středa 30. května 2012

Bez...:)

Je to asi normální, nebo možná je to úchylka, která u mě vrcholí vždy kdy je potřeba postupovat přísně vzato logicky, rozumně ve věcech, které mám rád... Tak tehdy jsem tradičně bez rozumu, do věci se vrhám po hlavě -- nebo přímo bez mozku..:), ale zato nikdy ne bez srdce a bez nadšení:)...

Blíží se Silva, slovo, které má po tom roce čekání, příprav, cca 4,000 naběhaných km příchuť téměř posvátnou. Asi správný běžec by poslední týdny a dny věnoval detailnímu ladění formy, odpočinku, ale ne pobíhač jako já.:)...

V minulých dnech mě totiž ovládla euforie. Ryzí a čisté nadšení z vítání rána/večera v údolí, kdy vyběhnu s Deri parkem a hned za hranicí "civilizace" si v údolí sundám tričko. Ano já, 49 chlap, který před 3 lety a 25kg by si nikdy podobnou možnost ani nepřipustil:) a bral bych ji jako úplné sci-fi.


Běžím v ranním/večerním slunci po loukách a vrcholcích v Prokopském údolí bez trička a užívám si větru, který cítím na své kůži. Panebože! Starej chlap a taková (ujetá) radost:)!!! Na jedné straně se stydím asi podobně, jako děvčata, co běhají zásadně pod rouškou šera a tmy:), na druhé straně si říkám, o co jde? A cítím tu vnitřní "radost" že vlastně už mohu takhle běžet, bez ohledu na svůj věk. [Ovšem v rámci slušného vychování, před doběhem do centrálního parku navléknu tričko a upravím se:)]

A tak jsem pilně užíval ranního a večerního běhání, které jsem ke konci týdne ještě doplnil dalším svým bez.. bez bot.:) .. pobíhat téměř bez bot v mých Vibram five fingers, případně je ještě po cestě sundat:). Nutno dodat, že jsem v nich běžel letos jen párkrát a opravdu malé vzdálenosti tak 5-6km, ale minulý týden jsem vyběhl dvakrát po sobě do terénu jednou 9 a po druhé 13. Když bez trika, tak bez bot:). Pocity pochopitelně neuvěřitelný, nicméně v pátek večer jsem jsem si při pohledu na týdenních 80+km říkal, jestli to skutečně byl tak dobrý nápad, protože kotníky, šlachy a úpony bolely fest i při obyčejné chůzi..

Silva přede mnou,.., okamžitě hlodá nějaký ten červíček pochybností v hlavě, ale .. ale ten pocit volnosti všechno přehluší a rozhodnu se, tradičně namazat nohy mastí a v sobotu jen tak lehoučce, léčebně vyběhnout na 9km, před tím, než dám den-dva odpočinek. V úterý navzdory doporučenému odpočinku jdu aspoň na 10km ven, tentokrát v botách, co si beru s sebou. Vím, že se dneska taky půjdu aspoň maličko proběhnout, aspoň maličko.. protože.. nejsem závodník.. protože běh je pro mě srdeční záležitost a těžko žít bez srdce:).

Ve čtvrtek díky pracovním posunům možná nestihnu vyběhnout, i když.. kdo ví..:). V pátek vyrazím do Nových Hradů.

Silvo, běžím za tebou, možná bez promyšlené přípravy, možná bez "mozku" ale s radostí v srdci a s očekáváním toho, co přijde. Když v sobotním ránu se ta moje poslední "bez" změní v Honzo běž!

Držte mi palce!

Běhu zdar, ultra zvlášť! 12:)

38 komentářů:

  1. Honzo držím palce !!!
    A k tomu tričku (ale i jinim pošetilostem) bych jen dodal
    "není důležité jestli můžeš ale jestli chceš "

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, napsal jsi to spravne.. ono to moje "muzu" je spis chapane jako ze mam vubec tu moznost... Prekonat ten blok v hlave a uzivat si to..
      Posetilosti, to je moje.. jsou to takove popletene potesilosti:), a tesit se? to ja ze vseho nejradsi! DIK za podporu a brzo na videnou! 12:)

      Vymazat
  2. :-)))), krasny. Muj muz to ma stejne. Nikdy by si tricko nesundal... az prisel Sutr :-) Tam si sundal rad a dokonce i do cile zustal nahore bez .-)))

    jj, ony FF jsou zradne... Ale zatracene dobre. Uz si neumim predstavit behat na prknech (normalni boty)...

    Tak budu drzet palce, at se Silva vydari dle Tvych ocekavani!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky, centralnimu parku, prokopaku a nasim "partakum" zdar! 12:)
      [PS. ultra zvlast!:)]

      Vymazat
  3. Přesně tak jsem to vnímala, když jsem chodila BEZ vlasů. Brala jsem to mašinkou a na dotaz známých..proč to děláš? Jsem říkala..no ten radostný pocit, když vnímáte vítr přímo na lebce..ten s vlasama nezažijete :-) Když o tom tak přemýšlím..že bych zas vzala mašinku do ruky? Na Silvu držím všechny palce, co mám! Užij si to bez úpalu, bez žaludečních nevolností, bez puchýřů a všech dalších nepříjemných bez..a hlavně s radostí!
    Ultra zdar!(a úchylkám zvlášť :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :), tak vedle posetileho budu i uchylny:).. Moc diky! At nam to beha 12:)

      Vymazat
  4. Naucila jsem se, ze neni dulezity, kolikrat na ceste padnes, ale musis se vzdycky zvednout. Preju Ti proto, aby sis to uzil se vsim vsudy - s padama, krizema, potizema - a abys je vsechny prekonal. Never give up. Jsi dobrej.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, porad myslim na to, ze je jedno kolik je krizi a jak jsou, dokud se clovek pohybuje dopredu.:) MOC diky za podporu! 12:)

      Vymazat
  5. no v podstatě nekoncepčně pro radost nalítané 4000km. Upřímně řečeno, moc lepší přípravu na ultra si neumím představit.
    Tož vstříc silným zážitkům, jde Ti to!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Silny zazitek.. to myslim bude urcite.:) ale lhal bych kdybych nerekl, ze se tesim.. DIK!

      Vymazat
  6. Neposlouchat a verit v sebe poradne .) Ja jsem zrovna dneska premyslela po ceste do prace, ze je to vazna vsechno jen v hlave a o te radosti a vire a zadnych pochybach... a to ty umis! :) Ja jsem si uplne jista, ze to v sobotu bude uplne v pohode, ze to das, vzpomenes si na babicku a das to :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdyz neco mit rad, to mit rad moc.. kdyz v neco verit a nejlip hodne silne:).. urcite na tom neco bude:). DIK! Je to v hlave, je to v hlave! 12:)

      Vymazat
  7. Odpovědi
    1. Podpora od meho prvniho trenera obzvlast potesi! Diky!

      Vymazat
  8. Držím palce a díky za článek. Kradu si z něj i příspěvků pro sebe víru a chuť to taky dokázat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiri! Vzdyt tys to loni dal, letos ani ve spatne konstelaci nevzdal Stezku.. Tak co? Ses pripravenej a mas to v hlave! A oba se na to tesime. Neni nic lepsiho. na videnou na trati a doufam uspesne v cili zapijeme! 12:)

      Vymazat
  9. Ahoj Honzo, na Silvě Ti přeji samé silné zážitky a pocit naplnění v cíli.

    Tvůj "sourozenec - 28.10." Petr

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Diky Petre! Svet je maly a na nahody tu neni nouze! Tak snad se nekdy potkame na trati..At nam to beha! 12:)

      Vymazat
    2. K tomu setkáni se schyluje už několik let Honzo a těším se na něj. Sleduji Tě z povzdálí a shledávám, že nejen datum narození máme společné - ale také ultrasnění, nahodilost/ nesystematičnost tréninku spojenou s velkou vášní a odhodláním, poetičnost....
      Držím Ti palce a ať se Ti vše daří. "Sourozenec" Petr

      Vymazat
    3. Tak o to vic! a moc diky, budu to urcite potrebovat a je to bzvlast mile, ze tam nebudu sam:). at se dari, behu zdar a ultra zvlast:)! 12:)

      Vymazat
    4. Na Silvě bohužel nebudu, ale ta příležitost přijde - třeba Poutní maraton (teď už i ve variantě ultra:)), Šutr atd....někde a někdy se potkáme. Ať Ti to běží v duchu památné věty SP: "To give anything less than your best is to sacrifice the gift." Jak píšeš, je to v hlavě. Petr

      Vymazat
    5. SUTR jsem propasl (ono to neni tak jednoduche skloubit pevne dany zavod:) a memici se rodinne podminky), poutni maraton zatim vypada 50:50 nadejne, moc rad bych se tam se vsemi videl a popovidal si... Musim to nejak doladit. MSF!

      Vymazat
  10. Také preji at si to uzíjes ,ale to ty urcite umís. Já kdyz odbehám ten plán na mamuta tak vyrazím za Kostejem na jehoho ultramaraton. Kdyz zdraví dá.Hideosi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty se taky drz! Pracuju jako pako, dodelavam spoustu veci, vsichni se boji, ze nebudu po Silve schopen se minimalne tyden hybat:) a tak me nuti udelat dopredu spoustu prace:). Je to blbost. Bud budu v poradku a to mi stejne zase daji dalsi praci, nebo ne a stejne ji za me nikdo neudela a budu ji muset udelat pozdeji.. ale jsem takovej odpovednej:). At se dari! Ultra zdar!! 12:)

      Vymazat
  11. Honzo běž!!!
    Je kam a je proč...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Presne tak.. Je kam a je proc! :)
      Pro ten boj jsem vzdycky miloval knizku starec a more, tim vic, kdyz ji cetl pan Voska. Ted jsem zjistil, ze nejaka dobra duse zrovna tuhle verzi ulozila na uloz.to:), no same dobre zpravy!
      Mej se fajn! 12:)

      Vymazat
  12. Držím Ti palce. Tak běž a hlavně si to užij!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, zazitky mozna nebudou celou dobu tak ruzove, ale jiste budou silne. O tom zadna:). To bych videl jako jedinou jistotu. Co ostatniho se stane uvidim az na trati a v cili a to je urcite povzbuzujici. Tesim se moc, diky za podporu! At nam to beha!

      Vymazat
  13. Honzo, vše je jen o hlavě :-) a tu máš v pořádku :-))) Snad se potkáme v pátek navečer při registraci ve Stropnici, a pokud ne, budu na tebe myslet celou dobu, co poběžím a po 11 hodinách od startu ultra i v cíli. Pokud budu mít sílu, tak ti půjdu kousek naproti a bude mi ctí s tebou běžet do cíle :-) Držím pěsti, hodně zdaru!
    PS: Jinak jsem si tě v barvách představil, jak navlékáš tričko, vytahuješ hřeben a zrcátko a v parku se upravuješ :-)))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky Petre, urcite si zavod uzijes.. tesim se, ze se uvidime, ja verim, ze prijedu uz nejek navecer:), mam zitra dovolenou. Jupiiiii!!! DIKY! 12:)

      Vymazat
  14. Honzo, kdo jiný, než ty.-).Taky budu držet palce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mila, jako vzdy! dik, kazda podpora se bude hodit, o tom nepochybuju ani chvilku. Ovsem neni nad to byt trochu snilek a trochu blaznivy..
      MSF! At se dari! 12:)

      Vymazat
  15. Teď koukám, že po dokončení ultramaratonu je večírek s diskotékou. Tak to velmi lituji, že se tam nepojedu podívat. :-D :-D

    OdpovědětVymazat
  16. Běž, Honzo, běž!!! :D Držíme s Bourbonem palce, dnešních 17 km bude takový rozklus v porovnání s tím, co čeká Tebe :)

    OdpovědětVymazat
  17. Tak koukam, ze letos jsi to pokoril, super, krasny! :)

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...