pátek 25. dubna 2014

Zane Grey za rohem aneb Stinovo divoké sny..:)

V minulých dvou dnech jsem byl běhat -- za hrdinu:) -- sám po zdejších stezkách.. Teda za hrdinu.. jsem bludička, každej to ví.. a i když jsem se hodně zlepšil, stále šance na zabloudění všude je, tady na stezkách o to větší.. jak se člověk musí soustředit a koukat pod nohy kvůli kamení, fauně a flóře:).. tak snadno může zapomenout kudy běžel, když se vrací, nebo minout nějakou důležitou "křižovatku/odbočku"...

Zrovna ve středu jsem řešil zajímavý problém, vidím v dálce dvě (starší) běžkyně.. patrně běží spolu, ale jsou od sebe cca 100m, je docela vítr, takže není moc slyšet... Přibližují se a řeším dilema.. Mám na sebe upozornit nějakým zvoláním, pozdravem? ... nebo se jen tak mihnout a až mě ona uvidí, tak pozdravit? Říkám si, evidentně starší paní:), aby ji probíhající stařík nevyděsil.. a tak běžím opatrně kolem. V okamžiku, kdy jsem na její úrovni mě paní spatří a téměř padá do mdlob... V podstatě říká něco na náš způsob.. Fuj to jsem se lekla.. tady bych nikoho nečekala... O.K. Paní se oklepala, běžím dál, přede je mnou její "kamarádka". Poučen z předchozí příhody, když jsem za ní kousek, hlasitě pozdravím... Paní podklesla v kolenou, málem s sebou švihla na zem..:).. A opět varianta.. "OMG! OMG!" ..To jsem se lekla..:).. A tak nevím, co je lepší, upozornit/neupozornit?.. Zkusím pokračovat pokračovat v průzkumu, i když mi moje první dva vzorky málem totálně zkolabovaly..:)

 












Začínám se balit.. co mám už s sebou, to mám, co nemám je doma ve Stodůlkách:), ale pro jistotu jsem si zaskočil koupit kšilt, protože se řada věci dramaticky mění... a potom si popíšu drop bags svým číslem 67 a jmény jednotlivých stanic.. Beru to vážně--nebude to jako loni, když jsem byl i mentálně plně ve vleků Stíná a nějak si myslel, že to bude relativně stejně, jako běžet v údolí za barákem:)... Ha, ha.:)..a jak mě to potom hezky vyškolilo:)..

Ale stejně jak je trať ZG50 tvrdá, tak byla (spolu se Stínem) ke mě loni velmi laskavá a umožnila mi zmrtvychvstání.. A díky poučení (z krizového období) jsem byl nakonec lépe připraven na Leadville a dokončil jej.. Proto teď koukám na profil trati, vyrábím si diagram se stanicemi, vzpomínám a lovím v paměti, kde co je, kudy se dá běžet, co půjdu..:)...

V mezičase dostávám "děsuplný" mail od organizátorů o změně podmínek.. že se na Payson ženě studená fronta, že přijde zrovna na sobotu prudký pokles teplot, že posádky mají jezdit velmi opatrně, že cesty budou podemleté, kluzké a plně bláta. A hned dodali i fotografie. Naštěstí žádnou posádku nemáme a tak se Stín může jen radovat...:)...


Kdybyste ho viděli, když mi při příjezdu ukazoval, že nebude horko.. Jak byl smutný, že bude asi jen 20C, pak se dokonce ochlazovalo k příjemným 15-17C.. Jenže, jak se postupně horšily podmínky, tak Stín rozkvétal a usmíval se a hned začal přidávat svoje rady a průpovídky:
... "Jestli v Paysonu bude pršet, tak na HighLine Trail bude sněžit. V našem aquatic centru si můžeš půjčit sněžnice a hůlky. Stavím se pro ne cestou z práce … jakou máš velikost ?"


No na zabití!!! :)... To zase bude nářez... Jako správný optimista hned vidím výhody... Určitě bude spousta bláta, potoky, asi i silný déšť... ale nečekal bych že budu muset přeskakovat chřestýše:)... Navíc vidím, jak se Stín tetelí radosti, že se počasí posunuje od jednoho extrému do druhého..Je to kamarád!! A hned mu to říkám, že má rád extrémy a že se snaží (jako pravý kamarád), abych si to taky užil až na kost.. Stínova odpověď plně charakterizuje celou přípravu.. "Žádný extrémy. Já jsem jen takovej usedlej taťka od rodiny. … I když jsem tak trochu oportunista … chtěl jsem se jet opálit, ale nevadí, když to nepůjde, klidně si i zalyžuju..." :)

Za pár hodin nasedáme do auta, naše LA skupina: Stín (#81), Nika (#114) a moje maličkost (#67).

Zase jsme v p*deli, ale v krásný p*deli a jdeme do toho s hlavou vztyčenou a rozhodnutí si to užít na plný pecky:)...

Takže všemu zdar! Ultra zvlášť! Ať žijí kamarádi a jejich i naše divoké sny! 12:)

30 komentářů:

  1. No všechno Ti hraje do karet. Podle yr.no tam bude lehký déšť, mírný vítr a příjemně chladno. Takový o malý kousek delší oběh Liberce. Budeš mít výhodu "domácího" prostředí. Tak si to užij(te).
    radomír

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) .. dik za podporu.. Myslim si, ze to bude preci jen o neco tezsi nez Liberec..:)
      Ale budu na to myslet.. a pobezim co to pujde, at se tam zase netrapim zbytecne dlouho:).
      MSF! 12:)

      Vymazat
  2. Když jsi "před lety" zveřejnil první fotky ze "Stínova", trochu mi to připadalo jako Jizerky a Skalák (to je to skalní město u Sedmihorek) a říkal jsem si, že to znám. S dalšími fotkami a popisy ovšem začínám rozumět o co jde, resp. přestávám tomu vůbec rozumět. Doma na svých trailech mám pár kamenitých úseků, vzdáleně připomínajících některé na tvých fotkách ... ty neběhám, protože to nejde!! A tak pochopení závodu na 80 km v takovém terénu je zcela mimo moje chápaní. O to víc ti budu držet palce a myslet na to, aby vše dobře dopadlo. Tady už jde o víc, než jen o výsledek ... myslím, že hrana je už blízko !!! Tak prosím pozor...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky.. Pavle.. budu se snazit po te care opatrne kracet.. respektive bezet, ajk to pujde.. Slovy Stina.. jsem usedly starik, zijici v Praze, ale .. oportunista:)... Kdyz se naskytla sance bezet v horach s kamarady.. tak je mi ji lito plne nevyuzit!:)
      Mej se fajn, uz se tesim na nasi akci v Grenoble! 12:)

      Vymazat
  3. Ty babky jsi, doufam, nepotkal na Cemetary Road? Rozmanitost rozmeru vaseho boje nezna hranic. U nas doma se rikalo, ze kdyz jde chlap do lesa na houby, nikdy neprinese boruvky. Vy dva, Los a Lamos, jste ale multitasking jedinci (ty ke vsemu dusi zena): takze kdyz se neopalime, aspon si zalyzujem - to je slovo do pranice. Tfuj tfuj tfuj!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik April! No Stin porad litoval, ze mi zapomnel rici, at si privezu plavky!:)... Ted zase rika, ze bychom si meli dat na posledni stanici mydlo a rucnik a po ceste se umejt, at pribehneme do cile cisty..:)
      Jjo, Stin a Nika.. To bude zase akcicka.. Uz se zacinam bat.. To je uplna inflacni spirala! MSF! 12:)

      Vymazat
    2. Mydlo a rucnik u tebe beru jako samozrejmost, zvlaste pote, co jsi z Brdske bezel prakticky rovnou do kina :-).

      Vymazat
  4. ...jj, odbočka na Cemetary Road mě taky zaujala :-) Honzo, jak píšeš - užijte si to na plný pecky a myslím, že je "tady" dost lidí, kteří vám budou na plný pecky držet palce !
    R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Richarde! Moc diky.. ta podpora je moc fajn, myslim, ze bys byl nadseny.. az na pudu..:)
      VSEMU ZDAR! 12:)

      Vymazat
  5. Taky držím palec, ať počasí moc nevyšiluje a vy si to přesto užijete až "na kost" :o)
    Jinak krásné fotky, tohle bych chtěl taky mít za barákem :o)
    Ultra zdar! Jiřík

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mas pravdu.. Perimeter trail a kudy jsem bezel je fakt nadhernej.. Kdyz Stin videl fotky, tak mi hned vysvetloval.. no tady.. taky presne jsem mel konflikt s chrestysem:).. tady se beze Jemez 50M, .. tady je Aid station.. atd..
      Proste neskutecny..
      DIK za podporu! At nam to beha! 12:)

      Vymazat
  6. Stařenky si klidně jdou na hřbitov a ty jim připravíš takovýhle děs. Předpovědi člověka jen znejišťují, proto přikládám poučku od jedné stařenky s Walesu - Není špatné počasí, jen špatné oblečení! Tak přeji všem zúčastněným hlavně ty silné zážitky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik a zdravim i zbytek rodiny Veverkovych!! :) Budu na to myslet, davam si do baglu na stanice rezervni ponozky (vsude), satky a na 33 mili kompletni spodni obleceni i bundu..
      Tesim se na spolecne setkani, uvidim, snad mi Kladno vyjde.. i kdyz se nad nim malicko stahuji mraky, vcetne jasneho slunecka:).. Ale to se vse vcas ukaze.. MSF! At ziji kamaradi! 12:)

      Vymazat
    2. ... z cehoz vypliva, ze az do 33 mile Honza planuje bezet bez spodniho obleceni.
      BS

      Vymazat
    3. nahradni ponozky si neber. Nejaky dobrak ti je na obcerstvovacce ususi :-)

      Vymazat
    4. No to je přeci jasné Stíne, nechce jako Gabča Soukalová ztrácet čas stálým povytahováním a upravováním tang :-)))))))

      Vymazat
  7. Ahoj, budu držet palce. A s tím užitím - všeho s mírou. Aneb jak říkají španělští horští běžci: Hay que sufrir. :) (je třeba trpět.) Těším se na čas začínající 12:..... Hodně štěstí. Honza Bartas

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Honzo, moc diky.. Od takoveho rychlika a vychazejici hvezdy ceskeho ultra trailu to obzvlast potesi.. Oba vime, ze vzhledem k memu veku, fyzickym dispozicim ... atd.. atd.. je cas pod 13h z rise snu.. Ovsem udelam pro to, co bude mozne, zadne vymluvy!:)
      MSF! Drzim palce na velke akce! 12:)

      Vymazat
  8. Koukám, že Cemetary Road nás zaujala všechny a asociace jsme měly taky obdobné :-). Myslím, že je to v zásadě fuk - když tě někdo nečeká, vyděsíš ho tichým prosmýknutím stejně jako blížícím se funěním a halasnými pozdravy ;-). Předpověď je libová, jestli to odběhneš ve sněžnicích, budeš king všech kingů :-) Tak ať vám to, tatíci (a maminky?) od rodin a staříci z Vysočiny (není nad pořádná krycí jména!) hezky běží!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitus.. presne tak.. snad jen "mama od deti".. tady chybi..:).. Stin by ti jiste v takovem pripade prosazoval bezet prirozene.. tedy nejlepe s terennim kocarkem..:)
      Diky moc za podporu.. Sice se malicko desim (Stin s Nikou to je kombinace) .. ale zaroven se i hodne tesim.. Takze VSEMU ZDAR! Ultra a kamaradum zvlast! 12:)

      Vymazat
  9. Honzo, držím palce Vám všem a ať si to bezva užijete. Díky tvojí povaze a schopnosti nám všechny Vaše zážitky zprostředkovávat, to je jako bych tam byl s Vámi. Jako ty se těšíš na zážitek samotný, já se už těším na jeho písemnou, fotografickou a vyprávěnou formu. Tomáš

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Tomasi.. Jsou chvile, kdy mi je opravdu lito, ze to nemuze nekdo povolanejsi sepsat/popsat/vyfotit ci jinak zachytit... Protoze je to "Hollywood":)... I kdyz mozna prave proto, ze to neni tak dobre zachycene, je to tak neskutecne..:)
      Diky moc, tesim se na nejake dalsi setkani.. At nam to beha! 12:)

      Vymazat
  10. Honzo zdravím dychtivě sleduji co píšeš držím palce ať to dopadne dle plánu Z.Strouhal

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik! zdravime z Payson, zajimavy vyvoj:)... trat zmenena, zaplavy na obzoru.. same zajimave udalosti.. Stin nadsen!:)...
      12:)

      Vymazat
  11. Zdravím a držím palce! 67, anebo 12 na tom už nesejde :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Honzo, na sníh a déšť tě připravil letošní Liberec na horko a křeče loňský ZG. Prostě jsi po všech stránkách mentálně připravený, tak do toho jdi po hlavě! A také ti budu, stejně jako ostatní kamarádi, držet pěsti (i Stínovi a Nice :-)) PS: A cestou prosím tě neděs staré lidi :-)))))

    OdpovědětVymazat
  13. Daji se nekde sledovat prubezne vysledky?

    OdpovědětVymazat
  14. Vypadá to že i letos to bude "epický" - vybráno z twitteru:

    Missed #zanegrey50 cutoff at mile 17, after a morning of rain, hail, snow, and cold temps.

    Crazy snow at the #zanegrey50 where the 50 miler becomes a 50K due to conditions. Still enjoying this epic adventure! pic.twitter.com/DWVGwX8n2j

    OdpovědětVymazat
  15. Tak vsichni v cili ... relativne i ve zdravi ... tedy 4 kolena a 5 rukou zdravych je, ale vic necham na Honzovi ... vzdyt mi nesmime ani naznacovat :)
    BS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Pochopitelne, jak by rekla teta Katerina.."Koho panbuh miluje, toho krizkem navstevuje":)... takze je ma pochopitelne jeden clovek, ktery si ty zazitky mozna ve skrytu duse pral:).... Bez toho, abych neco naznacoval:), psat muzu:)...
      Zazitkovy zajezd od spolecnosti BS-radost az na kost.. se opravdu vydaril, kazdemu se splnily jejich prani.. I kdyz.. I kdyz si myslim, ze napriklad Vladimir by nemel (alespon po nejakou dobu) mit moznost si neco prat.. Abysme to prezili...:)
      At zije ultra, at ziji kamaradi! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...