čtvrtek 16. srpna 2012

Den 5 - Leadville před námi

Dnešní den byl bez běhu fyzického, ale v duchu jsme se naběhali docela dost:). Navíc vrcholem večera byla moje účast na zasedání pivního/pivovarského družstva, tedy coop, které se zde v Los Alamos formuje:), v rámci plamenných řeči, mozkových bouří (brainstorming), myšlenkového tankování (think tank) jsem vystoupil i já a podpořil zdejší myšlenku vařit kvalitní pivo uprostřed divočiny (in the middle of nowhere)..:). Stín stihne snad úplně všechno, tedy kromě plavání ve zdejších lázních (Jemez Spring).:). Místní ví, o čem mluvím, vy oceníte Stinovo smysl pro humor, když mě vezl nádhernými skálami (jak jinak) do "Jarních Varů", aby mi ukázal, že na jednom místě jsou vedle sebe dva baráčky. Jeden nese honosný název radnice, druhý je policejní stanice a soud spolu s veřejnými záchodky (suchý záchod). Nemá chybu.

Proslavené lázně jsme nestihli, jedna se o dvě velké vany, kterými protéká horká (fakt vařící) voda z místních pramenů.. Zastávky v legendárním motorkářském salonu, pro jistotu jsem nefotil:). No Stín:), co budu povídat, samy legrácky. Povídá, dneska jsme si odpočli, co kdybychom si na víkend zajeli zaběhat do Colorada, něco delšího..:)... Pro jistotu si vem čelovku, kdyby se to protáhlo:)...
A tak zítra ráno sedneme do auta a vyrazíme směr Leadville (Colorado). Různé jsem koukal na rady, reporty a profil trati -- no kopce, co s tím udělám... No vysoko -- Shadow je zvyklej (já se snad drobet aklimatizoval)... no daleko... Já běžím jen část "dětské trasy":) a Stín je bojovník, navíc zocelen pravidelným režimem..:). Myslím, že při jeho životním stylu každý dítě vydá za 50 mil a tak je na leadvillské 100M v pohodě, takže odjíždíme v dobře náladě a těším se na Stinovo historky po cestě.:)
Na Leadville jsem získal tolik touženou roli noční světlušky. Budu dělat parťáka od cca 60 míle na zajímavém úseku kolem Twin Lakes přes noc.

Tady malá odbočka. Stín mi řekl, že ve zdejší ultra komunitě je zajímavá diskuse o tom, jestli pacers (=parťáci) ano nebo ne. Uznávaný Karl Melzer je výrazně proti ním a jako hlavní a jediný důvod udává, že běžec v noci získává jedno světlo navíc! Já teda vidím těch důvodů o několik víc, hlavně si myslím, že pacing (tedy spoluběžectví) má neuvěřitelný náboj a je užitečné pro všechny. Samozřejmě běžec má parťáka na cestu, kterej ho může povzbuzovat, třeba mu i něco maličko nést, hlídat cestu, hlídat, aby nezapomněl jist a pít... Ale ten efekt je i na druhou stranu. Vodič parťák možná získává daleko víc. Zkušenosti, skvelej pocit sdílení běhu, radosti i možných krizí a samozřejmě nesmím zapomenout na efekt učení. Prostě při spolubezectvi se člověk řadu věci naučí, pochytí, dozví, jaksi mimochodem se naučí věci, které by daleko hůře a bolestivěji objevoval sám. Proto si myslím, že pacing je skvělá věc a z hlediska ultra má tolik pozitivních efektu, že nějaký drobný pochybnosti top běžců to nemůžou změnit.:)

Věřím, že Stín umístí u sebe na blog ještě odkaz na sledování on-line, kde se zrovna nachází a jak běží,, Tak ho podpořte, beru s sebou jeho telefon a myslím, že někde třeba bude signál a paní D. mu Vaše vzkazy vyřídí..
Mimochodem, jak jsem pročítal reporty že závodu, tak píšou, že v Leadville jsou všude kolem lamy!!! A já k tomu.. navíc v triku týmu iThinkbeer.com ...to nemá chybu.:)


Tedy ultra a Leadville zdar! Stínovi zvlášť! 12:)

10 komentářů:

  1. Nase oficialni tymove tricko velmi dobre shrnuje co mame na mysli, ale nutno uznat ze pri pohledu do zrcadla jsme s Honzou pro jistotu zvolili jeste druhe "stinove" jmeno (takove to pod carou). Takze protoze ja se svymi 90kg rozhodne nemuzu byt povazovan za stihleho jelena, a Honza je vysinutej na ty lamy, a vzhledem ke geograficke poloze nasi novomexicke zakladny, je jen prirozene mluvit o nasem tymu spise jako o "los a lamos" ;)
    RS

    OdpovědětVymazat
  2. To iThinkBeer mi pripomelo trosku neco z jineho hrnce, ale naprosto vyborneho: http://www.youtube.com/watch?v=yR0lWICH3rY
    Tak at to bezi samo. To date i s prstem v nose, je to prece jen 100 mil :) Prevyseni je v pomeru k delce urcite zanedbatelny - jakoze kdyz se to nakresli do obrazku, tak to bude vypadat skoro jako placka - a kdyz ne, tak je spatne zvolene meritko .))

    OdpovědětVymazat
  3. Vzal sem izolepu a ty palce si pro jistotu přilepil takže držím palce a mám to i pojištěný :) Jen se s tím bude blbě jíst ale každé kilo dole pro běh je dobré.
    Konečně už víme jak stín vyhrává závody - když se nikdo nedívá tak se převtěluje :)
    Tak ať se daří :)

    OdpovědětVymazat
  4. Myslím, že touto cestou a reportem z ní máš už svého Bloggera 2012 jistého ;o))

    OdpovědětVymazat
  5. A nejen timto vyletem za ocean.
    Vubec si se rozletel, tenhle rok bude jeste zajimavej ;-)
    Drzim vsechny palce!

    OdpovědětVymazat
  6. Los a Lamos, Vinnetou a Old Shatterhand, Reagan a Thatcher, Bob a Bobek --> jak jsou na to lidi dva, hned se dilo dari. Takze kluci do toho, jako obvykle jsme s vama!

    OdpovědětVymazat
  7. Diky!!! Vase podpora a pomoc bude urcite, urcite znat.. a moc za ni oba dekujeme! Nadseni a takova volnost je citit na kazdem kroku.. Pro dokresleni, ja nemam ani tricko s dlouhym rukavem (Stin pujci), v noci lehce pod nulou.. atd.. Behu a ultra zdar, kamaradum zvlast! 12:)

    OdpovědětVymazat
  8. Pokud budu oukej, budu vám držet palce. Pokud mi bude ouvej, držte vy mně. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Tričko je super! Držím palce, ať se vám daří!

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...