sobota 13. dubna 2013

(A)dios!!!

Brdská je moje srdeční záležitost.
Pořadatelé se snaží, obsluha na stanicích nabízí kde-co (i panáka) :), příjemná atmosféra proti masovým běhům téměř komorní běh a co víc, jak sem jednou zabrousíte, už pořád potkáváte známé ksichty:), takže se člověk cítí od začátku jako doma.

Vyjeli jsme s Ďurim, abychom byli správní ekologové, tak jsme jeli jedním autem (což mi připomíná, že mu musím dát něco na benzín) a oba dva natěšení, no dokážete si to představit.

Sotva jsme se zaregistrovali, začínám se ve společenském sále převlékat (jakýpak fraky) a málem se pouštím do diskuse, "co na sebe"... jaký tričko, dlouhý, krátký, dvě?? Doma jsem si myslel, že jsem do batohu vzal dvoje leginy a troje různá trička. Protože ten nahoře mě má rád:), tak jsem ve finále zjistil, že mám tričko jen jedno a to z krátkým rukávem a hned se mi ulevilo. Problém vyřešen:). Taky jsem zjistil, že jsem si nevzal ledvinku a tak jsem ani nemusel řešit, jestli si s sebou vezmu tradičně telefon a nějakou fidorku/tatranku. Nebyla ledvinka, nevzal jsem si nic:).

Všude se objevuje šíleně známých Dav s Gábinou, Petr s Kamilem, Pavel, Bubo a s ním snad celé Kladno:).. prostě jestli jsem měl nějakou nervozitu, tak že mě spadla, ovšem moje nejmilejší manželka, jasné slunéčko mi dala v sms takové rozporuplné instrukce. Říkala, ať běžím v pohodě a rychle do cíle..

Venku foukalo, už jsem si říkal, že já trouba furt tak věřím na ta znamení, jestli jsem si neměl vzít od Buba nějaké extra tričko, ale už se pole zaclo houfovat, aspoň na dálku se zdravím s "bratrancem" :) a vyrazili jsme. tak jsem byl natěšený, že garmina zapínal až po cca 300 m, po oběhnutí okruhu na stadiónu a jak mi byla zima, tak jsem svižně vyrazil ven, nerozběhaný (rozběhám se po cestě), ani moc neprotažený (protahoval jsem se ráno v posteli)..:)

Jak si tak hezky peláším, tak mě asi po 4km chytla šílená křeč do pravého lýtka, ale fakt šílená, až jsem musel zastavit.. Kdyby to bylo na 44km nebo aspoň na 34.. ale na 4km??? Říkám si naprosto otevřeně.. No to seš Honzo pěkně v pr**li... a jak se tak opírám o strom kouknu před sebe a informační cedule jasně říká "Řitka"!!:) To mě pobavilo, jakou jsem měl nechtěně pravdu a tak jsem se rozhodl, že to pochopitelně rozběhám a taky ano.. V podstatě mě to za chvíli přestalo bolet a po pár km jsem o tom vůbec nevěděl.. Pro pochopení proč, doporučuji následující kultovní klip:)!



Moc hezky jsem si to užíval... Stín řekl, dokaž si sílu v kopcích, hlavně seběhy.. Tak jsem běžel s kopce (tedy rozumně), ale co mi to šlo:). Potkal jsem řadu známých a kamarádů, moc by se s nima dobře povídalo, ovšem.. ovšem..Já co chvíli u stromečku nebo v podřepu, takže jsem minimálně tak 5 minut pro***.. tedy prostál a proseděl v překrásné brdské přírodě:).

Pocitově naprosto skvělé, zase jsem se zlepšil (asi 2 minuty), i když jsem to fakt nečekal.. většina závodu se díky mým potížím odbyla jen čaj a asi 4 kousky chleba, po jednom kousku sýra a banánu..

Čas úplně skvostný.. no posuďte sami...

4:15:37.

[pro číselné labužníky dodávám, povšimněte si lichých čísel vytvářejících dvojkovou formaci .. 1-5 a analogicky 3-7, 4=2+2, takže dvojky sedí i číselně:), prostě dárek jako hrom!:)]

Všechny známé touto cestou ještě jednou zdravím, bylo to super vás vidět a za těmi 0-1 si u řady z vás můžu představit konkrétní tváře...:)


Běhu zdar a ultra zvlášť! Jdu pomalu balit!!!

Ať žije expedice Arizona 2013, v podání performátorů z dvojice Los a Lamos!:)

PS. Pro lepší vysvětlení dodávám, že jsem měl číslo 10, které jak mi řekl syn získávají nejlepší fotbaloví útočníci (d10s, aneb dios, bozi), což on nemohl pochopit, jak jsem to dostal já.

45 komentářů:

  1. ty jsi fakt labužník! Řitka... Gratuluju! To je teda čas a bez fidorky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, zlepseni je super, ale ta cisla:), tak cisla.. to je taky super radost:).
      MSF! 12:)

      Vymazat
  2. Gratuluju. Mě to chytlo při běhu ve čtvrtek, ale do Řitky ani domů sem nedoběhl.
    Dnes jsem si s tebou zazávodil, jak jsem sliboval, virtuálně na 1/2maratonu a dal jsem ti na frak :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky Pancho!
      Ovsem to, ze jsi mi (po pravu) dal na frak ukazuje, ze svet je zaplatpanbu v poradku!:)
      Co by to bylo za blbost, kdyby takovy skvele disponovany a vytrenovany bezec mel horsi casy nez ja?:)
      Jinak jsem rad chlapci, ze Vas to tak motivuje:). Dneska Kamil ubehl Brdskou pod 4h, mel panickou hruzu, abych ho nepredbehl:).
      At se dari! At nam to beha.. 12:)

      Vymazat
    2. Kdo by nemel strach, že ho předběhneš. :)
      Byla to paráda, rád jsem tě viděl a užij si dovolenou.

      Vymazat
    3. :) Kamile, moc rad jsem te videl... Vis, vsem okolo je jasne, ze pokud u behani vydrzis, tak ses naprosto v te prvni lize... mas pro to nejen dispozice, ale i hlavu.. Brzo prijde cas a budes na maratonech typu Stromovka vetsine pole davat kolo, dve, stejne jako Dan.
      A brzo v kopcich na dlouhych strekach budes opravdu mezi temi nejlepsimi..
      Proto mi tvuj "strach", ze te SOS (starsi opotrebovanej strejda) :) predbehne vyvolal usmev na tvari..
      Mej se fajn! 12:)

      Vymazat
  3. Taky gratulace a v Arizoně si to uží a dej report.

    OdpovědětVymazat
  4. Krásný čas :) a skvělé počtení, takže příští rok vím, co si nemůžu nechat ujít, když jsi to tak vychválil ;)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, urcite. Jsem presvedcenej, ze te to chytne za srdce. Moc ti fandime. 12:)

      Vymazat
  5. No nadhera! A hlavně ta brdska priroda, hned jsem si vzpomnela na svoje schovavacky... Honziku, ted uz dokazujes ultraultra, kdyz takhle behas minimalisticky oden a nenasycen a ocisten... Za chvilku z Tebe bude uplny Krupicka :o)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale Nikie... :)
      Velikani a idoly ultrarunning jsou naprosto z jineho sveta... Vsechno ma svoje... Jsem desne rad, ze jsem tim (troubou), jakym jsem. Naprosto mi to vyhovuje, mam se rad:).
      Ted se tesim na dovolenou a vylet za Stinem, protoze kveten, bude sakra narocny a nalezt v nem cas na behani bude asi jako jehla v te povestne kupce sena.:)
      MSF! 12:)

      Vymazat
  6. Honzo, veliká gratulace ke super času. Ty jsi nevyčerpatelný zdroj energie pro ostatní :-) Rád jsem tě viděl a když jsme v klidu a pohodě běželi proti tomu studenému větru, tak jsem si na tebe vzpomněl :-) ale při tvé rychlosti by jsi se určitě ve dvou trikách "přehříval":-) Klidný let, skvělé zážitky a šťastný návrat domů. MSF

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petre!
      Dik, napodobne! Velka gratulace!!!! :)
      Jsem rad, ze jsme si to vsichni tak uzili. No s tim trikem.. Mozna by se vic hodil ten dlouhy rukav, i kdyz... Preci jen to beru jako znameni a snazim se brat veci tak, jak prijdou, jako dar... jako urcite rozhodnuti...:)
      Urcite se potom zase uvidime, navic Silva to jisti!!! :)
      MSF! Behu zdar, ultra zvlast!:)

      Vymazat
  7. Hodně štěstí za "velkou louží"... :-) Už se těším na zápisky :-) A nezapomeň tam nás, na ty, pro které jsi inspirací :-) Zuzka Součková

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky, to ja nezapominam:)... ovsem ja a inspirace? Pozor abys potom porad nesedela u nejakeho smrcku:).
      Bojim se, ze nevydrzim nepsat:). MSF! 12:)

      Vymazat
  8. Honzo, jsi fakt dobrej! A oprav si rekordy v pravém sloupečku. :) Já dnes osobák nedal, ale dobře jsme se pak najedli s trenérem a zombicí, prošli se Stáňou po Nymburce a navečer super vyjížďka v lese.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, vidis, malem bych zapomnel na rekordy:).
      Je super, ze jste si uzili vikend, "vzdyt nemusi prset, jen kdyz kape":). Triatlonu zdar! Moc diky za instruktaze pro lamy. Malokdo to prizna otevrene, ale kolem slysim, ze to pomohlo rade lidi:). 12:)

      Vymazat
  9. Arizoono třes se..blíží se déémon!! Honzo, jsi prostě úžasnej.Gratulace ohromná!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdepak Ivo, tresu se spis ja..:)
      tedy ne uplne strachy.. pokora tam je... Ale nadsenim a nedockavosti... Navic ja to neberu primarne jako zavod...
      Gratulace, ze jsi se prekonala a zvladla 1/2M i se zalomenou nohou.. ja ziram.. Samej ufoun kolem.. MSF! 12:)

      Vymazat
  10. Ty tam ty osobáky sázíš jak housky na krám! :-) A vzhledem k indispozici, numerologii a absenci fidorky je to ještě pikantnější! Arizonu závidím, určitě je pořád stejně krásná, jako si ji pamatuju...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitus, nekdy se zadari... ze nejen pocity, ale i cas predci ocekavani..:)
      No ja bych moje odbihani do lesa nebral jako indispozici..:). v podstate je to vyrazne castejsi nez bez toho.. Takze o nic nejde..:)
      Tesim se na cestu, je to jako sampon.. 3 v 1... vylet, zavod, kamarad...
      At se dari! 12:)

      Vymazat
  11. Honzo, preji osobacek i na 80 km :)
    A vynadej Stinovi, jeho nepsani je uz neomluvitelne !!!! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky Petre! Jak jsem se dozvedel u Kamila, byl jsi na bedne!!! Gratulace!!
      Jak spravne tusis, pokud zdarne dobehneme ZG50, tak ja rozhodne v osobaku:)!
      Stinovi vsechny pozdravy vyridim, myslim, ze psat nezapomnel:)... MSF! Behu zdar! 12:)

      Vymazat
  12. Ahoj Honzo, jsem rád, že jsem se s Tebou poznal osobně. Takový ranec pozitivní energie se hned tak nevidí.
    radomír

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) napodobne!
      Myslim si, ze kdyz uz vydrzime pobihat tolik hodin, tak to veskere napeti, spatne nalady, nas**ni:) a tak nechame daleko za sebou, co?
      Tak at nam to radostne beha, co nejdele.. 12:)

      Vymazat
  13. Rádi jsme tě potkali. Velká gratulace ke krásnému času, jen musíš příště ještě počkat v cíli na ty pomalejší, abychom stihli pokecat. Držíme palce do Arizony a těšíme se na report, Gábina a dav

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ja jsem rad, ze jsem Vas zase videl "na zivo"..:)
      Zustal bych dele, ale v urcitou dobu jsme se museli zvednout a jet pryc -- povinnosti, rodinne oslavy, prace a tak. [jel jsem s Jurajem]
      Ale verim, ze bude zase nekdy cas malicko vic si popovidat..
      At se nam hezky beha a jeste lip zije!:)
      12:)

      Vymazat
  14. Honzo, i já se přidávám s přáním pěkného výletu a spousty zážitků se Stínem. A pozdravuj Gordyho :o)
    Jiřík

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiro, dik.. pozdravy vsude vyridim...
      Co bude sdelitelne na blog:) si urcite napisu...Proste jen proto, ze se nema zapominat..
      Moc se tesim, MSF! 12:)

      Vymazat
  15. Co dodat snad jen že ne LosaLamos ale LOSaUfos :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty provokatere! :)
      Kdepak Los a Lamos je spravna dvojka... Ta konotace na nasi zakladnu v Novem Mexiku nema chybu..
      Ale myslim, ze muj vstup do clenske zakladny skyrunningu by se dal pojmout charakterizaci skupiny.. Ufos a lamos... Ty co behaji a ty co lamuji.. Ja jsem tradicne v te druhe skupine.:)
      MSF! 12:)

      Vymazat
  16. Nazdar borče - dobrej pokec v brdských hvozdech - a když si vzpomenu na tvoji kulturní vložku ala "slámka a plachta" u obory... :-). Prožij si úža zážitky v tej dalekej zemi vyprahlej a nezapomeň pak popsat nějaký štěpný zážitky, ať z toho taky něco máme my - zápecníci...
    Hodně štěstí v závodě a užij si to ve zdraví a v poho.
    Morová Šleha

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, bylo mi velkou cti..
      .. moje "bezzabranove" :) zazitky, kdy i konverzuji a zdravim lidi kolem...jjo..co s tim nadelam.. jsem rad na svete!:).
      Ty jsi vsechno jen ne zapecnik! Velky obdiv, jak jsi to drzel... Kdyby nebylo toho meho odbihani, mohli jsme bezet celou dobu spolu:).
      Tesim se na Tvoje vypraveni. MSF! ultra zdar! 12:)

      Vymazat
  17. Arizona je pravych muzu zona, tak at se tam pekne predvedete. Jo a Stin at pokracuje v psani, nebo tam na nej vlitnem....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Karty klidne muzou sustit, kravy bucet, ale to bzuceni bych radsi ozelel..:)
      Stinovi vezu baliky pozdravu, vsechno vyridim.. pokusim se..:)
      MSF! Pohybu s kocarkem ZDAR! 12:)

      Vymazat
  18. No to je zase parádička. Závod se vším všudy :) Krásný čas, jako obvykle :) Šťastnou cestu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky:), no konecne se moje km zacinaji zvedat a blizi se k tem vasim extremovkam..:)
      Ale pozor, ja musim opatrne..:)
      MSF! a diky za hezky serial.. 12:)

      Vymazat
  19. Ještě jednou velká gratulace. Pořád jedeš jak dobře namazaný stroj!!! Fakt krása. Jen tak dál, držím pěsti i palce :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. Dik, ovsem po vzoru Radia Jerevan si dovolim tvoji odpoved ponekud upresnit.
      Ano Honza je stroj, je ovsem pouze malym sroubkem ve velkem (stranickem) soukoli..
      Ano, Honza je obcas namazany, ovsem dobre namazany? To uz nebyl ani nepamatujeme..:)
      At se dari!

      Vymazat
  20. Behu zdar!
    Jaka to byla vzdalenost ta Brdska??

    kdy ze to dorazis do LA?? Kopukam ze do Zane uz odpocitavas.. Ja si dala o vikendu Cedro Peak 45K ;-) Na to ze jsem ted moc nestihala trenovat tak se celkem zadarilo.. Doufam ze se uvidime. Dej vedet jake mas plany.. Budu taky muset Uhanet Stina abych se neco dovedela..
    Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Veroniko!
      Do "topolcan" :) dorazim v patek vecer... budu cely tyden, mam s sebou praci a budu se snazit tak nejak behat a neprekazet:)
      Jinak Brdska stezka je prijemna 50k, zadne velke prevyseni jako na Cedro Peak, takova moje oblibena trasa..
      Verim, ze se uvidime, kdyztak zabehneme.. MSF! At se dari.. 12:)

      Vymazat
  21. Tak se budu tesit, urcite kdyz budete se Stinem planovat nejake pobihani okolo rada se pridam, jen nevim jestli vam budu stacit ;-) Pripadne vas muzu vzit na nejakou stezku u nas ve White Rocku.. No Cedro ma asi vetsi prevyseni nez Brdska, ale zase kam se hrabe na JMTR ci Zane ;-) jsem na vas chlapi zvedava.. Tesim se! Preji pohodovou cestu v patek. V P.S. asi by jste mi se stinem meli vymyslet nejakou predivku, vam tohle jde ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) neco vymyslime.. . Ovsem muzes se rovnou drzet indianske varianty spojene s pravym korenem a vyznamem Tveho jmena.. ja bych se toho nebal.. "přinášející-vítezství" zni dobre pro bezkyni a da se to skvele modifikovat..
      Ale vymyslime ti neco pri behu. 12:)

      Vymazat
  22. Tady už není co dodávat. Všechno už bylo napsáno.
    Tak utíkej a piš!
    :)

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...