středa 21. srpna 2013

Honza v Coloradu, aneb cesta tam a zase zpátky... (část 2)

Ve Twin Lakes potkávám Niku.. pomáhá mi s drop-bagem, ptám se, jak je Stín s Michalem daleko ??... Říkám, že jsem sice běžel rychle, ale Stín tyhle seběhy umí o rád lépe a rychleji... Jak to, že nejsme na noc spolu???

Dozvídám se, že má velké problémy se žaludkem, ale Nika hned dodává, ať se nebojím, že Stín má deset životů.. Ať se o něj nestarám, že je to teď můj závod... Že na mě bude po ránu čekat v May Queen a že mě dotáhne do cíle... Dlouhý kus cesty mi to vrtá v hlavě... Přeci mě Stín dožene?? Nebo je jí jasné, že za chvíli začnu mlít z posledního:) a bude mě -- podle dohody popohánět do cíle? Jen o tom začnu přemýšlet, doslova cítím, jak mi zespoda nohy začínají růst puchýře, mega puchýře... No nic, zatím stoupám do kopečka a tak při té rychlé chůzi s občasným popoběhnutím to jde... Až na Half Pipe si znova uvědomuju košatě rostoucí bolest a už mi nejde moc běhat ani po rovinkách, cítím každý kamínek, jako by mě píchali čerti vidličkama zespoda do bot.. Kazdou chvíli čekám, že se sejdeme se Stínem a teď mě mrzí, že budu výrazně slabší článek, než bych chtěl... Zatracený puchejře!:). Taková blbost a vyřadí mě to ze závodu??

Je kolem 1h v noci, je zima, neskutečná zima... poskakuji, co nejrychleji to jde po nekonečné silnici k Fish Hatchery.. Vzpomínám, jak jsme tady loni mrzli se Stínem, jak jsem se ho snažil obveselit [naštěstí dobře všechno snášel a ani mě ničím nechtěl praštit:)]... a teď jsem tady sám, čekám, jestli se ke mně připojí a mám smíšený pocity...

Moc rád bych, abychom tu noc "běželi" spolu, ale teď, když tady tak kulhám, tak si říkám, ať mě dohoní až za chvíli..ať ještě kus nebo aspoň kousíček ujdu..:). Nejlepší by bylo se sejít na stanici ve Fish Hatchery... Ale zároveň si uvědomují, že bolest začíná být nesnesitelná a že tak se znova pokusím najít nějakého medika, aby mi ošetřil puchýře. Abych, až se sejdeme se Stínem mohl zase běžet. Bláhová myšlenka!

Za chvili je mi jasný, že to byla pěkná blbost si nechat ošetřovat puchýře... Nejdřív jsem při zouvání bot měl pocit, že zároveň odkládám i kusy kůže:), ale to jen vztlaková síla, mi dávala znát, že puchýře jsou úplně všude. Pracovník na stanici byl překvapen, evidentně sběratel kuriozit, hned mi nohy fotil svým iPhonem, měl jsem sto chutí mu říci, ať mi pošle obrázky na mail:), ale v tom se mi dotknul chodidel a navzdory velké zimě jsem pocítil tisíce rozpálených jehlic.. Doprčic! .. Povídá, že si musí naměřit náplasti a celé mi to přelepit, vydezinfikovat... Přichází druhý kolega a i on neodolá, vytakuje svůj iPhone a také si fotí moje tlapičky:)... Inu hezké nohy se nevidí každý den...:)

Kolem poskakuje mladá dobrovolnice/asistentka a chce pomáhat. Dostává tedy moje ponožky, ať je vyždímá a zkusí trochu osušit. Fascinovaně na ní koukám, asi jako kobra na králíka... bere totiž moje běžecké ponožky a pokládá je na rozpálené plynové vytápění.. A přináší mi je zpět se slovy už jsou suché... ponožky na některých místech propálené, někde seškvařené, ale má pravdu, předsedo! Jsou suché:)! A bezelstně se mě ptá, jestli chci pomoci s jejich navlečením.:) Říkám, že v tom případě tedy musím běžet bez ponožek. :) Medik se nevěřícně kouká a posílá ji s prosbou do vedlejšího stanu, aby mi přinesla nějaké náhradní ponožky.. Asistentka se omlouvá a znovu propadá nebývalé činorodosti.. pobíhá a schani ponožky. Asi za minutu přibíhá s klubíčkem v ruce a šťastné říká, MÁM! Rozbaluji šedivý pár prstových rukavic velikost asi 12, nicméně, stejně bych to na nohy neoblíknul:). Medik už neví, co by řekl, se zoufalým zvoláním.. potřebují náhradní ponožky mizí ze stanu:)...

Za chvíli se vrací s párem použitých ponožek. Jeho slova o sepsi jsou v mžiku zapomenuta:), ponožky jsou sice špinavé, mokré, ale na opakování "sušení" :) už nemám ani čas ani sílu, 20 minut v tahu...ufff.. oblíkám si ponožky a boty... Je to výrazně horší než před tím.. On mi ty puchýře neprodyšně zalepil spec. náplastí, ale nepropíchnul. U malých je to určitě dobrá strategie, u těch velkých, obzvlášť když je potřeba chodit .. no nevím.. Tohle jsem nečekal. Odmítám si lehnout na lůžko a počkat na odvoz.. Nejsem tu proto, aby mi přestřihli dobrovolně pásek na právě ruce, že?:).. A tak se vypotácím krokem opilého tanečníka, který se zúčastnil šílené fakírské taneční show... Mám pocit, že jsme nejdřív tancovali na rozpálených uhlících a pak si skočili kvapík na ostrých hřebíkách..:)

Hlásím svoje číslo, five-zero-one a opatrně šplhám pryč od stanice...Kdyby mě teď někdo viděl.. žádné úsměvy, ale zase neřvu úplně nahlas:)... Jen si říkám povzbuzující.. doprdele, doprdele..:)
Postupně si zvykám na bolest při nášlapu, hlavně nesmím zastavit, jak zjišťuju, každé zastavení násobí bolest, cítím každý kamínek, každou nerovnost, jsem jako ta správná princezna na hrášku:).

Začínám stoupat na Sugar Loaf, jedna z morálně náročných částí, kterou si z minula pamatuji.. Cesty rozbité, zvlněné, vymleté vodou.. ve světle baterek se třpytí, jako čerstvě napadány sníh.. Hůř vidím a do kopce se se nedá skoro vůbec odrážet. ..Musíš to rozejít říkám si, musíš.. Jako šnek šplhám do kopce a v tom udělám další chybu. zastavím a rozhlednu se.. jsem asi 100m od začátku stoupání, vidím před sebou (jen část!) nekonečných serpentin vzhůru, na stanici jsem zbytečně ztratil ponožky, přes 20 minut času... cut-offs na May Queen je v 6 hodin ráno.. To nedám.. Na to nemám.. Říkám si, tu bolest bych snad vydržel, ale šourám se, jak kdybych měl v kalhotech:).. v tom se pohnu a vykřiknu bolesti.. Už nezastavovat!!! Koukám dolů, udělám 2-3 kroky směrem zpátky na Fish Hatchery, abych vzdal ten marný boj..

Když v tom -- ty kamarádi -- se mi znova připomene BS a to, proč tady jsem... Jeho motivační vysvětlení ze Zane Grey se stalo moji mantrou.. "Ultra není o tom, jestli vyhráváme nebo prohráváme... Ale o tom, že to nevzdáváme.." .. A tak jsem rozhodnutý pomalu si užívat tu masochistickou seanci až do úplného konce... Rozhodnutý tady bojovat, dokud mě nestáhnou z trati. Ve 30h limit nevěřím.. Jednak by to znamenalo dalších asi 7 hodin utrpení, navíc jsem teď přesvědčený, že se na May Queen nemůžu, nemůžu dostat včas..

Nepočítám kroky, nepočítám minuty, snažím se pořád pohybovat dopředu... Už jsem jak stroj, ale porouchaný:), ve kterém dochází olej a jen se čeká, až se zadře:)... V tom začínám vidět nebe a je mi jasné, že směr cesty se bude obracet dolů z kopce. Kouknu na hodinky a málem mě omyje.. V tuhle chvíli loni byl už Stín na cestě z May Queen a i když byl zraněný, tak se dral podle mě svižněji než já. Fakt nevím, co mě to posedlo, zkouším se rozeběhnout, bolí to bolí... cítím, jak mi vítr chladí tvář a smeju se, jak jsem to napálil:), ale ten chlad na tváří to mi teče voda z oči:)...

No zrychlené se posunuji vpřed, "běžím", ale je to takový epický běh zombiku.. Běžím celou Haberman road a potom ještě většinu trailu až dolů do May Queen... Dostávám se na stanici o víc jak 1.5h později než loni Stín. Ovšem 3/4h před cut-offs!!!

Co teď? :)... Na stanici mrzne nadšená Nika, rozhodnutá mě dotáhnout do cíle i kdyby mě měla mlátit:)... Představa, že ještě 4-4.5h se budu zmítat na cestách kolem jezera.. To je ubíjející. Nika mi hned recituje vzkazy z blogu, z LT100, aby mě povzbudila. Ale nemusí.. Jdu do toho naplno i když krůček po krůčků.. Říká, zase popoběhneme.. Odbíhá do lesa a pozor! Přináší mi dvě holé!! V tom trumfují Stíná, který belhal toliko o jedné:).. A potom už je to nekonečné, ráz-dva.. občas napít, zkusit něco sníst..

Pak už začínám mít "vidiny":) vidím dům, u kterého máme zatáčet asi o 1.5 míle dřív, pak se ale ukazuje na obzoru Stín, který nám jde naproti a poslední 1.5 míle už mám plně pod kontrolou.

Sice každý i sebemenší kamínek prověřuje můj práh bolesti, ale v téhle chvíli je to pohoda, těch posledních pár set metrů bych asi došel i po tom uhlí:).. Lidé kolem mohutně povzbuzují.. Stín si ještě dělá legraci, protože za cílem jsou semafory a svítí teď červená a říká.. už to zavřeli..musíš počkat na zelenou!:).. ale nakonec ještě se jednou vystřídají barvy na semaforu, než projdu po červeném koberci, dostanu medaily a hornická máma:) mě v cíli chytne jak Káča čerta:)!

Nemůžu říci, že to trápení je zapomenuto, naopak... Ty puchýře mě patrně stály velmi slušný čas, ale to je teď vedlejší... Asi budu za pitomce, ale nakonec jsem za ně i rád..:)...Pořád totiž vidím tu rozhodující chvíli na Sugar Loaf, kdy jsem se po chvíli váhání otočil do kopce a šel do prohraného boje.. .abych ho nakonec vyhrál!:)

Díky všem za podporu, díky svému pacerovi, Nice, Michalovi... Doufám, že to nebude znít hloupě, když řeknu.jednoduše, že hlavním strůjcem mé cesty k ultra a vůbec toho, že se mi to podařilo je BS. .. DÍKY STÍNE! Slyšel jsem, že první překonanou stovkou "něco" končí... slyšel jsem, že pricházejí krize motivace... Nevím, moc tomu nevěřím... Ke každému malému konci patří větší začátek a tam, kde jsou dobří kamarádi, tam nikdy není konec.:)

Běhu zdar! Ultra zvlášť! 

Pár obrázků... 

Škrábu se do kopečka, opouštím Twin Lakes. Je 20:15..


 Želví jezero při pozdějším ranním svítání:


 "Kefalín" běží!! :)
 

"Procházka růžovým sadem:).."

 

 Na semaforu zelená!!!!


 No jo... tak teď v cíli..
PS. Slíbil jsem ještě fotky nohou:).. Tak ty už téměř uzdravené :), nekolikrát propíchané a odpočinuté po 4 hodinové cestě (BS jezdí jako ďábel). [červené partie byly všechno "tenké" puchýře. žluté jsou pro ty hluboké:)] Dole je pohled shora:), jak je musím chladit, protože mají "sloní" velikost.. 18 hodin v letadlech nebylo pro nohy uplně přátelské:), ale ... to patří k věci..


Jinak.. Samozřejmě to bolí jako mrcha ještě dneska, ale připadá mi, že se hojím .. no skoro jako Wolverine(!).. :).. Tedy doufám, protože 31.8 dělám synovi parťáka na Nike 10..:)..

85 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Mam hezky nozicky, co? :)... No ted jeste, aby splaskly:) a muzu jit zase pobihat..:)

      MSF! 12:)

      Vymazat
    2. Já to psal před fotkami nohou. Ale máš je pěkný, jen co je pravda. :)

      Vymazat
  2. Ještě doplním, že mě opravdu překvapila nekvalita zajištění občerstvovaček a ten medik, škoda mluvit. Ještě, že ti na to nenalil sekundové lepidlo. :)

    Jsi ďábel a Hardrock čeká. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Tak pozor! Dabel je akorat BS!:)... Ja jsem akorat ten Mikulas, co ma tu kliku/prusvih, ze kamaradi s tim certem:).
      MSF! [Doufam, ze me v prvnich letech loterie na Hardrock nevylosuji..:) ..]
      12:)

      Vymazat
    2. Kecáš, doufáš, že vylosují :-)

      Vymazat
    3. Vy dva.. vy jste se hledali!!! 12:)

      Vymazat
  3. Ja zase brecim. Honzo, jses frajer. April. P.S. Ponozky uz nikdy nedavej z ruky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) April, chtel jsem si nechat ty "nahradni ponozky jako suvenyr v povodnim "stavu"..:), ale Moje nejmilejsi manzelka, jasne slunecko celkem spravne rehla, ze by v klubovne mohla byt jedine Deri!:)
      A tak jsem ponozky vypral, ale jsou na me nastence..
      MSF! At to behama matkam s kocarky..:). 12:)

      Vymazat
  4. Ve stanu jsem ještě vrtěla hlavou, od výstupu na Sugar Loaf se mi už jen tajil dech a to, co přišlo, to je jak z filmu nebo z knihy... Gándhí měl pravdu, když řekl, že: "Strength does not come from physical capacity. It comes from an indomitable will." !!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitus, je to hezky citat.. Ale chci te upozornit, ze to objevi kazdy na narocnejsim ultra.. Urcite jsi si taky malicko hrabla.. a pokud ne, tak to bylo moc kratke:).
      Drzim palce.. 12:)

      Vymazat
  5. Tak jsem si poplakala... Jsi borec, kterej si zaslouží poklonu až k zemi :-) Doufám, že se ty puchejře brzy zahojí, ale musí to být strašný...
    Držím palce a díky za zprostředkování pro tebe nezapomenutelného zážitku. Jsi mi inspirací. Příště, až nebudu moct (cca na 10.km), vzpomenu si na tvůj boj :-) MSF! Zuzka S.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzko! DIK, ale jsem naprosto presvedceny, ze tohle v ruznych modifikacich proziva 99% vsech prvobezcu..:). Silne zazitky, zraneni, komplikace, beznadej a pak .. uspesne dokonceni..:)
      Zkus a uvidis..Je to skoro tutovka!:)
      MSF! 12:)

      Vymazat
  6. Mas pravdu, ze prvni prekonanou stovkou neco konci ... v Tvem pripade je to ale tak akorat "doba hajeni" ... takze aplikace na Hardrock si vytisknu rovnou dve.
    BS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JJo, ty kamaradi...:)
      Porad doufam, ze me v prvnim roce loteriie nevylosuji:)...
      Jeste jednou diky, 12:)

      Vymazat
  7. Ty nohy jsou teda ale jízda... auvajs! (a ještě několikrát, regeneruj, Wolverine!!)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No snad mi nohy splasknou do velikosti sandalu, mozna, ze je to na noc optimisticke..:), ale zitrek verim se zadari.. MSF! 12:)

      Vymazat
  8. Honzo, díky! Sledovat, jak si plníš sen, bylo velmi inspirativní. Pro "dokreslení atmosféry" jsem si při čekání na mezičasy stihla znovu přečíst pár zápisků z tvých začátků a to je prostě pecka... Ještě jednou blahopřeju, přeji rychlé hojení a těším se třeba na Baroku.
    Lucka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Urcite,, dik..:)

      kdyz jsem bezel, tak jsem premyslel a promital si nektere kousky z toho "filmu" :)... A samotneho me zarazilo, co tom vlastne hledam...
      MSF, ozvi se potom.. 12:)

      Vymazat
  9. Bezvadné!
    Až to poběžíš příště, namaž si nohy vazelinou. Některé puchýře nevzniknou, jiné alespoň oddálíš :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, namazanej jsem byl i fest, premyslim, ze mnusim vzit mensi ponozky!:) MSF! 12:)

      Vymazat
  10. skvělý, s jedním pacerem na poslední pulmaraton dát 100 mil. Tos byl asi unikát i v tomhle. Inspirace hodná následování.
    Jen mi prosím vysvětli, jak se pije z flašek co nosíš na prsou. Nemůžu na ten ULTIMATE DIRECTION patent přijít.
    Radomír

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Radomire, privadis me do rozpaku...:)
      Takze flasky.. Vytahnes z kapsicky, odspuntujes a pijes.. nic sloziteho v tom neni.. Zkusim priste v hospode ukazat.. 12:)

      Vymazat
    2. no to právě ne. Flašky co byly v "AK race vest" mají jakýsy gumový čudlik, samozavírací, neposuvný, který se musí jaksi definovaně zmáčknout zuby, rty já nevím. myslel jsem, že do "SJ" dávají stejné.

      Vymazat
    3. Jestli se nepletu, tak se ten "čudlík" musí trochu vyklopit a pak stisknout zuby a pít. Stisknutí zuby, jak už víme, má výhodu v tom, že to hned nevyzvracíš. :D :D

      Vymazat
    4. Radomire.. Zuby (nebo prsty) zatahnes.. tim povytahnes cucacek... [pak se zmacknutim da zase zaskocit].. pak staci okraj stisknout bud zuby nebo rty a voda tece.. muzes si jeste pomoci stisknutim lahve pro mocnejsi proud:)..
      Advid vyhody zubu popsal jasne..:)
      MSF! 12:)

      Vymazat
    5. Díky pánové, tak to asi dělám správně, jen mám asi příliš velká očekávání ohledně množství tekoucí vody (v porovnání s klasickým bidonem). Asi předpokládají, že se vodou musí šetřit. Budu to trénovat a snad to vylepším.
      Radomír

      Vymazat
    6. Neboj se toho a pořádně za to zatáhni, taky jsem chvilku koumal, jak se to dělá a taky jsem si myslel že to má téct tak málo. Nakonec to považuju za nejlepší lahve široko daleko, proteče tím i chia gel. :)
      http://www.ultimatedirection.com/t-kicker-valve.aspx

      Vymazat
  11. Dojemné, neuvěřitelné, inspirativní. Jsi parádní bojovník.
    Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, Evi, ale jak rikam, jsem skoro presvedceny, ze mnoho pribehu se podova jako vejce vejci...:)
      Naprikld BS loni si zlomil nohu hooodne na zacatku.. A presto dokocil ve velmi solidnim case na prodlouzene trase..:)
      MSF! 12:)

      Vymazat
    2. Přidávám se ke své dobré ženě a gratuluju. Chtěl jsem ti před závodem poslat svůj výkřik, který používám na odhánění zlých sil, ale teď vidím, že máš své doprdele, doprdele, tak ho nepotřebuješ :)

      Vymazat
    3. Machy!!! Dik!!! Tvoje vykriky urcite pomahaji.. Musime se zase nekdy sejit vsichni v restauracnim zarizeni a probrat svoje "plany"... Zacina se ochlazovat a tak jsem v ocekavani ledoveho muze!:)
      MSF! 12:)

      Vymazat
  12. Honzo to tvý psaní to je jak když koukám na film, úplně jako kdyby tam člověk byl. Smekám až k zemi před sílou těla a ducha, která tě donesla až do cíle, štreka je to nepředstavitelná. Fotkami svých nohou jsi velmi obohatil mou sbírku patologicko-anatomických obrázků. A co teprve má v Iphone ten šílený medik - nebyl to veterinář či mladej Mengele? Přeji zdárnou turboregeneraci a moc se těším na setkání na barokním maratonu - comming soon...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přidávám se k týmovému kolegovi Vx a znovu smekám společně s ním před tvým výkonem. Když si horolezci vyprávějí o lezení, potí se jim u toho ruce. Když čtu tvé vyprávění, mrazí mě u toho v zádech. 160 ... to číslo nemůžu pochopit !!

      Vymazat
    2. Pratele.. zdravim tym Veverka express:) a musim rici, ze me tesi, ze jsem byl "veverka nahradni", myslim, ze to bylo velmi uzitecne a hodilo se to v priprave! :).
      Pavle.. Nekdy to proberem.. ale je to jen cislo..:)... Navic vy jako horolezci mate neuveritelnou vydrz a urcite jste mnohokrat prekonali vic.. mozna ne na km v casovem limitu, ale v ekvivalentu vyjadrenem usilim, vuli a i spalenymi kaloriemi:).
      At se dari! 12:)

      Vymazat
  13. To je morálka toto! Já věděl, že ty stovkaři mají všichni nevyčerpatelnouy vůli sunout se neustále k cíli ať se děje co se děje. Gratuluju k zase jednomu vítězství ducha nad hmotou :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. Tohle se mi na ultra libi asi nejvic.. ze to dava zpetnou vazbu do zivota.. ze clovek tak snadno nevzdava..:)...
      Dik, musis taky vyzkouset.. 12:)

      Vymazat
  14. Do riti! Ty vole!! BRAVO!!!

    OdpovědětVymazat
  15. Neuvěřitelná síla! Ještě jednou gratuluji, jsi fakt neskutečně dobrej!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vzdyt ty ted jedes taky moc hezky.. Urcite si brzo udelas radost s necim delsim.. Je to jasne videt, kam smerujes.. Drzim palce! 12:)

      Vymazat
  16. Nadhera, som to precital na jeden dusok. Vobec si tie tvoje utrapy nedokazem predstavit, na to som este prilis zaciatocnik. Ale snad raz...a tu 20min zastavku a pluzgiere vobec nelutuj, to iba dodalo tvojmu vykonu este vacsi rozmer.
    Fakt klobuk dole!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kloubouky nenosis:).. a pokud mas cepici, nech si ji v Andalusii na hlave!:)
      Diky za ty tequilly v hospode a postouchnuti k prvnimu 1/2M a M... Ted to vsechno vypada jako film z cervene knihovny..
      MSF! 12:)

      Vymazat
  17. Malem mi taky ukapla slza. Uzasny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) doufam, ze aspon castecne smichu:)... Co hospoda? Domluv s Leonou... At se dari! 12:)

      Vymazat
  18. Honzo, již jsem ti to psal, ale zaslouží si to zopakovat. Máš hlavu ultra běžce a ještě si s ní užiješ :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Same, tobe take patri slova diku.. Tvoje nadseni a informace, rady.. jak ty, ktere jsou na czech skyrunning, tak ty, ktere jsi mi osobne napsal byly velmi uzitecne a moc mi pomohly! DIK! At se dari! 12:)

      Vymazat
  19. Možná to je náhoda, ale dostal jsem s k Vašemu blogu dnes, přečetl jsem jedním dechem rok 2009 a pak ze zvědavosti skočil na 2013 a celé se to krásně uzavřelo, asi jste to už slyšel 1000x, ale musím ještě jednou: jste BOREC ! Tahle cesta je na běhu fascinující, snad po ní taky běžím...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Michale, predevsim.. v techto kruzich se tyka.. i kdyz jsem "starik z Vysociny":)... Pokud te muj boj a usili o behani k nemu postrcily.. Tak by to bylo fajn.. Taky jsem zil a ziju z inspirace kolem -- od kamaradu znamych i neznamych.. -- tak je skvele, ze oni i ony vlastne preze me postrkuji dalsi lidi..:).
      At se dari, behu zdar a ultra zvlast!.. 12:)

      Vymazat

  20. Honzo, to je sila. Mrazilo mi v zadech, tajil se mi dech..parkrat jsem to za tebe malem otocila! A na koberci jsem byla uplne namekko :) Nadhernej boj, to tvoje srdce, co bije pro ultra, se neda jen tak necim zlomit!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik a hlavne diky, ze jsi si psala s mym Sluneckem:)... Moje nejmilejsi to nakonec chudinka taky prozivala asi az moc... Ta podpora kolem byla moc mila a hodne mi pomohla..12:)

      Vymazat
  21. Znovu se přidávám k řadě gratulantů, neskutečný boj a vůle. Tvoje výkony jsou pro mě hrozně inspirující a působí jako živá voda. Ať se Ti i nadále daří plnit si své (ultra) sny.
    Jiřík

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiro, dik. O tebe vubec nemam starost:). Vas "oddil" :) v cele s Janou, to jsou taky pekne prasteni:) lidi.. neboj se.. nez se nadejes... bezis nejakou ultra silenost v horach:).
      MSF! 12:)

      Vymazat
    2. pořád vzdoruje a nechce se mnou jít pradědovu stovku :-)

      Vymazat
    3. Kdyby to byla fakt stovka, tak bych možná i šel. Ale když je to 114, tak už je to krapet moc :o))
      Jiřík

      Vymazat
    4. Takze stovku bys dal, ale ctrnact kilaku uz je moc jo ? ... ;)
      BS

      Vymazat
  22. Už když jsem četl Karnazese jsem si říkal, co asi udělá s nohama brod a následných pár hodin běhu v mokrém..., no teď už to vím :-) Velký obdiv, že ses dokázal kousnout a gratuluju k dokončení, dav

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dave, dik.. Ovsem taky je v tom moje tradicni hloupost... Nevim proc a jak jsem prisel, ze bych mel mit pohodlne (a radsi o kousek vetsi) ponozky:)..:). Ted uz vim, ze tak do tech cca 100km to bylo jedno a potom, ze uz ne..:).. hlavne to prekracovani vody ma neco do sebe.. Pokud si vezmu k srdci radu BS, tak vzdycky, kdyz se pri delsim treningu dostanu k vode, tak ji holt prebrodim..:).. to by v tom byl cert, abych nenasel nejakou vhodnou strategii, nebo si na to nezvykl..:)
      MSF! At nam to beha! 12:)

      Vymazat
  23. Dojímací zápisek, neskutečně dojímací...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Jsi mila, ovsem ja i z tech fotek porad vidim, jak opatrne naslapuji, jako bych mel v kalhotech a smeju se, kdyz si vzpominam (a ted plne chapu) Stinovo historky o "zombich" zavodech na poslednich par milich.. Jak se tam ve skupinach ruzne zmitali:), snazili se zrychlit, aby vzapeti malem umreli.. a kdyz uz to bylo uplne nanic, tak najednou pomoci holi ziskali potrebnou rychlost a "dosprintovali" do cile:)... Jjo, tenhle rozmer, ten tu moc chybi.. To je moc skoda, ze BS to jeste nezapsal..
      Letos jsem mel radost.. loni jsem byl dojatej!:)
      12:)

      Vymazat
  24. Ach jo, krásný ... tak teda jo, já se jdu proběhnout ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to je super napad.. Nohy po 30 hodinove lecebne kure:) v leadville a naslednych 20 hodinach v letadle taky postupne splaskavaji a uz se mi vejdou do sandalu:).. Zitra jsu se Sluneckem na vylet a snad potom i vebehnu.. Uz se nemuzu dockat! BS to rika jasne.. 3 dny bez behu? To by mohla byt spatna karma..:)
      At se dari, behu zdar, ultra zvlast! 12:)

      Vymazat
  25. Pratele! Jeste jednou dekuji vsem za mile komentare.. Za podporu v zavode a tak..
    Jenom mi prosim uz nepiste, ze jsem borec, apod.. Uz me nechvalte.. Mam z toho velkou radost, ale preci jen.. preci jen.. prilis mnoho chvaly skodi... To musim zalezt nekam stranou a chvili si nadavat, abych ziskal spravnou dusevni rovnovahu..:)
    Ted se moc tesim, ze za par dni prijede BS, ze [a to bude vyzva] budu delat partaka svemu synovi na Nike run a ... a ze se zacnu zase od zacatku pripravovat na dalsi sezonu.. Ze zacnu posilovat zada, bricho.. a ze zase budu tak bezcilne a pomalu pobihat kolem, nekam a pro neco:)..
    Fakt diky, ovsem jsem hluboce presvedceny, ze by to ubehla vetsina z Vas.. To ze se to podarilo mne je predevsim "vina" BS, jeho motivace, postuchovani, rad.. a hlavne kamaradstvi, ktere si myslim, je u vseho dlouhodobeho moc potreba.
    12:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. OK, beru na vedomi. Ale nejak se - tak jako vetsina tvych ctenaru - nemuzu prinutit napsat, ze jsi padavka, tak se s tim borcem proste nauc zit.

      Vymazat
    2. Krááá.

      Teda nic moc výkon. KAŽDÁ sportovní vrána by to stihla uletět do pěti hodin!! A bez puchejřů na křídlech. Ty ses vlastně strašně flákal !!! Žádnej borec, pomalý kuře !!! Na Nike na Tebe budu krákat, tak se aspoň trochu snaž !!!
      Krááá. Sára

      P.S. Zlepšila jsem Ti tu duševní rovnováhu ? :-). Krrááááááá.

      Vymazat
    3. OK, beru na vedomi. Ale nejak se - tak jako vetsina tvych ctenaru - nemuzu prinutit napsat, ze jsi padavka, tak se s tim borcem proste nauc zit.

      Vymazat
    4. 2 Sara: MAS PRAVDU! .. A dik!
      2 April: No zaplatpanbu prijede Stin do Plas... A my se tam budeme pomalu plouzit:)... a ty si spravne reknes.. vzdyt to zadni borci nejsou.. jen obycejni srandisti:)... a budes mit pravdu a silenou chut to taky zkusit sama...MSF! 12:)

      Vymazat
    5. Ale tak coz o to, chut by byla, ale v duchu slov jednoho nejmenovaneho sportovniho komentatora, ktery, kdyz Cesi kdysi jako obvykle zase prohravali na MS v hokeji v zakladni skupine, prohlasil: "Cesi maji chut, ale nemaji puk", bude treba jeste trochu potrenova :-).

      Vymazat
  26. .... ale co Stín? Kde byl Stín????

    OdpovědětVymazat
  27. Honzo,chyběla mi v poslední době motivace k běhu. Ale Ty a Tobě podobní ste mi zas vlili krev do žil. Díky, díky, díky! Ptám se, jestli si taky dokážu splnit sny? Obdivuju Tě. Jdu běhat. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ja byl na dlouhe prochazce s Deri, zitra vylet s moji nejmilejsi a vecer se uz pujdu probehnout... Zavislost je zavislost:)..
      Sny jsou od toho, aby se plnily! Drzim palce! MSF! 12:)

      Vymazat
  28. Gratuluju ke splnění snu! Jseš fakt kabrňák (vyhnul jsem se slovu BOREC :-)) ). Dostává mi ta ultrácká hatmatilka typu každá stovka bolí nebo drž zuby u sebe, abys to nevyzvracel :-D... Klobouk dolů!! Pořádně zregeneruj, ať je v budoucnu co nejvíc takovej sinejch zážitků!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :), taky me vzdycky tyhle hlasky dostanou..:)
      Je to jako kdyz se dostanes do nejakyho tajnyho bratrstva a oni maji tajny jazyk:).
      At se dari, ultra zdar! 12:)

      Vymazat
  29. Posílal jsem odkaz na Tvé zápisky jedné své kamarádce a ona psala. Myslela jsem, že jsi borec, ale on je větší. :D

    Všichni jsme borci. Nemůžeš to odmítat, ale přijmout to a pak se od toho (pokud budeš chtít) oprostit.

    To jsem někde četl. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) dik, to ja uz jsem se oprostil..:).. Ono si uvedomis, ze snadno to mohlo dopadnout jinak.. Ovsem pro me je dulezity, ze jsem neopustil svoji mantru:)... To ze to ted dovedlo k uspesnemu zakonceni, potesi..:)
      Vsak verim, ze nam vyjde cas a aspon malicko spolu zabehame..:). MSF! HH

      Vymazat
  30. Honzo, tak jsem nějakou dobu ani neměla čas ani chuť číst běžecké blogy, ale už zas mám :-). Jseš nezmar. Smekám. A díky. j.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klidek.. krize prichazeji a odchazeji, ale my zustavame..:)... Urcite to buide zase dobre a drzim palce, at se dari behat! a at se dari si poraed delat radost! To je podle me jeste dulezitejsi..:). MSF! 12:)

      Vymazat
  31. neuveritelny, uzasny, pekelny, respekt, gratulujuuuu!howgh!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, myslim, ze v tehle chvilich plati dvojnasob slova R.Brunnera.. ze takovyhle zazitky nam nikdo nevezme:).. At se dari, behu zdar! Ultra zvlast! 12:)

      Vymazat
  32. Honzo moc gratuluji k úspěšnému dokončení náročného závodu! Po takovém boji je to dvojnásobná odměna v podobě pozitivních pocitů. Smekám před tebou i když jsem věděl, že budeš bojovat ze všech sil, netušil jsem, že pro tebe ten boj bude až tak náročnej (ze zdravotního hlediska). Tvé rozhodnutí jít "do véršku, kde je cesta samý štěrk a kamení" (jak je psáno v jedné Krkonošské poudačce) svědčí o síle tvého ducha. Jsem rád, že tě znám a jsi pro mě stálou motivací nejen v běhu, ale i přístupem k životu. Díky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) dik Petre...
      Tak nebylo to jednoduchy, ale co je, ze?:)... Ve finale zapomenes negativni, zustane jen to dobre a pocit sily.. aspon zatim to tak je..:)
      Drzim palce ve vsech zavodech a zase ja obdivuju jejich mnozstvi a frekvenci i rozmanitost.. at se dari!!! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...