středa 14. srpna 2013

Před startem, aneb ultra chucpe..:)... nebo-li každý máme svůj sen/kopec

Ještě jednou díky moc za milé komentáře a e-maily. Samozřejmě, že je potřeba uvést ty, co používají slova borec, pohoda, procházka růžovým sadem apod. na pravou míru... stejně tak i ty, které mluví o něčem nedosažitelném, o ufounství apod.

Co se mi na běhu líbí je je veškerá ta relativita věcí,úsilí, vzdáleností i času. Leona má třeba "neviditelné kopce":), které věřím dokáží silně potrápit... můj nastavovaný "kopec" nebo "trail" v Prokopáku by tady možná taky vypadal "neviditelně" nebo možná i směšně? Ale to si nemyslím, prostě každý máme to svoje... Jak se někdo trápí na 10km, jiný na 50 případně potřebuje ještě větší kousek cesty nebo horší podmínky. Věřím, že to nejhezčí je věřit, že se dokážeme zlepšovat, že dokážeme překonávat naše "nemožnosti" a plnit si ty nejdivočejší sny.. Ovšem k tomu je potřeba opustit ustálené ... a klidně příjmout slova o bláznech, šílencích a pokud jsme trochu starší tak i o krizi středního věku.:)

Nedávno jsem četl v "She today" [Ona Dnes] velmi trefné vysvětlení slova chucpe.. něco jako šílená drzost.. Když mladík u soudu, jenž ho soudí za vraždu jeho rodičů žádá soudce o mírnější rozsudek, protože je sirotek! :) Ano to, že jsem teď tady a za chvíli vyrazíme přes kolébku ultra - městečko Silverton - do Leadville a že v sobotu po ránu vyběhnu na trať je takové ultra chucpe.. Ultra šílená drzost..

Grilovaná žebra u Niky a Michala
Drzost  to je nejen v tom se sem přihásit, dojet, postavit se na start, ale i věřit, že to uběhnu a uběhnu ve zdejších limitech. Krásný je, že při tom člověk potkává další známé, ze kterých se stávají dobří kamárádi a z dobrých se stávají ti nejlepší. Ptáte se, jaká byla zdejší příprava? Kvůli práci na dálku jsem běžel jen jednou se Stínem a jednou chodil po kopcích s Nikou a s jejími dětmi, ale strava tradičně velmi kvalitní (viz foto z česko-slovenské party u Niky a Michala), návštěva Chilli Works, červené a zelené čili (tedy "christmass")...

Česko-Slovenská párty. Niky chybí (fotí)
Plán je zatím jasný i neurčitý zároveň. Jasné je to, že Nika a Michal nám budou pomáhat (díky moc!) z Windfieldu poběží Michal do Twin Lakes a Nika z May Quuen do Leadville (stejně jako loni). V noci bychom se se Stínem měli vzájemně spolu-podporovat... Uvidím, jak nám to poběží spolu, máme úplně jinou dynamiku běhu, kopce je rychlejší Stín, rovinky snad já:)... Ale oba to vidíme jako dobrý nápad (něco jako si skočit nahý mezi kaktusy) a nejlepší variantu... A tak se pokusíme toho držet, dokud to bude možné..
Zatím nevíme, kde budeme tábořit, všechno na internetu vypadá obsazené, ale naše společná víra ve štěstí nám jistě pomůže nalézt nějaké místo na postavení stanu, opečení buřtů a připravení drop-bags..:)

Ještě jednou moc děkuji za všechna milá přání, komentáře, maily.. Za všechny si dovolím citovat Sama Straku:

Prostě a jednoduše, je to tvůj závod, nekoukej na soupeře, běž si své tempo. Především od začátku. Nestresuj se limity, abys ve snaze vytvořit si větší náskok na ty cut off časy nepřehnal začátek. 100 mil sice není až tak dlouhých, ale s krizí od půlky to není ten správný zážitek.:).

Jdeme se Stínem do toho... Těším se na trať, ale ješte víc se těším do cíle na obětí od "hornické mámy" (ředitelky závodu) a na pivo se Stínem.

Člověk si musí dělat radost, plnit si svoje sny... Běhu zdar, ultra zvlášť, kamarádům úplně nejvíc! 12:)

PS. Abych nedával jen fotky z "Jizerek" :), tak něco hodně Novomexického... Typická Messa (mejsa).. plochý kopec se zbytky puvodních indiánských obydlí..





PPS. Věřím, že se nám podaří se v Leadville připojit na síť, dám sem naše čísla, případně i link na sledování "on-ine".. tedy stránky s tím, jak kdy kdo proběhl kterou stanicí...

48 komentářů:

  1. Fascinující sledovat, jak se rodí legendární zážitek! ... uvědomuju si, že teď budu trochu mimo ... ale nedávno jsem za sebou měla dlouhou a hodně dobrodružnou noc a bylo mi docela zle. Sedíc na zemi v koupelně jsem si říkala ... teď to není ono, ale právě si zažila něco, co budeš vyprávět ještě za deset let :-)))) Peggy

    OdpovědětVymazat
  2. Goood luck a at vas provazi sila!

    OdpovědětVymazat
  3. Mílovými kroky vpřed!

    OdpovědětVymazat
  4. Hodně štěstí! Budu sledovat a na dálku držet palce§

    Marcela

    OdpovědětVymazat
  5. Jak bys určitě řekl mamince "Zaběhnu si něco zařídit přes kopec a pak jen zpátky a do večeře jsem doma"
    Tak ať na tebe s tou večeří moc nečekáme ale hlavně si to užij :)
    A až ti bude nejhuř tak si vzpomeň, že nejhorších je prvních 200 pak už to je brnkačka :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale babicce to radsi dopredu neohlasuj. Vis, ze rika, ze kamaradi te privedou tak akorat do nestesti...
      Jinak se mi hruzou stahujou pulky jenom pri pohledu na ty zraloci zuby na profilu trati.

      Vymazat
  6. Honzo, hlavně se drž Stína a nikde nezakufruj, ono je to už i tak dost dlouhý :o)) Ať se daří chlapi!!
    Jiřík

    OdpovědětVymazat
  7. Tož chlapi, držím palce a těším se na zprávy!

    OdpovědětVymazat
  8. Hodně štěstí, držíme Vám palce!
    Vláďa a Petra

    OdpovědětVymazat
  9. http://www.irunfar.com/2013/08/2013-leadville-100-live-coverage.html

    OdpovědětVymazat
  10. http://my1.raceresult.com/details/results.php?eventid=18847&lang=en&page=6&contest=1&name=Result+Lists%7CRaw+Splits&presort=

    OdpovědětVymazat
  11. Budu drzet vsechny palce!! Hlavne si to uzit! :)

    OdpovědětVymazat
  12. 12 a BS probehli May Queen v 6:33. Jedeme se podivat na Fish Hatchery.

    OdpovědětVymazat
  13. Honzo, cez tyzden som ti nestihal napisat nic povzbudive, ale dnes ta pozorne sledujem a drzim palec!!!

    OdpovědětVymazat
  14. Drzim palce, posilam silu i Silu!!

    OdpovědětVymazat
  15. Honzo, Tobě i Stínovi hodně síly, vytrvalosti a hlavně radosti přeji !. Také závidím ale no to nemám. Takže zdar Tvé misi !

    Vladimír Němec

    OdpovědětVymazat
  16. Držím palce a posílám vzduchem energii (mimochodem, naskakuje mi z toho husí kůže!) Hoooodně štěstí. Zuzka S.

    OdpovědětVymazat
  17. Videli jsme chlapi na Fish Hatchery. Vypadali dobre. Za chvili jedeme do Winfieldu. Nika

    OdpovědětVymazat
  18. Posilejte vzkazy sem ci na LT100. Vyridime! Nika

    OdpovědětVymazat
  19. Tak im odkaz, ze sice si idem teraz na par hodin lahnut, ale ze zajtra pokracujem vo fandeni a ze dokonca aj moja zena im fandi....hoci nechape, preco by niekto dobrovolne isiel bezat 100M :)

    OdpovědětVymazat
  20. Honza proletel Twin Lakes ca8pm. Vypada paradne. Vsem dekuje za vzkazy!!! Stin a pacer volali z Hope pass. Stin bojuje s krizi. Poslete mu nejakou silu. Nika z TL

    OdpovědětVymazat
  21. Posielam obom silu! O chvilu si pojdem na 3h zabehat, tak im odkaz, ze pobezim "s nimi".

    OdpovědětVymazat
  22. Zatím je ještě čas, ale na iRunFar, je živý stream z cíle: http://www.irunfar.com/2013/08/2013-leadville-100-live-coverage.html
    Lucka

    OdpovědětVymazat
  23. Tak kluci držte se už je to jen kousek. Stine pivo v cili makej :))

    OdpovědětVymazat
  24. Doběhnul, gratuluji - 29:27:22.06

    OdpovědětVymazat
  25. Honzo,
    obrovská gratulace a poklona až k zemi!
    Radomír

    OdpovědětVymazat
  26. Gratuluju. Bylo to hodne napinave

    OdpovědětVymazat
  27. Neuveritelny..Gratuluju a pripijim na zdravi a pevnou vuli!!

    OdpovědětVymazat
  28. Ano, Honza to zmaknul! Neuveritelne!!! Paradne to rozjel, jen v druhe pulce trapily puchejre tak ho to trochu zpomalilo. I tak bezel vic jak polovinu vzdalenosti z May Queen do cile. Nebojte, vsechno povypravi jak se da dohromady. Take fotecky budou, tak se teste. Nika

    OdpovědětVymazat
  29. Niko, mas nejake zpravy o Stinovi?

    OdpovědětVymazat
  30. Moc djuji za mile a povzbudive komentare..Nika mi vsechno precetla... Bylo to neuveritelna bezet 40 mil s nohama nadranc, zespoda jeden velky puchyr vedle druheho:)... Az se premistim do civilizace do LosAlamos... Vsechno napisu... Jeste diky, moc mile!!! Jako bych Mel extra nohu!;)
    Zatim, 12:)

    OdpovědětVymazat
  31. Jsi nezmar, obrovska poklona a gratulace!! Co je se Stinem? April

    OdpovědětVymazat
  32. Gratuluju a těším se na report!

    OdpovědětVymazat
  33. Taky se přidávám s ohromnou gratulací, poklona až k zemi!

    OdpovědětVymazat
  34. Bohuzel jsem to musel zalomit na Twin Lakes 2. Spousta veci se kazila uz od zacatku, i kdyz tim nejvaznejsim (a take neprekonatelnym) problemem byly silene krece v brise, neco co jsem dosud nezazil. O moznych pricinach se da spekulovat, obecne si vsak myslim, ze to byla celkove trosku podcenena dlouhodoba priprava, chyba ktere se nastesti Honza nedopustil. Proto byl take od zacatku lepsi a naprosto zaslouzene dobehl, i kdyz poslednich 40 mil byl pro nej absolutni ocistec, a nezbyva nez pred timto starikem z Vysociny, obycejnym pobihacem podel Vltavy, bezeckou lamou ale taky nejlepsim kamosem hluboce smeknout.
    Vsem moc diky za podporu, i kdyz to nedopadlo jak jsem si pral.
    BS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stine, sice to nedopadlo, ale skloubit praci, rodinu s malymi detmi a postavit se na start Leadvillu - to je taky vitezstvi. See you soon :)

      Vymazat
    2. A na co by ses těšil příště Stíne kdybys to pokaždé dával v suchym triku :) Už se těšim na vyprávění od obou ne že to zase ošidiš:))

      Vymazat
    3. takže už ne 12honzade ale "running coffin-dodger" nebo "running highlander" :-), analogicky k "BS" ??

      Vymazat
    4. Tady je potreba rici par slov na vysvetleni... Ac je to naprosto skvely a legendarni beh, letos ta organizace na stanicich byla o dost horsi, nekdy bych rekl az naprosto diletanska...
      Bezel jsem zpatecni cestu pred Stinem, ale napriklad skoro dve hodiny pred cut-off na nejvyssim bode Hope Pass (3.800m).. [tam kde se Stinovi udelalo spatne a potreboval se najist a nebyly tam drop-bags).. Tak tam, kdyz jsem probihal, meli k jidlu jen par lentilek a asi misku precliku, z piti meli na dne bujon (ale nemeli uz zadne kelimky), malicko vody a iontak GU (coz si myslim, ze po cca 90km a v tehle vysce je jak pro me, tak pro Stina zaruceny prostredek na dalsi zvraceni..:))..
      Pravda meli dva plechacky, do kterych se dala nabirat polevka (voda a GU), o ktere se ti otrlejsi stridali:), ale to bylo vsechno... Stin musel do Twin Lakes dobehnout doslova na vypary... jenze v okamziku, kdy se tam dostal (asi 15 minut pred cut-off), tak tam uz mohli podavat akorat ruce:), ale ne nic k jidlu a omezene piti.. Tedy meli vodu a GU. Ale zadna kola, zadny bujon, nic k jidlu mino zbytku lentilek.. Kolu jsem napriklad nevidel na zpatecni ceste na zadne ze stanic a to jsem byl, jak rikam, na zacatku sve cesty dostatecne pred cut-offs.
      Ja bych si na Stina s jidlem vsadil.. Myslim, ze bychom epicky spolu pajdali do cile..:)
      12:)

      Vymazat
    5. Kokso, to aby ste to o rok bezali s nejakym ruksakom plnym jedla a pitia, nie? Som myslel, ze taketo veci tam maju dobre poriesene. Ale Stine, nic si z toho nerob, o rok znova a lepsie. Uz len ta odvaha sa postavit na start si zasluzi uznanie a obdiv! :)

      Vymazat
  35. http://highimpactdesigner.com/blog/wp-content/uploads/2012/03/Number-1.jpg

    OdpovědětVymazat
  36. Pratele, dorazili jsme do civilizace.. Tedy vcera vecer zdejsiho casu... Chodim diky epickym puchyrum a pravemu kotniku trosku:) pomaleji, souram se a porad citim fest bolest.. No jako kdybych se zucastnil nejake silene fakirske party, kde jsme stridave tancovali na rozpalenem drevelem uhli a koberecku z hrebiku:)...
    Jeste jednou moc dekuji za veskerou podporu, hned sednu a co vyridim maily, sepisu svoje zazitky a pocity, abych Vam -- co porad ctete ty moje "dřysty" -- priblizil, jake to bylo a rekl, to, co jiste vite.. Sny jsou sny.. plnit si je je skvele.. Kdyz jsou u toho kamaradi, tak pocity stesti dosahuji nebezkych vysin..:)
    MOC DIKY! Behu zdar, ultra a kamaradstvi zvlast! 12:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejdriv se dejte, kluci, do kupy. My si tady, u kamen a s nohama v teple, klidne pockame :-).

      Vymazat
  37. Velkej sikula! Ja bych tam zaskocila jen na to jidlo.. I kdyz jako vegetarian :). B.

    OdpovědětVymazat
  38. Honzo a Stíne - posílám vám velikou gratulaci oběma. Honzovi za dokončení a Stínovi za velikou bojovnost! Oba jste do toho dali všechno a to je na tom to nejúžasnější. Ještě jednou moc gratuluji.

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...