sobota 19. října 2013

Když se daří... tak se daří...:)

Hned jak jsem se dozvěděl, že zrušili podzimní maratón ve Stromovce, tak jsem se hned v duchu rozhodl pro myšlenku běžet náhradní maratón.. Původní představa byla sice, že si vezmu batůžek.. a na protest či na podporu (nebo na potvoru) .. prostě v době původního konání Pražského maratónu budu kroužit po Stromovce. Protože rychleji píšu, než přemýšlím (to my pocitoví pobíhači často děláme), tak jsem si to hned sem k sobě napsal a reakce mých kamarádů i Vás, co jsem zabloudíte mě překvapila/potěšila/vyděsila.. ode všeho trochu. V tu chvíli bylo rozhodnuto -- nějaký ten partyzánský maratón musím(e) udělat..

Michal Vítu se pro podobnou ptákovinu také rychle nadchl... Jenže, jak šel čas, tak se různě přidávaly další komplikace, mimo jiné uzavřeli viadukt a tak se nedala používat standardní maratónská trasa... Navíc jsem zjistil, že se Stromovce (teď) legálně vlastně nedá nic dělat... Ale kde je nadšení a kamarádi.. tak jde ledasco...asi bych se nebál říci, skoro všechno... a nejen, že to jde, ono to i běží:)...

Každý kolem s něčím přišel, přispěl.. Všem patří velký dík!
  • Pavel zajistil (a napsal) perfektní program na měření času, donesl počítač, zaškolil obsluhu:) [=Iva, Martina a Peggy].
  • Evžen měl skvělý nápad.. Mimo spousty drobnosti, moukou počínaje, kanystrem s vodou konce.. Hlavně přinesl varnici plnou čaje..
  • Iva, Peggy, Martina a další pomocníci se starali na občerstvovačce. Petr S., kterého jsem před tím neznal, přišel a pomáhal, fotil..
  • Přijel Dan Orálek a nejen, že běžel s ostatními na pohodu, tak ještě potom skvěle vyprávěl a ukazoval fotky že svých běhů v Running Mall...Každý, kdo přišel přinesl kus dobré nálady a pohody a skvělé počasí..
My s Michalem jsme vlastně nemuseli skoro nic dělat.. Protože všichni kolem byli neuvěřitelní pohodáři... V takových chvílích si vzpomenu na svoji oblíbenou hlášku z Pravé blondýnky... speciálně když říká.. "Exercise gives you endorphins. Endorphins make you happy. Happy people just don't shoot their husbands, they just don't." .. Zase se to potvrdilo.. běh nám dává endorfiny, endorfiny nás dělají šťastnými a šťastní lidé (manželky) nezabíjejí své manžely!!! :).. Všichni absolutně v pohodě.. Moc, moc jsem si to užil.

Pro dokreslení jen dodávám.. Ano, ve Stromovce se teď nesmí nic pořádat.. Ano, do Stromovky je zákaz vjezdu.. Přesto jsem tam dvakrát s autem vjel, naložil/vyložil věci ... a nikdo mě nechytil/nedal pokutu.. Nic takového [i když při výjezdu to bylo opravdu o fous:)]... Ale to ta celková pozitivní nálada, já si samozřejmě ani na chvíli nepřipouštěl, že by se to mohlo stát a byl jsem připraven to svoji logikou staříka z Vysočiny případně všem příslušníkům vysvětlit:).. Nebylo to vůbec  potřeba..

A tak to teď můžu konečně říci.. Moc díky všem za skvělou oslavu mých narozenin!!!

Ať nám to běhá...Jak by řekl můj nejlepší kamarád BS, příští rok je sice trochu "loterie", ale třeba taková Zane Grey 50 (zde super video) na jaře je náš pevný bod... A tak se už znova těším na nastavované kopce, běžeckou turistiku a na spousty "hluchých" a "jalových" km..

Ultra zdar! Kamarádům zvlášť! 12:)
PS. Výsledky maratónu byly předány do tabulek běhej (dík Mirkovi H.), detailní výsledky i pro ty, co běželi jen pár koleček jsou ZDE. (je možné, ze se ještě maličko upraví).
PPS. Odkazy na fotky:
http://podzimnistromovka.rajce.idnes.cz/album/ Petr Š.
http://www.flickr.com/photos/105978109@N03/sets/72157636736166173/  Pavel V.

38 komentářů:

  1. Honzo, jeste jednou DIIIKY za skvely den. Nakonec jsi to na sebe prasknul, ze mas narozky, ale ja to bral jako vymluvu, proc nechces prijmout muj nuzny prispevek a neveril ti :/ takze vse nejlepsi k narozeninam a fakt se tesim, ze zase jednou nekdy budu u podobne cool akcicky. LA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc diky! Opravdu nebylo potreba na nic davat penize.. zazemi, besedu, iontaky a vodu dodal PIM, caj .. Evzen, .. no a na me zbylo par drobnosti..
      Narozky mam na statni svatek (28.10), ale uz moc dekuji dopredu.. Lepsi oslavu jsem si nemohl prat.
      At nam to beha.. beru Deri a bezime za chvili do udoli:).. 12:)

      Vymazat
  2. Taky moc díky za skvělej den. Běžel jsem taky dva okruhy (poslední dva s Věrou Kohoutovou), ale nehlásil jsem se ani jako závodník. A se Sárou jsme zaokrouhlili svá běžecká - letecká čísla. Sára letos uletěla přesně 250 km a já tři kilometry před cílem překročil celkovou vzdálenost 17000 km.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evzene, gratulace Tobe a Sare.. Fakt diky za pomoc a cenne rady.. Akce se sice zrodila v mem vybehanem mozku:), ale byla dilem vsech a to se mi libi uplne nejvic.. MSF! At nam to lita:)! 12:)

      Vymazat
  3. Naprosto jedinečná akce. To, že si kdykoli kdokoli mohl přijít a odběhnout si, kolik chtěl, nadchlo hodně lidí (a hodně si jich neviděl, když si kroužil). Měli rozzářené oči. Na to své jedno kolečko jsem si připnula číslo, abych mohla mávat všem, co ho mají taky. Sice si měl narozeniny ty, ale svým nápadem si udělal pro kupu lidí báječný den a jak bylo poznamenáno v hospodě (kde si nebyl), o běhání teď píše, kde kdo, ale Honza je jeden! Všechno nejlepší Peggy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peggy, moc diky! Vas, co jste dorazili z dalega (Pardubice, Usti, Cheb...) si obzvlast vazim.. a moc diky! Ze jste pomohli u cile na obcerstvovacce je naprosto skvely a budu si ty zazitky dlouho pamatovat. At nam to beha! 12:)

      Vymazat
  4. Honzo, po kolikaty uz jsi nejakym svym cinem ukazal, zac je te, "starika z Vysociny", loket. Zustavas mym zarnym prikladem. Happy Birthday!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky, diky!.. No vsak mame oba co oslavovat v rozmezi nekolika dni..:)... Tak at se vsechno dari.. na dalku.. 12:)

      Vymazat
  5. Ahoj všem běžcům :) povedlo se mi zpracovat všechny fotky ze včerejší super akce, kterou bych raději prožíval z druhé strany barikády. Doufám, že se mi povedlo vyfotit většinu běžců a nikdo nezůstal opomenut :) Za kvalitu některých fotek se omlouvám.
    http://www.flickr.com/photos/105978109@N03/sets/72157636736166173/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pavle, moc diky!!!
      Pro ostatni pridavam jeste odkaz na fotky Petra S. z prostoru cile..:
      http://podzimnistromovka.rajce.idnes.cz/album/
      MSF! 12:)

      Vymazat
    2. Moc krásné fotky, děkujeme!

      Vymazat
  6. Díky všem za krásnou akci, byl to opravdu dokonale strávený den. Honzo, všechno nejlepší a ať máš dál tak dobré nápady jako tenhle! :-) Jana U.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky Jani.. no presne to pulstoleti oslavim na statni svatek:)..vsem dik za skvelej den.12:)

      Vymazat
  7. Policajti tě nechytli, protože běžecký bůh viděl, že porušuješ předpisy v dobrém úmyslu :) Báječný den jsi nám nachystal, DÍKY!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No.. tak kdy se postesti, aby mistryne sveta byla na casomire, ze? :)
      Navic, asi v behani plati nejvic.. jaky si to udelas, takovy to mas.:).. No a Vy vsichni jste si to udelali paradni.. takze Vam dik! 12:)

      Vymazat
  8. Dekuji, za super akci a za super organizaci za super obcerstvovaci stanici, za super casomiru, za super zazitek, za super lidi na trati i okolo a za super pocasi. :-) okrout

    OdpovědětVymazat
  9. Honzo, koukám, že tvůj původní zámysl - nepřerušit tradici nejstaršího českého maratonu vyšel na jedničku. Je to moc dobře, protože těžko by někdo po 30-50 letech vysvětloval, že běžci moc chtěli, ale organizátoři se "zalekli" a "utekli" od tradice! Gratuluji všem kdo běželi k super výkonům! Díky moc Honzo, i když jsem se nezúčastnil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bubo, no samozrejme mas pravdu...maraton je v tabulkach behej.. Je naprosto volny.. takze kdyby kdykoliv (i po letech) chteli organizatori tvrdit, ze tradice byla neprerusena, mohou to bez obav pouzit..
      Tak zase nekdy na videnou:)! 12:)

      Vymazat
  10. Taky ti Honzo moc děkuji za akci, ale i Michalovi, holkám na občerstvovačce i všem dalším, všichni byli skvělí. Bylo to naprosto super, parádně jsem si to užil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V kategorii - mestsky bezec "komutator" :).. mas jasne prvni misto!.. Tak se zase treba nekdy potkame v te Myslikovce.. MSF! 12:)

      Vymazat
  11. Prisiel som s cielom zabehnut si 4 kola, odisiel som s celym maratonom a krasnym zazitkom! Vsetko bolo tak fajn, ze sa proste nedalo prestat ;) Honzo & ostatni dakujem za organizaciu + respekt co sa tyka rychlosti zverejnenia casov, fotiek a clanku, nech ti to nadalej pise tak rychlo ako mysli a beha :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) to mi pripomina tu starsi pani, ktera podle vypraveni prisla do vuhlasene hospody Na Melnice (pobliz Running Mall) s umyslem si dat male pivo a odchazela se sedmi velkymi, protoze tam doni hustili to pivo pod tlakem a nedalo se driv zaplatit:)!
      MSF! at nam to beha! 12:)

      Vymazat
  12. Pár fotek: http://dao.rajce.idnes.cz/Maraton_Stromovka_neoficialni_-

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dane, jeste jednou za vsechny.. Diky moc. Zase se jasne ukazalo, proc Ti kazdy z nas obycejnych pobihacu fandi a drzi palce...At uz te ted brzdi cokoliv, urcite se toho zbavis.. zase ti to bude behat, jak jen ty chces.. Protoze ti vsichni fandime a protoze.. protoze si to zaslouzis! 12:)

      Vymazat
  13. Zavod na zakazanem uzemi, bez sponsoru, bez divaku, vysledky samizdatem ... to je absolutni bezecky underground :)
    BS

    OdpovědětVymazat
  14. Ha, tak to byl Evzen, kdo prinesl ten teply caj :) Evzene, dekuju!
    Honzo, moc paradni akce to byla. Snad ten oficialni maraton zrusi i za rok :D

    OdpovědětVymazat
  15. Ještě bych tady chtěl poděkovat Pavlovi. Běžel jsem dvě kola, ale ta "kratší" a tak jsem nevěděl, jak to dát do výsledků. A Pavel tam v duchu této akce zavedl dvě další kategorie, vrána a vodič. A tak tam jsme dokonce oba a přitom nejsme za "Stoláry" (první místo, ale na výrazně kratší trati). :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pavel si mel jeste zavezt kategorii -- behajici casomira:)...
      Rikam, to, ze jste vsichni byli neuveritelne v pohode vlastne potvrzuje, proc rad beham a proc tolik bojuju, kdyz to treba nekde drhne!:).. Nech taky tu Saru trochu oddechnout..Ty ji drtis, .. no skoro jako ja Deri!:)
      MSF! 12:)

      Vymazat
    2. Hele váž svý krákání. :-)) Ta plyšová potvora i ve Stromovce letěla jen jeden okruh a pak se válela u cíle. A za letošek má nalítáno 250 km, to má Deri za měsíc. Když ji nechám "oddechnout", tak ztloustne a to mám potom na ruce tahat desetikilovou vránu??? :-))
      Evžen

      Vymazat
  16. hele skus nekdy vzít misto sáry kilovou činku posílíš ruku a chudák sára nebude muset trpet anorexii :)))

    OdpovědětVymazat
  17. Nelze než přidat ke všem těm superlativům další. Poklona H12 a celému týmu, který uvedl v život tenhle Stromovkový happening. Skoro si přeju aby zase příští rok přišly povodně... Vše nejlepší k narozeninám Honzo ať ti to běhá a stále tak baví.

    OdpovědětVymazat
  18. A zase to ta Peggy napsala první! A má pravdu. Honza je jen jeden!
    Byl to úžasný nápad a ještě lepší akce! Moji kolegové - běžci - žasli, že je něco takového možné, když jsem se jim dnes v práci chlubila, čeho jsem se zúčastnila... :-)
    Moc se mi to líbilo a rozhodně to za "dlouhou" cestu z Pardubic stálo.
    Honzo, díky, ať ti to běhá a vůbec ve všem ať se ti daří!
    Monika

    OdpovědětVymazat
  19. Honzo prosím mohl bys spravit ten odkaz na detailní výsledky? Díky! Michal

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Omluva, Michale, daval jsem posledni update od Pavla.. a holt to ten drop-box vzal jako novy soubor.. Opraveno. dik za upozorneni, 12:)

      Vymazat
  20. Tak zaverem jeste jednou vsem diky, at uz za pomoc nebo za ucast, nebo za oboji..:).. Bylo by hloupe ten skvely happennig nazyvat "moji" akci.. podilelo se na ni spousta lidi a hlavne ti, kteri bezeli prinesli skvelou atmosferu... Byl jsem moc rad, ze jsem mohl potkat a treba i chvili bezet s temi, kteri sem ke mne zabloudi.. Slovy Ostravaka.. "jsem rad, ze vas jeste bavi cist si ty moje kydy" :)
    Tak zase nekdy.. nekde na videnou a na behanou! 12:)

    OdpovědětVymazat
  21. Škoda, že tady nejde "lajkovat" ... a tak slovně: "lajkuju" jak článek, tak výkony, fotky i diskuzi ... prostě vše :-)
    Zuzka Součková

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...