úterý 21. srpna 2012

Den 7-8: Hotel Květnová královna pod Prsatou horou u Olověnic

Jak jsem psal pomocí zbytku baterky v hospodě, dorazili jsme v pořádku a ještě v pohodě (asi 28 minut) stihli registraci. Když nás ll a ostatní tak nabádali, tak jsme hned připravili tábořiště a udělali buřty, když výlet, tak výlet.:)


Jak už jsem říkal, bydlíme v hotelu Květnová královna u Tyrkysového jezera, pod prsatou horou (Název hory je Stínův, hora vskutku tak vypadá). Jezero a tábořiště:


Z druhé strany, prsatá hora:)


Stín vybral moc hezky pokoj:), nádherný výhled i ten odstín kachliček v koupelně se mi líbil (viz foto).

Šli jsme spát a ráno jsme zaspali, tedy vzbudili jsme se jen tak tak, abychom stihli "briefing" před závodem a pokyny pro posádky. Stín mě budí se slovy, vstávej, zaspali jsme.. Odpovídám, to je paráda!! On se směje, že ten můj optimismus je zabíjející:). Vysvětluji, že naopak, že je dobře, že jsme téměř zaspali, protože to znamená, že jsme spali dlouho a zítra se nám to bude tuze moc hodit, každá hodina spánku bude mít hodnotu zlata.. Rychle se přesunujeme do Leadville, akorát v čas, za pár minut začíná informační schůzka pro běžce a podpůrné týmy.


[Třeba se k tomu někdy dostanu to pro kamarády a zájemce někde napsat, ale myslím, že jsem se díky Stínoví drobet naučil a pochytil jak dělat správnou posádku, co je potřeba připravit na americkém ultra.. Navíc v Leadville se teď docela dobře vyznám i autem a spojení mezi jednotlivými stanicemi zvládám i triky s parkováním a tak. Takže pokud se tam chystáte, asi něco maličko užitečného mužů říci, než to tedy zapomenu:)]

Tělocvična, kde celá akce probíhala připomínala včelí úl. Všude plno běžců, známých neznámých, plno podpůrných týmu. Natěšená atmosféra... Přitom je jasné, že zhruba 1/2 z nich do cíle nedoběhne, my navzdory našemu poněkud chaoticky-nadšenému přístupu věříme, že Stín do cíle dorazí v čas a vyzvedne si stříbrnou pásku za dokončení pod 30h. Stín mi postupně ukazuje známé postavy z amerického ultra. Vidím "reálného" Tony Krupičku i řadu ostatních, kteří vypadají "podobně", záleží na tom, jak moc dlouhý fousy si Tony v daně chvíli nechává.. Pro znalce... pacera pro Tonyho nedělal nikdo jiný než známý rychlík Dakota Jones. Prostě i pro troubu, jako jsem já (a neznalce) neskutečná atmosféra.

Jak jinak než na poslední chvíli připravujeme balíčky na jednotlivé stanice (tzv. drop bags) a rychle je dopravujeme do Leadville. (z obrázku je určitě jasné, proč se říká "upuštěnené balíky"..")


Večeříme tábornicky a poněkud chaotický (jak jinak), Stín stejně jako Geoff Roes před Western States si dělá v kotlíku těstoviny, jíme placky a opékané buřty a s ostatními členy týmu (Veronikou a Michalem) si dohadujeme základní strategii jak se starat o Stína, co bude asi pít, kam pojedeme, kdo a v jakém pořadí s ním poběží.. Tady musím říci, že Veronika a Michal byli naprosto skvělý tým a neznalec by netušil, že celá příprava vznikla ve Stínové hlavě a vytryskla tak nějak mezi naším 5-6 pivem a smaženými brambůrkami:). Na stanicích jsme byli sehraní no jak posádka F1.:)... Prostě, start je ve 4 ráno. Já vstávám a starám se o Stína od rána, jedu s ním na start, dávám pozor, aby se najedl a tak, odvezu ho, převážím auto na naše tábořiště a první stanoviště, čekám na něj a starám se.. zjisťuji mezičas projektuji, kdy na další stanice.

Chystám s sebou něco (optimálně všechno) :) na zbytek dne i svoje běžecké s sebou.. Pak přijíždí Veronika a Michal a začíná naše celodenní túra po stanicích (aid stations), s tím, že Michal běží první úsek z Windfield do Twin Lakes, já beru noc z Twin Lakes do May Queen (našeho tábořiště) a Veronika poslední etapu z May Queen do Leadville...

Je kolem desáté hodiny a chystáme se spát... vždyť vstáváme ve 3/4 na 3 a to začne náš skvělý den... Zítra napíšu, jak jsme běželi přes noc a pohled na Leadville 100 z venčí, atmosféru závodu a detailní report nechám samozřejmě na Stínovi:)!

Běhu zdar! Leadville, Stínoví a ultra zvlášť! 12:)

19 komentářů:

  1. Pokračování až zítra ??! To se ho nedočkám :-)
    Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je mily, diky... snazil jsem se to neprodluzovat a co nejdriv jsem ze sebe vymackl dalsi den.. ono mi letadlo letelo v 6 rano a vstavali jsme ve 2:45... takze pr

      Vymazat
  2. To je zase napeti... :) A ten tvuj optimismus, to se musim naucit.
    Mimochodem dneska jsem za tebe zaskocila, bezela jsem rano do prace :) Teda jen od privozu k nam, pro zacatek kousicek, ale parada, nadhera, uzasny. (Pro predstavu: vcera u nas bylo 38 stupnu, dneska rano "jen" 23, vlhko a desticek, jak v pralese.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cetl jsem, jak ti to slo podel reky.. parada... at nam to beha, cim dal dal! 12:)

      Vymazat
  3. No paráda už sem se nemohl dočkat až se dostanete do civilizace k elektřině :)) Taky sem zvědavej na interpretaci Stína :))
    Fakt super vandr :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi jeste Stina ponoukal... To jeste rikal, ze by bylo super, kdybychom bydleli na jednom z tech ostruvku v jezere:)!! I tak to bylo spektakularni... Dik za podporu.. 12:)

      Vymazat
  4. Konečně zprávy z "onoho" světa, už jsem byla jak na trní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, pak jeste napisu, jen co to pujde.. Sanzil jsem se to dopsat po ceste.. Zatim, behu zdar! 12:)

      Vymazat
  5. ...to je na zabití:-), dělat to takhle napínavý. Aspoň že je možný mrknout do výsledkovky, jinak bych ani nemohl dospat. Těším se na další díl seriálu, dav

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky, diky.. bylo to fakt napinavy, uz jsem dal svuj kus, vydrz a pockej na Stina.. MSF! 12:)

      Vymazat
  6. Souhlasim s Davem - nebyt online vysledkovky, jsme tady vsichni na infarkt!

    OdpovědětVymazat
  7. Pěkná úvodní reportáž, už se nemohu dočkat pokračování.-).

    OdpovědětVymazat
  8. Ja se picnu, fakt byly i burty..:) Honzo, ty nam to chces priblizit se vsim vsudy, co? meli jste nekolikadenni adrenalin, tak nam to taky pekne davkujes :) super pohled do zakulisi, tezka logistika..(ve vasem pojeti teda prevazne lehka :) tak honem honem, uz kluci pobezte!

    OdpovědětVymazat
  9. Ultra-gratulace! Zni to naaadherne! Rob

    OdpovědětVymazat
  10. Honzo, zdravím z Centrálního mozku lidstva, tedy toho špičkového mezinárodního pracoviště v srdci Prahy. A myslíme na tebe jako na hrdinu. Zrovna dnes jsme tu ten tvůj věčný optimismus rozebíraly - že například já mít slabší náturu, lezeš nám tím tááák na nervy :-) Ještě že jsme tu, až na drobné výjimky, růžovobrýlaři :-) Slečna Mlečna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, ale to nebyl zadny optimismus..:) to byl naopak jasny realismus.. Zaspani byla fakt dobra zprava! Jinak diky, zadnej hrdina nejsem, hezky jsem si to uzival! MSF 12:)

      Vymazat
  11. Reporty jsou snad ještě napínavější než online z tratě. Oceňuji, že buřty jste pekli pěkně po česku na klacku.

    OdpovědětVymazat
  12. Diky a diky vsem! na klacku se rozumi mo sebou, ovsem kdyz neni ani nuz a vse se musi lamat, burty se musi delit rozpichanim vydlickou:)... to je jeste lepsi.. 12:)

    OdpovědětVymazat
  13. Tak čtu dál a dál nemohu se odtrhnout a přemýšlím, kdy začnu pracovat :-))))))) Dnes budu muset rozdělit úsilí. V noci začnu číst Stína :-) Neskutečné dobrodružství!

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...