středa 5. prosince 2012

Ultra v nás, aneb bude to taková hezká tečka...


.. za tím obdobím plným vypětí a zmatku. tedy aspoň tak to vidím teď já.:)

Bez toho, že bych si připomínal plný seznam šoků a překvapení, aspoň naznačím a připomenu si rozsah nečekaných záležitosti, které se objevují už v tak dost zmatečném období. Například včera (v pondělí) bylo jasné, že mi následují tři akce ráno/dopoledne v těsném sledu. Ale od toho je tu předchozí (ultra) tréning  abych to přečkal. Ráno se bohužel věci posunuly nešťastně a tak najednou koukám, za méně jak 40 minut musím být v Dejvicích. Vybíhám z domů, po cestě (zaplaťpámbu za aplikace s pražskou dopravou) ladím závěrečný spurt k metrů, že že schodů doslova skáču do vlaku. Na přestupu na Můstku se z běžce tempaře měním na sprintera, abych po cestě na stanicích přestupoval do zadních vagónů a konečně plynule vyběhl ven. Na místě s předstihem, asi 1.5 minuty:), během přednášky se dozvídám sladkou novinu, že jsme si patrně nerozuměli s organizátory a že mám ještě jednu druhý den ráno(!). Hned po skončení se v běhu přesunuji zpět na metro -- mám totiž na následný přesun na Václavák do další akce asi 12 minut. Následují standardní povinnosti v práci a večerní přesun domů a rychlá příprava na přednášku, kterou jsem ani netušil, že jsem v dobách klidu a míru slíbil:). Večer doma ještě řeším a odčerpávám stoupající spodní vodu u sklepa, zachraňují zborcený počítač, venčím a blbnu s natěšenou Deri a do noci odpovídám na poštu a přemýšlím, co na mě zase odněkud ještě vykoukne... a tak pořád dokola:)

Slovy teenagerů, je to mazec! :)

Ale i v největších zmatcích, i v těch největších šílenostech... kdy už je to opravdu na ručník do ringu:), tak v té chvíli si znovu uvědomuji tu svoji mantru . Klid a pohodu musím(e) nosit v sobě. Pokud ji mám(e), tak ani ty největší zmatky ji nemohou sebrat a vydržím(e). A možná proto i trochu manifestačně se snažím nic dalšího neodkládat a zařizovat všechno, co se stane a přistane na mém stole v těchto dnech. Takové to furiantské, když už, tak už..:)

Čtvrtek ještě strávím na cestách, ale pátek? Mám sice dovolenou, ale logistický a časově to bude úplná koruna díla a upřímně se na něj moc těším. Nejdříve si jako správný a pyšný otec budu užívat na dopolední promoci svoji dcery, oběd vidím zakončený stylově.. long drink s názvem "Mexičan runner" by měl pojistit moje večerní aktivity:), potom spěchám na pracoviště, něco odpracovat (a dodělat - dovolená/nedovolená), po 4h rychle popřeji starším kolegům na jejich oslavě k životnímu jubileu a hned spěchám od 5h učit na večerním programu, kde končím v 20:40. Mám méně jak 20 minut na přesun na Zbraslav, vidím to jedině na taxi i když doběhnutí na start by bylo stylovější :), v 21:00 končí registrace, v deset večer se vybíhá.. Paradoxně asi noční běh bude klidnější část dne i týdne. Cesta zpět vypadá snad dobře, koukal jsem na spojení z Pikovic, autobus jede v 5:12 od restaurace na Smíchov, jinak další vlak z nedaleké zastávky v 6:13... ještě tím v 7:14 je to nahnutý, ale stíhatelný.. Prostě musím bloudit decentně a moc se neflákat! :)

Vlastně tímto týdnem vrcholí moje dlouhodobé  úsilí...Doslova i přeneseně..Potom by se život zase měl vrátit do klidnějších vod a kolejí a já bych si mohl ještě víc užívat běhání a jiných radosti. Vnímat nejen adventní čas, ale ten klid, který bude (věřím tomu) i kolem.

Připomíná mi to starý moudrý židovský vtip, kdy Roubíček, když si stěžoval u rabína, že mají malý byt, málo místa a že se to nedá vydržet, tak mu bylo doporučeno, aby si do bytu postupně koupil krávu, kozu psa a kočku. Když Roubíček už přišel za rabím úplně zoufalý, že se to fakt nedá vydržet, tak mu rabi moudře poradil, aby prodal krávu, kozu, psa a kočku a bude naprosto spokojený!:)

Držme si palce! Je mi jasné, pokud já prožívám nějaké zmatky, tak moji kamarádi a známí jsou na tom asi podobně... Naším bojům, i když mohou být jakkoliv pošetilé zdar! Je potřeba si všechno patřičně užít!

Ultra a tomu ultra v nás obzvlášť zdar!

12:)

22 komentářů:

  1. Jeníku moc si to ultra uží . S tvím nadšením všechno určitě stihneš tak jak chceš. Budu se těšit na report.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik za podporu! Nadseni a odhodlani u me (zatim) je a bylo a hodlam se toho drzet zuby nehty:).
      Bylo by super stihnout prijit po ranu vyrazne vcas a v pohode, "odpocinutej" a se suchou hlavou.. proste "uplne normalne" :).
      Ultra zdar! 12:)

      Vymazat
  2. Honzo celou dobu budu na tebe myslet jako bych šlapal v tvých stopách a držet palce pokud mi mráz dovolí :) Myslím že Machy nachystal důstojné podmínky :) O to silnější budou zážitky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsi me potesil... bude se citit, jako kdybychom bezeli stejny zavod a myslet na to, ale jen do te miry, abych nezabloudil:).
      Zazitky? No, jak vis s timhle pristupem si muzes byt jisty, ze to bude stat za to. Tak jako tak... Tim usilim rikame hlavne sami sobe, ze zijem. Citovany Machy by rozvazne pokyval hlavou, a rekl.. je to boj.. nemuzes vyhrat, ale musis bojovat.:)
      MSF! At ziji ultraci v nas. 12:)

      Vymazat
  3. Neda mi to nespytat sa (hoci dopredu poznam odpoved), ze ci mas niekedy aj taky den, ze ho cely preflakas? Ze napr dnes som dlho spal, pomotal sa v zahrade (bez nejakej prace), nieco zjedol, poobede slofika, vecer kukol film a pekny den je za nami? :)
    Ale inak super stresy, to ma potom clovek vecer taky dobre pocit, ze? A uz sa velmi tesim na report z toho nocneho behu a najma na popis toho vsetkeho, co ti este necakane vojde do planu (a ze toho urcite bude!) :) Tak nech ti to dobre beha v piatok/sobotu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky moc! Vsak si to sam umis zive predstavit, znas to..:)
      IMO ty boje, zmatky a i obcasna "vitezstvi" nas (tedy me rozhodne) posiluji a davaji nadeji, silu i radost ve vsednich dnech [na ktere se ted tesim..:)]
      Dik za podporu, bude se urcite hodit! MSF!

      Vymazat
  4. ja myslim,ze by sis mel jeste neco pridat. ten patek mas teda dost volnej :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ted jsi mi nasadila brouka do hlavy:). Ze bych pri ceste zkusil jeste urad a banku? No na nedeli na me cekaji okna na baraku..:)
      Ale to uz bude takova tresnicka na dortu. MSF! 12:)

      Vymazat
  5. Hele, když máš ten pátek pátek relativně volnej, mohl bys mi prosím dohlídnout na dítě? Synek totiž neodolal a na tu noční šedesátku se nahlásil taky:-) dav

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) no jestli nepobezi moc rychle ani moc pomalu, tak by mohl hlidat on me:)... ja se snadno ztratim.. :)
      MSF! 12:)

      Vymazat
  6. Honzo, stíháš všechno v neuvěřitelném kvapíku, ale v pátek ti budu držet pěsti, aby jsi vše zvládl v poho. Aby jsi bojoval důstojně :-) a při možném kufrování někde nezmrzl! Hlavně se podle Machyho vzoru nikde nekoupej, víš že si zapomeneš doma ručník! :-)))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky Petre, mezi nama na dustojnost ja absolutne kaslu:)... pokud tam budu nekde nedustojne sedet na bobku v prikopu, nebo nekde nedustojne zvracet..:).. to je jedno.. Hlavne se zbytecne nekoupat, to mas naprostou pravdu a hupky supky rano do prace!
      Uzit si to!
      Vsak to sam znas... Ty tvoje zavody mezi smenama nebo po 24h sichte jsou prosluly siroko daleko.. MSF! a dik! 12:)

      Vymazat
  7. Nooo, taky si myslim, ze nocni beh bude klidnejsi casti dne a tydne... Tak se hlavne nikde nepreraz a uzij si to ve zdravi a pohode! A kdyz mas tolik casu, klidne posli z Pikovic pohlednici! Jo - a blahoprejem k promoci!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) tebe taky mit doma musi byt dost narocny:). Presne jako u nas..
      no "teta Katerina" by asi rekla vrana k vrane... nebo aby to potesilo Leonu.. kdo za peci seda, rovneho si hleda..:)
      Vyridim pak ti napisu... MSF!

      Vymazat
    2. Ha ha, klic od srubu je v tuni.

      Vymazat
    3. Vidim, ze napriklad znalost Saturnina do detailu je obecnym znakem vsech co jsem zabloudi a napisou komentar..:)
      A to je moc mily!
      MSF! 12:)

      Vymazat

    4. potvrzuji opakovanou četbu od 7. třídy

      Stach

      Vymazat
  8. Vaše teorie je šílená. Jde jen o to, zda je dost šílená na to, aby byla pravdivá. je jediné, co na to může matfyzák matfyzákovi říct. Tak si to užij!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslim, ze kamaradi fyzici nas casto poveselovali Bohrovymi historkami a hlaskami. Mozna bych dal dohromady jeho seznam, jak pomoci tlakomeru zmerit vysku budovy:)...
      Na nasi Alma Mater se mi vzdy libilo, ze vetsina lidi byla nejakym zpusobem divna:), zvlastni a ze me naucila jednoduse zit s tim, ze jsou kolem lidi, kteri jsou o nekolik radu lepsi/chytrejsi nez ja, stejne tak ze i ja jsem o nekolik radu chytrejsi v nejakem specialnim problemu nez jini.. Proste zustat pri zemi, kdyz se trochu nedari a zase tolik nelitat v luftu kdyz zrovna je velmi stastne obdobi. Musime si umet veci uzivat a myslim, ze by to melo platit obzvlast proi nas trochu starsi typky.
      At se dari! a diky za podporu! 12:)

      Vymazat
  9. Budu držet palce! Víc teď nevyplodím, jdu běhat. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Budu na tebe myslet, dnes jsem si byl prošlápnout cestu čerstvým prašanem. Na oblevu to nevypadá, tak podmínky budou super. Užij si to!

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...