pátek 5. dubna 2013

Jaro je tady! :)


Jak jsem si v minulých dnech tak trochu stěžoval:), že jaro ne a ne přijít, natož aby přiběhlo a najednou je jaro tady u nás.. Stoprocentně!
1) Už od středečního rána jsou ve Stodůlkách slyšet ptáci, skoro tak hlasitě, jak ve známém hororu:), 2) teď jsem několikrát neběžel dvojsměrky a jel občas MHD, a tak vnímám, jak se to jaro kolem nás a v nás probouzí a hlásí... , i někteří dočasně "plonkoví" kamarádi jsou opět v páru...:)... prostě je JARO!!!

Snad i lidé se víc usmívají, asi nejlépe to bylo vidět při kolapsu metra B, kdy jsem se různými cestičkami snažil dostat pomocí autobusu nahoru do Stodůlek.

[Ano, dcera se mě taky ptala, co že jsem vyměkl:) a neběžel.. V polobotkách už to přeci umím:), tedy měl bych na sobě normální (těžký) bágl a bál jsem se, že si zničím zimní bundu a pod ní jsem měl jen obyčejné tričko s krátkým.. takže srabácky v autobuse]

Ale aspoň mě to přesvědčilo o jaru... Kolaps-nekolaps, tradičně jedu spokojen a usmívám se skoro stejně, jako když běžím... Autobus narvaný, lidi v něm slisovaní jako sardinky:). .. připomnělo mi to zážitek z cestování po povodních, kdy bylo náročné se dostat do vlaku přes most a dodnes živě vidím, jak mě jedna distingovaná dáma poprosila, jestli bych ji nenaštouchal do vagónu, protože nutně potřebuje do práce a ona sama nemá sílu se tam narvat:).... Něco podobného... Uvolněná atmosféra... Jeden mladík stojící (no mačkající se) kousek vedle mě si velmi užíval stísněný prostor autobusu, protože mu to podle všeho pomáhalo se lépe sblížit se svoji spolucestující :). A jak zjistil, že autobus míří na "Luka", tak začal veršovat .. "až kukačka zakuká".. a pak si vzpomněl, na veršovánky se jmény stanic metra a "něžnými" motivy (reklamní kampaň čokolády Milka z loňska?). Začal jsem mu hned fandit, jak řekl " Luka?.. Neboj se pohladit svého kluka:)..."

Fakt dobré otevření.. musel jsem se asi usmát ještě víc.. a on se zeptal.. nevzpomínáte si na ty "verše"? :) No jasně, že vzpomínám -- říkám si v duchu, já si pamatuji kdejakou kravinu:) -- ale neříkám, že si pod slovy verše představují něco trochu jiného... A on jestli nevím nějaké jiné vhodné místní pokračování... A tak jsem mu (nebo jim?) udělal radost, a přihodil další pokračování -- říkám "Stanice Hůrka.. Co takhle večeře, ty a tvá potvůrka? " :) :)

Prostě je jaro!

12:)

PS. I když vím, že doba poezie asi je dávno pryč, ale při své přípravě na závody a vnitřním bojem musím vzpomenout na Walt Whitmana a jeho Zpívání o sobě. Zejména 35. je moje oblíbená... Překlad of J.Vrchlického je kouzelný, ale na netu jsem českou verzi nenašel... (je to ta báseň o námořní bitvě, anglicky zde).. Příběh maličkého kapitána, který bojuje s potápějící se lodí, už jen s pár děly... všechno vypadá beznadějně.. ovšem on stále bojuje. Báseň končí, tak jak má...a pak se nám vzdali! :)

Tak ať vydržíme do úplného konce a nevzdáme se před tím, než sami zvítězíme.
Ať žije sobotní 1/2 PIM, užijme si to! Je jaro!

21 komentářů:

  1. Tak at ti to v sobotu vyjde držím palce
    a pokud to nedáš pod hodinu nebuď smutnej hodina třicet je taky dobrej čas :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik... Vzdyt to rikam, je jaro.. Provokateri se vraceji z teplych krajin:).
      MSF! 12:)

      Vymazat
  2. Tvůj nenapravitelný optimismus mě potěšil...já ladím formu na zítřek v posteli a za oknem je šedivo jako v listopadu :-( Když se hooodně ztiším, slyším pár ptáčků, kterých je mi až líto...a to jsem na venkově...přemýšlím, jaké oblečení zítra věnuji Armádě spásy a lituju, že nemám kožich...fuj, jsem pesimista...
    No to tak je, zítra si to užijeme bez ohledu na počasí :-)
    Krásné jarní dny. Zuzka Součková

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale houbec..:)
      To jen ta opona pred tim zitrejsim slavnostnim predstavenim je jeste zatazena... to jen z nedockavosti mam zamlzene bryle..:)
      S tim oblecenim.. Absolutni spicka je igelitova plastenka (mivaji tak za 20-30Kc vsude mozne). Skvele natahnes na sebe, muzes se v tom rozbihat, neprofoukne a v koridoru i pri desti, mrholeni drzi teplo. Pri startu sundas, zmuchlas a odhodis do odpadu.. Diky svoji skvele manzelce to tak delam furt, pri kazdem 1/2M v Praze..
      At nam to skvele bezi.. 12:)

      Vymazat
    2. Já jsem četla na FCBK stránkách PIM, že budou sbírat odložené oblečení na startu pro Armádu spásy, tak jim ráda něco věnuju. I manžel bude rád, že trochu ubyde
      :-) To ještě neví, že jsem rozhodnutá, když se mi bude líbit tričko v Expu, tak si ho koupím, přestože jsem si ho neobjednala (říkal mi tehdy: "Vždyť toho máš..."), vzápětí toho litovala a teď ho koupím o 250,- dráž...fakt výhodná koupě :)
      Zítřku zdar!!!

      Vymazat
  3. Držím palce, ať Vám zítra vyjde počasí a všichni si zaběhnou "pěkný" čas :o) Budu na Vás myslet z tepla obýváku, jelikož mě včera chytil pravej hamstring.
    Jiřík

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiro, skoda, cekal jsem, ze uvidim par lidi, co mi sem chodi.. na zivo). tak treba nekdy jindy...
      at ti to brzo bezbolestne beha:).
      12:)

      Vymazat
  4. Jo jo, jaro je tady, ptaci a mimina rvou uz od peti. Ten Whitman je velmi motivacni, takze vsem, kdo do toho zitra v Praze jdou: tfuj tfuj tfuj a NEVER GIVE UP!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. .. ptaci a mimina rvou od peti:):)... tim jsi me uplne dostala... mimochodem Whitman byl co ja vim holandan..:)
      12:)

      Vymazat
    2. Spravne, jeho maminka byla Holandanka... Tak tam Honzo na vsechny zejtra dohlidni, at se nikdo neprerazi a vsichni v pohode dobehnou a dopajdaji!

      Vymazat
    3. :) ... no nevim, jestli by nebylo jednodussi aby oni hlidali me. :)
      Dik, 12:)

      Vymazat
  5. To u nás na Žabovřeskách ječí práci od čtyř od rána už od začátku února :-) Asi tam máme víc pokrokové ptactvo :-)
    A poezie parádní!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) to vis na motivace.. na to ja jsem uplnej Sebrle:)... Tak behani a pobihani zdar! 12:)

      Vymazat
  6. No jako správný pesimista říkám: jaro nikde!
    Ale máš pravdu, že včera když jsem vstával, tak jsem s překvapením něco jako ptáky zaslechl a dost mě to překvapilo..
    Že by..?

    Zítra přeju lehký nohy, hlavně v závěru :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na konci je potreba videt tu hospodu.. :)
      To je tusim povoleny doping. Tak nashledanou zitra! 12:)

      Vymazat
  7. Ptáci řvou po ránu a docela fest, ale sluníčko, sluníčko je to co mi chybí :-))
    Všem běžcům zítřejšího PPP (Pobíhání po Praze) přeji silné nohy a dobrý dech :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) urcite si to uzijeme a v hospode na sebe pockame..
      DIKY.. At nam to bezi.. 12:)

      Vymazat
  8. Jaky budes mit zitra cislo Honzo ? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krasny, jak jinak ...:)
      1=8-7
      aneb 187. Planuji tricko s kratkym pod nim tenky dlouhy rukav, zlutozene-cerny kostym..temer vosa:).

      Vymazat
  9. Klasika :-) Zkusim si Te nejak najit, budu startovat v Ccku :-) 2797 :-)
    Behu zdar :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasne.. Bude tam silene lidi..:).. Tohle neni Stromovka:).
      Kdyztak bych od cca 3 mel byt v milosove bezecke hospode U Rudolfina. MSF! At nam to bezi.. 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...