čtvrtek 26. června 2014

Už se to blíží...aneb Stín za rohem:)

Myslím, že nejlepší a nejveselejší na mém pobytu tady je... že jsem pořád stejný zmatlík a bludička. Pochopitelně jsem si vše běžecké několikrát kontroloval, tak se stalo, že snad běžecké mám vše, ale že jsem dorazil jen s jedním párem trenýrek a to s těmi, co jsem měl na sobě:). V malém městečku, kde jsem je naštěstí takový místní univerzální obchod (od lékarny, až po alkohol, = CVS Pharmacy), kde jsem v zoufalém hledání mezi dámským spodním prádlem též objevil poslední balíček obsahující dvoje trenýrky.. Takže pohoda...:)
V minulých dnech jsem se po několikáté (asi marně) pokoušel hledat tu správnou cestu na Emigrant pass. Musím přiznat, že se mi asi podle mapy úplně nepovedlo ani na druhý opravný pokus.. Ale co se budu stresovat.. Jednak přede mnou poběží hromada lidí a snad tam budou i nějaký fáborky:).

Stejně pro jistotu hned po ránu vyrazím do "Squaw" .. Jednak na slavnostní zahájení WS a jednak půjdu na společný výstup na Emigrant pass.. Konečně tak poznám za denního světla, kudy se vlastně poběží:), bude to mít i potřebný společenský rozměr... cituji Stína: "Určitě tam jdi. Aspoň budeš znát dobře prvních pár mil, takže nezabloudíš hned na začátku.:)..Seznámíš se s lidma, bude se ti to hodit, kdybys měl třeba zlomenou nohu a potřeboval od někoho přiložit dlahu..." :).. No nezabili byste ho?

Později mě čeká řada povinných přednášek pro běžce, spoluběžce a posádky. Protože jsem tu zatím sám, tak se budu postupně chovat jako 3 v 1, běžec, spoluběžec i posádka:). Stín s Tomášem se chystají na cestu autem, auto už mají půjčené, Tomáš s ním už prý ujel skoro 1 km, Stín asi 50m, což podle Stína znamená, že vše detailně nacvičili a plně ovládají..:). Popisoval mi nadšeně, že "severní" a "jižní" trasa se od sebe liší asi jen 1-2 mile, vzhledem k tomu, že jižní vede přes Las Vegas a severní přes Salt Lake City, to názorně ukazuje rozsah jejich "road tripu" (cca 1.150 mil=1.850km). Věřím, že dorazí někdy před půlnoci, takže podle pokynů BS si dáme pár piv rychle na ex a spát, žádný hazadni hry ani pochybný ženský:)... To přej můžeme v pátek, až bude odpoledne a navečer volno..

Zítra si musím taky připravit a naplnit "drop bags", Stín mě prý ještě v pátek ráno zkontroluje, co kde mám... Říká po pravdě, že každý z nás je po 60-70+... mílích tak trochu "go-go", prostě netuší úplně, která bije a bude dobře, aby oni věděli, co mám v balíčcích.. Ve vzduchu už je cítit nervozita.. Už i ve zdejším malém městečku Truckee, vzdáleném asi 20 minut jízdy od Squaw Valley, i v našem hotelu.. se objevují běžci s posádkami... Cítím nervozitu i že Stína, který vymýšlí kdejaké "ptákoviny":), aby mi buď udělal radost, nebo aby odvedl pozornost...

Původně jsem poslal jen pár lidem odkaz na sledování závodu, nakonec na pokyn BS pro Vás, co ke mně na blog "zabloudí" dávám odkazy (mám číslo 204):
1) Sledování běžců v téměř "reálném čase" bude na www.ultralive.net/ws100
2) Prý má být i živé video na www.ultrasportslive.tv

Jakoby to nestačilo. Stín se asi doslechl, že jsem si z něj dělal legraci, že má sice smart-phone, ale jsem rád, že umí vůbec telefonovat:)... Tak rozhodl, že mi pro tuto příležitost založí twitter (proti mé vůli) a bude se snažit dokázat, že umí používat moderní techniku. Bude prý s Tomášem různě komentovat, co se zrovna děje.. [říkal, že ten účet potom také zruší:)]
Takže BS komentuje na https://twitter.com/12HonzaDe

PS. Fakt WS je fenomén .. už je to cítit všude.. například v e-mailu mi přistály požadavky na účast v různých výzkumech prováděných společně s ultra během..Jakožto "vědec" jsem nakonec podlehl a zúčastnil se toho prvního.. Vyplnil jsem celkem detailní dotazník, kde se dívají na vliv psychiky na výkon při ultra (Study on Psychological Predictors of Performance)... Ale už jsem se neúčastnil těch dalších..ačkoliv jsou -- posuďte sami -- velmi inspirativní: studium zatížení žaludku během ultra, studium srdečního rytmu, vlivu ultra na veteránské běžce a jaký to má vliv na dokončení WS; variabilita srdečního tepu.. arytmie během závodu; studie (ztráty) vidění během ultra, zažívací problémy během ultra...Pochopitelně se při většině těchto výzkumů polykají teploměry a různá čidla.. Tedy, ne že bych nepřál věde, ale jsem přesvědčený, že bych ty "měřáky: velmi brzo někde "vyloučil".. Navíc mezi tou naprostou většinou vegetariánů, případně (raw) veganů by moje výsledky (paštika to doufám jisti) mohly ohrozit výsledek probíhajícího výzkumu:).

PPS. Tak jako tak.. na spoustu věci určitě zapomenu, ale na kamarády ne! Budu se těšit na to že 1.3 mile před cílem uvidím šlápoty, které mě povedou až do cíle..

Hlavně.. ale hlavně.. všem díky za podporu. Držím palce kamarádům na Zermattu, známým a reprezentantům v Chamonix.. Běhu zdar! Ultra a kamarádům zvlášť! 12:)

35 komentářů:

  1. ... prej "pochybny zensky" ... to je strasny, jak ty kecas !!! ... fakt mu uz neverte ani slovo !!! ... je treba to uvest na pravou miru, protoze naprosto jasne jsem Honznovi rekl, ze "dorazime pred pulnoci, dame pet piv na ex, ale kasino a do bordelu leda az v patek."
    BS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. no jsem rad, ze jsi to uvedl na pravou miru!:)
      Jak Te znam.. bude to narocny vikend:).. presto se tesim jako maly dite na jeziska.. Radsi jeste nejaky pivo zitra dokoupim.. Pro jistotu.. Pocet piv mas vzdy tendenci odhadovat mensi:)..
      Vsemu zdar! 12:)

      Vymazat
  2. Doufam že poznaš stopy medvěda aby tě pak neodvedly jako krmivo pro mladata někam jinam :))))
    Drzim palce akorat nevim jak vysvětlim šefovi že kvuli tomu nemůžu dělat :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik..:).. ovsem bezi se az v sobotu.. v 5 zdejsiho casu, tedy ve 14.00 ceskeho.. setri "palce" na sobotu/nedeli..:)
      MSF! 12;)

      Vymazat
  3. :-))) To je tak napínavý. Honzo, drž se!!! Hodně štěstí :-) ZS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik Zuzko. Bude to jiste narocny.. "behaci" vikend v horach s BS? :)
      To je neco jako nejvyssi trumf v zazitkovych zajezdech.. To nepobijes:)!
      MSF! 12;)

      Vymazat
  4. Koukám že budu mít nabitý víkend (WS100, Chamonix...:-) Hodně zdaru, to bude asi první ultra u kterého mi slezou nehty z palců na rukách jak je budu zběsile držet :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky Pancho! Podpora se bude moc hodit... Nasi v Chamonix si myslim budou bojovat jako lvi.. To ja budu muset s rozmyslem:)... Porad si rikam a v duchu opakuji svoji strategii, stejne se bojim, ze me to malicko strhne:)... Ta atmosfera je silene nakazliva..
      At se dari! 12:)

      Vymazat
    2. Pochopitelne zavodnici Tveho kalibru (jeste jednou gratulace k vitezstvi na K100) by zde meli jine ambice, ze?:)... Ale to neznamena, ze ja z dokonceni budu mit mensi radost nez ty z vitezstvi... A ze ti to nejen nebudu zavidet, ale i ze srdce prat... Tohle se mi na ultra fakt libi..
      MSF! 12:)

      Vymazat
  5. No hlavně nepřehnat ten páteční program :-), budete na to mít celou neděli, když doběhnete někdy mezi 4:00 - 5:00am.
    držim prsty křížem, radomir

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky moc! Vsak ty si v Leadville taky uzijes.. neboj se nic!:).. Budu na tebe taky myslet.
      Ultra zdar! 12:)

      Vymazat
  6. S mými palci taky počítej, beztak jsem na víkend plánoval běhat v sobotu dopoledne a v neděli navečer, tak už jen vymyslím nějakou výmluvu pro manželku, proč musí domácí práce počkat, a budu sledovat přenos :)
    Ten výzkum vidění během ultra zní zajímavě - chápu to dobře, že se během závodu počítají vidiny orosených lahváčů podél cesty? U mě by to tak asi vypadalo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) diky moc! No s temi poruchami videni pri ultra... Rikal jsem si, ze clovek, ktery vidi spatne uz pred zavodem, by jim nemel kazit statistiky..:)
      za podporu dekuji, ovsem ono mi to vzdy bude nejakou chvili trvat, nez se dostanu ze stanice ke stanici..:).. Myslim, ze staci se co 1-2h juknout, abys mel predstavu, jak zavod i jak moje malickost:).
      Moc diky! 12:)

      Vymazat
  7. Tohle mi, Blaženo, nedělej - že bych byla skutečně okolnostmi donucena založit si účet na twitteru navzdory veškeré mé averzi? ;-) Na přenos se moc těším, budu držet všechny palce, ať jsou skvrny na slunci a ostatní vesmírné konstelace příznivě nakloněny a ty si to můžeš jen a jen užívat (jako vždy i za nás, co nemáme nárok ;-) a na konci tě čeká ta správná přezka na opasek - protože sny jsou přeci od toho, aby se plnily! (takže nezbývá než: tfuj tfuj tfuj, to dáš!!)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne, neboj, zakladat si Twitter nemusis. Muzes sledovat i nezalogovana. Uvidime jak to pujde, ale asi je to nejsnazsi jak referovat o Honzove postupu z telefonu zatimco budem litat kolem trati jak suspajtlove. Tak schvalne ... uz se Honza pochlubil, ze my jako jeho posadka behem zavodu najezdime kolem 500km a nachodime/nabehame minimalne stovku taky ? ... na vetsinu stanic se da dostat jen pesky a jeste se to musi brat oklikou, zatimco Honza - v klidku, v pohodicce, si to bude snerovat vlastne zkratkou ;)
      Blazena S.

      Vymazat
    2. Co je pro takovou Blaženu, jako jsi ty, nějaká stovečka? :-D A dokud nebudete lítat kolem trati jako supi, jsem klidná... ;-) (a děkuju za info, jsem ráda, že zůstanu i nadále sociálními sítěmi téměř nedotčená :-D)

      Vymazat
    3. Blažena je jedna z těch pochybných ženských, co Honza zmiňoval??
      radomir

      Vymazat
    4. Stin s Timasem to pojali minimalisticko/maximalisticky... tedy podpurny tym ma minimalni velikost, ovsem ma v planu se dostat skoro vsude, kam to jde, coz u WS znamena hafo km v aute, v shuttle, pesky.. a pochopitelne i vedle me jako pacers..
      Jinak co se tyce socialnich siti a uctu na nich, jsme na to v podstate stejne.. S twitterem jsem souhlasil (jednak jsem nemel moc na vybranou) taky proto, ze se da sledovat bez zalogovani a uctu a ze ho nebudu potom udrzovat, pripadne jej zrusime..
      Stin byl zase rychlejsi:)..
      Blazena 12:)

      Vymazat
    5. Este ze tam s tebou Blazena a Bozena budou, jinak bys byl v moc velky pohode :-)). Tady mezitim taky probiha nacvik drzeni palcu, prestoze ani moc ani myslenku jeste neudrzime :-)). Honzo nezrakvi se a uzij si to, je to tvoje cesta a tvuj sen. April.

      Vymazat
  8. Drzim palce nech si to velmi uzijes, prajem vela stastia a tesim sa na super report!
    Filomena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky, moc! Tak jako tak.. Se Stinem a s Tomasem to vypada na heroickou zalezitost.. oni sem a zpet autem, pak silene km kolem.. Ja to budu mit jednodussi, jak spravne rika BS, ja bezim zkratkou!:)
      Ovsem jsem zase starik z povltavi, takze to uplne jednoduche nebude.. Ale moc se tesim! 12:)

      Vymazat
  9. Ty výzkumy zní nebezpečně. Když si člověk kvůli výzkumu bude uvědomovat, jak přestává čistě vidět, může to způsobit psychický šok, zažívací problémy a možná i ariitmii u těch citlivějších... :-D

    OdpovědětVymazat
  10. Drž se a už vymýšlej report, ať máme co číst :-), dav

    OdpovědětVymazat
  11. Honzo, držím palce - tedy začnu až ve 14:00, ale už teď myslím na tebe a tvůj doprovodný tým! Hoši, to dáte, ať "zkratkou - ""pouhých 160km""" nebo 500km zajížďkou :-)))

    OdpovědětVymazat
  12. Pěkný Honzo, 30 mil za tebou! Drž se - jen tak dál. Myslím na tebe a posílám ti pozitivní energii.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pripojuju se k Bubovi, podle mezicasu z Robinson Flat to jde dobre, tak makej (nam se to radi, z pohodli obyvaku...). April.

      Vymazat
  13. Tie tweety su masaker! Honza propichuje puchyre.... Drz sa Honzo, o chvilu si v cieli!

    Kurnik, to bude report :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Honzo jsi dobrej, bojoval jsi ze všech sil a 70 mil je úžasný výsledek!!!! Věřím - je to tvá nátura, že to budeš chtít zkusit znovu a doběhnout až do Auburnu. Klidnou cestu zpět a dej si pár piv i za nás, kteří ti drží pěsti :-)))

    OdpovědětVymazat
  15. Je to sice škoda, ale určitě ne důvod ke zklamání - úžasný výkon, pro většinu z nás naprosto nepředstavitelný... Smekám klobouk, jsi borec :-) Přeji rychlou rekonvalescenci, pár piv žaludek určitě spraví :) Ostatně, na to tam máš zkušenější "doktory" :)

    OdpovědětVymazat
  16. Bravo Honzo!

    70 mil neni brnkacka a je to pre teba taka fajn rozcvicka pred buducorocnou plnou vzdialenostou! Ja si to ani nedoakzem predstavit. Zelam rychle uzdravenie. A nakoniec si aj tak moralny vitaz!

    Vela zdaru do dalsieho roku pripravy na WS100!

    Filomena :-)

    OdpovědětVymazat
  17. ..sááákra, ale stejně seš dobrej! dav

    OdpovědětVymazat
  18. Škoda, že sis nemohl vychutnat doběh na stadion v Auburnu, ale i tak super výkon. Určitě bude ještě příležitost to dotáhnou do konce.
    Ultra zdar!

    OdpovědětVymazat
  19. Ten stadion tam bude i za rok, nebo treba za pet.... Jsi bojovnik! April.

    OdpovědětVymazat
  20. Pratele, kamaradi!
    jeste jednou moc diky za vasi podporu, sms, maily, komentare..
    Bylo to skvely... to ze to nedopadlo, jaksi patri k ultra provozovaneho nadsenym pobihacem.:).. nebo k ultra obecne? Proste stat se muze vzdycky vsechno, bez ohledu, jak moc kdo chce,.
    Jeste jednou diky! Sednu si na zadek a nez se odvalim na letiste, neco si napisu, dokud jsou zazitky dostatecne cerstve..:)
    12:)

    OdpovědětVymazat
  21. Nevadí, povede se příště! I tak je to ohromný výkon, klaním se až k zemi!

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...