pondělí 29. dubna 2013

Zane Grey -- prolog

... měl bych správné říci, herci kam se podíváš..:)

Nebyl by to úplně správný prolog k závodu, kdybychom neudělali redukovanou běžeckou hospodu:), která s Nikou získala ten správný ženský rozměr, umocněný tím, že můžeme se Stínem pít, protože ona nás odveze domů:)... Následný oběd s N. v Chilli works mě jenom ubezpečil [pro úplnost N. změnila svoji registraci z 50k na 50M:)] v tom, že Stín se, co se motivace týče, vyrovná světovým lídrům:)..

Konečně je tu pátek a my se připravujeme na cestu. Vlastně mám celou dobu pocit, že jsem ve snu, nebo že se dívám na nějaký film a Stín to ještě patřičně přiživuje..:). Jeho tradiční poznámky o nákupu v IKEA a proběhnutím v Arizonských horách, nebo jeho až niterná touha ukázat mi ZG pro mě co v nejtěžších podmínkách s možností "poznat" sám sebe, je až dojemná... Do toho všeho dolaďujeme logistiku...


Protože se Zane Grey běží "od nekud někam" a mezi startem a cílem je po stezkách vzdálenost 80km, tak autem je vzdálenost mezi startem a cílem výrazně větší, organizátoři nezajišťují pochopitelně ani dopravu na start, ani dopravu na cíl. Městečko Payson je zhruba 25 minut autem od startu a asi 35 minut od cíle, záleží na to, jak a kdo řídí:). Protože jedeme sami, bez nikoho, tak je potřeba mít na místě dvě auta, jedno nechat v čili, druhým se dovézt na start.. Všechno je potřeba promyslet... Ale, ale.. to by nebyla dvojka Los a Lamos, aby se věci zase nějak neposunuly a nevytvářely zajímavé situace.. Tak postupně.

Ve čtvrtek večer Stín našel jedinou půjčovnu aut v Paysonu, zarezervoval auto a my v pátek po cestě plánovali, jak to všechno bude, krok za krokem... nejdřív jedeme kolem cíle, obhlídneme parkování, potom pro auto k letišti, pak registrace, nákup večeře a potom ubytování.. Stín mi ukazuje impozantní a zároveň velmi prostý cíl, dva kameny na začátku/konci trailu. Na jednom z nich sedí chlápek a hned se s námi dává do řeči..

Vypadlo z něj, že před několika lety tuhle trať běžel a že se sem teď vrací... Že si musel dát několik let pauzu, aby zapomněl na to utrpení a ty kameny:)....Ta slova mi přijdou povědomá, jakoby naučený text?? [hned mě to zarazilo, jak kdyby to byl najatý herec!:)] ... a jak pokračuje, že si říká, že úplný blázen, že se sem vracel... Na Stínovu poznámku, že on je zde po třetí, málem upadá na záda..:).

Spěcháme si vyzvednout druhé auto z půjčovny a já se pomalu chystám, že přijde moje chvíle, jako slabšího řidiče na zdejších silnicích, ale ne... Nejdříve kroužíme kolem letiště a až na potřetí nacházíme půjčovnu, ale od jediného zaměstnance se dozvídáme, že je pátek a že šéf už odjel pryč, takže žádné auto nemáme...:). Bereme to pozitivně, ušetřili jsme čas a peníze, i když zatím není jasné, jak se z cíle dostaneme ke startu pro naše auto, ale kdo by se teď zabýval závěrečnou zápletkou, když nezačalo ještě ani první dějství, že?:)

Přijíždíme k registraci a "herci" přibývají... Lidí kolem, se vítají se Stínem a družné vzpomínají, kde spolu zvraceli, plakali, byli zlomení, aby následně dokončili ve svém traťovém rekordu:). Koukám na to jako blázen, říkám si, co já tady vůbec hledám? Připadám si podobně, jako když jsem se dostal na svůj první start brdské.. Vyjukaný, nezkušený, vůbec netuším, co mě čeká a kolem šíleně přátelská atmosféra i když všichni ví (lépe než já) že to zítra bude určitě silné... Ale věřím, že i tohle se stane mým srdečním závodem, protože to tak cítím, ještě jsem tady nepřeskočil ani jeden kámen..:)

Po registraci oba přemýšlíme, co dál, je večer, naše rozhodnutí tábořit je nahlodané i tím, že jsme ušetřili peníze za pronájem auta a tak cvičně zkoušíme dotaz na zdejší motel, jestli nemají volný pokoj a dozvídáme se, že jsou sice plní, ale před hodinou někdo zrušil rezervaci a tak bydlíme zde(!), Stín chystá balíčky na jednotlivé stanice a já poslouchám nábožně jejich jména:).

Večeře probíhá ve Stinovo oblíbené restauraci, je páteční večer, sedíme před místními muzikanty, kteří hrají country, kolem hodně žen na "lovu":), některé se snaží tancovat spolu a přilákat pozornost okolo sedících... No my si pijeme svoje pivo že džbánu a těšíme se na další den... V pět hodin ráno je start, takže kolem 4 se budíme, jíme něco ke snídani a pak už sedáme do auta, Stín velmi symbolicky poušti na přehrávači Offspring a jak naplno poslouchám ten správný nářez...


"Falling, I'm falling
Falling, I'm falling
...
So if you walk away
Who is gonna stay
...
Auto srší energii, Stín se usmívá a já si říkám... Třeba je to v p*deli, ale je to v krásný p*deli, intenzívní a jdeme do toho!!!

12:)


30 komentářů:

  1. Doufám, že už sepisuješ pokračování.. :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) jsem na letisti v Albuquerque, rychle pri prichodu jsem napsal, za chvili lezu do letadla.. smer Dallas, Londyn a Praha... Sice mam nejake resty v praci a tak, ale mel bych si to stihnout napsat aspon bez hacku a carek a bez fotek:) behem letu..
      DIKY za podporu!!! 12:)

      Vymazat
  2. Ty jo, to je rychlost. Strašně se mi líbí družně vzpomínají, kde spolu zvraceli mně dosud evokovalo vzpomínku na studentská léta. A ono ultra.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ondreji, to je zajimavy... mne pred tim taky.. Kdyz mi kamarad treba rika.. tady.. tady.. a tady to bylo strasny... Kdyz se ptam, co.. tak odpovida, tady vsude jsi zvracel..:)
      A tohle jsou vzpominky ze studentskym let.. Nyni se musime pripravit na ultra..:). Ovsem zatim mi to zvraceni:) nejde.. Stin mi to vycital, ze by mi to moc pomohlo, ale to hned priste..MSF!
      12:)

      Vymazat
  3. Uff, toto bude asi na dlho, ked tu mame aj prolog. Uz sa tesim!!!
    Ako si tak opisoval tvoje pocity pred prvou Brdskou, to si mi hovoril uplne z duse.
    Tak stastny let a pekne pis dalej. Inac, s tym motelom ste ma trocha sklamali, ze ste takto vymakkli ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stin to myslim dole vyjadril pregnantne.. otazkanebyla taboriste nebo hotel.. diky casu to bylo hotel a trochu spanku nebo stan a nespime vubec:).

      Vymazat
  4. Nechci to za Honzu tady prozradit, ale myslim, ze s tim kampovanim jsme meli tentokrat moc velky oci. Z L.A. jsme vyrazili az kolem poledne (neb jsme opravovali sprchu, vodovod a jine zasluzne domaci prace pro zvyseni bezecke karmy), ze jsme propasli i pujcovnu aut. Pak registraci v cuku letu, rychle do kramu pro zasoby a uz byla tma jak v mistech kam slunce nesviti. Na start by to bylo jeste dalsich 30 km autem, nemeli jsme pripravene dropbagy ani nasbirane drevo na ohen ... loni v Ledville jsme byli o den drive, tak to bylo vyrazne snazsi :) ... pres den vsechno vcas pripravene, vecer stacilo jen opect burty a otevrit pivo :)
    BS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeeej, ty pises znova blog!!! :) (aj komentare su lepsie nez nic)

      Vymazat
  5. No hezky jste to klucí zahajily. Trosku my to připomíná vojnu a svého velitele když chtěl něco opravit a hlášku "s nářadím to umí každej blbec ale bez nářadí to se teprve pozná mistr" :))
    Radši tu asociaci přeložím "S přípravou to zvládne kazdej ale bez přípravy to se teprve poznaj borci :)) "

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, nieco podobne som si dnes vravel, ked som vybiehal do zimy a dazda. V peknom pocasi vie behat kazdy...

      Vymazat
    2. ono nejde jenom o to pocasi ... vyzbroj a vystroj se samozrejme take pocita. Kdyz uz je obecenstvo zklamano, ze jsme vymekli s tim kempovanim, stalo by za zminku, ze vetsi cast viny je na me strane. Rano jsem (po oprave sprchy) snazil se zabalit si bezecke propriety, primcemz naleznuvse diru v trenyrkach kterou by bez okolku proniklo i me nejcitlivejsi ustroji, jal jsem se je vhodit do odpadkoveho kose. Az po te jsem zjistil ze to byly me posledni trenyrky z kapsami, bez nichz ultra behat neumim, neb bych nemel kam dat jidlo. Drsnacky rekl jsem si ... "cert vem diru" ... avsak mezi tim, Honza snaziv se pomoci uklidem po snidani deti placnul dva livance pomazane Nutelou (zbyvsich po malem O.) do kose rovnou na me presprilis zbrkle odhozene trenyrky. Sanace v tak kratkem casu jiz nebyla mozna, a proto jsem stravil vice jak hodinu v Santa Fe zkouseje velikosti a material svych novych behacich trencli. Honza, coby vrchni poradce pro design souhlasil se vsim, lec spravna velikost chybela. Donucen k Sophiine volbe vzal jsem za povdek cim mozno a odjel do Arizony s vedomim, ze jiste partie budou trpet vice nez obvykle, prispevse jednostranne k debate o kempovani vs. hotelovani. Lec, to uz je na jine povidani ...
      BS

      Vymazat
    3. oni ti výživoví poradci mají pravdu, ani smažené, ani nutela nejsou zdravé :-)

      Vymazat
  6. stine nai nevíš jak rád tě po těch letech co si byl mrvej zase slyším :)) Hele koukej napsat svoji verzi zanegey klidne pozdeji abys nemel výčitky vůči honzovi ale určitě to napiš :)

    OdpovědětVymazat
  7. A to ještě chudák Honza nevím, že z běhu O Krušovický soudek už málem Luboš udělal jeho memoriál. :-D

    OdpovědětVymazat
  8. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  9. Když tu čtu povídání 12 a BS, tak mám pocit, že to píše jeden člověk. Vy dva dokážete udělat kovbojku z čehokoliv. Nejste náhodou nějaká utajená dvojčata?
    Moje úcta a obdiv za výkon.
    Radomír

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. Radomire... nekdy mam pocit, ze Stin je mladsi bracha, kteryho jsem si vzdycky pral... Ovsem pak rekne nejakou naprostou ptakovinu nebo postreh, na ktery bych se nikdy nezmohl a musim priznat, ze bohuzel neni..:).. ale pravda je, kazdy to zna.. kdyz je nekolik lidi na dobre vlne, tak se deji neuveritelne veci..
      MSF! ultra a kamaradum zdar! 12:)

      Vymazat
  10. Tak prolog zaujal a už se těším na další vypravování :-) Je fakt že se Honza a Stín perfektně doplňují a my čtenáři a posléze i posluchači máme zábavu v podobě krásného čtení napínavých a místy až neuvěřitelných příběhů. Jen tak dál kluci :-)

    OdpovědětVymazat
  11. A je to tady ! Já to tušil ... prolog ...dál se nic zvláštního nestalo a tak vám přečtu jen názvy kapitol: Kapitola 18. "Ztratili jsme kompas."
    Já snad do těch dalších dílů ani nebudu spát a pak mě čeká nákup nové klávesnice (F5 to nemůže přežít).
    Ba ne ... konec žertů ... něco jiného je běhat si na domácím písečku (čti v domácích sněhových závějích) a něco jiného běžet TAKOVÝ !!! závod. Ani na vteřinu nepochybuji o úspěšném dokončení závodu, přesto jsem napnutý jak struna.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, myslim, ze tohle by byl presne zavod podle tveho gusta a jsem presvedcen, ze se svymi zkusenostmi z hor by sis to patricne uzil.. ja se teprve pozvolna krok za krokem a diky svym chybam:) ucim zaklady, ale to nevadi.. to vsechno (snad) prijde..
      MSF! Ultra zdar!

      Vymazat
  12. No paráda, začíná to nabírat "grády"...těším se na pokračování :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Jako děcka jsme psávaly "piš piš piš, nebo tě sní myš". Tak já bych ti takový konec nepřála, ale piš, bo je to napínavý :) a zpestřený komentama Stína to nemá chybu :)

    OdpovědětVymazat
  14. Nikdy by me nenapadlo, ze budu takhle hltat vypraveni dvou blaznu o jednom velkym zavode a dire v trenyrkach... Vy byste byli schopny svejma pribehama motivvat k behani i polomrtvyho mrzaka!
    Jooo, nejni lepsich pratelstvi nez tech, ktery se utuzujou spolecnym zvracenim...

    OdpovědětVymazat
  15. Pratele kamaradi, jeste jednou dekuji za neuveritelnou podporu a mile vzkazy...
    jen co jsem dojel, dal jsem zapisek, ted jsem jeste posekal zahradu, urcite jeste tenhle zapis okomentuji, abych vysvetlil nektere Stinovo slova, ktera by mela byt zasazena do spravneho kontextu..
    Ale nejdrive..jenom proste.. DIKY VSEM!!!! 12:)

    OdpovědětVymazat
  16. Priste bychom si misto Offsprings a jejich "I'm falling ..." meli vzit sebou spis Paramore a jejich "Ignorance is your new best friend ..."

    BS

    OdpovědětVymazat
  17. Tak abych zae trochu ja uvedl na pravou miru zdejsi komentare:)...

    1) urcite je v cechach hromada krasnych a opravdu narocnych zavodu.. ruzne ty 100, krakononosovky, prazske.., beskydske, lyse a jine hory... Ve snehu a mrazu to muze byt jeste horsi.. Ode me to neni vzpupnost nebo nsmyslenost, ze jsem zatim nebyl na moc ceskych akcich.. ale spis cekani na spolecne zazitky, na zasvedceni od kamarada.. ktery.. jak uz to tak byva, nebydli zrovna za humny:), ale vyplati se za nim vyrazit..:)

    2) Stinovo zkuseny a zaroven humorny pohled me dostaval v kazdem okamziku. jeden priklad za vsechny.. Stin ma presne promysleno, co do ktereho vaku na kterou stanici chce.. ja uplne tapu:), nevim, co bych jedl [coz se nakonec ukazalo velmi presne], resim jake ponozky, jestli si vezmu batuzek bourlivaka [..no to mu preci nemuzu udelat, nevzit ho!:)]... A Stin to komentuje slovy... "jjo, to jsou ty dilema(ta :) )... Ja mam taky velky dilema..".. a na chvilku se odmlci.. Cekam co z nej vypadne a on rekne "napriklad vubec nevim, jestli si mam vzit 3 nebo 4 gumicky do vlasu..":)..
    No tohle snad vysvetluje vsechno..:).

    OdpovědětVymazat
  18. Odpovědi
    1. :) ... Az poznas Stina, pochopis..:).. ze jak uz je clovek u nich na Jemez registrovany treba na 1/2M tak se muze pres M presunout k 50K (jen 8 km, ze..:), a pak zbyva jen zaverecna vymena pismenek:).. msf! at nam to beha! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...