sobota 14. prosince 2013

Pojď stoupat jak dým...aneb s písní na rtech do kopců běhat..:)


V poslední době pravidelně používám čelovku a tak píseň "Ve tmě dál.. cesto má.." byla nahrazena konečně v druhé půli týdne dalším Bobkovým hitem "Pojď stoupat jak dým...".. Ano, ano a ještě jednou ano...!!!! Skoro nemožné se stává skutkem.. Zase jsem začal běhat do kopce a z kopce... Stařík se v Praze chystá na horská ultra:)... Zlaty hřeb moji "přípravy" nastavované kopce jsou tady zase... S tím rozdílem, že jsem k prověřeným a divácky a zážitkově velmi vděčným:) trasám ... (ulice na Placích a sprintová -- Do Klukovic) přidal jednu nádhernou technickou pasáž v okolí Červeného lomu .. vše pochopitelně v Prokopském údolí..


Vidina jarního Zane Grey, natěšené a namotivované Niky, připravené nám se Stínem natrhnout trika...:)... Představa Stína, který je -- správně odhodlán -- mi natrhnout i zbytek oblečení:) ... Jasně -- pro Stína mluví nejen jeho výrazně nižší věk, větší zkušenosti v horách, rychlost seběhů hraničící s kamikadze, ale i prostý fakt, že on dokáže rychleji zvracet než já sedět na bobku:)...

Tak všechny tyhle představy a argumenty mi pomáhají se začátkem mého cílenějšího pobíhání, bojím se říci tréninku, protože trénink to určitě není:)... Stín se mi při zdejší návštěvě smál, že má ještě jednu velkou výhodu -- sice můžu trénovat nastavované kopce jak chci, ale technický kamenitý terén, jako nás čeká na Zane Grey tady nemám...Pak se ale zarazil a řekl, že jsem schopný si dát k ježíšku několik nákladních aut plných kamení a někde je v prokopáku vysypat, jen abych se mohl lépe připravit:)...

Tak, tak... Ovšem nebylo potřeba žádné kameny dovážet... Už jsem v zoufalství uvažoval u haldě kamení u lomu v údolí, ovšem jak jsem se začal dívat víc kolem sebe, najednou vidím nádherný "Zane Grey" běžecký terén:)... Tadz se nemám na co vymlouvat.. Porvat se s tím, zapracovat na kopcích a pokud možno zrychlit i bobkovaci fázi běhu:)... Přeci to nedám Stínoví a Niky zadarmo..

PS. Podle rychle se měnící situace:), vypadá i budoucí návrat že Zane Grey hodně drsně:)... v sobotu se běží v Arizoně, v neděli odpoledne musím lézt na letadlo v Albuquerque, v pondělí večer jsem v Praze, abych ve čtyři ráno vstával na vlak a jel na služební cestu.. To bude asi to právé ultra:)... I když jak ll správně upozornil, není nutné být zase úplně ve všem ultra.. [i když nevím co tím myslel:)]

Přeju všem hezké a pohodové adventní pobíhání! Běhu zdar, ultra zvlášť a kamarádům těm jěště extra..:)
12:).



26 komentářů:

  1. Ahoj, poraď mi co jsou to "nastavované" kopce - abych se něco přiučil a zařadil do přípravy ... mě zase na jaře čeká jeden závod ... myslím, že se jmenuje Brdská stezka nebo ta nějak ... :-)

    R.

    PS. Kamení je opravdu "luxusní" :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Richarde... my, co zijeme na rovine.. a presto nas laka svet horskych ultra behu.. nekde ty kopce potrebujeme nabehat.. A tak.. kdyz je nemame.. behame.. ty male:).. jako veverka.. nahoru dolu.. nahoru dolu.. proste si ten kopec "nastavim"... Odtud nazev "nastavovane kopce"..:)..

      Jinak.. Kdybys chtel.. 28.12 mame s Veverkami:) a dalsimi potouchliky naplanovany obeh Prahy.. Brzo dam na blog (jen co to doladim) detaily..
      kdybys chtel bezet s nami.. at uz cele nebo cast.. jsi vic nez zvan..
      rikam dopredu, abys o tom mohl premyslet... Cil je pres zajimave parky, podel rek.. celkem cca 72km, ale pobezime na pohodu, zadny zavod.. Muzes i cast i kousek.. My se tradicne budeme i tesit do zaverecne, tzv. cilove hospody!:).
      MSF! 12:)
      PS. Brdska stezka je skvela volba jako prvni zavod do ultra..:).

      Vymazat
    2. Jak to tak vidím, budu v závěru roku potřebovat nahonit nějaké km. Počkám na ty detaily běhu kolem prahy a zkusím zpracovat drahou polovičku, že by se beze mě jeden den obešla :-)

      Vymazat
    3. :) Pancho, jsi vic nez vitan.. Ovsem na borce tveho formatu to muze byt az priliz pomale.. Pripadne dle poctu a rychlosti muzeme vytvorit dve skupinky..
      Moje nejmilejsi uz nejak naznacila, ze by na dve mista dovezla i teply caj, atd.. jinak po ceste je hafo obcerstveni a budou i dve pevne zakladny na veci/osprchovani.. jen to doladim, dam to sem..:)
      [To jsem se zase prokecl:)].. MSF! 12:)

      Vymazat
    4. Jj, díky za "vysvětlení" :-) (kopce "tu" mám, takže asi nevyužiji...) a za pozvání - budu o tom přemýšlet, i když celá vzdálenost je asi mimo moje možnosti ... ale zase po přečtení příspěvku JH by byla docela "sranda", kdyby Prahu obíhali dva zábřežáci...

      R.

      Vymazat
    5. :) .. jjo, ti co maji kopce mohou behat normalni kopce..:)
      My, co mame maximalne kopecky si je musime nastavovat.. Jinak pochopitelne Pancha je ultra rychlik.. pro nej to mozna bude zbytecne pomale:).. Uvidime, jak se to sejde a podle toho to doladime.. ale jak rikam, to jsem se zase jednou prokecl:)..
      MSF! 12:)

      Vymazat
    6. Jj, pokud dorazím - tak se hlásím do pomalejší skupiny - i kdybych v ním měl být sám :-)

      R.

      Vymazat
    7. Ivan
      Všem minulým ,současným i budoucím běžcům přejí hezké svátky a to nejdůležitější.Zdraví.Někdy jedna vteřina rozhodně o všem.A to v našich současných i budoucích životech.
      MSF všem

      Vymazat
    8. Diky Ivane, uz jsem si rikal, co se stalo, ze jsem o Tobe dlouho neslysel..
      Jinak si myslim, ze nejen o nasich zivotech, ale i o vsech drobnych i zasadnich vecech, casto rozhoduji malickosti... Vzdycky si treba rikam, zrovna dneska, zrovna dneska to bylo zasadni:), ten muj "boj"... a mozna ze ano..:)
      Hezke svatky.. 12:)

      Vymazat
  2. Napíšu Slunéčku, aby ti do toho kamení pro větší věrohodnost nainstalovala gumového chřestýše. :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zase to s tou pripravou neprehanejte.. Aby me v ramci toho neco "nekleplo":).. Diky za cenne podnety.. Slunecku to ovsem nereknu!!! :)
      12:)

      Vymazat
    2. Nevim, proc gumoveho.... April.

      Vymazat
    3. a nezapomente na kojoty. i.

      Vymazat
  3. :-D Zajímalo by mě, jaká by byla reakce při čtení náhodně zabloudivšího čtenáře - rychlý zvracení, nadšené běhání nahoru a dolů po šutrech... a pak že ultra není diagnóza ;-) (a kdo by jí nechtěl trpět, že?) Doufám, že se naše louže dostane do pražského výběru, abych se mohla aspoň na kousíček přidat (vy během něj vyklepete nohy, sníte rohlíky a tak a já se vydám vydat z posledních sil ;-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fuj, úplně jsem si vzpomněl na loňské utrpení u té vaší přehrady, kdy to bylo okolo nekonečné a já už nemohl. :)

      Vymazat
    2. No vsak jsem ti dneska rekl, ze muj syn to hodnotil take tom smyslu -- ze ten masochismus:) tak evidentne je, nastesti, ze je moc dobre, ze nechodim do nejakych sado-maso salonu, ale oddavam se tomu "konicku" v lune prirody, temer nepozorovan a nepoznan..:)
      Advide: Jestli to pobezime, ve smeru, ktery si ted myslim:)... tak to bude tak kolem 60km.. A to nam trijde dlouhy a nebudeme moci:).. Ja bych to radeji neprivolaval..:)
      MSF! 12:)

      Vymazat
  4. Ultra jako diagnoza. To se mi libi. To je asi nejvystiznejsi popis co jsem kdy slysela.. Sakra ty si budes litat po kamenitych nastavovanych kopcich a pak nam to na ZG natres.. Nase kopce jsou pres zimu zapadane snehem, tak nevim kdy se na ne dostanu.. Staci ze ty lesni stezky jsou stale pod snehem (a kameny taky) coz pridava extra adrenalin ;-) Zimnimu pobihani zdar!!! Nika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :), ze bych to nekomu "natiral":), to se rici neda.. Ovsem, budu se snazit, aby to bylo heroicky, abyste se se Stinem museli hodne snazit...:)
      Vy jindenz v technickem terenu nebehate, takze to vlastne mate uplne prirozene a "zadarmo":):)... to v Praze se na to jeden musi cilene pripravovat...
      Ale co... aspon se mam cim tesit:)... Na jare na videnou a na behanou.. 12:)

      Vymazat
  5. Hlavně nezapomeň natřít tu kůlnu na zahradě víš že to slibuješ už od podzimu :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Koukam, ze si delas "oko" :) u moji nejmilejsi manzelky, jasne slunecko... :)
      Jako bych neco podobneho uz zaslechl..:)
      MSF! Nasemu usili zdar! 12:)

      Vymazat
    2. Když muž ženě slíbí, že něco udělá, tak to taky udělá. Není nutné mu to každého půl roku připomínat! ;-)

      Vymazat
    3. Jitus, myslim, ze s timhle vyrokem jsi dostala divokou kartu do prave probihajiciho finale .. "manzelka roku 2013":)...
      Mela bys to zacit sepisovat.. MSF! 12:)

      Vymazat
  6. ahoj 12,
    Silva otevřela registraci
    .. a nestačila by jako horský terén třeba Nerudovka? Do kopce to taky je. A z práce to máš kousek :-)
    radomír

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) a ty kostky, ze.. kameni tam taky je:)...
      Koukam, ty Vy se tady navzajem prebijite, co silenejsiho mi doporucite..:).. Co takhle jeste pri tom preskakovat zaparkovany auta?:)... OMG.. Vsak moje babicka i maminka mely pravdu.. ty kamaradi.. ty te privedou akorat do prusvihu.. a to neznala zdejsi osazenstvo, o Veverkach, ani nemluvim..:)
      MSF! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...