neděle 4. srpna 2013

Jednou nohou v ... kufru!:)

... nikoliv v hrobě:) jak by se asi nabizelo vzhledem k mému věku, který trefně můj syn dává řádově někam k e hnědému uhlí...

Začal jsem balit, tedy snesl jsem si malinově červený kufr do naší "klubovny" a začínám do něj postupně odhazovat různé běžecké věci a oblečení, píšu si na papír co všechno s sebou (abych tentokráte nenechal doma třeba bundičku, nebo něco hodně užitečného...), začínám si podrobně v duchu plánovat, co na kterou občerstvovačku si vzít do báglu, asi si i tohle budu postupně sepisovat i když možná to nechám až do letadla, protože tam bude času habaděj...

Léto je naprosto skvělý. Myslím si, tedy věřím, že díky letošním príjemně vysokým teplotám se budu lépe aklimatizovat na počasí v Novém Mexiku a v Coloradu, s tou nadmořskou výškou nic neudělám, ale aspoň se utěšuju skvělými vzpomínkami na společný běh se Stínem z loňského roku v noci z Twin Lakes do May Queen..přes obávanou Fish Hatchery, o které se v tomto směru říká likvidační,.. "eating runners"..i když to tak na první pohled nevypadá...na stoupání po Power lines..


Pro jistotu jsem si vyrobil vlastní čitelnou tabulku časů a vzdáleností, na kterou teď koukám relativně často, budu se snažit ji umět nazpamět...Ty časy jsou tzv. "cut-offs" .. po nich už zkrátka má člověk smůlu a nemůže pokračovat v závodu..Proto je dobré je znát.. Stejně jako pozice stanic..
Stanice Vzdálenost Celkem Časová vzdálenost Čas
celkem
Čas hodinky
START                -              -        0h      0h 4:00
May Queen             13.5       13.5 3.15h 3.15h 7:15
Fish Hatchery            10.0       23.5 2.45h  6.00h  10:00
Half Pipe              5.6       29.1 1.20h  7.20h  11:20
Twin Lakes             10.4       39.5 2.40h  10.00h  2:00
Hope Pass               5.0       44.5 2.30h  12.30h  4:30
Winfield               5.5       50.0 1.45h  14.15h 6:15
Twin Lakes             10.5       60.5 3.45h  18.00h 10:00
Half Pipe            10.4       70.9 3.30h  21.30h  1:30
Fish Hatchery              5.6       76.5 1.45h  23.15h 3:15
May Queen             10.0       86.5 3.30h  26.45h  6:45
FINISH            13.5     100.0 3.30h  30.00h  10:00


Tenhle obrázek jsem si taky upravil, abych si představil, kde která stanice je a mohl si v duchu probíhat trať. Bude se to doufám hodit..:)

I v tomto týdnu jsem měl hromadu hezkých zážitků, ale jak se blíží vrchol mého celoročního plánování, nedokážu myslet na nic ostatního. Vzpomínám na všechno možné, na naběhané km a úsilí i radost při pobíhání, věřím ve štěstí a přízeň (nejen) běžeckých bohů .. Tradiční předstartovní nervozita spojená s vysokou cestovní horečkou je ve vzduchu... Ale pak si uvědomím, že se moc těším.. Těším se primárně na Stína, na jeho vyprávění, pobíhání... na pivo, hlavně na pivo v cíli:)... Na jeho loňskou hlášku k Leadville ...že má nápad jít si na víkend zaběhat do Colorada.. že si radši vezmeme čelovky, kdyby se to "maličko" protáhlo:)..

A tak mě nechávají naprosto klidným otázky na téma Leadville .. kolikrát jsem uběhl 100 mil?? Jak často běhám v tak vysoké nadmořské výšce?? No jasně, je to drzost, ani ne snad odvaha, ale šílená drzost "to" běžet a chtít "to" uběhnout pokud možno v "pohodě" [v podání ultras má termín "v pohodě" velmi širokou definici]:)..

Říkám si, jasně, na podzim mi bude 50, v lednu 2009 jsem se zbláznil:), začal běhat a postupně tomu úplně propadl... Ale proč by to nemělo jít, pardon.. běžet??? A jak si tohle říkám, přistál mi ve schánce e-mail od Miloše ultra Škorpila. Obsahoval můj celoživotní trenýrkový plán:



Takže tradičně všemu zdar! Běhu, kamarádům a ultra.. zvlášť!
Věřit musím pořád věřit.  12:)

29 komentářů:

  1. To nebylo hezké od Miloše dát ti najevo jak dopadne š v Leadvile :)
    Závidim a nechápu :)) ale držím palce :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lubosi, at tak nebo tak .. bude to velkolepe a delam si tim velkou radost... Proste dam do toho maximum co pujde a verim... Slovy Beziciho Stina.. "ultra neni o tom, jestli vyhravame nebo prohravame.. ale ze to nevzdavame!:)
      Plus ten kamaradsky rozmer a pivo? Nema chybu! MSF! 12:)

      Vymazat
  2. Honzo, tvoje cesta k ultra je tak neuveritelna! Pri cteni tvych starsich zapisku porad kroutim hlavou, jak jen jsi v tak kratky dobe urazil takovou streku, obrazne i doslova. Netreba zduraznovat, jak vam budeme fandit a na dalku vas postrkovat pres hory a doly!!! April.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky moc April.. Podpora je potvora a je ji potreba.. Fakt diky!
      Behu s kocarky zdar! 12:)

      Vymazat
  3. Připojuju se k April. Ty nejsi ledajaká lama, ale svým úsilím lama mimozemská a my obyčejné lamy nad tebou jen nechápavě kroutíme hlavou. Nepřestávej věřit a my ti nepřestanem držet palce!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No s temi lamami pockejte.. Tam na Leadville jsou.. a docela se tesim, az je budu mit "definitvne" za sebou..:)
      Dik a at se dari s navratem k behani! 12:)

      Vymazat
  4. Genialni motivace pro ultra: tesim se na pivo v cili :-)
    At ti chutna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik Jani.. No to je prani!! To pivo, ci ta piva:) se Stinem po zavode.. na ty se tesim uplne nejvic! MSF! 12:)

      Vymazat
  5. Honzo, jsem si jistý, že budeš první lama, která dokončí Leadville a ještě navíc "v pohodě" :-)
    Ať se daří! Jiřík

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A s úsměvem a budou s ním dělat rozhovory, proč se pořád usmívá. :D

      Vymazat
    2. Dik chlapci.. Ovsem.. s usmevem to bude tezke.. i kdyz ja "beham rad" :)... urcite budou chvile, kdy i mne dojde humor, ale verim, ze se zase vrati.. Od toho je tam Stin, aby to nejakou svoji hlaskou patricne rozseknul:).
      Vsemu zdar! 12:)

      Vymazat
  6. Tak to musím říct doma.Běžela jsem stejný závod s Lamou a Elfkou/Janou/!
    Jen ať si to přeberou!
    Držíme Ti tady u nás za Opavou všechny tkaničky!
    Tina
    PS: ...už abych si mohla počíst o Tvých nových úžasných zážitcích!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. to je poteseni na me strane.. Tino moc diky.. Opravdu se to bude hodit.. Moc diky za podporu.. Urcite napisu.. Ono se to neda.. nenapsat si ani radek, kdyz se toho tolik deje:).
      MSF! 12:)

      Vymazat
  7. O tom, že to dáte, nepochybuji. Pěkně si to tam, hoši, všechno užijte! Budu držet palce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky, taky verim, ze to "dam":), at uz je to jak chce troufale:), ovsem jedno je jiste, ze to "zadarmo nebude":). Ale lhal bych, ze se netesim.. Asi jsem skryty masochista:), nebo spis.. ten rozmer kamaradstvi.. a to pivo v cili...:) to vse zastini:).
      MSF! 12:)

      Vymazat
    2. Pobezime na jistotu ... coz je v pripade Leadville jako kdyz by clovek vzal vsechny svoje prachy a v kasinu to vrazil na cervenou ;)
      BS

      Vymazat
    3. :) To je myslim moc hezke vysvetleni.. Hlavne, ze to neni vsechno narvane na zelenou 0.:)
      Tesim se! a dik! 12:)

      Vymazat
  8. Honzo, koukám, že tentokrát plánuješ vše poctivě :-) Myslím si, že humor ti nedojde! Možná bude v některých fázích Leadville kousek za tebou (protože ty to vždy neuvěřitelně pálíš :-))), ale jak se budeš blížit k cíli, tak tě bude dohánět a v momentě kdy přeskočíš tuhle metu, tak tě dožene i s jeho sestrou euforií v takové síle, že si z toho sedneš na prdel! :-)) Budu ti držet pěsti i na nohou :-)) a posílat ti pozitivní energii.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik Petre! Stin mi psal, ze to budeme rozbihat na 28h.. tedy netusim, jak to mysli a kde k tak skvelym cislum prisel, nebo proc pouziva "plural majestatus":)... Ne vazne, snazim se to promyslet, ale jsem nezkusena prvnicka..
      mam ovsem jednu velkou vyhodu..
      Stin napsal, ze se chleba zacne lamat na zpatecni ceste z Twin Lakes... No a z tech cca 60km jsem ja loni s nim asi 40km v noci bezel..Takze Power lines me treba zase prekvapi svymi falesnymi vrcholy, ale verim.. verim.. ze zkusenosti z impozantniho spolubehu se Stinem z lonskeho roku se budou hodit.. Tedy pri tom "lamani chleba":).
      MSF! Drzim palce na Zebrackou! 12:)

      Vymazat
  9. Budem drzat palce!
    A hoci si myslim, ze tie casy a stanice zabudnes alebo popleties (ako je u teba zvykom), urcite to bude len usmevna historka v behu, ktory si skvele uzijes a s usmevom zvladnes. Akurat dufam, ze z neho prinesies viac zapiskov nez Stin minule. A uz nenechavaj nic nanho (ze jeho beh a podobne) - uz to je tvoj beh! :)
    Mimochodom, beries si aj nejaky podporny team so sebou? Ako si ty robil minule Stinovi?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, no podpurny tym.. Uvidime, jestli Nika a Michal budou moci.. jestli to vyjde, bylo by to skvele.. kdyz ne, tak to budeme buset zvladnout nejak sami...:)
      Tak jako tak zacina to mit opet neuveritelne rozmery:). Hlavne ty lidske a kamaradske.. MSF! 12:)

      Vymazat
  10. Tesim se ze dorazis! Nemuzu se dockat vasich novych zazitecku a byt u toho. Tj hotel v Leadville je zamluveny (mozna se vam vana po zavode bude hodit ;-) ) to vis nejsme takovy drsnaci jako ty a Stin.. Hlavne mej vselijaky obleceni, pocasi v horach nevyzpytatelne.. Zrovna jsem bezela v nedeli na Pajaritu a myslela jsem na ty tvoje bezecke historky a ze ja jich tolik nemam.. No tak jsem nejdrive zustala viset v trnitych akatech ktere totalne zarostly stezku (JMTR trat co jsme belzeli koncem kvetna) tak jsem se musela prodrapat k silnici a bezet po ni kus nez jsem zase mohla na stezku.. No a po ceste domu jsem jeste nadherne promokla, blesky a hromy okolo a ja se jen snazila pod rukou trochu ochranit telefon co jsem mela s sebou (nejakym zazrakem to prezil, coz stale nechapu) a dobehnout zpet k autu.. Vyhoda lijaku byla aspon ta ze to smylo vsechen pyl co jsem mela na sobe, tak jsem se z toho aspon tolik neosypala ;-) Behu a Leadville zdar!! Meli by jsme se videt v So.. Nika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc diky!!! Ty zazitky jsou desive.. Copak ti Stin nerikal, ze v LA je snad nejvic blesku v USA?
      Tesim se na setkani a jestli Vam to vyjde bude to skvele.. Fakt diky! 12:)

      Vymazat
  11. Hodně štěstííí....přidávám se k ostatním s držením palců. A těším se pochopitelně na report :-) Ty si to užiješ a věřím, že my ostatní zprostředkovaně taky.
    Zuzka Součková

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik Zuzko.. Bude to potreba..
      Nevim, jestli svoje pocity dokazi dobre predat, ale udelam, co budu moci.. At nam to beha! 12:)

      Vymazat
  12. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  13. Moc Vám držím palce, jste pro mě velkou inspirací! :) Ale dávejte na sebe pozor - přeci jenom je to 100 mejlí. j.

    OdpovědětVymazat
  14. Nikdy by mě nenapadlo, že budu mít chuť běžet něco podobnýho... čím dýl tě čtu, tím víc se mi chce jednou-někdy-v-daleké-budoucnosti něco podobnýho taky pokořit; to těšení, ta radost, ta sladká nervozita - všechno to z tvých předleadvillských zápisků jen cáká a je to sakra nakažlivý! Budu držet všechny čtyři palce a doufám, že budou mít nějaký průběžný zprávy z trati, budeme tě s M. sledovat! ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc diky! Budu fandit na 7! David mi jiste namluvi detailni report, ktery me zastihne i tady.. Taky si to uzij! MSF! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...