pátek 19. července 2013

Letní režim, aneb dovolená je když...

... když skončím náročný týden a hned chvíli po té už běžím po nábřeží směr Zbraslav:) [u Vyšehradu se spojím se známou televizní běžeckou hvězdou [Michalem (V.) V. z magazínu TEMPO.:)] a běžíme zkontrolovat inlinistky:) a vyběhnout si na Závist, která i se schodem u kapličky má 312m (!), dáme polívku a běžíme zpět..

... když jedu autem na 4 dny mimo, nemám oficiálně "povolené" běhání, ale přesto víc jak polovina mých věci jsou běžecké boty a hadry..:)

... když moje nejmilejší, jasné slunéčko už po příjezdu do Alp na mě chápavě koukne a dovolí mi před snídani "pobíhat" a já s nadšením a potichu vstávám před 6 hodinou a jako správný závislák si dávám svoji ranní 12:)...

... když spolu chodíme po kopečkách a pak mám možnost si to ještě jednou "proběhnout" sám..

... když nikde nikdo není a krajina kolem vypadá, jakoby ji nějaký obr vyrobil pro svoje děti na hraní a moje Slunéčko říká.."Honzi, schovej se, ať jsem tady úplně sama!":)

... když přesvědčím svoji nejmilejší a k hradu jdeme pěšky místo lanovkou, s tím, že za ušetřené peníze si dáme polévku a když půjdeme hned, tak ještě uvídíme představení místních sokolníků... abych se potom dozvěděl, že jsem ji "nutíl", aby šlapala za polévku (pro jistotu dodávám..do kopce) a ještě se potom dívala na cizí ptáky:)..

... když si poslední den při cestě domů ukopnu prostředníček na noze, tak k tomu pro jistotu přidám vlastní "operaci" nehtu na palci té samé nohy [v rámci hesla, když se jeden den nebude běhat, tak ať se léčí nehty komplexně:)]

... když hned po návratu běžím ráno do práce a přemýšlím, kde zase budu běhat nastavované kopce?? :) [tedy něco takového, kde můžu vyběhnout-seběhnout 11km z kopce v tahu v solidním převýšení.. to by se mi líbilo mít za barákem:)]

Léto budiž pochváleno! Slunci i slunéčku sláva! Běhu zdar, ultra zvlášť! 12:)

PS. Poprvé jsem jel podle navigace a paní Garmína byla taková klidná, i když jsem ji v (rozkopaném) centru Salcburku vůbec neposlouchal (nešlo to).. Bavilo mě poslouchat, jak říká naprosto klidně "Zatočte vlevo".. "Zatočte vlevo"... pak už (asi zoufale ale) stále klidně... "až to bude možné otočte do protisměru.."..

Dokážu si představit, že by měli namluvit taky nějaké "přirozené" navigační pokyny, například.. "Doleva, debile!!! Řekla jsem doleva!! Kam to jedeš? Která je levá? Co??? Já se na tebe vykašlu, otoč to, okamžitě to otoč!!!... Už ti nebudu nic říkat, vůbec mě neposloucháš!! Kam zas jedeš???".. :) .. Jjo, to by byla ta pravá komedie, ze života.. Musel jsem se celou dobu tomu smát.:)

18 komentářů:

  1. Slunéčko si zaslouží diplom. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukam, ze si to u moji D. hezky zehlis..:)... Neboj, az prijedes, mas u nas pokojicek..:). MSF!
      [Ale rozhodne si diplom zaslouzi:)]

      Vymazat
  2. Parádní scenérie, to je kopečků, úplně slintám - to by byl hřích tam neběhat! :o))
    Jiřík

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiro, nejlepsi bylo, ze jsem jako chlapec z vesnice mohl behat po nadhernych cestach a loukach, vsechno upravene, vysekane, spasene.. i mezi kravama.. Nemelo chybu... A doslova nikde nikdo!!! V tu chvili jsem si rikal, stare zlate CK Rakousko:).
      MSF! Urcite tam vyraz..12:)

      Vymazat
  3. Něco jako já včera, byly jsme doprovodit tchyni na let balonem. Startovalo se u Bouzova, všichni okukovali jak se nafukuje balon a já stál opodál a koukal po kraji, kam by se dalo běžet :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak daleko odletěla? Vyplatilo se to nebo byla brzy zpět? Stach

      Vymazat
    2. Přivezli nám ji zpět, asi budu muset příště připlatit :-) Ale ne, dokud s náma nebydlí, tak je snesitelná a občas potřebná.

      Vymazat
    3. :) ... kdyby to fungovalo, dejte vedet. 12:)

      Vymazat
  4. Ved to sme teraz behali prakticky spolu, akurat ze ja zo zapadnej strany Alp. Sme sa mali dohodnut a stretnut sa niekde v polke, dat pivo a bezat naspat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ovsem Duri to by bylo neco! Ovsem ja jsem takova bludicka;), mozna bychom (nebo aspon ja) tam behali jeste ted..:)
      12:)

      Vymazat
  5. Nádherný, nádherný, nádherný kopce! A tvůj elán by měli stáčet a přidávat do limonád nebo ionťáků nebo tak něčeho... A uměl ses oženit :-) Tvá drahá druhá půlka pomeranče je moc sympatická a navíc ta empatie, ach! (btw do navigací jde nahrát i pan Garmín, ten pak říká podobný věci, který jsi psal ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) dik, moje Slunecko je pochopitelne na medaili:)...
      udelal jsem hodne dobrych rozhodnuti v zivote, ale to, ze jsem si vzal Slunecko:) bylo urcite jedno z nejlepsich:).
      at nam to beha! 12:)

      Vymazat
  6. Pekna kycarna! Ze tys to dobarvoval doma ve PS? :) Nadhera, neco takovyho bychom meli poridit u nas za humny, coz?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JJo, to by se mi libilo tam nekde u Motola, nevo v prokopaku.. to by byl mazec!!
      Proto se rad koukam na XXX, kde panorama Hradcan je ozdobeno Alpami:) [praha je fe filmu Salcburkem:)]
      Skoda jen, ze to ti Americani nedotahli k uplne realizaci..
      MSF! Brzo se uzdrav! 12:)

      Vymazat
  7. A nase deti jste v ty nadhere nikde neslyseli rvat? My tam byli taky...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) kdepak... To bylo az za kopcem:)..
      Clovece April.. Ja fakt nechapu, proc bych mel jet do Tater/Krkonos...[a to jsem Cech jak poleno a jsem tu rad!].. Lidi vsude jak na Vaclavaku, ne moc prijemna obsluha/ubytovani.. To mi stoji za to jet o par hodin dele v aute nekam, kde budu mit skvele pocity, nebudu se brodit zastupy lidi atd..
      MSF! At ziji a stastne rvou vase deticky! 12:)

      Vymazat
  8. http://mobil.idnes.cz/pavel-liska-ani-doleva-ani-doprava-rovne-recenze-navigace-dynavix-pyr-/navigace.aspx?c=A080416_114457_navigace_kor

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jezis! Pavle diky! Rikal jsem si, ze by urcite nekdo mohl prijit s originalnimi pokyny v navigaci:).
      MSF! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...