím běhům nad 30km, přeci jen pracovní dvojsměrky odhalí moji skrytou sílu:) a že se proti loňsku zlepším [4:58], říkal jsem si, že bych se mohl zlepšit i proti úplně prvnímu roku, kdy jsem to běžel nejrychleji [4:41], dokonce jsem si myslel na tmavé šedivou labuť, sedící na 4:32:). Ale oprávněně jsem se bál, že je moc černá...

Ale postupně, musím si to zaznamenat, dokud moje pocity jsou čerstvé a nepřekryté ničím jiným. Už předchozí den byl takový tradičně zmatečný, já se snažil ještě sázet, kopat, přesazovat a sít na zahrádce, přivezl si kůru a obrubníky, za chvíli je půjdu zakopat:), nějak jsem si vůbec nepřipouštěl, že další den je závod.. Jen jsem proti plánu jedl večer jako nezavřený:) a plánoval jít brzo spát, abych si odpočinul. Jenže jeden kamarád šel (podle všeho) pařit a dal si do kapsy svůj telefon, kde patrně bylo poslední volané číslo moje.. Dokážete si představit, že mi co chvíli (nechtěně) volal, já mu (marně) volal zpět, posílal SMS.. naštěstí lehce před půlnoci buď odpadl, nebo si nakonec přečetl můj vzkaz a já v klidu usnul čekajíc na zvonění budíku.:)

Ráno jsem vypadl na poslední chvíli, jako Popelka z plesu a od té chvíle jsem měl pocit, že se číselně daří, neboť krásná čísla se snášela kolem jako hustá sněhová vánice... Odjezd: 6:32 (6:3=2), pro znalce 6C, průjezd kolem starého bytu 6:42 (dvojková postupka), výjezd z Radlické 6:54. Za pár minut se ujímá vlády 7, venku 7C, v 7:07 mě předjíždí auto s dalšími běžci a bliká a troubí (jsem v běžeckém), 7:17 jsem na parkovišti, 7:27 zaregistrován.

Tady je potřeba doplnit vsuvku, aby bylo vidět, míru mého těšení, která byla opět na stupnici 12(!). U registrace jsem dostal tričko, vyzvedl si loňský diplom, dál si jej do tašky, kterou jsem tam následně nechal:)! V 7:37 svlékám dlouhé kalhoty a opouštím parkoviště, jdu se maličko, ale opravdu maličko stínově:) proběhnout, abych zapadl do atmosféry Euro Cupu, kde každý závodí... Ejhle v 7:47 potkávám "bratrance" Martina, chvíli se bavíme, snažím se ho přesvědčit, abychom letos běželi jako blázni, ovšem Martin je po nemoci, ještě včera měl horečku a tak, protože letos ani nemáme čísla za sebou, tak to beru jako znamení, že bych měl běžet sám a někoho si na trati najít:). V 7:57 pietně ještě spolu močíme u tradičního keře a pak už jdeme na start, kde se ujímá vlády číslo 8, ovšem bylo mi jasné, že 7 bude mít silné slovo v celkovém času:).

V 8:00:00 startujeme a řádově v 8:00:08 mi můj skvělý GPS na mobilu hlásí, že mám za sebou 22km v neuvěřitelném čase, který fyzikálně aspiruje na raketové rychlosti. A tak jsem pochopil, že jediným průvodcem na trati budou moje pocity a případní spoluběžci, které potkám.

Protože už trasu znám, tak jsem vyrazil jak nedočkavé kůzlátko, teda spíš jako natěšenej kozel.. běžím .. no směrem k Řiťce:).. osmělím se a jednoho spoluběžce se zeptám, jak to běží, jestli můžu chvíli běžet s ním.. Povídá no teď je to rozběhnutý tak na celkový 4:08, v kopcích udržíme a pak třeba.. :) Tak jsem si řekl, třeba s ním chvíli poběžím, Dan Orálek zatím ještě na dohled [dlouhá rovina a dobrá viditelnost] :), nohy v pořádku, tož uvidíme.. U prvního velkého kopce (já koroptvička) jsem musel zastavit u stromku a tak jsem prvního rychlíka ztratil... pak jsem potkal jiného a říkám si, je to náhoda? Borec, dobrý běžec se kterým jsem sdílel pokoj loni na Silvě a který ji dal v pohodě pod 8 hodin. Tak jsem se hned zase zeptal, jestli můžu běžet vedle a povídat si s ním... Tedy mluvil jsem hlavně já, protože on je evidentně profík, radil, abych šetřil dech (zkušeně), ovšem vydržel jsem s ním i výběh na Stožec (25km) přitom 2x stromeček:) a na občerstvovačkách piju a jím, zatímco ti správní tvrďáci si vezmou nějaký gel, vodičku, kopnou do sebe vodu, případně nalejou do čutory a běží.. takže mi na stanici u 25 km utekl asi na 150-200m a už mě netěšilo se zase skřípnout, abych ho doběhl.. Nebo už jsem na to neměl?:)

A tak jsem běžel různě a konverzoval s Němci, nakonec s jedním jsme běželi spolu posledních asi 15km a měli i naprosto identický doběh. Nemám opravdu slova pro pocity.. skvělý, jedinečný..

Kousek před cílem byl rybník, mám vlčí mlhu? Vidím uprostřed hejno tmavých labutí... V ruce jsem držel ještě zbytek chleba od poslední zastávky a tak jsem jim ho hodil. Připlavala ta úplně nejčernější že všech, tmavá jako noc a přinesla mi čas, který je z říše snů, opět postupka v obou částech, 7 i 8 zastoupeny, tak jak to má být. ... 4:17:28...

Přikládám doběhovou fotku a vítáni s trenérem:)... Nejdřív mě pochválila a celého oblízala a pak hned, jestli nepůjdeme běhat:). Nakonec jsme se dohodli -- "léčivý běh" bude zítra, dnes zahradničení a procházka..

Tak ať se nám všem ty hodně černé labutě zjevují často. Ať nám to radostně běhá.. 12:)

72 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Skoda, ze jsi nemohla pochodovat:), v lese bylo celkem malo lidi, ja tradicne casto krat u stromecku:), tak muzu potvrdit, ze i strevni viroza se dala snaset:)..Uzdrav se a at se dari! 12:)

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Dik a co ty, padly rekordy v meste perniku? 12:)

      Vymazat
    2. Jasnačka. :D

      Ještě mi prosím osvětli ty různé odstíny labutí a jejich smysl v tvém příspěvku. Vím jen, že byl nějaký film Černá labuť, ale ostatní mi uniká. :)

      Vymazat
    3. Tak si pockam na detailni pernikovej report!
      S tou cernou labuti, existuje skvela knizka cerna labut, kde autor (Taleb) vysvetluje fenomen cerny labute.. je to neco, co si lidi nedokazou predstavit, ze by se stalo, ma to tak malou pravdepodobnost, ze si nikdo nedokaze predstavit ze existuje.. Jenze, jakmile se objevi, tak kazdy ma hafo logickych vysvetleni, proc se tak stalo a ze je to uplne normalni a ocekavane..
      On mluvi i o sedivych.. zase tech, co maji malou pravdepodobnost, ale mohlo by se to za urcitych okolnosti stat:).
      MSF! 12:)

      Vymazat
  3. Kdyz sis to uzil tak je vse ok blahopreju podekuj znovu trenérovi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. DIK, bylo to naprosto libovy!!! S trenerem jsme byli na prochazce (odmitl jsem bezet, coz ona moc nechapala:) ), a pak jsme spolu zahradnicili, coz ona miluje.. je terier a miluje hrabani!!! To byl ramus, to bylo stekani:)...
      Zitra s ni pujdu na pomalejsi beh.. dik at ti to beha s tim tvym partakem! 12:)

      Vymazat
  4. Krása největší! Nepochybovala jsem o tobě!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tradicne dik! Ty ses s tim pernikem taky hezky porvala... No vsak to v patek vsechno semelem:). Uz se moc tesim!!! 12:)

      Vymazat
  5. Velká gratulace Honzo. Čas je z říše snů - moc pěkný výkon! Příspěvek, který jsem psal k tvému minulému článku se bohužel nezaznamenal (net tady je na dvě věci :-((( ale prorokoval jsem ti čas kolem 4:21 a ty jsi to ještě vylepšil!!! Ještě jednou gratuluji - jsi raketa!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petre, skoda, ze se neuvidime, hezky rozcvicuj, at nam to 13.5 ukazes.. drzim palce.. 12:)

      Vymazat
  6. Gratulace!!!
    Evžen

    Krrááátulace !!!!
    Sááára

    P.S. Byla jsem první na Vranským běhu!! No, zase jen mezi vránama.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, gratulace, jen doufam, ze jsi dostala ty slibovane zizaly! brzo zase prilet a vem toho sveho kamarada s sebou. 12:)

      Vymazat
    2. Žížaly ZASE nebyly. V pátek si vezmu vlastní.
      Kráááá. Sára

      Vymazat
  7. Super výkon a krásný článek, velká gratulace

    OdpovědětVymazat
  8. ... Velká gratulace Tobě a podrbání trenérovi :o) V pátek na viděnou!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, no uz se tesim, jak nam v patek vysvetlis pravidla bezeckeho treningu.. treba neco uvazne i ve mne:)... Tesim se na shledanou. 12:)

      Vymazat
    2. Honza12: Tak to vezmi Deri, my jí to vysvětlíme. :)

      Vymazat
    3. Nevím, jestli jsem ta pravá ... já si na to platím trenéra :o Ale Deri bych něco vysvětlit mohla - třeba jí podrbat a tak :)

      Vymazat
    4. David to poznal presne.. mne nema cenu nic vysvetlovat:), spis by to pochopila Deri:). Bohuzel ji budu muset nechat doma, jinak na setkani bezcu jasne patri.. je to fakt muj trener. 12:)

      Vymazat
  9. Gratulace a dik za vyliceni trasy!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No mel by to bezet Stin.. Ten by ti vysvetlil i moje pochybne zertovani s chodci (kteri sli urcite useky v opacnem smeru) ... "proboha, ze jste zabloudili, ma se bezet obracene!".. S pani u registrace, ktera kdyz jsem se shanel, komu platit, prohlasila, ja jsem ta na penize:). Kdyz jsem se zacal smat a rekl, ze mira jeji uprimnosti me dostala, ze jsem to dlouho od zadne zeny neslysel..musis si to nekdy zkusit.. nemyslim jen Brdy, ale ty male lokalni 10, 12, 1/2M a M. maji sve kouzlo.. MSF! 12:)

      Vymazat
    2. Brdy jsou krajinou myho detstvi. Neco mi rika, ze se tam nekdy pri vybehu potkame...

      Vymazat
  10. Super, gratuluju!!Ty jsi prostě neřízená střela!! (jakej pán..drbu trenéra! :) Ta nejtemnější se zjevně zjevuje jen těm s největší výdrží a pokorou. Potkal jsi ji naprosto zaslouženě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vsak ony se uz houfujou i pred tebou.. Hlavne at jsou u tech prani a veci, co nejvic chces.. 12:)

      Vymazat
  11. No, 12, vidim, ze uz i lamy behaji nejvyssi ligu :o) Jsi fakt borec! A s tou cernou labuti - nadhera. Az se k vam pripoji i mamut, budete si moct s trenerem pomalu zacit stavet archu. Archa Honzova, verze 12 :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je videt, ze se dostavas zase do formy! Archa, verze 12:).. Dobry!!! Dik, 12:)

      Vymazat
    2. To jeste Honzo nevis, ze jsem mela vcera startovni cislo 1112 :o)

      Vymazat
    3. Ovsem to vysvetluje vetsinu veci!!! 11 a 12, dvojkova postupka.. to byl v pernikove peknej mazec! 12:)

      Vymazat
  12. Odpovědi
    1. Dekuju, ale tak se rozhodne necitim.. proste to vyslo, je treba se z toho radovat, cas je pomijiva velicina, to se nejak zapomene, ale ty pocity, ty pocity.. zustavaji dlouho..
      Drzim palce na Tvoje adventury! 12:)

      Vymazat
    2. Vsak nemyslim cas, ale to vsechno tezke a krasne okolo:-) Diky

      Vymazat
    3. Tak kdyz ti to pristi rok vyjde, tak pojd taky..

      Vymazat
    4. Uvidime, jak to budu mit s rodinou, Stezku jsem chtel jit puvodne jiz loni:-) Letos bude maraton v ramci SNR..

      Vymazat
  13. Není co dodat než GRATULACE. Ať chceš či nechceš, vzhledem k Tvým výkonům budeš muset přestat používat slovo lama. Tvá předpověď času a užívání si závodu byla evidentně přesná. Moje bohužel taky - protrápil jsem si to se "zlepšením" + 1:30 oproti loňsku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiri, vidis, a to jsi rikal,ze loni se ti darilo, letos nemas nabehano... A presto jsi se zlepsil..
      No moje predpoved byla silne nepresna, jen s tim, ze jsem tam jel rozhodnyty si to uzivat a vedel jsem , ze neni na co se vymlouvat. Proste mi to sedlo, takze i velicina "cas" byla mimo jakykoliv interval meho ocekavani..
      Ovsem, jako dalajlama zustava dalajlamou, tak i lama zustava lamou:). Myslim, ze to kdysi prohlasil velky ultra Milos:) a s tim se neda nic delat, nez souhlasit..
      tak at se nam dari a hezky beha! Silve zdar! 12:)

      Vymazat
    2. Honzo, aby nedošlo k mýlce. To + znamená opravdu plus. Takže výsledný čas byl 6 hodin. Dopadlo to fakt špatně pocitově i zdravotně. Ale aspoň bylo pěkné počasí.

      Vymazat
    3. Aha.. nevedel jsem, jeste jsem nikde nevidel vysledky, na strance elektro to jeste nebylo a tak jsem bral + jako zlepseni... Tak ne vzdy se vydari, ale mas pravdu, pocasi bylo naprosto sklene. Tak se dej zdravotne brzo do poradku, at ty pocity zase jsou jen radostny [casem bych se zas tolik neridil]. 12:)

      Vymazat
  14. Honzo, to o černých labutích (část o logických vysvětleních) je super - zkusím si tu knihu sehnat, pokud je ovšem česky.
    Gratuluju k výkonu - je radost číst o běhání (o těch lepších dnech i o těch míň lepších.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dik, cesky je, doporucuju pred tim prolistovat, nez ji koupis, je hodne o trzich, ale ma radu zajimavych myslenek..

      Vymazat
    2. Trhy a ekonomika není nic pro mě, ale to vůbec nevadí. Manžela to bavit bude a mě zaujmou hlavně ty principy. Ty si převedu do "svých" souvislostí a budu spokojená.

      Vymazat
    3. Kazdy v tom asi vidi neco jineho:-) Ja tedy jako nosnou myslenku filosofii riznutou o lidskou psychologii se statistikou. A nakonec i neco tech ekonomickych dopadu a trhu + cast o sportovani :-)

      Vymazat
    4. Presne tak, ja tam tu nosnou myslenku, kterou jsem se snazil naznacit vidim jako vystrizenou a ta me motivuje.. nekdo tam vidi jen ty trhy:), coz je asi skoda...

      Vymazat
    5. Někdo tam vidí jenom bílé labutě a ona je tam i černá. :o))

      Vymazat
  15. Gratuluji! Perfektní čas i perfektní popis. Seš prostě dobrej!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dik, musis si to nekdy zkusit.. Stezka ma svoje kouzlo.. Taky bys to dal a uzil by sis to.. ten cas se zadaril necekane, ale ty pocity jsou jeste vyrazne lepsi...12:)

      Vymazat
    2. Chtěl jsem jít, ale člověk míní a rodina mění. Tak možná za rok.

      Vymazat
    3. ses mladej kluk:).. casu spousta... tak treba se tam za rok uvidime.. 12:)

      Vymazat
  16. ÚŽASNÝ!!
    Nic víc, nic míň :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :), snad snad... muj trener (=deri) se nechal slyset, ze by se mnou i zkusil nejaky terenni 1/2 m, nebo i zebrackou 25? musim vyzkouset, jak by bezela (na volno i na snure) kdyz tam bude hodne lidi.. asi budeme muset startovat ze zadu..:). msf! 12:)

      Vymazat
    2. Žebrácká je asfalt, tak spíš třeba Plasy? Ale to je až na podzim :-)
      A nebo Krušovický soudek. To se mi moc líbí..

      Vymazat
    3. Krusovicky soudek zni velmi dobre, vzdalenost je dobra, sice jak budu autem, tak nebudu moci ocenit ten dobeh do pivovaru, ale zni to skvele.. Proberu s Deri:)

      Vymazat
  17. Přidávám se ke gratulantům... ;) Velká gratulace!

    P.S. A Deri je úžasná ;)

    OdpovědětVymazat
  18. S tou černou labutí to nebyla žádná náhoda, šla za tebou, protože v v tobě hned poznala kamarádku :) Ty jsi taková černá labuť zas v tom našem rybníčku. Posílám smekanec svůj nejhlubší!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale houbec!:) U nas je divnej kazdej:).. A Ty jsi ledoborec, svaty paladin, clovek, co dokaze udrzet teplo a pohodovou atmosferu i pod kelvinovym bodem mrazu.. Ja jako vzdy vyjadruju svoji uctu a pokoru a tesim se na shledani v patek. MSF! 12:)

      Vymazat
  19. Co na to říct ? Seš dobrej Honzo seš dobrej :)

    OdpovědětVymazat
  20. je to fakt bomba čas, už jsem Ti to psal na RFO. No a referátek ze závodu se taky povedl. Seš prostě dobrej!

    OdpovědětVymazat
  21. Pratele, kamaradi znami i neznami.. Jeste jednou diky za mila slova, ovsem prosim uz nepiste, ze jsem borec.. To ja pak zase musim si jit nekam chvili nadavat, abych ziskal ztracenou dusevni rovnovahu:). Doufam, ze vetsinu bloggeru uvidim na patecnim setkani, tesim se.. 12:)

    OdpovědětVymazat
  22. Gratulace tobě, pohlazení trenérovi, dav

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, Deri si svoji trenerskou slavu uziva -- no asi vic nez ultra Milos:), protoze jak ted obcas behame ve trech:0, tak se pysne ohlizi, jako by rikala, vencim tam dobre, ze jsem dostala jeste dalsiho na starost:).
      Skoda, ze ti to nevyslo, bylo ideal pocasi a Stezka je vzdy naprosto kouzelna.. 12:)

      Vymazat
  23. Honza12: Už mám fotky od zbytku naší posádky ze soboty. Podívej se na Markétino startovní číslo a záviď. :-D :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukal jsem i na dalsi cisla.. Nikie 1112(!) no doufam, ze si toho aspon trochu vazite, skvely cisla, skvely casy! MSF! 12:)

      Vymazat
  24. Samozrejme jako vzdy ... pripojuji se jako posledni :)) ... holt ten casovej posun, urcite je mezi nami jeste nejaka skryta datova linie :))

    Paradni vykon ... ale uprimne, ve svetle toho co od zacatku roku predvadis to neni moc prekvapive ... nejlepsi je na to ale stejne to tvoje nadseni a radost :)) ... tesim se jak ti pujde Silva, a co bude po tom ... modri uz vedi ;)))

    OdpovědětVymazat
  25. :) moc diky.. stejne jsi neskutecna studnice inspirace [jen tomu adrenalinu se trochu vic vyhnout:) ] a motivace. Diky za podporu ve vsech smerech. Neni to nadneseny, vis to sam, ze na tom case mas nemalou zasluhu i ty. Ovsem ta radost a nadseni, to se snazim drzet ze vsech sil, i kdyby cert na koze jezdil!:)
    "Modri", aneb nas motivacni krouzek me sice trochu desi:), ale zase neni nad to vedet, ze divnej je dobrej. Drzim moc palce na Zane Grey!!! 12:)

    OdpovědětVymazat
  26. Honza12: K tomu borci - Nemůžeš podávat takové skvělé výkony a pak říkat, ať tě nechválíme. To prostě nejde. :-) Musíš se k tomu postavit čelem. Tohle je fotka mě a mého kamaráda Petra po tom, co jsme v roce 2006 oba uběhli do té doby nejdelší vzdálenost - 32km. http://dl.dropbox.com/u/46503894/Tragedi.JPG Dnes jsem procházel staré fotky a tahle mě trkla. To není jen tak. :-)

    Mám na sobě triko Tragéd týmu, za který jsem běhal docela dlouho. Ale pak se to nějak zvrtlo.. :) Očekávám u tebe podobný průběh. (:

    P.S. Nemusíš nic, ale neříkej, že ti to nedělá dobře. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) tady se musi pouzit scena z me oblibene knihy "Kral Krysa", kdy australsky letec (Petr) chvali vajicka ktera ji.. se slovy..dobra.. ta vejce vubec nejsou spatna.. Kral se rozcili a rika, co to povidas, vzdyt ta vejce jsou urcite to nejlepsi co kdy jedl (navic jsou v zajateckym tabore).. a Petr odpovida, samozrejme, ze to jsou ta nejlepsi vajicka, ktera jsem kdy jedl, ale chtel jsem je pochvalit tak, abych te zbytecne neprivedl do rozpaku:)..
      Tedy, dela mi to pochopitelne dobre, lhal bych, kdybych rikal cokoliv jineho.. Na druhe strane vim, ze malo i moc chvaly skodi:). A tak dekuju, dekuju!! Netreba dal chvalit! Proste mi to dobre bezelo a .."vubec to nebylo spatny"!:)
      Na videnou v patek! Ta fotka je luxus. 12:)

      Vymazat
    2. Máš u mě na blogu odpověď na ultrastrojek. :)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...