sobota 10. listopadu 2012

Kamarádi, kufr, Šutr... jak se to rýmuje..:)

Nebyl to nikdo jiný než největší český génius Jára Cimrman. který doporučoval běhat zásadně s kufrem. A velmi pregnantně to vysvětloval. V poslední době jsem Cimrmanem silně inspirován, Téměř žádný delší běh se u mě bez pořádného kufru neobejde:). Jestli je to stavem mysli nebo ročním obdobím, to nevím, ale musím dodat.. bloudím často, bloudím rád (???) a když na to přijde i skáču..:)

Ještě ve středu jsem byl v útlumu, ve čtvrtek jsem konečně zase vyběhl s Deri a svět začal být hned veselejší:). Večer mi píše Luboš, že si bere dovolenou a že chce běhat v karlštejnských hvozdech... hned mi zní v uších babiččino.. Hansi..Ty kamarádi.. ty tě dovedou akorát tak do průšvihu:)! No nedá mi to a ze zájmu se zeptám, kam to běží,, a dozvídám se, z Berouna míří do Sv.Jana pod Skálou, pak lesy kolem, Ameriku, lomy, Mořinu Karlštejn..Přišlo mi to jako dobrej nápad mu vyběhnout ze Stodůlek naproti.. cesta tam, mezi 21km (s kufrem 26), pak něco poběháme spolu a pak se uvidí:).

Sice na mě díky cestování v MHD začala lézt nějaká bolest v krku a rýma, ale věřím, že pomalý běh léčí všechno, takže domluvená trasa, vytisknu si mapu a jdu s klidným vědomím spát. Ráno venčím Deri, na všechno dost času a najednou zmateně vybíhám, mapu a půlku věci nechávám doma a tak běžím s tím, že se to doladí po cestě, což se mi tedy moc nepodařilo.:).. Ale co bylo super, jak jsem zabloudil u Roblína a Zvonoklas (kam jsem vůbec neměl běžet), tak mi při radách kudy kam, nabídla jedna milá domorodkyně, že tam jede za chvíli autem a že mě tam klidně hodí.. To bylo dilemma:), ale co, vyrazil jsem po svých, Luboše doženu taky po svých..Byl to nakonec moc pěkný výlet, na řadě míst turistické značky zmizly, protože kus lesa a cesty byl čerstvě vykácený, někde pro jistotu nebyly vůbec, ale všechno jsme prohlídli, já ještě na Americe konečně zařval z plných plic "Atanáááá Vinettou!!", pak mi přestala sloužit baterka v mobilu a tak vím, podle Lubošovo navigace, že se moje cesta se pohybovala někde mezi 40+ až 45km, pěknej výlet, hned km poskočí, že? :)






Dorazím domů, udělám co třeba a zjišťuju podrobnosti na dnešní ŠUTR. Pavel hned říká, no přeci bys neběžel jen jedno kolo? 18km nestojí za to, pojď se mnou na dvě, aspoň něco poznáš!:).. No babička měla zase s těmi kamarády pravdu:). Ráno vyrazím na ŠURT ve velkém stylu. Tentokrát jsem nechal doma nejen mapu kudy tam a názvy ulic, kde parkovat, mapu ŠUTRU, ale i bágl a náhradní oblečení. Prostě, když se daří, tak se daří!:)

Vnitřně cítím, že dnešek bude opět krásný den a že o zážitky tu nebude nouze.V prvním kole, kdy mě ještě navigoval Pavel, jsem si to moc užíval, ovšem, kdo mě zná, ví své.. kecal jsem celou dobu a nedával pozor na cestu:). V tom druhém, kdy jsem Pavla pustil dopředu s tím, že já rychleji nepoběžím... výsledek se dal čekat brzo. Po pár km jsem dvakrát exklusivně zakufroval, při druhém hledání trasy jsem dostal zpět no skoro as ke startu.. A v tu chvíli v hlavě ďábel našeptavač:). Říkal, tak se na to vykašli, běháš tady jako utrženej vagón:), evidentně ti to nejde, zabal to.. No málem, málem jsem těch pár desítek metrů vylezl a druhé kolo vzdal.

Nevím, jak to máte vy, jestli patříte k rozumovým nebo pocitovým běžcům... Rozumově založený člověk nemá problém vzdát závod, když se mu nedaří, čas bude stát za pendrek:), tak co se snažit... Pocitový běžec, mezi které se počítám, ten se bojí, že příště bude vzdát daleko jednodušší a že právě ten boj, který teď svádí(me) je ten nejdůležitější. Prostě vzpomněl jsem na Stína, na svoje dosavadní boje, otočil se a běžel znova tu trasu, na které jsem už jednou zabloudil a hlídal jako ostříž značky, abych si pamatoval tu poslední, v případě, že se zase ztratím..

Rozhodně to bylo zajímavý, ten závod mi hodně dal a mám z jen (tradičně) velkou radost. Největší mám radost z toho, že jsem se zase vrátil na trasu, odolal pokušení a závod navzdory všemu hezky a v pohodě doběhl:).
Ten nápis před tím krpálem mě rozesmál i při druhým kole.. Prý tohle neběží ani Dan. Prý to běžel.:)

V cíli jsem slyšel, že mě "porazil" Bubo a Pavel a mnoho dalších:). K tomu chci pro ty mladší jen pro upřesnění dodat. Nikdo mě (ani Vás) neporazil, byli rychlejší, byli v cíli dřív a já (Vy) jim to jako kamarádům přeju.. ale nikdo mě neporazil!!!  Dnes jsem byl Hrdý Budžes! :) Dnes jsem zvítězil a moc si to užívám!

Díky za kamarády, díky za kufr! a pochopitene díky za ŠUTR!

Běhu zdar a ultra zvlášť! 12:)

40 komentářů:

  1. Paráda. Já si taky závod užil, ale Šutr to nebyl.

    Já na Americe nikdy nebyl. Bojím se Hagena. :)

    Vedle rozumových a pocitových běžců vidím ještě sebe jako běžce statistického, který protože ještě nikdy nevzdal (ťuk ťuk), tak si nechce kazit statistiku.

    Teda vzdal, ale to bylo jen v hlavě (zpomalil jsem) a doběhl jsem to.

    Jaká jsou vedle Dana další jména na té motivační ceduli? Přečtu Krupičku a Pavlínu a pak asi Kristýnu. Ale tu neznám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Honza, Lubos, Pavel... :)
      Statistickej bezet. Vidis a ja jako statistik bych to minul!
      At se dari! :)

      Vymazat
    2. jj Hagenem jsme se za mlada strašily když nám cestou štolama došlo světlo :)) Dík za připomenutí :)

      Vymazat
  2. Vítej mezi Šutráky, já jsem pro tentokrát vynechal, ale už se těším na jarní 3 kolečka v Šárce :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :), byla to zajimava zkusenost.. o tom zadna... hlavne znova ukazala moji orientaci v terenu a jak spatne vidim:). no rozhodne to zase zkusim.. MSF! 12:)

      Vymazat
  3. Ty sis dal před takovým závodem 45 km jen tak? No to snad ani nebudu komentovat...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No asi to bylo min.. neco mezi 40 a 45.. podle vseho lehce nad maratonem, ale nijak jsem to nehrotil.. Spis to ukazuje, ze nejsem zavodak, navic jsme si to s Lubosem tezce uzili, stalo to za to..
      Myslim, ze Stin by kl, ze je mu jaqsny, ze by mi ty patecni km chybely vic nez mi budou ty sobotni minuty v cili prebyvat:)... MSF! 12:)

      Vymazat
  4. Mě se líbí ,že to bereš tak z nadhledem zapomeneš,zabloudíš nevadí hlavně si to užíváš. O tom ten běh podle mne je , děláš to dobře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) uz jsem starsi clovek:)... znas to sam.. hlava blbne:), zapominam pravidelne.. Kdybych se z toho nejak nervoval nebo drtil, tak bych nevysel z deprese:)...
      Sel jsem si jak v patek, tak v sobotu zabehat... uzit si ten cas, co na to mam... nic vic nic min:), ono to staci. Nekdy me to vykopne vysoko, jindy mi to pomaha prezit, ale vzdycky to stoji za to.. MSF!

      Vymazat
  5. Užasné setkání v lesích :))
    kde si
    běžim do kopce
    já z kopce
    aha to ses ty tak to se už i vidime :))
    A finální česnečka a pivo při čekání na vlakbyla pěkná tečka za tim naším výletem :)) Modrý tým zase boduje :)) Díky Honzo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja diky... uzili jsme si to a to slo... pocity skvely, vetsina veci nezdelitelna:), hlavne at dobra nalada vydrzi co nejdele... at nam to beha.. 12:)

      Vymazat
  6. Honzo, nevim jestli to mas schvalne :-) Ale SURT se nepise SURT ale SUTR :-)
    Poukazuju na to, zda nejsou jako ja a taky to neobracis :-) Protoze me se to na blogu bovedlo nekolikrat :-)

    Jinak slusne 80 km ve dvou dnech :-)
    PS: Nejvetsi radost na Sutru, mi udelali Ti mladi manzele, jak nam tam pred tim betonovym krpalem pripravili vodu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky moc, uz jsem to opravil.. Vis, ja vetsinou pisu strasne rychle.. "pocitove"..:), bez hacku a carek (a pak si to necham na webu ohackovat) a tak se neda divit, ze tam casto jsou presmycky a chyby. vetsinou to v dalsim dnu pravopisne vyhladim..:), ale jen to. nechci menit, co jsem v emocnim vypeti namlatil do klavesnice:).
      Bylo to fakt prijemny, zajimavy... premyslim, jak to zaclenit do meho behani.. Na pristi rok budu muset vazit, kam na zavody.. Ale SUTR ja neberu jako zavod, takze by to mohlo mit pravidelnejsi misto, aspon u me..:)
      At se dari! 12:)

      Vymazat
  7. Odpovědi
    1. .. co mohu vice.. :). Uz jsem to opravil a tesim se na nejake shledani.. 12:)

      Vymazat
  8. ulevilo se mi, že dokáže zakufrovat taky někdo jiný než já :) dobíhám, i když třeba poslední. pokud člověk nemá vysloveně zdravotní důvod, není potřeba vzdávat, důležité je si běh užít :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renato, moc rad jsem te poznal.. Mela jsi bezet.. Urcite bychom dali skvely kufr:).
      Mluvis mi ze zrdce, pokud neni vylozene zdravotni duvod, tak by me to mrzelo.. Behu a pobihani zdar! 12:)

      Vymazat
    2. je prima se taky někdy potkat naživo :) škoda, že mě napadlo až pozdě přípravit ti šutr s číslem 123...takže zas na jarním Šutru? kufrům a běžecké radosti zdar!

      Vymazat
    3. No to jsou uplne exklusivni lakadla...:).. me bys udelala radost i s 12, 34, 21...:)
      Jen musim zjistit, jak to bude s casem, s terminy.. abych nekolidoval s necim, co jsem slibil, nebo co beham .. jako je brdska stezka.. ale pokud to jen trochu pujde, budu tam.
      DIKY moc! pobihani zdar! 12:)

      Vymazat
  9. Zaver teda je, ze vikend se vydaril a o to jde. Vykony nadprumerne, nalada vyborna, cesnecka cesnekova a pivo pivni... Co vic si v podzimnim vikendu prat?! U nas podobne - hodne venku a z vesela.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) ty jsi naprosto neuveritelna se svym tehotenskym hehanim.. tehule by mely mit tvuj fanklub..:).
      jsem moc rad, jak to vypadalo v puli bidne, tak koncim skvele 132 tydennich km a jeste vic pohody.. tak at nam to vydrzi..
      msf! 12:)

      Vymazat
    2. Ale ja uz prece mam fan fun club - podivej, kolik fajn lidi mi fandi!! Ke vsemu ma vyhodu v tom, ze endorfiny se mi ted vyplavujou i bez behani, haha.

      Vymazat
    3. :) o tom zadna, ja jen ze pro radu tehotnych zen a holek bys mohla byt skvelou inspiraci.. zadna zavodacka, zadna vrcholova sportovkyne.. no a jak si to uzivas..:)

      Vymazat
  10. Honzo, moc rád jsem tě viděl. Myslel jsem, že poběžím s tebou a Lubošem, ale jste na mě moc rychlý :-) i po těch tvých 40+km, které jsi dal den před Šutrem. Máš pravdu, neporazil jsem tě, to se nedá :-)))) Také jsem si dvakrát krásně zakufroval. Poprvé na konci prvního kola - kdy jsme se naposled viděli :-))) a potom hned po pár km kola druhého. „Tunelové vidění“???? :-)))) Tam jsem ještě potkal dva běžce "s loďákem" - zaběhli až k silnici :-). Den to byl parádní, běh příjemný, setkání a povídání s mnoha pro mě novými tvářemi a ještě jsem měl chuť během běhu fotit, což mě moc potěšilo. Tak se má "závodit" - aby z toho měl člověk dobrý pocit! MSF

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. petre, tvoje nadseni fotit a delat opicky me vzdycky potesi..:). Muzu si bejt jistej, ze kdybych nekde pobliz byl v podrepu, tak jsem urcite ve fotogalerii:).
      S tim porazenim, vsak vis, jak to myslim.. Ja nemam rad slovo a spojeni .."porazil jsem".. "porazili me".. v nasem behani uplny nesmysl. Nekdo byl rychlejsi a co.. pokud to byl kamos tak mu to tim vic preju.. Ale ze by me "porazil" to ne.:)
      Porazit me muze moje hlava, moje slabost, nevira.. Navic, ja vitezim casto, beham totiz casto sam!:)
      Gratulace k dobremu casu! MSF! 12:)

      Vymazat
    2. Ano, porazit můžeme jen každý sám sebe!

      Vymazat
  11. Ahoj,
    tak jsem Tě chtěl na Šutru poznat ale asi jsem Tě nepoznal. Možná jsem vystartoval dřív než jsi tam dorazil a doběhl až když jsi už byl doma, nevím. Tak si zase budu jen číst Tvůj blog. :-)
    Pavel Pfeifer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je skoda! Ja tam byl asi 1/2h pred startem, (na 2 kola v 10h) a diky svemu pristupu a dukladnemu zkoumani sareckych lesu:) jsem dobehl tusim v magickych 14:14:), chvilku jsem tam pobyl, ale relativne kratce, protoze ja hlupak jsem nechal doma batuzek bourlivak i nahradni veci na prevleceni. Proste trouba:), ale o to vetsi nadsenec! Tak nekdy priste.. 12:)

      Vymazat
    2. já startoval v 9h a doběhl jsem ve 14:51h, takže jsme se určitě minuli. Tak někdy příště.....

      Vymazat
    3. Koukam labuznik..:).. 3 kola a velmi slusnej cas.. gratulace!!! No verim, ze neni vsemu konec a priste bude.. MSF! 12:)

      Vymazat
    4. Jsem si to chtěl na závěr sezony užít, teď už se musím věnovat jen psům nebo půjdu o žebrácké holi. Znovu pohltit běháním se můžu nechat až na jaře. Letos mi běh přinesl 6 měsíců hodně zajímavýho života.
      PP

      Vymazat
    5. Jjo, znam.. povinnosti a zabava..:)
      Tak at ti vyjde cas na takove to drobne pobihani v ramci moznosti..:). Ta kilometraz, co mas je uctyhodna.. MSF! 12:)

      Vymazat
  12. Oba tvé běhy jen potvrzují, že závodění nebereš moc vážně.
    A to je dobře :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) tak oba vime, ze brat neco vazne je nebezpecne:), navic pak neni zadna sranda:). msf! at nam to beha porad "nevazne":). 12:)

      Vymazat
  13. Myslím, že jeden z kufrovacích primátů na ŠUTRu drží Štefan (tímto zdravím:-), jednou skončil snad až někde u Vltavy, snad v Sedlci na nádraží :-). My běhali s Gábinou o víkendu zase po Krušných, ale slibujeme, že na příští ročník určo dorazíme, dav

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je opravdu vyzva.. Ale myslim si, ze kdokoliv chvili nekde bezel s ultrakem (timto jej taky srdecne zdravim a dekuji), tak chytil bloudivou..:).
      Myslim, ze Milos je asi nejznamejsi bloudil, i kdyz navzdory svemu bloudeni vzdycky dobehne a velmi dobre!
      MSF! 12:)

      Vymazat
  14. Tak mi konečně došlo, kdo mě v kopci mýho jednoho kolečka hecoval, abych nepřestávala makat (a pak mi zmizel z dohledu)... :-) Super zápisek, super blog, super výkony - jsem takový věčný šmírák a obdivovatel ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) .. jinak se neda odpovedet.. tak to je super! :)
      Ale to jsem asi nebyl ja..:).. i kdyz mozna.. kdo vi..:)
      Tak jako tak, at nam to vesele beha! A nekdy ahoj.. 12:)

      Vymazat
    2. Včera jsem si před spaním počítala, jestlis to mohl fakt být ty (vidíš, kdy na tebe ještě furt relativně mladý a naprosto neznámý holky myslej? :-D) a nějak mi to taky neštymuje... každopádně máš tím pádem běhacího (a sympatickýho) dvojníka ;-)

      Vymazat
    3. :)... no ty casy, co tam maji i ro to prvni kolo jsou divny:), bezel jse, s pavlem bok po boku a presto se nas prubeh prvnim kolem lisi o 10 minut?:)
      ... no ja vetsinou na lidi mluvim a i povzbuzuju:), ale diky tomu kufru v druhym kole :)si toho moc nepamatuju:).
      nicmene to potesi. msf! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...