pátek 26. dubna 2013

Křest ??? Křest!!! :)

Je čtvrtek kolem druhé hodiny odpoledne místního času... Od rána jsem pracoval přes internet na své pracovní stanici až jsem vzbudil v čechách dojem, že jsem zpátky na pracovišti:)... A tak je na čase si obléknout na sebe běžecké a jít se maličko proběhnout. .. Stín totiž říkal... že oba věříme, že být delší dobu bez běhu znamená špatnou karmu:) a že bych neměl riskovat. On sem nemůže přijet a tak půjdu běhat sám... Bojím se, maličko se bojím, že zabloudím a tak se pro jistotu rozhoduji, že poběžím po "perimetru" asi tak 20 minut tam a 20 minut zpátky, naprosto na pohodu, jen zahřát nohy, uvolnit duši a připravit se na dny další. A že bude na co.:)


Až teď si to plně uvědomuji. Poprvé jsem zde běžel sám, úplně sám.. Je to zajímavý pocit, pocit lovce v "divočině", kdy se snažím zapamatovat si cestu (i když to bylo po chvíli jednoduché), koukám kolem sebe smysly napjaté... a pak si najednou zvyknu a prožívám si kousek zdejších stezek úplně opuštěný, spoléhající se sám na sebe... Snad mi ten pocit síly a víry v sebe zůstane dlouho..:).


Zítra po ránu sedáme do auta a vyrazíme směrem do Arizony. Stín tradičně vtipkuje, když (po pravdě) říká, že jedeme nakoupit pár věci, zastavíme se v IKEA ve Phoenixu a že ho tak napadlo, co kdybychom se tam trochu proběhli? Krásný hory, bude se mi to líbit, mohli bychom i zakempovat.. No ať si vezmu víc oblečení a celovku, kdyby se to protáhlo..:)


Je to skvělý, mít v takové chvíli vedle sebe nejlepšího kamaráda... Přemýšlím, co se bude dít a jsem takový rozechvělý.. Mám smíšené pocity... Na jedné straně se trochu bojím a mám plný respekt, na druhé straně se moc těším...Co převáží??? :)


Utěšuji se tím, že jsem se poctivě připravoval a skoro doslova a do písmene plnil Stínovo rady... poslední měsíc a půl jsem pracoval v přetopené kanceláří připomínající suchou saunu a trénoval dusno:), běhal jsem nastavované kopce, teplé oblečený... Snášel úsměšky kolegů v práci, kterým když jsem vysvětloval, že "ten hic je součástí moji přípravy.. a že to řekl kamarád, kterému v tomto ohledu bezmezně důvěřují".. .. tak mi říkali, že jsem ještě větší magor, když někoho takového poslouchám..:)...



 Nic jsem neponechal náhodě -- v posledních dnech i hodinách jsem pilně doplňoval ionty -- jako správný člen týmu Ithinkbeer.com jediné pomoci k tomu určených nápojů, viz foto z částečně výstavky reprezentující naše zasedání a plánování závodu se Stínem...:)



Ale přesto.. přesto vím, že je to troufalé. Starší chlápek "z nížin"... První pořádné horské ultra a hned Zane Grey 50 miles? Vím, jak se na mě dívali běžci z organizačního výboru zdejších ultra, když jim Stín řekl o naší výpravě a představil mě.. Přemýšleli, jestli jsem natolik dobrý a odvážný nebo takový nadšený trouba. Ano B je správně:).... Ale to malé ultrátko ve mně říká.. Kašli na to... Je to v hlavě... Užij si to, kvůli tomu tady taky jsi !!! :)...


A tak ano... Abych zůstal věrný svému radostnému přístupu, tak jako finální přípravu volím oběd v Chilli works, což je sice velmi levná, ale naprosto, naprosto vyhlášená restaurace, či stánek, kde mají absolutně nejlepší novomexické jídlo.. Volím specialitu majitele - double burritos plate a červeným a zeleným čili (ano, správně se zde říka "Christmass")... Majitele jsem nadchnul a přidává mi zdarma jeho palivou salsu... Určitě mi to pomůže se na sobotní závod patřičně připravit. I místní zkušeně říkají, že zdejší čili pálí každého určitě dvakrát:) a tak to bude jistě taková silná podpora v kopcích.:)


Držte nám palce! Vím, že v podání performátorů Los a Lamos bude i tenhle závod mít humornou příchuť, když asi mnohokráte řekneme při pohledu na trasu co nás čeká ... naši oblíbenou hlášku.. "Ty voe, fakt drsný!":).


Běhu zdar, ultra a kamarádům zvlášť! 12:)

47 komentářů:

  1. Honzo, správně píšeš, JE TO V HLAVĚ :-)
    A navíc, neběžíš sám, ani jenom se Stínem. V patách ti je celý zástup čtenářů blogu. Tak si to užij i za nás :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky moc Jani...Uzivat to budu, o tom zadna.. Stin pro moje zazitky a jejich silu myslim dela maximum.. Az se bojim:).
      MSF! 12:)

      Vymazat
  2. DRŽÍM, držím palce, co můžu ... a hltám každé slovo. V horách jsem toho času strávil hodně a tak to fakt skoro až fyzicky prožívám s tebou. Tak BĚŽ a pak rychle piš !!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, od znalce hor a takoveho tvrdaka podpora obzvlast potesi.. Vis to sam, bude to potreba. MSF!

      Vymazat
  3. A hlavně: Důvěřujte svým sádlům. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) jeste, ze jsi to propomnel!!! :)
      Samozrejme na sadlo, na sadlo budu spolehat, co to pujde.. MSF! Drzim palce na soukdu, ze?? 12:)

      Vymazat
  4. Už se těšim na průběh závodu .
    Ty Voe to bude hustý :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, spolehni se, ze i pred zavodem a po nem to bude velkolepy... Jsem totiz stinem Stina:).. aneb ve vleku extraordinalnich zazitku.. MSF! Pivu zdar! Souku tez! 12:)

      Vymazat
  5. S tvojí láskou k ultra to pude dobře. Také poběžím s tebou aspon v duchu. A užívej dokud to jde.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, opravdu kazda podpora bude potreba.. at nam to (vsem) beha.. 12:)

      Vymazat
  6. To bude enjoyální. Užij si to, ty naše oblíbené sportovní duo!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podpora ledoveho muze na rozpalenych svazich arizonskych hor bude obzvlast vitana!!!! Moc diky! 12:)

      Vymazat
  7. Hoši, pořádně si to užijte! Držím palce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dikpokud taky bezis v nedeli Krusovicky soudek, tak budu drzet palce, jinak preji pohodove behani! At se dari! 12:)

      Vymazat
  8. Honzo, s tym novym Garminom sa predsa nemozes stratit, ten ta vzdy vie doviest minimalne znova na start. Takze vypni mozog, nesleduj trat, kochaj sa krajinou a ked sa budes citit z polovice unaveny, tak sa spolahni na Garmina :)
    Inac, to mexiko vyzera skvele, tie ich stanky boli moj najoblubenejsi zdroj jedla, hned by som si dal.
    Tak nech ti/vam to zajtra dobre beha a nech ta Stin moc nezdrzuje :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Duri, ty me bavis..:)
      1) trochu:) me znas, vis, ze moje bloudeni je naprosto nezavisle na zarizenich, ktere s sebou mam...
      2) Doufam, ze na me Stin pocka.. :)
      Jinak kochat to se ja budu, co to pujde.. MSF! 12:)

      Vymazat
    2. :)
      Tak u teba si trufam povedat, ze by sa ti najviac pacilo, keby si sa tam naozaj stratil. Troska by si pobludil, mal by si zazitok a nakoniec by si sa aj tak nejak domotal domov.

      Vymazat
  9. No jasne, haldy ctenaru tvyho blogu bezi s vama, takze az budete citit, ze zrychlujete, jsme to my a neseme vas na rukou do cile!
    Jinak diky za ilustracni foto ze zasedacky. Vcera jsem na vasi pocest odstranovala deficit vitaminu B jeho prijmem v tekutem stavu (jedno maly...). Jak se clovek vlastne stane clenem tymu ithinkbeer?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. April ty uz se davno do tymu kvalifikujes! Vlastne uz v nem davno jsi:)
      Moc diky za podporu!!! Budu na to myslet. MSF! 12:)

      Vymazat
  10. Držím hrozně palce. O zážitky určitě nebude nouze, ale hlavně ve zdraví dorazit do cíle. Už teď se těším na report :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, vim, ze LH 24 to neni, ale po boku Stina to bude mit taky to "parove"kouzlo a pro me ten prechod do kopcu a tvrdych podminek bude take impozantni.. MSF! 12:)

      Vymazat
  11. Honziku, makej. Ale ne moc, protože to bys byl naprosto zbytečně první. Raději nám tady něco vyfoť. MichalV.

    OdpovědětVymazat
  12. Moc na vas myslim a drzim palce!!!

    OdpovědětVymazat
  13. Taky na vás myslím a těším se na popis zážitků. (jen tak mimochodem, musím se přiznat, že jsem dnes zvolila gaučing...stydím se :-( )

    OdpovědětVymazat
  14. Držte se :-) Duo Los a Lamos do toho! Honzo užij si běh i přírodu kolem, protože zážitky to je to, co ti ani v Čechách neukradnou :-)))))Těším se na tvé postřehy z běhu a výletu pod stan :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Ivan.Zdravím všechny příznivce Honzy.A nevím jak vy,ale já jako bych jednou části pohledu byl právě na zane grey a viděl honzu jak tvrdě bojuje sám se sebou.V nejtvrdější,nejtěžší části své běžecké kariéry za celou dobu.Takže i na tu dálku mu můžeme jen poslat nějakou svou psycho sílu i na tu dálku.

    OdpovědětVymazat
  16. Honzo, Vaši dvojku na trati určitě jen tak něco nepřekvapí. Přesto budu držet palec a virtuálně poběžím s Vámi! Ať se daří a (nejen) v cíli si to pak pořádně vychutnejte :-))
    Jiřík

    OdpovědětVymazat
  17. Dneska jsem na vás při běhu myslel, říkal jsem si, už je to dobré, už mají tři hodiny za sebou. May the Force be with you.

    OdpovědětVymazat
  18. Dekuji vsem!!! po neuveritelnych zvratech... jsme zdarne v cili.. nechci nic prozrazovat, ale Stin me dovedl do cile, boj o cut-off na jizni strani velkolepy:). vsechno napisu:) zdravime z Payson, AZ!
    at zije Zane grey 50 miles, at zije ultra, at ziji kamaradi:)! 12:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Velká gratulace oběma! :-)) Mysleli jsme na vás velice usilovně i během Soudku :-)

      Vymazat
  19. Sláva nazdar výletu...gratuluju ke zdárnému dokončení.

    OdpovědětVymazat
  20. Třikrát hurá. Už se těším na report.

    OdpovědětVymazat
  21. Gratulace doufám že sis to užil.

    OdpovědětVymazat
  22. Hura! Ocekavam report ve smyslu 'nohy nas ani moc neboli, bajecne jsme si cestou pokecali...'. Jste dobry!!!

    OdpovědětVymazat
  23. Od včerejška klikám jako trouba na oficiálním webu Zane Grey na Results a netrpělivě čekám na výsledky - jako správný matematik jsem si samozřejmě špatně spočítala časový posun a byla o to nervóznější... Na popis se těším jako děcko na stromeček ;-)

    OdpovědětVymazat
  24. Mají čerstvě na facebooku http://www.facebook.com/ZaneGrey50:
    Congratulations to all that finished. 124 starters, 94 finishers. James Bonnett won in a time of 8:40:18. Kerrie Bruxvoort won for the women in a time of 10:03:58. Complete results on the website this evening.
    takže pro nás asi až zítra ráno ke kávě.

    Los a Lamos by teď měli dospat a doplnit tekutiny (nikoli nutně v tomto pořadí) a pak teprve sepisovat, však se dočkáme.

    OdpovědětVymazat
  25. Ivan.zdravím všechny zde
    87. JAN HANOUSEK 49 CZR 15:08:25

    OdpovědětVymazat
  26. Koukám, že si se Stínem vzali nějakou ženskou do trojky. :-D No snad se časem dovíme, jak to bylo. :)

    OdpovědětVymazat
  27. http://www.zanegrey50.com/2013_RESULTS.html

    OdpovědětVymazat
  28. Ja o tom Zane Gray vela neviem, ale musel to byt celkom masaker. 80km za vyse 15h! Ale ako klobuk dole pred chlapcami, ze to dali!!!

    OdpovědětVymazat
  29. no Stin loni o dvě hodiny rychlejc fakt sem napnutej co se stalo :)

    OdpovědětVymazat
  30. Ivan.No stalo se to,že Honza měl v životě štěstí potkat kamaráda,který ho dokázal podpořit a dát síly.A to je jedna z nejdůležitějších vecí v životě.A v životě to mnoho lidí nepotká.Většina setkání v lidském světe jsou klacky pod nohy.

    OdpovědětVymazat
  31. Pratele... moc dekuji za podporu.. bylo to tradicne naprosto skvely, necekany, silny a nadhereny. Ted je v Los Alamos 6 hodin rano, vcera o pulnoci jsme dorazili autem z Arizony, za par hodin se chystam na letadlo... vsechno si pochopitelne musim zapsat, ale zazitky jsou tak silne, ze je par hodin jiste "nepremaze":).
    V Praze jsem v utery odpoledne..
    Behu zdar, ultra a kamaradum zvlast!!! 12:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šťastný let domů Honzo!

      Vymazat
    2. Tak najdolezitejsie je, ze ste si to uzili. Ci to je 13 alebo 15h nie je vobec podstatne. Vlastne, cim dlhsie ste si to uzivali, tym lepsie. Sa stavim, ze ten bezec, co to dal za 8h ani poriadne nevie, kade bezal a co vsetko mohol vidiet, keby trocha spomalil :)

      Vymazat
  32. Jeste jednou vsem moc diky za podporu a skvele komentare!!!

    Jsem na letisti v novem mexiku, mirim domu, napisu po ceste.. at vite, o co jste prisli:).. Skvely. Behu zdar, ultra zvlast! 12:)

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...