neděle 6. října 2013

Pro staříky? Jedině Praděd! :)... aneb nic není náhoda...

Pradědova 100 mě získala nádhernou, neznámou a náročnou trati... Všechno kolem odráží tradici organizace dálkových pochodu, což slibuje (pro neznalé a nepřipravené) výzvu samu o sobě a řadu nečekaných překvapení... Jasně, silná únava z posledních dní, velký strach z běhání v neznámém terénu, podle map, tím spíše v noci, když není skoro vidět na značky, ještě víc se musím soustředit na cestu (protože vidím při běhu opravdu špatně)... Vlastně.. Sama pozitiva!! :) Taková konstelace člověka nakopne i po náročné sezóně, kdy se chce už jen odpočívat..Kdy se hůř hledá motivace.. Donutí mě to soustředit se na to, co pokládám za nejdůležitější.. Na nevzdáváni se, na boj.. i když může být směšný, třeba i zbytečný...

Od samého začátku jsem se rozhodl celou akci prožít co nejprostěji... jako klasický "baťůřkář" .. Jít ke kořenům.. přijet autobusem do Jeseníku, dojít si pěšky do České Vsí, ubytovat se v tělocvičně..připravit si svoje jídlo.. rohlíky s paštikou, banány a nějaké sladkosti, pití..vzít si jídlo, jaké budou nabízet. Žádný auto, žádný taxík.. žádný penzión...Žádný berličky.. Prostě zažít tu atmosféru od prvního do posledního.. Tak jako většina lidí, co běhají ultra po českých horách..

Moje nejmilejší manželka, jasné slunéčko, mi koupila krásný nový červeno-černý bágl (obratem jsem ho pokřtil na Praděda) a já s sebou vezl -- uff uff -- hromady věci,, dvoje boty, spousty různých běžeckých hábků, 3 (!) mapy, karimatku, spacák...neuvěřitelně jídla, dokonce i barevné fixy, abych si lépe připravil itinerář cesty. Vzhledem k odlehlosti startu, jsem si vzal den volna a vyrazil z Prahy v pátek dopoledne... Na ZŠ v České Vsi jsem první..:)... Samá překvapení, škola hezky vedená -- proti všem zavedlým očekáváním ředitelka i zástupkyně jsou ženy, zatímco vedoucí školní jídelny muž:) -- všichni děsně sympatičtí, akční.. Například zajišťují na ráno autobus s odvozem do Jeseníku, ranní čaj/kávu.. Říkám to pořád, ten multitasking... to ty ženy umí o několik řadu lépe.. přiznejme si to.. a nechme je víc věci řídit!!!:)

No nic.. Odpoledne/navečer prožívám v takovém zvláštním tranzu.. Vybarvuju si itinerář, ať je červená v popisu skutečně červená, až budu unavený, ať omezím svoje chyby na minimum, nabíjím baterky, mažu si rohlíky a nohy (snažím se paštiku do rohlíků a vazelínu na nohy) a balím si s sebou do svého Bouřliváka (běžecký batůžek) všechno "nezbytné"... Dvě láhve na pití, náhradní triko, šátky, dvě čelovky, baterie, mobilní dobiječku na iPhone, hromady jídla, elastický obvaz, náplastí, první pomoc... nouzovou termo deku, mapy, peníze, doklady..telefon.. prostě Bouřlivák je sakra těžký, ten se pronese:), ale mám pocit, že mám úplně všechno, co bych mohl potřebovat...

Večer potkávám Janu a dáváme (1-2) piva s tím, že se jde spát, mně padají oči.. Nicméně, při návratu velké překvapení.. v tělocvičně, kde se spí, je zároveň i registrace, je tam sud piva (proč já blb šel na pivo ven) a rozjela se celkem slušná party:)... Potkávám Panchu a řadu místních, skvělá atmosféra.. jen kdybych nebyl tak unavený a zítra nevstával o 1/2 pátý.. Je naprosto jasný, že tak před 1h se nebude dát pořádně usnout, kdoví jestli potom:)... Ale... Nikdo to neřeší, lidí jsou neskutečně tolerantní, buď pijí pivo, nebo si ucpou uši a snaží se spát...:). To se mi líbí... Ta tolerance.. "Běžci" víc soustředění na zítřejší výkon, "chodci" na ten společenský rozměr:), vytahují i slivovici... prostě nic není problém... Ranní hemžení kolem 4:30 připomíná pichnuti do mraveniště.. Každý se snaží rychle najíst, obléci, zabalit, zkontrolovat věci.. většina lidí přesnou sousledností svých činností a dokonalou souhrou pohybů dává tušit, že to nedělají poprvé.. To já.. :).. Odpoledne jsem si všechno dvakrát-tříkrát vyndal, zandal, změnil trika, boty... Abych to večer udělal úplně jinak:). Naštěstí už jsem si večer připravil hromádku oblečení, jídla na ráno.. takže v tom hemžení taky mohu na první pohled vypadat "zkušeně":)... ale pozor.. jsou to mimikry. Zadek mám stažený, že bych s ním mohl štípat drát:)...

Do autobusu se najednou všichni nevejdeme a tak se po chvíli snažení autobus je ještě jednou otočí... Na náměstí v Jeseníku zima.. tedy aspoň mně je zima.. a zoufale hledám nějaký strom/keřík, park:)... V tom vidím jak se Pancha vrací se šťastným úsměvem od ucha k uchu.. a říká.. támhle.. támhle jsou kopřivy u starých opuštěných garáží..:).. A tak tam spěchám, zrovna když jsem v nejlepším, tak se mohu pozdravit s přijíždějící městskou policii. Ta má naštěstí plně ruce práce, spěchá posvětit celou akci blokováním (neexistující) dopravy..:).. Stoupám si tam, kde tuším konec běžců (dá se to špatně určit a tak se rozhodují podle kalhot/oblečení a batůžku), snažím se vyhnout hůlkám, což je těžké, protože spousta lidí je má a rozbíhá s nimi, někteří v rukou, jiní už se odpichují... než si to ještě rozmyslím, tak se začíná odpočítávat a lidí vystřelí dopředu jak hejno vrabců, jak na nějaký krátký proběhnutí..:)

Tady musím říci, že jsem se snažil zodpovědně a pomalu.. i když v začátku, možná právě kvůli hůlkařům jsem běžel/předbíhal rychleji, než bych asi normálně předbíhal.. Novinkou pro mě, bylo málo občerstvovaček (v porovnání s klasickými běžeckými závody), takže i v té zimě a větru jsem v závěrečné části často už 3-4 km před kontrolou byl úplně bez vody:).. ale bylo to epický.. V paměti mi zůstane cca 20 minut co jsem ztratil na Švýcárně čekáním ve frontě na WC... Nakonec s prosíkem, že jsem na závodě a slibem, že budu do 2 minut (což jsem splnil) předbíhám frontu... S jídlem.. zase byly chvile, kdy jsem držel zuby pevně u sebe. :).. no snědl jsem jen dva rohlíky, pak už to nevypadalo bezpečně.. [že bych to v návalu popletl a občas místo paštiky přimaznul tu vazelínu??:)]. Ale měl jsem s sebou banány a hlavně piknik a pikao v malých tubách byly zase moje poslední záchrana... Ať žije TATRA Hlinsko!:)

Hodně dobrý zážitek bylo "závodění"..:). Po nějaké době se totiž na trati plus minus ustálilo pořadí běžců a asi skupinka 10 lidí se různé předbíhala už od 35km.. Bylo to legrační.. třeba někdo chvíli zabral a zmizel za obzorem... Jiný měl buď krizi, nebo jedl a propadl se dozadu.. Ti další se začali snažit.. když v tom se vynoží zezadu nečekaně ten poslední a všechny začíná předbíhat, aby zase maličko zpomalil nebo ti další zrychlili.. a tak pořád dokola:)...[přesně jak mi popisoval Stín "závody marodů" v poslední fázi Leadville:)]

Těsně před tím, než se slunce začalo schovávat za obzor, se nakonec stávám součástí skvělé tříčlenné skupiny, tempo už máme ze vzájemného pronásledování perfektně sladěné a tak běžíme konzistentně, tedy když se běžet dá..:).. povídáme o všem možném, o ultra, dozvídám se o všech ostatních českých 100k.. příjemný čas.. Fakt že jo!!! Petr a Lukáš, zkušení harcovníci, oba mají navigaci s trasou .. Petr tady loni byl druhý, takže kus cesty zná... Nic není náhoda!!!

K té náhodě.. minulý týden mě bratranci Veverkovi vytáhli na Lysou skálu.. pár dní jsem ještě divn2 chodil, jak se měl celou dobu zaťaté svaly a jak jsem se usilovně snažil držet na té skále..:).. Ale.. Na 70km při výstupu na Rabštejn, jako bych to našel!!!:) Nic není náhoda, a z tohoto pohledu téměř horolezecké:) extempore z minulého týdne se může jevit, jako vhodně naplánovány trening, či aklimatizace šokem..

Naše skupina se pořád se pohybuje dopředu, mluvíme o všem možném nemožném.. zase cítím, že se mi začínají nepříjemnou bolestí hlásit plosky nohou.. dvakrát zastavují a rychle vyklepávám boty a natahuju ponožky, bolí to.. ale co neboli, že? :) Vím, že tady chci být, je to moje volba, můj boj a tak se opravdu dá lépe zapomenout na nějakou tu nepříjemnost.. Počasí super, i když někde silnější protivítr a zima, tak bylo nádherně.. Viděl jsem všechno i velkou 3.14** :), i s tím, jak jsem běžel/šel... velká spokojenost.. silně konzistentně.. na Červenohorském sedle už jsem byl 30... postupně jsme se různé zlepšovali.. až v cíli 16-18, fakt pěkný..

Na co bych ale nechtěl zapomenout je atmosféra.. Představte si, že budíte obsluhu předposlední kontroly a dozvídáte se, že cíl je vlastně někde úplně jinde.. mislo učiliště v internátu.. naštěstí adresa a ujištění, že je to asi km dál plus minus po červené..:)... po cestě na navigacích lovíme ulici:), jak se ptát na cestu nočním Zábřehu, že?... Nakonec dobíháme do posunutého cíle, ten kilometr je tradiční "Olafův" :), ale všichni to vědí, nikdo si nestěžuje.:). čas na hodinkách a oficiální zápis říká 0:12 (!!!) dvanáct minut po půlnoci... u cíle sedí Pancha (2-3.místo za 14 hodin) a vítáme se, rozvážně pije pivo..:)..
Říkám skvělý čas.. 0:12.. Pancha se směje.. Jíme guláš, pijeme pivo. Ty první dvě zasyčely tak rychle, že až u toho třetího si uvědomuju, že pivo má pokojovou teplotu..:)..

Rychlá sprcha, pár hodin přemítám na podlaze v tělocvičně, že tohle je něco zase úplně jiného..jiná zkušenost.. Ale běh a boj je pořád stejný.. Možná i ledasčem úpornější.. Pak se zabalím a rozvážným krokem (jinak to ani nejde) mířím na cca 1.5km vzdálené nádraží (necelý 1 Olafuv km)... Sice mě na malou chvíli napadlo, že bych si v Praze mohl vzít z nádraží taxíka, ale... nejsem žádná holka:).. a tak rozvážně dojdu na Můstek, a pak od metra domů... odpoledne už jsme s Deri na procházce..:)

Zážitky byly nejen silné, ale i krásné.. ale ... Hluboce obdivuju ty, kteří nasází celou sérii 10 československých 100K.. kloubouk dolů.. To já si to raději a pro jistotu naředím.. Jednu dvě Olafovo akce za rok, maximálně.. Jsem starší člověk:)...

Všemu zdar! Ultra zvlášť! 12:)

40 komentářů:

  1. Doufám, že jsi na Rabštejn nelezl po žebříku, ale po skále, když máš ten horolezecký výcvik :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani!! Ty provokatere! :)
      Mne stacilo se souhat po korenech k zebriku a nastoupit na zebrik, atd.. Kdo me zna z drivejska by nikdy neveril, ze do takove vysky:) a timhle zpusobem.. vylezu.. [navic na 70km].. Ovsem po pruprave v Jizerkach -- jeste jednou timto dekuji a zdravim duo Veverkovic!:) -- uz to bylo v pohode..
      Mimochodem gratulace.. kdyz jsem rano odjizdel videl jsem te spat uprostred telocvicny a videl jsem Tuj diplom s luxusnim a krasnym casem.. Timto ti udeluji titul ciselny labuznik!:) MSF! 12:)

      Vymazat
  2. blahopřeju k výbornému času a dodržení předzávodního plánu, já naopak z podobných ambicí musel hodně slevit a došel (pěšky téměř bez běhu už od Ovčárny) jsem až před šestou ranní - docela jsem si tu stovkovou premiéru vyžral, ale zároveň užil

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vlastne my ten slib -- Do pul noci v Zabrehu -- splnili.. Kratce pred pulnoci jsme uz byli za mestskou ceduli..:)
      Je videt, ze jsi spravny tvrdak.. gratulace k prvni 100 a zrovna takhle epicky pojate.. Nezapomen.. ty zazitky.. ty nam nikdo nevezme:).
      MSF! Ultra zdar! 12:)

      Vymazat
  3. Tak ještě jednou blahopřeji, super výkon ... čas 0:12 byl samozřejmě naplánovaný, že !! A vidím taky , že z Pana Běžce se stává i Pan Spisovatel (myslím to fakt v dobrém). Karnazes v knihovně někam zapadl a tak zůstává jen Born To Run, ale i to za chvíli jistě překonáš. Těším se, že mě jednou na takovou akci vezmeš s sebou :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pavle, ty me davas -- tedy zabrat!:)..
      Jediny Pan, co si pamatuju jsem byl Pan "Honzikuv" .. stejne tak jako si pamatuju na pani Krystynkovou, apod..:) kdyz jeste deti chodily do skolky. Asi jsem se neplanovane rozepsal, za coz patrne muze vadna elektonka..:)... Proste, jak pisu "ultra" neusporadane, pocitove, co nejdrive (nez se vsechny pocity prekryji).. tak to casto tak dopadne..
      S tou 12 .. vis sam, ze jsi ji v Jizerkach mel na hodinkach taky:).. Tady jsem bezel jeste se dvema dalsimi.. Proste.. odmena za me usili:)..
      Posledni vec.. Jaky nekdy vezmu s sebou?? Kdyby to casove nekolidovalo, tak uz jsme tady byli spolu!:).. Si pis, neco zavodniho i nezavodniho zase spachame.. Pobezime jako dvojka..
      MSF! Znova jsem docenil ten vyznam jizerskeho probehnuti..

      Vymazat
  4. super
    uplně živě tuším co za hláškou "Vím, že tady chci být, je to moje volba, můj boj " stálo to si budu pamatovat ne to moje kdy v podobne chvili rikam "to byl zase nápad " nebo "proboha co já tady dělám" :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :), Lubosi, mas pravdu.. kazdemu pomaha neco jineho.. nekdo si ze sebe dela legraci, nekomu pomaha se trochu politovat.. nekdo preferuje ten bojovy pristup.. :).. Ono je to ve finale uplne jedno!:).. Hlavne, kdyz si to clovek uzije a tesi ho to..
      Slovy klasika..:"Padouch nebo hrdina, my jsme jedna rodina!".. :)
      Ultra zdar! 12:)

      Vymazat
  5. Parádní popis. Člověku je hned líto, že ty obrazce v krajině neviděl na vlastní oči. :)

    18. místo, 18 hodin - to bude nějaká symbolika. Třeba že už jsi plnoletý ultrák. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) No obrazce byly opravdu krasne..:)
      Uvedomil jsem si, ze jsme na Cervenohorskem sedle travili asi 2-3 zimni prazdniny s detmi.. A predstav si.. ja to "nevidel":)... Ze by ten beh? Ze by pres ten beh se zase zlepsovaly nase schopnosti?:).. tedy myslim schopnosti videt a radovat se i z uplnych pitomin kolem nas??
      tak at nam ta radost zustane.. Nejlepe nafurt! 12:)

      Vymazat
    2. Myslím, že určitě. :)

      Vymazat
  6. Zase jsi ten svuj boj dotahl do dalsiho levlu..nadhera!! Moc gratuluju a moc ti to preju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky, moc by se ti to libilo.. Myslim, ze je jasne, kam te to tahne..:)
      12:)

      Vymazat
  7. Karnazese netreba uz nechavat povalovat na nocnim stolku, staci iPad s Los a Lamos... Blahopreju!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I ty brepto.. :)
      Dik za podporu a mile povzbuzuji maily pred.. Ovsem behat jako ty na Octoberfestu?? To je vyzva!! MSF! 12:)

      Vymazat
  8. Pěkně si to sepsal, asi k sobě na blog hodím jenom odkaz sem :-) Ale ne, taky něco v průběhu týdne sepíšu. To pivo bylo (před i po) fajn, kdybych nebyl, tak unavený, tak počkám i na Láďu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pancho!! Jeste jednou velka gratulace..Jsi drak!!! Bylo prijemny s tebou aspon chvili popovidat.. Koukej napsat, jak se bezi na cele zavodu!!
      Vzpominam si, jak jsem se radoval z 0:12 v cili, Olaf se divil, pak zvedl hlavu a rika, jo to ses ty?? A ty jsi se tak chapave usmival.. :)
      Moc hezky to tam mate, chlapci.. Pokud mi to vyjde a bude behat, tak za rok na shledanou! 12:)

      Vymazat
  9. Nic není náhoda, jen život je náhoda... Pěkné zážitky pro nás sbíráš, jen co je pravda :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S temi nahodami, to musime probrat na dalsim setkani volne definovaneho bezeckeho oddilu:)... ty zazitky, tusim sbirame vsichni jako vcelicky:).. tesim se na ty vase.. msf! 12:)

      Vymazat
  10. Připojuji se s gratulací, běh musel být náramný, Jeseníky jsou prostě opravdový hory, zavzpomínal jsem na jarní Horskou výzvu. Počtení skvělé, v pondělí už vůbec nekupuji denní tisk a věnuji se jen "H12Dnes" Nějakej nudnej Karnazes, to vůbec nestojí za to to otevírat

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :), martine.. martine.. dik.. nicmene musim smeknout ja.. tohle bezet a zdolavat ve snehu muselo byt hodne zajimave:).. Velky obdiv!! 12:)

      Vymazat
  11. Gratuluji k hezkému výkonu.Před startem jsi se mě ptal na jaký čas to plánuji,něco jsem zamumlal a v duchu se usmíval jak můžu odpovědět když to nevím sám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aspon to dokazuje, jaky jsem trouba:)... myslim, ze to byl hodne vydareny zavod.. skvela trat, pocasi vyslo na 1*.. vsude kolem pratelske ksichty:), co vic si prat, ze?
      At se dari! Ja se dopredu omlouvam, vetsinou mivam hloupe dotazy:)..12:)

      Vymazat
    2. http://www.youtube.com/watch?v=aufnocX5k4k :)

      Vymazat
  12. Ja Kiliana nijak nezboznuju i kdyz je naprosto skvelej a fenomenalni v rade veci.. To video je hezky a PR natoceny.. Holt to Salomon umi:).. Ty zabery vyvolavaji pocit cistych radosti zivota, nevim, ajk je tomu doopravdy, jaci ti lide doopravdy jsou.. ale je to natoceny motivacne hezky..K tomu ja jen dodavam, ze jak tam Kilian beha po te skale.. tak tohle je pro mne zatim asi muj nejvetsi horolezecky vykon!:)..Asi tak..
    Tak at nam to vesele beha zivotem.. 12:)

    OdpovědětVymazat
  13. Honzo, krásně se to čte! Když jsem nejrve prolétla obrázky a viděla na Rabštejně světlo, bylo mi jasné, že ty ses v tělocvičně "soustředil na výkon zatímco já na sociální rozměr":-) Jenom malá technická - tohle nebyla Olafova akce, čistě jeho akce jsou opravdu jen 2 za rok. Je ale pravda, že s Rabštejnem se očividně Tomáš nechal inspirovat ;-)
    Hodně zdaru a gratuluju!
    Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky Evi za upresneni..:).. A Tomasovi budiz cest a slava!:)
      Ja to bohuzel jako clovek zvenci neumim tak dobre posoudit a hodne me potesilo, ze az do urcite chvile na trati km na garminu odpovidaly presne itinerari, coz je k nezaplaceni! Jak znam z nocni etapy P100 a z vypraveni:), u Olafa je ten posun vyrazneznejsi az vyrazny:)...
      Vystup na Rabstejn byl za svetla, ale dovolil jsem si prevzit obrazky.. jsem totiz silene povercivy.. Kdyz fotim na "zavodech", tak vetsinou bud nedokoncim, nebo mam sileny krize.. A tak jsem se rozhodl na akci proste nefotit..:)
      K tomu sportovnimu/socialnimu rozmeru..:).. Taky jsem tam postaval s lidmi, co pili pivo.. povidal, ale uz nepil.. preci jen uz jsem dve mel v sobe.. a cekal me narocnejsi den.. Ale.. naprosto to chapu a moc se mi cela akce libila.. Moc rad bych P100 behal pravidelne..
      At nam to beha! 12:)

      Vymazat
  14. No paráda Honzo, dát to takhle na pohodu a navíc po sudu piva a večírku :o)) A ten barevný itinerář nemá chybu! Už se těším na osobní historky od Jany a příští rok se tam snad uvidíme (jestli dostatečně zlepším vytrvalost).
    Ať se daří. Jiřík

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiro, skoda, ze jsi tam nebyl.. Tos to prokoucoval..:)
      Ovsem pro upresneni.. ja nepil sud piva.. ja mel toliko 2 vecer a sel jsem se pokusit spat pravda kolem pulnoci, ale zadne velke rozmarilosti na me strane nebyly..:)
      Jana byla skvela, a ten cas.. ten cas ji muzes jenom zavidet.. Nadherna symetrie, ovsem my nesmime ani naznacovat..:)
      MSF! 12:)

      Vymazat
  15. Ahoj Honzo,pěkně jsi to napsal ;-) Našel jsi bundu a diplom?..Nechal jsi je v kuchyni a já tě nemohl najít (předpokládám že jsi usnul :-)..),tak jsem ti je dal na lavičku v tělocvičně hned u vchodu..Měj se draku Lukáš.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky Luki! Dalo by se rici.. kudy chodim, tudy trousim:)... Nechal jsem to tam, nastesti Tomas Z. mi potvrdil, ze bunda je u nej a ze mi ji posle.. Bylo to skvely s vama bezet.. Jjo, a uz jsem si objednal navigaci.. mam skvely vanocni darek..
      MSF! Drzim palce do dalsich akci! 12:)

      Vymazat
  16. Jo jo, podzim v horách je podzim v horách. To je skoro jako buřty v lese, ty taky nemaj konkurenci. Výborně jsi vystihl poetiku těch podzimních stovek. Je to prostě radost trmácet se těmi vlhkými hvozdy zahalenými do oparu mlhy. Přeju víc takových zážitků.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, no snad se nekdy na podobne akci potkame.. TT zdar! MSF! 12:)

      Vymazat
  17. Honzo, ten článek se četl jedním dechem. Krásné zážitky - krásně popsané! Gratuluji k výkonu i dosaženému času. Chození/běhání po horách má svůj půvab a ty jsi průkopník naší modré buňky. Mě to tam také čím dál víc táhne, ale zatím nemám na ten boj tolik odvahy jako ty. Držím ti pěsti do dalších "bláznivých" akcí. Ať ti to ve zdraví běhá nejen ultra závody, ale i to obyčejné každodenní pobíhání :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik bubo.. asi spravne tusis, ze to kazdodenni pobihani je u me nejen ten zaklad ase skoro uplne vsechno.. Tesim se na vikend, kdy sice ma lejt:), ale snad mi vyjde prerusovana delsi//[=vybehnu s Deri na cca 12, vratim se s ni domu, pohladim ji a vypadnu to "dobehat":)].. MSF! 12:)

      Vymazat
  18. To byla ta spravna inspirace k snidani, co jsem dneska potrebovala. :) Gratuluju!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skoda, ze ti to nevyslo.. myslim, ze tohle je zrovna ten typ akci, ktere by se tobe moc libily.. Tak brzo na videnou.. 12:)

      Vymazat
  19. Přesně takový věci jako "kvůli tomu seš tady" jsem si říkal v Brně na masakru..., a ono to fakt funguje, jak jsem se pak blížil do cíle, bylo mi vlastně líto, že to celé končí. A to "baťůžkářský" pojetí je skvělý! Velká gratulace a ať se daří, dav

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky.. a tobe jeste jednou diky za zatopkove psani.. pravidelne to sleduji a i kdyz se dalsi a dalsi dily stavaji smutnejsi.. presto.. presto je rad ctu.. MSF! 12:)

      Vymazat
  20. Tak tohle je vážně epický! :-) A lákavý... Tak za rok s válečným pokřikem: "Ať žije TATRA Hlinsko!" (poprskala jsem si monitor :-DD) vzhůru na Praděd!

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...