pondělí 3. června 2019

Duší pionýr, aneb vždy připraven -- tedy 27 dní do prvního kontaktu:)

Prostříháváme s Deri.. Druhý průchod:)
Pilně si držím pozici "teflon":), tedy nenechat se ničím a nikým vykolejit... snažit se pravidelně naběhat co mám.. a pokud to nejde, aplikuji Babicův postup: „Dejte tam limetku, když nemáte limetku, dejte citron a když nemáte citron, nedávejte tam nic.“:).
Tedy když stíhám a "jde to", tak se snažím běhat podle pokynů Míši, ale někdy místo 15 výběhů místního kopce stihnu jen 7.. a někdy jsem rád, že doběhnu aspoň do práce:)...

Otázky typu... "Pořád běháš?" ... Hodnotím stejně jako primář Chocholoušek..."Vás nepotěším, stále kvoče, stále kvoče..:)... Naopak, i já umím "rozdírat" rány a "nasírat" provokatéry:). Asi nejlepší jsou odpovědi: "Nic moc, tak tak se držím nad 500km měsíčně"...."Už mi to tolik nejde, teď o víkendu v sobotu jsem běžel sotva 70km a v neděli jsem byl unavenej už po 15 km...Holt stáří!":)


Ale co je důležité, splnil jsem si "trail-work requirements" ... Tedy požadavek osmi hodin dobrovolnických prací pro Western States. Tak akorát včas, protože termín byl do 1.6. Opět se ukázalo, že PokémonGo je jedna z mých nejdůležitějších běžeckých aplikací.:). Rozhodl jsem se totiž opět pro stylovou variantu "odpracovat" si hodiny na trail-work ve svém údolí, ještě v předjaří se mi při běhu do práce podařilo si domluvit s lidmi z pražského magistrátu dobrovolnickou práci... Tradičně prostříhám některé stezky, značení chráněných území a zkontroluji informační tabule naučných stezek v přilehlých končinách.

V téhle chvíli se ukázala skrytá síla pokémonní aplikace. Totiž všechny informační tabule v údolí jsou v pokémonech buď zastávky (pokéstopy), nebo bojová místa (gymy), podobně je to se značením cedulí chráněného území. A tak jsem vzal občas batoh, zahradnické nůžky, pytlík na odpadky, ředidlo, případně Deri nebo spoluběžce:) a vyrazil do terénu. Měl bych být otrlý, ale vždycky mě vytočí, když prostříhávám hustě zarostlou cestu/stezku a bezohledně se v ní objeví "cyklista" a já musím uskočit do keřů, on málem přejede mého psa... aniž by zaregistroval, že to prostříhám i pro takového pič*se, jako je on:). Několik sprostých slov na to padlo, nedržel jsem to v sobě.

Důležité je, že mám splněny dobrovolnické práce jak na Western States, tak i na Vermont. Míša mě hlídá:), abych v té přemíře práce a termínů nezapomínal běhat a připravovat se... V pátek jsem doháněl výpadek tréninku po očkování (ještě spalničky příští týden a jsem připraven) a při odpolední dvojsměrce mě všechno bolelo, z práce jsem vybíhal krokem "postřelená laň", kličkoval mezi turisty a výkopy ve Vodičkově a v Lazarské.

Měl jsem neskutečný pocit, že už to musím zatočit k Národní, sednout na metro a dojet domů:). Ale jak mi neustále opakoval Běžící Stín -- "Ultra se rodí v unaveném těla na unavených nohách", tak jsem to na nábřeží dostal na práh rozumné bolesti. Už jsem se  cítil, podobně jako když se v Leadville na "Fish hatchery" vracím do zavodu, potom, co mi spálili ponožky a zalepili hluboké puchýře tejpovací páskou:). Druhý den místo delšího běhu v údolí nakonec aplikuji "běh s něčím"... a přenáším 2T dat nejrychlejším způsobem k době do práce.. tedy na SSD disku v batůžku:). Na zpáteční cestě se ještě stačím domluvit s Lubošem, který mi od Vyšehradu dělá domů doprovod na koloběžce... Prostě, až se bude známkovat "běžecká logistika", tak si věřím na reprezentaci:).

Zatímco Kanta udivovalo hvězdné nebe nad ním a jeho mravní zákony, tak já jsem překvapen, kde se ve mně bere to úsilí a odhodlání, když (a to si přiznejme na rovinu) v podstatě běhám tužku:).

Všemu zdar! Našemu úsilí, našim snům.. zdar! Ultra zvlášť!
12:)


PS. Mám z týdne skvělý (cringe) zážitek s Američankou na nábřeží. #MístníKultura  #ToiToi #PražskéPověsti #UrbanLegend. Ale pro jistotu to sem nebudu dávat. Jen abych si pamatoval a sám se mohl pobavit...
PPS. Mám nádherné číslo na Western States... ale o tom zase až jindy:)

11 komentářů:

  1. Měl bys dostat řád Ocelového muže :-) Držím palce ať všechno klapne jak má!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdyz se vezme moje soucasna barva vlasu ..."ocelova sed"..:).. tak uz tam jsem:), ale jinak je to hodne "narezly", myslim ta moje "ocel". Nicmene, bojuji ze vsech sil a "v r8mci moznosti":)
      Moc dekuji za podporu! Bude to sakra potreba! 12:)

      Vymazat
  2. Hele, Honzo, tos mohl v březnu přijet posedět k nám do Brd na občerstvovačku a dal bych ti na dobrovolnictví i razítko :)
    Ale Prokopák je taky třeba udržovat...
    Držím palce - všechny!
    K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Urcite prijedu pomoci, (bez jakychkoliv potvrzeni) pokud to jen trochu pujde:)... Tady i pro Wasatch maji indikovano, ze chteji trail-work, tedy, kdyz bude nejhur, ze mi pomoc pri zavode taky uznaji..:)
      Ale rad prijedu pomoci. Jen ted je to vsechno, no mirne receno hekticke:). Dik za podporu! At nam to beha! 12:)

      Vymazat
  3. Honzo,tak jsem si na tvuj teflon vzpomnela kdyz jsem prednasela halogenderivaty a musela jsem se zacit smat:)
    Tak a ted ten zazitek s Americankou..kdyz jsi to nakousl:)
    :)S.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. To jsou ty necekane asociace. Mela jsi jim rici o teflonu z hlediska mentalni hygieny:).
      To ja mam podobne, obcas mi vylozene vyskakuji (nevhodne) odpovedi.. tedy ony by v kontextu meho blogu:) treba tak nevhodne nepusobily, ale mimo nej urcite:).
      Podobne, jako kdyz Bezici Stin pouzival tvrde ultra hlasky pred adepty na 5km trat:). [Treba .. nepodcenuj bezce se zlomenou nohou:), atd.]
      Americanka?, to byl naprosto bizardni zazitek, ovsem okoreneny moji pohotovou reakci a cilenou mystifikaci:). Takhle asi vznikaji mistni legendy...:).
      At se dari! At nam to beha! 12:)

      Vymazat
  4. Ta myslenka,pozadavek,dobrovolnickych praci pro WS se mi moc libi.
    A tvuj zazitek..kdyz tam figuruje toitoika..a mystifikace..to si dovedu predstavit,ze to ma vtipny nadech:)
    At se dobre beha,i v techto vedrech.
    S.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :)... no vzhledem k me odpovedi, hranicici s "fake news":) a vytvareni mylnych mistnich legend... a k tomu, ze by se muj blog mohl dostat do kategorie 18+, rad prevypravim osobne:) pri nejakem budoucim setkani..
      At to beha! Vedra jsou skvely... Myslim obzvlast na pasaz vystupu na Devil's thumb na WS... na 40C v kanonech. Boze, jak ja se tesim! :)
      12:)

      Vymazat
  5. Tomu se říká napínat čtenáře! :-) Píčuse na kolech (ideálně ty se psy na volno) taky nesnáším a o tom, že tvé úsilí nese mnohé plody, které většina z nás uvidí jen na obrázku, ti píšu pořád, takže ne ne, tuhle ti nežeru ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, ovsem... jiste to znas taky.. ten udiv lidi, kolik tomu nasemu "konickovi":) davame, kolik usili je za tim skryto.. a pritom NIC:). Slovy fotbalistu, sice nejsme v pralesni lize, ale je to tak maximalne krajsky prebor:).
      Ale zde plati obzvlast zasadni pravidlo relativity vsech veci a potreba zustat tvrdym, nejlepe s teflonem na povrchu:)!
      At se dari! At nam to beha, tak jak to jde.. 12:)

      Vymazat
  6. Postřelená laň v Lazarské, to má své kouzlo :-) Držím ti pěsti.

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...