pondělí 3. prosince 2018

Od listopadových depresí k adventnímu optimismu.. aneb 12 je moje číslo! :)

Listopad je kolem mě částečně poznamenán tlakem podzimních depresních nálad, pro Štíry je to možná o to silnější -- přeci jsme o rok starší... a i když to zní hrdinně prohlašovat, že věk je jenom číslo:), není to úplně pravda.. Každý má svoje měřítka a svoji stupnici, ale zejména po té magické 50:), když nic, tak každý rok navíc aspoň pro mě znamená, větší úsilí .. nebo nutnost většího úsilí:). Nejsme každý jako Emil Ratelband, abychom si žádali o úřední odepsání věku:). Například já, se někdy po ránu cítím i na sto:).. Deri kňučí pod oknem, vůbec mrcha nebere v potaz, ze jsem spal jen pár hodin a večer-noc před tím byl jsem převážně s ní:)... Samozřejmě jsou potom i výrazně lepší okamžiky, takže svůj věkový průměr na konci dne držím!:).

Mezi námi, když už víra a naděje skomírá, držím se zavedených rituálů.. prostě snažím se držet si svoje běhání.. a tak navzdory všemu protivenství:) jsem v minulých dnech vždy nějak uloupil pár km, tuhle do práce, tady z práce, jindy s Deri..


Na běhej píší o závislosti na běhání. To nechápu, například já nic takového u sebe nepozoruji.:) V podstatě, jakmile mám na týdenním počitadle kolem 100 km jsem naprosto v pohodě a můžu vám s klidem říci, že je to naprostá blbost!!! Závislost na běhu? U mě fakt ne! :) .. Ale tenhle víkend jsem neměl žádný delší běh a cítím se nějak pod psa.. Že bych vzal čelovku a šel si na noc zaběhat?:)

Pravda je, že minulý a tento týden je velmi "specifický":) .. pod tlakem zmatků velmi často zapomínám čelovku (nebo vyměnit baterky), ovšem k zapomínání čelovky se připojilo i zapomínání běžeckých kalhot.  April mi hned radí, že pokud poběžím bez kalhot, tak ať určitě nesvítím:). [Kamarádi!:)] Nakonec v práci vyhrabu záložní tenké letní kraťasy:), s díry na koleně a na stehně po mém neskutečném karambolu před 1/2 maratonem ve 2012. Symbolizují moji úroveň dedikace (ale kde končí dedikace a začíná blbost, že?). A tak si je oblíkám - v těch mínus x je to fakt zoufalé a proto pod bundu beru jen tenké tričko (MVS by jen dodal, jistě kvalitní zimní síťovina) -- protože základem je být tepelně vybalancovaný.. Tedy aby mi byla zima rovnoměrně .. :)

Když u Mánesu čekám na červenou .. tak se mě vedle stojící ptá uznale.. otužilec, co? Odpovídám po pravdě.. Houbec otužilec.. sklerotik!!:)
V sobotu jsme měli místně mezinárodní:) ekonomickou konferenci. Končíme kolem 6, těsně před začátkem losování Western States. Nemám nervy to sledovat:), navíc bojuji doslova o každý kilometr. Proto se ještě s číší vína v ruce jako programový ředitel konference:) omlouvám, že se musím rozloučit, ale že musím běžet domů... Jaké je překvapení většiny účastníků, když se po pár minutách objevuji v bežeckém a s čelovkou, věci v batohu.. Myslím, že tehdy pochopili, že když Češi něco říkají, tak to myslí doopravdy..:).

Vybíhám směrem Stodůlky a snažím se nemyslet na loterie.. Těsně před Barrandovským mostem mě zastihl dvojitý vzkaz od TB a Jitky, následně od Niky, že jsem byl vytažen v loterii.. a že mám šanci se vrátit do Squaw Valley.. Lhal bych, kdybych nepřiznal určité dojetí.. možná si v tu chvíli řeknete, že loterie je loterie.. že je jedno, kdo co dělá, jak se snaží "jít tomu štěstíčku naproti":).. ale já v to nevěřím. Beru to jako potvrzení mého úsilí..

Byl jsem vylosován jako 112 v pořadí.. Je tohle všechno náhoda? :)


Našim snům a nadějím zdar! Tomu ultra v nás.. zvlášť!
Hezký první advent! 12:)

12 komentářů:

  1. Já mám podzim rád i s tou jeho melancholií. Vždycky se totiž najde dost věcí, které to vyváží - třeba právě ta sobotní radost z vašeho štěstí při losování. Nejdřív ty na WS a pak ještě Stín na Hardrock... Příští rok bude v kronice iTB psaný tučným písmem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. ja si nestezuji na tu zemitost podzimu, vedouci k zamysleni.. Jen si vzdycky aspon na chvili uvedomim, ze uz mi je zase o rok vic.. A protoze chci si delat radost svym pobihanim.. tak me to bude stat vetsi usili:) a i vic sil.. ale pak se hned nato zacnu tesit!:)
      Ty jsi vloni rozsiril zarezy naseho klubu v Alpskych 100 milovkach, letos je sance od Stina pripsat dalsi silne zapisy:).
      Tu Plzen musime udelat uz jsem s tebou nemluvil "roky":). MSF! Ultra zdar! 12:)

      Vymazat
  2. No tak to bude opravdu velké :-) Sledoval jsem to v sobotu večer s napětím a jak se ty šance směrem ke stovce krátily, bylo to fakt napínavé. Nicméně musím uznat, že 12 by bylo takové obyčejné, 112 je prostě o jedničku víc! Jak oba dobře víme, tak teď už zbývá "jenom začít běhat". Gratuluju! tb

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. Dik, kdo jiný mi má právo připomenout památnou frázi, kterou jsme (oba!) dostali při vstupu do ČAU (české ultramaratonské unie) .. "a ted jenom začít běhat":)..která u mě nevyznívá tak legračně jako u tebe, který jsi už v té době měl reprezentační starty a velmi slušné výsledky..
      Bohužel navzdory snahám, stáří a zkušenostem.. jsem stále "lama":).. a měl bych se opravdu soustředit na to běhání..:)
      Nicméně.. cituji klasiky (Marečku, podejte mi pero) .. "ona sice někdy taková ta samostatná orientace v problémech je slabší, ale tou snaživostí - nesmírnou- on si ty známky zajistí,.. postoupí"..:)
      Takže tak.. Hujer:).
      No teším se na oběh Prahy.. když nepoběžíš s rychlými.. tak se uvidíme při běhu.. jinak v hospodě!!
      12:)

      Vymazat
    2. Na lamy bacha - ty totiž fakt žádná lama dávno, velmi dávno nejsi a může to být krajně zavádějící. Jsme to probrali v poslední hospodě po tvém odchodu, budu tě muset zasvětit do závěrů, jež skupina učinila! :-)

      Vymazat
    3. :).. tentokrat jsem si to opravdu vycital, ze jsem musel odejit uz o 1/2 9. klubove vecirky ke konci roku zacinaji byt opravdu silne..:). No vsak mi to -- doufam -- na POPu vsechno vysvetlis.. nebo vytvasis:).
      MSF! 12:)

      Vymazat
  3. Jupiii, gratuluju!!! Moc ti to přeju a tesim se na příspěvky z přípravy 😀. Š

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik! :) ... Kdo me trochu zna, tak vi, ze sice soucasnost je divoka.. ale ze skutecnost muze byt jeste silenejsi:).
      Aneb drz mi palce! 12:)

      Vymazat
  4. Bylo to šílený! Ty si v klidu někde pobíháš a já z toho měla skoro infarkt! :-D Bude to super, bude to velký!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc diky! Budu muset zacit trochu vic behat:).. a pripravit se.. mam takove tuseni, ze co do bezeckych akci muze byt 2019 pro me hodne nabity:).
      At se dari.. ultra zdar! At zbytecne nebloudime na P100!:). 12:)

      Vymazat
  5. Ahoj Honzo a přátelé ultra.Rád bych se s vámi po delší pauze zase viděl na POP.Bude nějaké info,kdy,kde,kdo a jak?
    Martin

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Martine! Zni super.. info, vcetne prihlasovadla, GPX trasy, pametihodnosti.. je v odkazu na Martinove blogu:
      http://veverkavzadveri.blogspot.com/2018/11/pop-inn-treba-do-peak-district.html
      tesim se na shledanou! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...