čtvrtek 12. ledna 2012

Většinou...Na pracovní cestě :)

Dnešní den i čas je natolik speciální -- takovejch 12! --, že bych si měl připomenout a pochválit něco, co mě bude provázet (doufám) celý rok -- a to je moje pracovní pobíhání. Tak tak, v rámci boje s časem jsem teď běžecky nejčastěji na cestě do práce a z práce, nebo-li na pracovní cestě:). Někdo o opakujících se výbězích mluví jako o šíleném stereotypu, nudě, motivačních problémech. Já zjisťuju, že mám často problém se vykopat jindy k běhu, protože se jindy určitě něco objeví. "Něco" pro jiné šíleně důležité, co musí být uděláno/zařízeno hned/zrovna, zrovinka ve chvíli, kdy se mi chce (nebo můžu) nejlépe běhat.
A tak cesta do práce z práce je jistota, taková moje výhra v loterii, moje "tutovka". Jeden známý si že mě dělá legraci a říká, jak to můžu vydržet a že mu takový běhací pořádek připomíná manželský stereotyp. Nevím, nemůžu posoudit protože jsem ženat teprve krátce, tuším jen 22 let.:) Ale k tomu pobíhání..

Pravda je, že leckdy je to taky boj, jak ráno -- po venčení Deri v dešti se "těšit" na běh vypadá jako čiré zoufalství:), stejně tak navečer po práci zase obléknout běžecké hadry, prokličkovat davy v okolí Václaváku a (většinou v padajícím soumraku/tmě a dešti) zamířit kopcem domů... Ale je to vlastně tuze krásný, no občas mi to nedá tu "jednotvárnou" trasu znovu a znovu fotit..

Ale skoro vždycky se na konci v duchu směju tomu svému úsilí -- to se pak pro jistotu zase hned pochválím:), nebo naopak, to kvůli duševní rovnováze. Ale jednotvárné to rozhodně není... Protože potkávám i běžím s různými lidmi, jak přemýšlím, tak i občas zabloudím, nebo na něco zapomenu a to samo o sobě vytváří veselé situace. Například jsem si v zapomětlivosti nevzal ručník do sprchy, zrovna když kolem stěhovali nábytek [u nás v práci je za mužskou sprchou ještě provizorní sklad nábytku]. A tak tam stojím před sprchou (snažím se oschnout) a údržbáři kolem vozí židle:). Už jsem i tak dost za blázna, a tak na vysvětlenou dodávám, že osychání je součástí otužovacího tréningu v našem oddíle:). Koukali na mě, jako že "v oddíle" musím být pěknej exot, hned jsem je uvedl na správnou míru s tím, že ledový vedoucí (Machy) běžně běhá v zimě v plavkách, v půlce běhu přeplave rybník, běží zpátky a osychá po cestě. Podobně velký běžec (=Běžící stín) vyběhne na vrcholky hor tam skáče do závějí a opět osychá cestou domů. Já vzhledem k věku mám dovolenou "civilní variantu" tedy osychání ve sprše, ale nevím, nevím, jak dlouho mi to budou trpět:)..:)

No v pondělí mě dostal jeden kolega.. nejdřív mě viděl zablácenýho ráno (majznul jsem sebou v zatáčce při seběhu) a pak navečer, jak se potácím do té tmy, deště a psoty:) a se ptá, že by ho zajímalo, jak hodnotím svoje běhací odhodlání na stupnici 1-10? Asi blízko k 10, co? ... V tu chvíli mi samozřejmě blesknou v očích ty "drobné" boje s mojí lenosti, časem,.. to úsilí.. A tak říkám, samozřejmě, blízko k 10, ... odhadl bych to na 12!.. :)

Tak ať nám to odhodlání i radost ve stupnici 1-10 vždycky zůstane na čísle 12!

12:)

PS. Je to prostě 12kovej den a čas!!!

21 komentářů:

  1. Teď se všichni ptaj "jak ho to může bavit jak může takhle trénovat" a po závodě kroutěj hlavou a říkaj "jak je to možný" :))
    Já říkám slušnej oddíl :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tou civilní variantou osychání jsi mě dostal :-) Také mě se v práci zadařilo nevzít si ručník, ale řešil jsem to pře-během chodby 100m do šatny :-) Tak jsem osychal za běhu :-), ale že bych to nazval civilní variantou, to mě nenapadlo :-)))) Měj se krásně, ať ti vydrží ten nádherný elán do běžeckých "pracovních cest".

    OdpovědětVymazat
  3. Asi mám moc bujnou fantazii, ale živě jsem si tě před tou sprchou představila :-). Hm, a po přečtení tvého článku jsem na sebe naštvaná o to víc, že jsem se včera nepřekonala, když jsem měla chvilku po návratu z kurzu než bylo třeba vyzvednout děti-jedno ze školky a druhé marod u babičky) a já místo toho odpadla na peci(akumulačkách), vzbudila jsem se lehce připálená :-), takže ani to otužování si nemůžu započíst :-))).

    OdpovědětVymazat
  4. 2 ll: No vsak jsi v oddile, tak to nemuze byt spatnej oddil ne? :)
    2 Bubo: Petre, ono s Machym a se Stinem mohou existovat jedine komorni a civilni varianty:)
    2 Kopretina: Muzes ten svuj Kaizen, to svoje prekonavani klidne udelat dnes ci zitra.. neni potreba vsechno zlomit najednou a hned, co bychom delali potom? Lamali sami sebe? :) tak jsi si udelala radost a tdovhu jsi odpocinula, tim spis treba, ne? :)
    MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  5. Dneska jsem nevěděl co dělat, a tady jsem našel inspiraci. Když je toho dvanáctého, tak jsem si dal před večeří dvanáct kilometrů.

    OdpovědětVymazat
  6. 2 Ondrej: Tak to mas dobry, ke konci mesice to budes mit pekny honicky pred veceri:)... Ale ja to taky mam rad, nakonec si rici, kdyz nevim co, tak si pujdu zabehat! Jjo, ted ale musim vymyslet, jak zitra. Uz ted je jasne, ze mi oba smery nevyjdou a budu muset moooc bojovat i o jeden. No drz mi palce. Tady se vzdycky ukazuje rozmer "rouhani". Jen se pochvalim za odhodlani, tak me ten vrchni pobihac nahore:) hned zkousi, jestli dokazu vzdorovat nejakemu externimu soku:). MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  7. No ty pracovni cesty, no to je dobry to si musim pamatovat :) U nas mame nektery canyony zakazany a muze se tam vstupovat jen kdyz ses na "official business". Tak si vzdycky rikam, ze kdyby mne tam nekdo zastavil, tak reknu ze jsem "officially on my way home" :) ... a ten komentar Ondrejovi ... chvilku mi to trvalo, jsem takovy unaveny, ale pak mi to doslo taky :) ... a jeste: dvanacteho byl opravdu velmi vyznamny den, kmotricku ;)

    OdpovědětVymazat
  8. 2 RS: Az ted jsem se dostal na net, opozdena gratulace! Ale to je skvele, jak jsi napsal - do 18 podava flasky on pak ja.. Mas to dobry, ze ti muze delat vodice nebo naopak:). Hlavne zdravi a pohodu, at se dari! 12:)

    OdpovědětVymazat
  9. Když už's mě nazval vedoucím, tak já tě (vedle generálního komutátora) zase můžu nazvat generálním osychačem :)

    Jen si hezky zvedejme ty weird faktory, ať máme v létě z čeho těžit. V tomto ohledu se hodně těším na únor, kdy zas trochu posunu "high-water mark" :)

    Tož sportu zdarec!

    OdpovědětVymazat
  10. Ja si taky vcera zapomnela rucnik! :) Ale trapne jsem si ho pujcila :D Jinal ll to vystih presne.

    OdpovědětVymazat
  11. 2 Machy: :), rada lidi by asi zavedla jednotku "weird" faktoru jako 1 Machy. Kazdeho upozornuju, ze pro prakticky zivot je to natolik velka jednotka, ze normalni lidi musi merit v mili-Machy:). Ale to neni spatne, jednotka divnosti - jeden milý Machy, neboli miliMachy.:)

    2 S0c: Nechci to rezebírat, ale jsem přesvědčen, že kdybys osychala ty (nebo třeba Kopretina) u nás, tak je většina našeho baráku v našem "divném" oddíle:). Ať se daří. 12:)

    OdpovědětVymazat
  12. Super článek, já bohužel do práce běhat nemůžu (bylo by to o plíce a navíc není sprcha :( ). Ale představa osychače a kolem chodících nosičů nábytku ... no to je fakt výborný. Tak ať to běhá!

    OdpovědětVymazat
  13. Minule's mi navrhoval, že si mám pořídit vestu s kapsičkami na sáčky s mraženým špenátem. A pak se člověk může divit, odkud se ta weirdnost bere :)

    OdpovědětVymazat
  14. 2 Barborkas: Dik, musim to planovat a snazit se to drzet... Neni to jednoduchy, ale takove ty vesele momenty, nebo zase to moje "prekonavani se" mi pomahaji, kdyz to drobet drhne:).
    2 Machy: No zase se desim, kam posunes latku. Abychom nezacali merit divnost v mikro-Machy:). Doufam, ze se uvidime na srazu oddilu:). MSF!

    OdpovědětVymazat
  15. Minimálně jedna noha od nás se ukáže. Přeju krátké osychy :)

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj, mám další zvíře: http://connect.garmin.com/activity/142006038
    (neplánované)
    :-))

    OdpovědětVymazat
  17. 2 machy: dnesni ranni beh do prace ve startovnich -6C, s umrzajicimi nudlemi u nosu bych mozna pocital jako 1.5 milimachy:).. Budu se tesit!
    2 Advid: Davide, ty mas nespornej tvurci talent! Jak to pujde umistim opet do sbirky..
    Pro ostatni, obrazky/obrazce Vasich bezeckych vyletu moc rad zverejnim, jsem totiz velky sberatel nabehaneho umeni!:)
    12:)

    OdpovědětVymazat
  18. Vzducholoď po havárii: http://connect.garmin.com/player/142650135

    Zkoušel jsem se na tom stadionu i podepsat, ale nějak se to nepovedlo. :-)

    OdpovědětVymazat
  19. 2 Advid: Davide nejak mi ted vsechno dele trva:), asi je to tim zimnim pomalym bezeckym tempem:), ale uz jsou oba Tve obrazky ve sbirce:). At nam to hezky beha, 12:)

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...