pátek 18. dubna 2014

Střípky, aneb dobrovolničím s jednou nohou v kufru..:)

Nevím, jestli jsem si to sem napsal, ale jednou z podmínek účasti na Western States 100M je odpracovat 8 hodin při "běžecky prospěšné práci" a ani na chvíli mi nenapadlo nic jiného než.. že tuhle povinnost musím splnit na úpravě "domácích" stezek v Prokopáku... Jenže jak na to?

Samozřejmě už řadu z nich léta udržuju, ale přeci jen.. tak nějak decentně a částečně na "tajňačku"..:)... získat na to glejt asi nebude tak jednoduché.. Už při tom prvním telefonu na obecní úřad. "dobrovolnická práce, říkáte?" .. To máte od soudu, co? Nějaký alkohol nebo nějaká potyčka?..:)... Ale to bych nebyl já, kdybych to vzdal. A tak jsem v minulých týdnech pilně žhavil telefony, občas jsem si připadal, jako slepička v té známé pohádce .. Musel jsem přeříkat celý příběh.. aby mi pak řekli, aha.. tak to musíte jinam..:).. nicméně nakonec jsem našel toho správného člověka, který souhlasil, že mi práci nejen zadá, ale i potvrdí..

Už to nastavení bylo veselé.. Říkám doma, že se mám sejít s ním a s "hajným"... A pochopitelně, jak se řekne hajnej, tak je u toho Kuba a Trautenberk:)... Po té, co jsem sice správně načasoval běh z práce a na místě srazu byl na minutu přesně,... jsem po urgencích dosáhl toho, že jsme se sešli skoro o hodinu později... a tak jsem pochopil, že Kuba jsem byl já:)...Docela jsem tam promrzl, i když jsem si hned u stánku vzal polévku, párek a kofolu:), aby se mi ty "útrapy" lépe snášely.. Ale potom to stálo za to. Nejlepší byla prohlídka inkriminovaných stezek.. "Vy to tady trochu znáte?" .. "No znám"... Málem jsem si cvrknul, když mi ukazoval část cest, co tak různě udržuji a komentoval to slovy "možná to tady někdo že soukromníků pročišťuje".. to už jsem nevydržel a přiznal, že většinu téhle cesty také dělám já.. Třeba tyhle šípkové keře.. To je moje práce..:)

A tak úplný Hollywood.. Sice jsem s rýmou čekal v zimě, následně se s toho řadu dní vzpamatovával, ale stálo to za to.. Oficiálně jsem se dozvěděl, že mám v podstatě dělat to, co už dávno dělám :).. že si můžu vzít na to i pilku a sekeru a být razantnější.. a pak vše uklidit na hromady v lese.. A dali mi na to i potvrzení pro WS100M, které už je odesláno a papír visí na čestném místě na moji nástěnce..:)

---
V neděli sedám na letadlo a v noci našeho času jsem u Stína v Novém Mexiku. Pochopitelně mu vyřídím všechny pozdravy, pošťouchnu ho, aby se pochlapil a zase začal udržovat ty svoje zápisky..

Jak by se dalo čekat, po Brdské zase pilně řeším resty, či slíbené práce doma a všude kolem... Ale ať dělám co dělám, občas se přistihnu, že jsem v duchu na "Highline Trail" a snažím se běžet že všech sil.. Mám proč.. Loni jsem zde dostal skvělou úvodní "lekci" z amerického ultra:), kdy mě ZG výrazněji popleskalo po tváři (řekl bych zaslouženě profackovalo), naštěstí jsem se snad víc poučil a díky tomu byl na Leadville lépe připraven.. i psychicky... Letos, natěšená a vybuzená Nika; Stín má za domem svůj vlastní trail.. a já? Já se těším, že na chvíli zapomenu na své "stáří", "nezávodění".. a poběžím s těmi juniory, co to dá...:)


DistanceNameCrew / Drop BagCutoff Time *Cutoff Hours
Mile 8Camp GeronimoYes / Yes7:30 a.m.2 1/2 hours
Mile 17Washington ParkYes / Yes10:00 a.m.5 hours
Mile 23.5Hell’s Gate CanyonNo / NoNoon7 hours
Mile 33Fish HatcheryYes / Yes3:00 p.m.10 hours
Mile 44See CanyonYes / Yes6:30 p.m.13 1/2 hours

Nejhezčí video ze závodu je zde.... http://vimeo.com/70676927

S potěšením si čtu pokyny pro závod.. a je mi jasné, že pořadatelé vědí, že budu na trati.. Jejich popis je totiž jak kopie pokynů moji nejmilejší manželky, jasné slunéčko..Cituji: "Celá trasa běží po Highline Trail .. Pokud se ocitnete na jiném trailu.. tak jste špatně... Je značená žlutými fáborky.. pokud jsou fáborky kolem jiné barvy.. tak jste špatně... Pro jistotu jsme u křížení cest použili modré fáborky k označení špatné cesty.. Pokud překročíte modré fáborky.. tak jste úplně špatně..." :)..

Věřím na znamení.. Loňské číslo 76 (se mi moc nelíbilo, nevěděl jsem proč) jako by ukazovalo nějakou sestupnou tendenci.. Ale letošní? Moje letošní číslo je 67 (postupka), a s loňskem symetrie jako z pohádky.. a to mi dává doufat, že loňský "osobák":).. snad výrazněji zlepším... budu v to věřit... Mám hezky sen.. Vidím se probíhat cílem (mezi dvěma kameny na konci "Highline Trail") ještě za světla...

Běhu zdar! Kamarádům a ultra zvlášť! Ať žije Zane Grey 50 miles!
12:)

45 komentářů:

  1. Správně, Stína pořádně prošťouchni. :-) A s číslem 67 to nemůže nedopadnout skvěle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, ta ciselna symetrie.. me fakt dostala... Budu se snazit!! Drzim palce na soudek! 12:)

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Díííík!! Hodne zdaru v priprave na Davos! At to tam se vsema spravne rozbehate..:)
      12:)

      Vymazat
  3. Tak držím palce !
    Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik! Myslim, ze to bude super akce! Stin s Nikou... to nevesti nic "dobreho" :)... To bude asi jako kdyz konci "bezecka" hospoda...:).. To padaji same neskutecne napady.. Se Stinem a Nikou to bude takove uz od sameho zacatku:)..
      MSF! At nam to beha! 12:)

      Vymazat
  4. ...video moc pěkné - když ho tam člověk vidí zničeně sedět v lese - kupodivu ho nelituje - ale závidí mu :-) Honzo, držím palce !!!
    RS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik Richarde! Myslim, ze se tam na zlomek sekundy se Stinem i na startu (uplne vzadu) mihneme.. Je to na jednu stranu trochu masochisticka trasa:), ale tesim se tam zpet.. Jak rikal D.K. az nas ta trat a pocasi zase prasti tim klackem pres zada!
      Drz se! 12:)

      Vymazat
  5. Hodne stesti
    spidla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, bude to potreba! Tak at se nekde sejdeme.. Ultra zdar! 12:)

      Vymazat
  6. Moc držím palce! Šedesátsedmička jezdí k nám na zahrádku a tam na tebe budu při okopávání rostlinek vzpomínat :)) Tak ať vyjde osobák za světla :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, no to jsem ale kuba kubikula..:).. hned jsem na sebe vytroubil velky sen..:).. Uvidime.. udelam, co pujde.. tedy, co pobezi!
      MSF! A at nam to beha! 12:)

      Vymazat
  7. já jsem taky 67, takže to může dopadnout jen skvěle :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak to rikas ty, tak jsem klidnejsi!:)
      Davosu zdar!!! Jak zacne Leona psat o ultra, tak to bude teprve mazec..
      MSF! 12:)

      Vymazat
  8. Honzo, děkuji za ty stezky, (i když tam neběhám). Přeji Ti hezký zážitek, budu Ti držet palce. Tomáš

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak treba nekdy Tomasi pobezis okolo.. a treba nam vyjde neco bezet spolu..:).. ty taky po Praze a okoli furt behas.. takze sance je velika..:)
      MSF! 12:)

      Vymazat
  9. Také si budu muset nějakou pořádnou stezku prostříhat a neběhat jen po těch hotových :)
    A to video ze ZG, to je přesně to, co jsem před víkendem potřeboval vidět, i když se do Arizony nechystám - zase se nemusím bát chřestýšů :)

    Příští víkend budu držet palce!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) .. V tomhle je Stin o krok napred.. Ten taky zu vytvari novou stezku nahoru kopcem za barakem.. Verim, ze nebude tajnustkar a ze mi ji ukaze!:)
      I kdyz.. to bude takove narocnejsi.. Ja budu opatrne hopkat mezi kameny a kladami a Stin se pozene dolu jako tajfun.. Ale verim, ze tam druhe a treti kolecko uz bude klidnejsi:)...
      Co se tyce chrestysu a jine haveti.. doufam, ze dostanu dalsi "skoleni" a rady.. jak na to..:)
      MSF! Stezkam zdar! 12:)

      Vymazat
  10. Tak si to tam krásně užij a s nadhledem ale toho ty máš na rozdávání.

    OdpovědětVymazat
  11. Tak si to tam krásně užij a s nadhledem ale toho ty máš na rozdávání.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik! Sice neni jasne, jak to dopadne.. Ale verim, ze je jasne, ze si to uziju.. Moc jsem se na to tesil.. letim za nejlepsim kamaradem.. na moje iniciacni horske ultra.. To bude pocitu:).. Tesim se jako deti na Jeziska!
      MSF! 12:)

      Vymazat
  12. Honzo moc Ti fandím nedej se!!! Zdeněk Strouhal.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik Zdenku! Moc rad jsem te poznal.. Urcite zase nekde pobezime kus spolu.. At si to dokazeme uzivat.. co nejdele..:)
      MSF! 12:)

      Vymazat
  13. To mas len 50M, to sa ani nespotis. A s tym cislom, symbolika jak svina, to je presne to znamenie, ktore potrebujes, urcite pobezis ako lan. Tak stastny let a potom nech ti to bezi. Pozdravuj aj tiena. Inak, s tymi verejnoprospesnymi pracami museli mat na magistrate z teba dobru show :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, Duri! Mas naprostou pravdu.. na magistratu reakce, jak ze serialu:)... pote uz jsem si to uvedomil a tak jsem radeji rikal cely pribeh:)...
      Stin je uz ted motivovan az na pudu:), to se zase znicime..:)...- a dotoho Nika, to bude dabelska kombinace.. Proste moc se tesim!!
      MSF! 12:)

      Vymazat
  14. Štastnou cestu a nezapomeňte si na cestu vzít místo Offsprings a jejich "I'm falling ..." spíš Paramore a jejich "Ignorance is your new best friend .." Držím palce!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To zas po ranu budou urcite silene vypalovacky v aute...:)... jedina jistota... Stin s sebou nema zadne country a tak me minou pisne typu.. v nohach mam uz tisic mil:)...
      Tak at nam to hezky beha.. ty budes asi na soudku, co? Tak koukej rychle utikat, at si brzo muzes dat pivo!!:)
      12:)

      Vymazat
  15. Ať to s dobrou náladou uběhneš a ve zdraví přežiješ. Hodně štěstí! Doporučuju YES a I´m Running... Pv

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky!!! Je videt, ze podobne veci mas naprosto zvladnuty... a vyladeny:)...
      Ja se musim pripravit na Stinovo rady.. On nekdy rika uzitecne veci a nekdy.. naproste kraviny:)... nejhorsi je, ze ja to nedokazu od sebe rozpoznat a na vsechno mu "skocim"..:)
      MSF! 12:)

      Vymazat
  16. Bezeckymi brigadami k lepsimu svetu! Dobra krava, zdrave tele! Splnit a prekrocit! ;-) Aneb zivot pise romany, tohle by jeden nevymyslel ;-) ZG za svetla - ja ti verim, to das!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitus.. Dik.. ovsem.. ja mam to stesti, ze to zazivam.. jeste by to chtelo nekoho, kdo to umi patricne prevypravet..:)
      Pripadal jsem si jako za mlada.. Akce "Z" .. coz ja si puvodne prekladal "zadarmo":).. ovsem ono to bylo "zvelebeni"..:)...
      ZG za svetla.. Pobezim jako blazen! MSF! 12:)

      Vymazat
  17. (a to video je úžasný... je v něm naprosto všechno - závidím ti a už teď se těším na zážitky!)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Me to video nadchlo.. Je tam krasne videt ten cerveny prach.. jak mi Stin rikal, to je ten pot a krev tech, co bezeli pred nami... :)... A jsem rad, ze v tomhle roce pri lapani prachu budu moci myslet na to, ze je to i muj "pot" i prenesene moje "krev".. z lonska.. Uz tak neuveritelny pocity..
      Jinak v tom videu se dokonce se Stinem na zlomek sekundy u startu mihneme na scene.. Ja "sahara-kit" :) a stin tradicni satek s kytickou na pirata..
      MSF! At se dari! 12:)

      Vymazat
  18. Honzo s 67, nemůžeš dopadnout jinak, než skvěle :-) Podívej se na nás s Leonou, jak jsme se jako 67 vydařili :-))))) To video je úžasný, ale běžet tam po vlastních to musí být ještě úžasnější! Tak že se drž a věz, že s tebou v sobotu bude spojeno neskutečně mnoho pozitivně naladěných lidí - ta energie tě požene a na co nebude stačit, to už vlastními silami doběhneš! :-))) Přeji hodně pohody tobě i Stínovi :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik Petre... Verim, ze to bude skvely zazitek.. Stin s Nikou jsou toho sami o sobe zarukou..:)... Myslim, ze se budeme jeste pres sest hodin v aute z Noveho mexika do Arizony hecovat.. tedy Stin nas bude hecovat, abych byl presny:)...
      Drzim palce na soudku.. Pokud me neklame pamet, tak pobezime plus minus stejne..:)
      MSF! 12:)

      Vymazat
  19. Taky držím palce, za světla to dáš určitě! Pozdravuj Stína a pořádně si to užijte.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, Romane! Zdravim z Los Alamos, od Stina!:)
      Vsechny pozdravy vyrizeny, po kratkem odpocinku vyrazim na vylet:).. VSEMU ZDAR! 12:)

      Vymazat
  20. Ahoj Honzo, nech ti slape aspon tak ako pise, drzim palce. Neskutocne kam si to za 5 rokov dobehal. Kedze vekovo sme na tom takmer rovnako a aj ja som zacal pred rokom a pol od nuly, tak len kukam kam sa to da dotiahnut. Asi tak ako ty si kukal pred styrmi rokmi na zg a ws100m, ze? :) Mark

    ps. evanjelium o tom ze to zacina s vemura a mazera, a 'beh je beh ale na pivo s kamarady ist treba' sirim dalej...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Marku! Dik, ovsem otevrene.. ja jsem si nikdy nemyslel, ze budu behat tahle dlouhe streky... navic po silenych stezkach cestou necestou v horach.. Ja, ktery mam zavrat a spatne vidim.. Takze -- abych byl uprimny.. ja jsem si nemyslel po tom roce/dvou, ze tohle nekdy prijde.. To az pred 2.5 lety zasel prave Stin to "ultra" do me hlavy.. a ja zacal o tom premyslet.. a tesit se na to...
      Stejne tak ted sedim uz v Novem Mexiku, premyslim, o sobote, jak to v Arizone pobezim.. Co si dam kam do balicku..:)...Proste neskutecny..
      NIKDY (a to opakuji) NIKDY na zacatku by me to nenapadlo.. nez se objevil ten dabel naseptavac:).. Bezici Stin..Nikdy by me nenapadlo, ze tohle zacnu behat.. a ze se mi to bude libit.. ze se na to budu "tesit"...
      At nam to hezky beha.. At se dari.. a at behas tam, kam te to tahne.. 12:)

      Vymazat
  21. Honzo, fandím a držím palce! Za chvilku vyrážím prošlápnout nějakou pěšinku do Prokopáku, aby Ti to tady zatím zase úplně nezarostlo :-) Pepa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik Pepo! Zrovna mi nechavala vzkaz moje nejmilejsi manzelka, jasne slunecko..:)... ze se byla probehnout s Deri a ze kus jednoho trailu by potheboval prostrihat.. jak byl silny vitr.. tak nektere sipkove kere se dostali do cest.. proste reklamace:)... Budu to muset, az se vratim.. opravit!:)
      MSF! At nam to beha! 12:)

      Vymazat
  22. Taky držím palce a už se těším na report, dav

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik Dave... Jak rikam.. je to neco neskutecnyho.. Stin uz mi rika, jak na ktery stanici budu "zmatkovat":)... jak asi pobezime.. kdy se asi dobehneme..:).. a jak se pak rozpouta bratrovrazedny boj..:)
      MSF! Tesim se na Tvoje zatopkove clanky! HH

      Vymazat
  23. Celovku si teda snad ani neber... A jak ja ti fandim, to snad ani nemusim opakovat :-)). Jinak vcerejsek v deset rano byl povedenej, vzpomnely jsme i na tebe, Niku a Stina :-)).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeste ty vymejslej takovyhle ptakoviny.. S celovkou startuju.. v horach je po ranu jeste tma a brzo se stmiva.. ale nebudu si davat extra svetylko na posledni stanici.. ponesu celou dobu celovku s sebou...
      Vsemu zdar! Prozkoumavam Stinovo stezky.. je to mazec.. MSF! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...