čtvrtek 4. října 2012

Mobil -- dobrý přítel každého sportovce!




Četl jsem nedávno řadu článků o sportování a běhání s mobilem, že je to prý hlavně kvůli mobilním GPS aplikacím, ale myslím, že autoři minuli jeden hlavní aspekt "mobilního" sportování.. a to je předstírání :).

Uvědomil jsem si to, když jsem ve čtvrtek ve svém volnu pobíhal po úřadech a nazpět jsem si dupal vzhůru Prokopákem, v pohodě mě v půlce prvního kopečka předjíždějí dva maníci na kolech, když v tom jednomu zazvoní mobil. Okamžitě ho bere, zpomalí, kývne na druhého a říká "Šéf"! a ponoří se do pracovního hovoru, ze kterého i já naprosto nezúčastněný člověk hned pochopím, že cyklista "těžce mlží" a předstírá, že je někde mezi jednáními, vytváří dojem, jak těžce pracuje... a ...zatím si užívá (já mu to přeji) skvělého počasí a kola v našem údolí.

Za chvíli mě předjeli, ale měl jsem ještě jednou možnost je předběhnout o kus výše, a připoslechnout kousek té tefonní hry na slepou bábu... to už jsem slyšel tradiční ujišťování, "jasně, sedíme na tom, je to top priorita, makáme na tom celý den, jasné ..." :)... Kdybych byl mrcha tak něco vykřiknu, ale on už mě se spikleneckým úsměvem zase zdraví a navíc.. hoď kamenem, kdo jsi bez viny..

Totiž dneska jsem měl po ránu nabitý den a tak jsem si naplánoval dvě schůzky na 8:00 a 8:30. Jednak už to dvakrát různě zrušili a jednak zrovna tyhle nemusím..:). Samozřejmě bylo jasné, že 8:00 nestíhám, tu 8:30 asi s odřenýma ušima a s vynecháním sprchy:)... ale třeba to zase zruší a když ne, od čeho jsou mobilní telefony.. A tak zatímco si spokojeně pádím dolů s kopečka (už je to lepší, snad boje s víry a bakteriemi vyhrávám), tak mi zvoní mobil. Chlápek domluvený na 8h se omlouvá, že mu to prostě nevyjde, dopravní zácpa, že má pak další jednání... Přejdu do rychle chůze a bez uzardění říkám, no nedá se nic dělat, já jsem s tím počítal a vyrazil dneska brzo,.. ale že to chápu.. :) :)... Získávám body, a odškrtávám si první schůzku.. Jenže, asi jsem to přecenil, chlápek na 8:30 mi volá kolem 8.15, já v tu chvíli ještě u myší díry pod Vyšehradem a ptá se, jak jsem na tom, že přijel o chvíli dřív.. Zase pro jistotu přecházím do chůze, v tom začíná kolem šíleně zvonit projíždějící tramvaj...Skoro není slyšet vlastního slova. Využívám okolností a nelžu když říkám, "omlouvám se, ale zasekl jsem se na cestě do práce" :). Chlápek říká, já to naprosto chápu, slyším tu tramvaj:),  ta Praha je šíleně ucpaná, už se tady nedá projet ani po ránu :)... Že má naštěstí ještě něco jiného na zařizování kousek vedle a že se staví tedy kolem 9:15, jestli by mi to vyhovovalo..Jasně, že ano.. No, není to paráda? Vyřídil jsem všechno a ještě jsem mohl v klidu běžet do práce, a.. ani jsem vlastně nelhal..:)

Tak jak je to u vás? Taky mobilně sportujete? A taky občas malinko mobilně předstíráte? :)

Běhu zdar a ultra zvlášť! 12:)

18 komentářů:

  1. Ahoj, to se máš, že jsi schopnej při běhání předstírat, že jsi třeba v práci.
    Já mám smůlu.Ty mrchy mikrofony jsou moc citlivý a přes funění umírajícího tam není moc slyšet nic jinýho. ;-)Tak radějí vypínám zvonění a nechám si jen zapnutý endomondo a jen tak si pobíhám. Mám vypnutý i hlášení o uběhlých kilometrech, nějak mě to stresovalo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ja taky ty hlasky uz neposloucham:), ne ze by me to znervoznovalo, ale tak je to rusive..:)
      S tim "funenim umirajiciho".. :).. tak to tak nehrot.. pohodicka.. ted si predstav, kdyby kolem prebehla nejaka pekna bezkyne, abys nedostal srdecni zautoceni:)... No a potom nemohl bys "mlzit" po telefonu..:)
      MSF! Behu zdar! 12:)

      Vymazat
  2. :)) Asi bych mela zmenit zamestnani, ja chci taky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) vzdyt ty sei poradis.. O tom zadna! behani po Londynu zdar! 12:)

      Vymazat
  3. Ani mně se to předstírání nijak zvlášť nedaří. Když bych funěl do mobilu jak lokomotiva, těžko by mi při sedavém charakteru mého zaměstnání někdo uvěřil, že pracuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tady je videt, ze ja spatne trenuju:), skoro nikdy to tak nervu, ze bych tezce dychal.. navic vzdy se da rici, Zrovna jsem vybehl schody.. to vite, starsi clovek.. jen se malicko vydycham, muzete mluvit..:) a ses v pohode.. MSF! 12:)

      Vymazat
  4. Naštěstí mám práci kde to není zapotřebí,ale dost ti rozumím,když jsem podnikal v řemesle jsem tesař tak jsem mlžil co to šlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) presne tak.. Nekdy je to nezbytne.. Proste nemuzes si dovolit mit prostoje, kdyz lidi ruzne rusi objednavky/schuzky a tak pochopitelne nektere nespolehlive:) davas treba dva i tri na stejny cas. Oni to vetsinou zrusi a nic se nedeje. A kdyz ne, tak holt.. :)... musis mlzit:). MSF! Behu zdar! 12:)

      Vymazat
  5. Naštěstí neběhám s mobilem :-))) Jinak mě tvé historky zase pobavily :-) Jsem rád, že se dáváš do pořádku i zdravotně. MSF.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky, boji s bacily zdar! at vse ve zdravi preckama a uzijeme si to! 12:)

      Vymazat
  6. Mám mizernou paměť, takže jako nejlepší lež používám úplně čistou pravdu, všechno ostatní hned zapomenu. Na podobné otázky pravdivě odpovídám "promiňte, jedu zrovna stovku na kole, nemůžu se Vám věnovat" a vím, že mi volající zavolá nejdřív pozítří doufaje, že už budu zpět z nemocnice:-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme na tom stejne:), taky nemuzu lhat, nic si nepamatuju, ale vhodne slovne interpretovat realitu, to umim..:)
      Jako napriklad, "zasekl jsem se na ceste", coz je pravda... Pripadne "premyslim nad tim", coz je povetsinou taky pravda.. Nebo, "ted jsem v kalupu, ale kdyz se mi ozvete za hodinu, dve, budu se moci lepe na danou vec soustredit", zni velmi slusne a pravdive taky..:)
      Nemluvim o hlaskach, "mam ted nejake honicky, furt nekde pobiham..:)" je taky pravda, ovsem nebezeckou komunitou je to vnimane uplne jinak! MSF! 12:)

      Vymazat
  7. Tak mě taky ten telefon dostihl protože když běžim z práce tak ho mam v batohu. A predevčírem zvoní jak pominutej říkam co je v tuhle hodinu sotva sem vypadl z práce jako poslední kdo otravuje :)
    No docela mi to trva nez sundam batoh a vydoluju mobil zvoní pořád asi někdo kdo mě zná a asi to je důležitý když to tak dlouho vydržel:))
    a na druhé straně "Hele stav se cestou pro půlku chleba já už sem doma a nic tu nemáme" :))) jj telefony ty sou důležitý

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jjo, tak telefonaty od nejmilejsich manzelek to je kapitola sama od sebe.. Takovy vzkaz typu.. mas tady remeslniky, ze jsi na to zapomnel_... Dokaze dopomoci zcela jiste k tratovemu rekordu!:)
      MSF!12:)

      Vymazat
  8. Priznam se, ze hlasku "nezlobte se, nejde to, mam ted velkou honicku" jsem uz pouzila. Jinak mam ale pamet deravou jako cednik, takze telefon pri behani pouzivam jenom na foceni. Behu zdar!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jjo:), myslim, ze hlaska o honickach, pobihani ... ma v nebezeckem svete uplne jine konotace, zatimco pro bezce a pobihace je vyznam hned jasny:).
      Nastesti jsou hodne caste chvile, kdy telefon stisim na minimum, bezim na volnobeh a cas/necas.. nebo Necas? :)
      Proste vsechno je mi v te chvili vzdalene. Behu zdar! 12:)

      Vymazat
  9. Me kazde-i drobne predstirani- zasadne dobehne, takze radsi nepredstiram :) Ale pravdou je, ze hlasky typu..nestiham..tak ja bezim..musim letet..pouzivam tak často, ze nebezecka komunita kolem me nabyla dojmu, ze jsem desne, ale DESNE zaneprazdnena..Kdyby tak tusila celou pravdu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak vidis,.. :)
      Vzdyt ty je vlastne tak hezky mystifikujes, ale u nas v praci uz vlastne tusi, ze kdyz reknu, ... za chvili budu muset bezet domu... ze to myslim doslova:)! MSF! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...