neděle 11. srpna 2013

"Alenka" na cestách aneb čekání na...

Vyrazil jsem na cestu za Bežícím Stínem a za svoji první velkou 100M, legendárním během v oblacích... bojovat o Leadvillskou přezku na pásek. Obojí patří mezi záležitosti, kvůli kterým stojí za to běhat jako pako, i když u mě to zase tak velká oběť není, protože já fakt běhám rád:).

Tak jako tak jsem opravdu rozhodnutý si to patřičně užít... Okolností jsou tomu silně nakloněné. Moje nejmilejší manželka jasné Slunéčko mi kladla na srdce, ať zbytečně nespěchám... A hned to velmi logicky vysvětlila. Ať to běžím jak dlouho to půjde.. ať si užiju co nejvíc hodin na trati.. ekonomicky to prý budu mít velmi výhodné -- dívat se na útraty na hodinu běhu:)... Slíbil jsem ji, že poběžím pochopitelně rozvážně a takříkajíc "na jistotu" -- myšleno slovy vtipné poznámky Běžícího Stínu: "Poběžíme na jistotu... což v případě Leadville je podobné tomu, když člověk vezme všechny rodinné prachy, vyrazí do kasina a vsadí je na červenou":)...

Musím říci, že od samého začátku moje cesta dává tušit, že to nebude ledajaká návštěva, ani ledasjaký běh!:). Už v Praze jsem byl drobet rozrušený, když jsem zjistil, že v Salt Lake City nemám palubní letenku do Albuquerque... Snažil jsem se získat aspoň něco:), s vzsvětlením, že mám na přestup jen o něco málo víc než hodinu času. Letadlo z Paříže letí skoro 11hodin, může chytit nějaké zpoždění, musím projít přes pasovou kontrolu, vyzvednout kufr, dát ho znova ke kontrole a pak běžet na letadlo.. teď bych měl k tomu přidat následnou návštěvu tranzitní přepážky a získání palubní vstupenky???.. Paní u přepážky mě ale perfektně odzbrojila slovy, no budete muset "popoběhnout", ale vy vypadáte že to nebude problém:). To mě fakt potěšilo:). Tedy nakonec nebyl vůbec problém popoběhnout, rychle projít kontrolou, ale kde je kufr??? Kufr nikde!!!:)

Běžím tedy kousek pro lístek, pak se vracím pro kufr, ale houbelec! A tak zrychleně přebíhám terminál, ještě posílám mail Stínoví, že letadlo stíhám, ale že nemám kufr.:).. A jako jeden z posledních nastupují do letadla... V cílové stanici zjišťují, že můj kufr je v Paříži (asi si chtěl ještě užít nějakou tu romantiku), ale já tím pádem nemám skoro vůbec nic.. Tak jsem alespoň použil svoji dostatečnou výřečnost a v mezičase vyrazil z úřednice slib, že mi kufr co nejdříve, což znamene nejdříve za 24h dopraví ke Stínoví, získal jsem taštičku první pomoci:) a příslib volného nákupu věci, s tím, že mám být "rozumný":). Než přijíždí Stín, koupil jsem dvě turistická trička, mikinu místní univerzity... a jsem připraven, protože upřímně jen existovat vedle Stína garantuje poučení a zážitky... Co bych to neřekl, na WC před odchodem se mi zaseknul zip.. jiné kalhoty nemám, a tak procházím v puritánské zemi letištěm s rozeptutým poklopcem dokořán -- jako vyzývavý exhibicionista a ne jako zdrcený turista bez kufru:). Odcházíme kousek stranou k výhledu na letištní plochu, svlékám kalhoty na půl žerdi a snažím se zpravit zasekly zip. Stín jako správný kamarád se hned nabízí, že mi pomůže:)... Jjo, to zrovna! Ted můžou mě popotahovat za pobuřování a obnažování na veřejnosti -- a to bych ještě uhrál, vzhledem k okolnostem:) --, ale v naší dvojce by nás sebrali oba dva..:).

Leadvilske dobrodružství má tedy velmi slibný začátek, Stín je tradičně ve formě, svět je krásný!

PS. Vzhledem k tomu, že kufr nedorazil ještě do dnešní půlnoci, nebyli jsme běhat. Stim mi sice nabízel svoje skvěle trenýrky (kdo by odolal, že?), ale bál jsem se, že v sandálech na nohou to umí akorát Tarahumaras, že si můžu akorát tak ukopnout palec. Musím potvrdit, že je to bylo správné hodnocení situace, protože po návratu ze skvěle grilovaci party u Michala a Niky jsem si skutečně fest rozkopnul palec, navíc ten s bolavým narůstajícím nehtem. Je potřeba to ale vidět pozitivně. Zase to tak šíleně neboli a určitě mě to v začátku zpomalí, což se bude na konci víc než hodit...

Běhu zdar! Kamarádům a ultra zvlášť! 12:)

16 komentářů:

  1. To by byla nuda, kdyby slo vsechno hladce :) par spravnych prekazek k tomuhle zavodu:) drzim palce!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mas naprostou pravdu:).. Ovsem mam takovou teorii. Pokud dokazeme alespon trochu byt "Alenkou" -- tedy divit se a pripadne verit i v nemoznosti -- tak je o zabavu a zazitky vzdy postarano:). Preju si jen, aby mi to vydrzelo co nejdele, abych tenhle pristup neztratil..:).
      Diky moc! 12:)

      Vymazat
  2. Tak u teba by som cakal, ze budes cestovat v bezeckom a este s jednou rezervnou sadou v prirucnej, presne pre taketo pripady. Dufam, ze aspon garmina si mal so sebou a nie v kufri...ako ja naposledy, ked som letel a stratili mi ho.
    No, ale urcite to dobre dopadne a mas o x zazitkov navyse :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) no to jste nevis, ze jsem si vlastne vzal do letadla nahradni pradlo a tricko, jen kvuli tomu, jak jsem posledne "uspesne" nacvicoval zvraceni na Heathrow, a musel nakonec cestovat castecne naostro..:).
      Slunecko mi rikalo - celkem spravne, ze vsechno dulezite do letadla stejne nenarvu, tak lepsi vsadit vsechno do jednoho kufru:).
      Myslim, ze tenhle "hracsky" pristup se mi bude hodit.. MSF! 12:)

      Vymazat
  3. Tys nechal vsechny dulezity (= bezecky) veci v kufru a vedel jsi, ze letis pres Pariz? To je nerozum! Zamestnancum Na Charles de Gaulle bych nenechala na starost ani tchyni. Na druhou stranu ma tahle vyprava hned od zacatku dobrodruzny rozmer... Zlom vaz! April.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mas pravdu April.. Mne doslo az pozdeji, ze vlastne tentokrat letim pres Pariz.. Ale to uz se s tim nedalo nic delat. Asi jako kdyz zena vysvetluje matce.. ze je muz pije jsem zjistila az kdyz me poprve polibil a to uz jsem byla v jinem stavu a nedalo se nic delat:).
      Diky za podporu...MSF! 12:)

      Vymazat
  4. Teda Honzo, jsi frajer, s jakou lehkostí to vyprávíš...mě by tyhle počáteční potíže už srazily na kolena :-) Musím říct, ale, že mě to pobavilo...néé, že bych Ti to přála, ale umíš to podat :-) ...i když možná...už máš vybráno... a Leadville 100M už bude jen procházka růžovým sadem :-) pro Tebe a Stína, že :-) Hooodně štěstí. Zuzka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky Zuzko.. Snazime se.. Ale ta prava lehkost.. ta prava lehkost patri spis ke Stinovi..:)
      Ovsem ten ruzovy sad.. Pokud myslis, ze se budeme prodirat rozkvetlymi ruzovymi keri plnymi trni a odhrnovat to holyma rukama, tak bych s tim ruzovym sadem naprosto souhlasil..:)
      MSF! At se dari! 12:)

      Vymazat
  5. Honzo, tradicne jsi mi vykouzlil usmev na tvari. Uzijte si to a tesim se na Baroko na vypraveni. Lucka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :)... Dik, snad vsechno vyjde a na Baroku se vsichni uvidime, pozdravime.. At se dari! Behu zdar! 12:)

      Vymazat
  6. :D Tak to je dobry, ze vypadas jako schopny bezec. Ja kdyz byla vcera behat, tak mi zastavil pan v aute a ptal se, jestli mi neco neujelo, ze by me svez. Ze pry mu neprislo, ze bych trenovala...
    S tim casem, to je podobne jako na golfu - cim vic uderu zahrajes, tim je kazdy vyjde levneji. Kdyz uz to mas zaplacene, tak co si to neuzit poradne ;)
    Uzij si to!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :), ne, ze bych vypadal jako schopny bezec, ale evidentne mezi temi troskami kolem:) jsem asi vypadal, ze bych to letadlo mohl stihnout..:)
      Paralela s golfovymi udery sedi:).. Jen doufam, ze tam nebudeme "odpalovat":) zase prilismoc dlouho.. MSF! 12:)

      Vymazat
  7. Napadá mě jeden zásadní dotaz: cestuješ na vostro? ;-)

    OdpovědětVymazat
  8. :) no necestuji, ale behat v Americe ve spodnim pradle bych nepovazoval za dobry napad:)... Myslim, ze by zdejsi nemuseli mit to prave nadseni pro moji bezeckou posedlost.. Takovy behajici uchyl:). MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Škoda... představa Stína spravujícícho ti před letištěm poklopec po kterým máš jen... no, sebe, by byla ještě o papričku pikantnější :-DD

      Vymazat
  9. Tak jsem se konečně dostal po 15 dnech na net a začal číst tvé zážitky. Začíná to víc než slibně :-))

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...