pátek 4. května 2012

Když to miluješ, není co řešit...


Už si ani nevzpomínám kolikrát jsem četl od různých lidí na bjehej.com hlášky typu, že kvůli míň jak 10km nemá smysl se ani převlíkat, že běžci dlouhých tratí a praví ultra se na podobné tréninky dívají s despektem...:)

Tak holt nejsem ten nebo ta pravá ultra, protože druhá půlka tohoto týdne vypadala velmi nepřátelský nakloněna k běhání.. . Středa, čtvrtek i pátek vypadaly fakt jednoduše na odpis, na ručník do ringu:(. Ale my improvizátoři se nikdy nevzdáváme. Ve středu jsem se musel opatrně po šesté hodině vyplížit z domu a snažit se, aby Deri moc neštěkala (nadšením) a šli jsme spolu místo venčení rovnou běhat... Ale v takové chvíli se nedá se běžet nic moc delšího než tak 9km v Prokopáku, tedy nic moc pro člověka, který nesměle laškuje s ultra, že?:)

Nevím, ale rozhodně bych to vůbec neřešil. Všechno se totiž stává výrazně jednodušší, když máme rádi, to, co děláme.. Prostě když rád běhám (navíc s těmi, co mám rád), tak jsem šťastnej člověk, i když to třeba moc časově neladí, nebo se mi to vůbec nehodí. Přitom vznikla nová skvělá inovace..9km ranní běho-venčení, časově jen o 20-25 minut delší než ranní procházka, ale stihli jsme vše podstatné.. počůrat, co mělo být počůrané, očuchat, co stalo za očuchaní, proběhnout se, vytrousit bobky (Deri), posbírat bobky (já), ...prostě idyla:). Asi to zkusím dělat co nejčastěji.. a pak že časové stresy vedou ke špatným rozhodnutím, to nechápu..;)

Zrovna jsem si říkal, že prožívám šťastné období ( ono je potřeba si to pořád uvědomovat, nerouhat se!!!) a mudroval jsem, jestli se věci kolem postupně mění.. Ale houbec! :) Šťastné období sice bezesporu prožívám-ťuk-ťuk, ale věci jsou pořád hodně stejné, jakobych prožíval dejavu, jako při chybě v matrixu:).Hned vysvětlím na příkladech...

V pondělí odpoledne zažívám opět kaskadérské vystoupení, když v myší díře pod Vyšehradem zezadu cyklista, zepředu cyklista, skřípění brzd a já rychle vyskočím na lem chodníku se zábradlím a oni se sťuknou. Povídám potěšeně, "to bylo o chlup!" :)... ten jeden říká, co to melu, jaký o chlup vždyť jsou v sobě... ten druhej se anglicky se ptá "what?" a tak seskakuju a říkám i druhé straně.. "close shave", bylo to o vlásek.. Tedy z mé strany.. Že tady vy jezdíte jako blázni je šílený, ale lhal bych, kdybych neřekl, že mám radost, že já jsem uskočil a vy jste se sťukli..:) a hned v rámci možností překládám nadávky na jedné straně do angličtiny a na druhé do češtiny, běžím pryč a s klidem v duši je nechám pokračovat v mezikulturní komunikaci...

A jak běžím do kopce, říkám si, aha ... tak kaskadérem už jsem byl mnohokrát... to znám:). Horko -- zase mě nějak voda minula:) -- tak vzpomínám na Stína, jak běhá svoje ultra na hranicích možností a hned si to dupu naprosto spokojeně nahoru Prokopákem. Ve stínu stromů pookřeju a když vidím rekreační cyklisty před sebou v kopci, tak si řeknu, jjo, zkusím je.. a při předbíhání se na mě ten jeden koukne, ... pozná mě... a suše konstatuje.. "zase z práce? co? plnej energie... člověče, vy tam ty práci moc neubližujete, celej den se těšíte a šetříte síly až poběžíte domů..." :). Na to se nedá říci než, že je to pravda, protože běh je králem dne! A historie se neustále v různých nuancích opakuje a to je určitě fajn... Už i cyklisti si mě pamatujou.. a to jsem nestihl ani říci svoji motivační větu.. "Tak co, dáme ten kopec spolu ve velkým stylu? :)

Ale co, všichni víme, že když ... miluješ, tak .. není co řešit!!!:).

Běhu zdar!! a podle Běžícího Stínu plaše dodávám.. ultra zvlášť!!!

12:)

28 komentářů:

  1. presne! kdo beh miluje - moc ho neresi :-) a proste beha! krasny clanek jako vzdycky!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik a nekdy v parku i v prokopaku (jak jsem koukal podle fotek) na videnou.. 12:)

      Vymazat
  2. Vidíš, kvůli těm rychlým cyklistům již dlouho jezdím myší dírou po silnici. Ti řidiči jsou OPRAVDU slušnější. A navíc tam i někdy vybíraj pokuty za jízdu po chodníku.
    Evžen

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jak policii nemusim, tak rikam, jak je to dobre, protoze obcas to vypada, jako by se jela nejaka tour:) a ten jeden byl v nejakym uniku.. Fakt to nepochopim.. 12:)

      Vymazat
  3. Rozumný člověk nemiluje proto, že je to pro něho výhodné, ale proto, že v lásce samé nalézá štěstí. B. Pascal

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to mas dobry, tebe poznavaji protoze porad behas ... me poznavaji protoze ... ehmm ... porad chlastam ... :))) ... ze si totiz v zavodech na obcerstvovackach davam pivo :) Stalo se mi to loni na Deadmanovy a letos na Cedru. Trat tipu tam a zpatky - kdyz bezim tam tak uz mi hlasi ze to pro me budou mit na zpatecni ceste prichystany :)) ... no co bys na to rek ? ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prijed já pobezím s tebou a budem chlastat spolu.

      Vymazat
    2. :) no ja jsem takovej provokater a tak zasto se davam s lidma do reci, s domorodcema s cyklistama, s ostatnima bezcema.. Proste spolecensky clovek:), no a pochopitelne skrze nektere moje provokace si me pamatujou.. Ale ten tvuj zpusob je lepsi.. Pamatujou si a chystaj pivo. To nema chybu!
      Jinak jak rika hideosi, az tu budes musime usporadat nejaky Stinovy beh a pit pri nem pivo.. MSF! 12:)

      Vymazat
  5. Kdyz jsem nemocnej tak jsem stasten i za 2km behu chápu te.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jjo, presne tak, kdyz clovek rad beha, tak jde a beha po cas, co ma k dispozici. nemam rad takove fanfaroske reci aspon 10-15-20... jinak to nema cenu. Blbost, aspon pro me:). Samo by se mi libilo pohat misto tech 9 treba 19, nebo 29...:), ale nebyl cas. A i tech 9 potesilo.. MSF! 12:)

      Vymazat
  6. Vůbec neřeš jestli uběhneš denně padesát nebo deset. Kdyť je to jedno a hlavní je ta radost a kdyby tě to někdy nebavilo, tak zastav a zamysli se proč tě to nebaví.
    Teď jsem to také zažil, chvíli nad tím přemýšlel a druhý den jsem vybíhal plný energie jako by to byl poslední den co můžu běhat.

    Nic já už musím běžet, Ahoj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Presne. Ja beham taky desne rad a tak misto pauzy, aspon chvilku ven, navic pejsek ma radost.. behu zdar! 12:)

      Vymazat
  7. Ahoj Honzo,
    je fajn, že se z domu vykopneš. My zase máme přestávku, možná bychom mohly s Anežkou běžet večer, uvidíme. Ze čtvrtka na pátek jsem spala dvě a půl hodiny a zkoušela jsem se okolo šesté ranní přemluvit, že by mi možná běhání udělalo dobře a v tu chvíli jsem na chvilku usnula. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja ti nejak zjistuju, ze vykopat se je casto jednodussi nez bejt potom nestastnej, ze jsem nestihl jit behat. Ono si nevyberes, je dobre najit nejakou rozumnou rovnovahu, hlavne si nic nevicitat a snazit se veci a aktivity si hezky uzit.. drzim palce! 12:)

      Vymazat
  8. té blbost s dlouhým během jsem taky dlouho věřil. A když nebyla hoďka a půl okno, ani jsem nešel. Je to naprostý nesmysl, nemusí pršet, stačí, když kape, třeba po devítkách :-))).
    Hezký prodloužený víkend všem, kteří ho prodloužený mají. Těm ostatním hezký normální :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Presne tak.. no a nakonec, koukal jsem na tenhle tyden, zitra se treba jeste neco urodi.. clovek by rekl, troskaril jsem.. ale nakonec uz ted je to pres cilovou 100km hranici, takze neni duvod si nejak stezovat. Naopak, kdybych se vykaslal na ty kratsi behy, tak bych se uplne rouhal a neuzil si vubec spolubezce.. At se dari! 12:)

      Vymazat
  9. Souhlasím s Ječmínkem, každý krok se počítá!!! Poslušně hlásím, že mě začínáte pěkně nahlodávat (= Ty + Stín), dneska jsem běžela celou cestu po asfaltu z Podolí na Zbraslav a zpět ... kvůli ozkoušení bot a "navyknutí" na asfalt na příští týden. No a je tam takový kousek kolem loděnice sparty, kde je to po pěšince s kameny a tam se mi to děsně líbí a připadám si "drsně" :D :D :D Tak asi ne ultra, ale nějaký nesilniční běh si myslím brzo dám :) :) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stin je desne inspirativni, no za chvili pobezis po kamenech a stezkach a pristi roky? Kdovi.. Treba Western States... MSF! At nam to beha cestou necestou. 12:)

      Vymazat
    2. Uvidíme, uvidíme, když to vyjde, tak doufám, že si příští jaro udělám výlet ještě na silnici do Bostonu a pak "budeme uvidět" :D :D :D Běhu zdar! Ultra zvlášť! A růžovému běhu 2x zdar ;)

      Vymazat
    3. Panove (12Honzo a Stine), jak tak ctu zapisky z poslednich tydnu, Barborku uz mate zlanarenou...

      Vymazat
  10. Běh je králem dne. To je krásný

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se mi libi, neni to ode me. Napsala to I.Pilarova : "Běh je králem dne, často tím jediným pořádným, co za celý den uděláš", je to hezky citat, najdes to u ni i se zdrojem... Na me to obzvlast ted plati dvojnasob. MSF! 12:)

      Vymazat
  11. Tvoje články jsou hrozně pozitivní a motivační... Děkujeme ti za ně. ;)

    OdpovědětVymazat
  12. Jo přesně někdy je potřeba na ta naše čísla zapomenout a jen si to užívat . A znáš to je to jako s "Alkohol podávaný v malých dávkách nemůže uškodit v jakémkoli množství" :)) Takže dnes sem se převlík kvůli 16ti minutám :)) a zítra možná zase :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je presny!:) Navic u tebe to ukazuje tu disciplinu pri leceni nohy.. Hlava by chtela, noha nemuze, tak se hleda kompromis:). Drzim palce, brzke uzdraveni. 12:)

      Vymazat
    2. Moc s tebou citim a dodavam odvahu k tem 16ti minutam - sama s tim mam problem, neumim si rict 'dost'. Zdar a silu!

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...