pondělí 31. prosince 2012

Místo PF hledám neviditelné kopce!


Vzhledem k tomu, že se Tříkrálová běžecká beach party/závod kvapem blíží, rozhodl jsem se podívat se na místo činu, tedy k rybníků Martinak na Černém mostě. Je to od nás přeci jen kousek cesty, navíc neproběhanými končinami a tak jsem se rozhodl, že místo dvojsmerky (přeci jen bych měl mezi delšími běhy chvíli odpočívat) dám jen jednosmerku a na Černý most si jednoduše dojedu metrem a nazpět poběžím.. nejdřív k osudovému rybníků Martinak a potom už se nějak chytnu toku Rokytky a případně cyklostezky A26 či 1 a posunu se až na nábřeží, kde A2 už je moje téměř domácí "dálnice" na cestě domů..




Z dětství si vzpomínám, že mě vždy v Rudém právu zaujaly blahopřejné telegramy, když například gen.taj. UV KSČ při přeletu území nejmenované lidově-demokratické republiky poslal blahopřejný telegram svým soudruhům že spřátelené země... A tak jsem si řekl, ze můj výlet na Mostenegro:) mohu použít také k tomu, abych alespoň "telegraficky" pozdravil své "soudruhy" ve zbrani, běžce, nadšence, kamarády a vůbec celý modro-růžový oddíl, co sídlí na Černém mostě.



Navíc tady existuje silná rozepře o kopcovitém terénu v okoli rybnika, která mě lákala k výletu už dlouho.:) O (ne)viditelných kopcích v okolí jsme všichni slyšeli od Leony a tak jsem si řekl, nedá se nic dělat, musím to popatřit na vlastní oči, protože zprostředkovaná zkušenost není vlastní zkušenost...


Podle rady Pavla vybíhám z metra na Černém mostě rovně, okamžitě chytám značku cyklostezky A44 a běžím směr Počernice. Asi po 2km přibíhám k rybníku a marně hledám (Leona promine), marně hledám ty "kopce":). Vzpomínám si na celkem vášnivou debatu, odkud by měl být start Tříkrálového běhu. Leona prosazovala určitě místo a směr, protože ten kopec na začátku by odradil a zničil většinu účastníků. Tady se taktně odmlčím. Třeba tam je..Musí tam někde ten kopec být!!!

Ale asi jsem neměl dostatek oběhu rybníka, abych ten "krpál" našel a tak se pro jistotu chytám Rokytky a běžím "dolů" k Vltavě. Určitě, ale přijďte ten kopec prozkoumat! 6.1. ve 13.00 (!)
Co mi z celé cesty domů uvázlo v hlavě byl najednou pocit velké svobody. Cítil jsem, že ať už zabloudím, nebo ne:), je to jedno. Řeky, železnice a skály jsou už teď mými spojenci a začínám se pozvolna orientovat. Sice byla problematická místa, ale to, že jsem dokázal odbočit z cyklostezky a vydal se prostě sám podél zahrádek a řeky.. ten pocit stál za to a objevil jsem díky tomu spoustu malebných míst.

Zážitků bylo tradičně plno, ale ten nejlepší jsem měl na začátku nábřeží (A2), kdy na jedné straně se z výletní lodi hrne proud turistů a o kousek dál liduprázdná končina, kde mě dvojice cizinců zastavuje s prosbou abych je vyfotil. Z původně jedné fotografie se pomalu stává celé album.. [ještě s hradem, z leva, z prava, v pokleku, zepředu, zezadu:)..]... nakonec prchám, aby nechtěli snad fotit ještě svlečení:)... Asi o 1/2km dál mě odchytil další pár s prosbou o mačkání spoustě. Američané. A tak se pouťouchle ptám, jestli to není riziko svěřit evidentně drahý fotoaparát běžícímu domorodci:)? A on že ne.. Že prý sice četl, že se v Čechách hodně krade, ale že já jsem podle vizáže i mluvy cizinec a jsem evidentně v pohodě..:). No, měl jsem zkusit kousek popoběhnout, schválně, co by říkal a jestli by mě chytil.:)

Dobíhám domů, samá znamení. Nejdřív koukám, na GPS a 37km. Dobře, že jsem se rozhodl pro jednosměrku:), jinak bych musel běžet s čelovkou:). Doma zanáším km na běhej.com a ejhle. Přesně 5,000km za tento rok a 14,041km celkem. To není náhoda.. to je extra radost!



Všem, co sem ke mně zabloudí přeji úspěšný Nový rok! Hodně pohody a štěstí... ať se nám překonávají naše hranice s radostí i s pokorou. Vše je totiž relativní. Bohudík!


Běhu zdar, ultra zvlášť! 12:)






23 komentářů:

  1. Krásně ti ty kilometry vyšly. :)

    Jsem na ten Leonin kopec opravdu zvědavý. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Snad me Leona za ty neviditelne kopce neodstrihne ze seznamu kamaradu..:).
      DIKY! Cisla to je takova lahudka, ovsem, jak tohle vyslo, to fakt netusim.. Inu rok Honzy:), rok 12:).
      At se dari i dal! MSF!

      Vymazat
    2. Když je něco neviditelného, tak to není vidět, to je jasný. Neviditelný kopec si "uvědomujeme" ;o))

      A moc gratuluji k tvému neskutečnému objemu a přeji ať ti to i nadále tak skvěle běhá. A píše :o))

      Vymazat
    3. Diky moc, Leono.. A urcite mas pravdu.. co je neviditelne, neni videt! :)
      Behu zdar! At se nam porad libi behat! MSF! 12:)

      Vymazat
  2. Rok Honzy - tak na to pripijime (nealko) sampanem....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ten lepsi rok je pomalu za dvermi! Tak behu s kocarky zdar! 12:)

      Vymazat
  3. Tak tie tvoje km urcite nie su nahoda, to ti proste neverim, na to mas cisla az prilis rad :)
    Ale teda si ma pekne nasral, ze si zase predomnou, hoci len o 3.5km...co je asi chyba merania.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blby ipad, blbo sa na nom komentuju blogy...tak musim na 2-3x.
      Tie km su samozrejme legrace, ale pamatam si casy, ked mi 300km pohodlne stacilo na top10...a dnes mi na to nestaci ani 440.
      Inac mas pekne fotky z tohto behu, budem sa musiet aj ja niekedy vybrat popri turistoch predstierat beh a nevinnu tvar...novy fotak by sa nam zisiel ;)

      Vymazat
    2. :)Duri ty mi davas... Nakonec to na me prasklo, ze jsem si telefon opatril pri jednom fotografovani cizincu:)...
      S temi km je to urcite chyba mereni, mas vic! Na jare doufejme, ze to rozbalime na Brdske, ze moje telesna schranka bude v poradku, abych mohl byt dustojnym partakem... At zije 2013, rok ultra! O rok lepsi Honza:)! MSF!

      Vymazat
  4. 5000, to je mazec! :-o :D
    A nechapu, jak sis mohl myslet, ze uvidis NEVIDITELNE kopce! ;)

    OdpovědětVymazat
  5. A samozrejme taky vsechno nejlepsi do noveho roku, at to beha a at si to uzivas :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tobe taky! Vse nej!
      S temi ne... kopci, musim opatrne, aby na me Leona nezanevrela:). Urcite tam jsou!!! Musi tam nekde byt!!! Proto tam vyrazim 6.1. je hledat..
      MSF! 12:)

      Vymazat
  6. Kromě první fotky to ani nevypadá jako běh v Praze :) Před kilometry smekám! Mně to taky vyšlo krásně na tři nuly, jen na začátku je místo pětky jednička :D
    Hezký nový rok!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renco, vsechno je relativni:). At je to 100, 1,000 nebo 10,000km.. je to jedno, hlavne jestli nam to prinasi to, co od toho cekame, tedy primarne uspokojeni a radost:).
      Dik, pri svem "hledani" jsem byl az zaskocen, kolik je i v temer v centru Prahy mist, ktera prekvapive vypadaji opustena.. a "prirodni". Objevum zdar!
      Hezky Novy rok! 12:)

      Vymazat
  7. Ty jsi drak!! 5tis. km nenajedu za rok ani autem :) Pohodový nový rok přeju, spousty překonaných hranic a radosti :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Ivo, to ja uz davno nenajedu tolik km, co anbeham.. Jsem doma na zadku:) vsude bud behem nebo MHD, cest autem je jako safranu..:)
      Hhezky novy rok! Otuzilcum zdar! 12:)

      Vymazat
  8. Ty kilometry super a ty Leony kopce tam budou určitě chce to tam běžet vícekrát pak se určitě ukážou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mas pravdu.. urcite tam sou.. a jak spravne rika Leona, protoze jsou neviditelne, tak jsem je nevidel! MSF! 12:)

      Vymazat
  9. Ten kopec tam určitě někde je, protože rybníky jsou "vždy v kopci" :-)))) Asi jsi nevyběhl na hráz :-))
    Jinak ti přeji do nového roku vše nej..., běžeckou pohodu a spoustu ve zdraví naběhaných km!

    OdpovědětVymazat
  10. Tak nějak - není to náhoda, je to radost. A já ji mám taky, a trochu z jiných věcí, ale i z běhání... Konečně se směju!

    OdpovědětVymazat
  11. Tak jak dopadla vaše Tříkrálová běžecká beach party? A našel jsi konečně ten kopec? :-)

    OdpovědětVymazat
  12. tak pratele.. uplna rovina to neni ... ale ze by to byl kopec? to se zase bojim rici, aby si kamaradi nemysleli, ze jsem ztratil soudnost:).
    Me se party libila, ovsem, mame co zlepsovat... A tak by to melo byt. Leona to urcite zhodnoti nejlip. MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...