pátek 31. srpna 2012

Zase skáču do kaluží...:)

Včera celou noc pršelo a ráno taky provázky deště visely z oblohy .. no snad jen s malými přestávkami celý den pršelo a mžilo... Voda získala znovu ztracenou moc. Potůčky v údolí nabraly na síle a začaly se roztahovat po cestách a loukách..

Když jsme vyběhli po ránu s dcerou a s Deri, bylo super je pozorovat. Jako ve stroji času. Zatímco Deri ostříleně a zkušeně vymetla každou kaluž, dcera se jim obloukem vyhýbala, šlapala na špičky, opatrně, jakoby měla strach, že v mokrých botách může nastydnout. Bylo to hrozně milý, najednou jsem viděl sebe se svými obavami, nezkušeného, když jsem se před pár lety (jako by to včera bylo) poprvé setkal s vodou venku.


Povídám, neboj se, bota má sudý počet dírek, vždy jednou nateče a druhou vyteče ven...:) Jen chvilku to zastudí a potom zase budeš mít v botách teplo.. a ten pocit, až poběžíme vodou po loukách, bude to kolem cákat, Deri bude radostně štěkat, ten musíš poznat... Samozřejmě, první "namočení" bylo jako křest:), ale pak už jsme zkušeně cachtali cestou necestou, smekali se do kopečků a užívali si zase nových pocitů.. Pocitů pravých "drsňáků" :), kterým vůbec nevadí, že jim teče do bot, kteří běží a cítí tu skoro zapomenutou radost malých dětí, které radostně skočí do každé kaluže....protože to přeci tak krásné cáká!

V hlavě a na obrazovce počítače mi probíhaly podzimní termíny závodů a akcí a přemýšel jsem, kam dál a čím si udělat radost, na co se zaměřit. Vím, vím, už jsem si letos zase zlepšil svůj (nepřekonatelný) :) osobák na maratón, nechce se mi teď trénovat rychlost a závodit.. [jsem lenora! asi se bojím, že poběžím moc pomalu?:)] ..Ale nechci si připustit, že bych neměl běžet jubilejní Pražský maratón. Vždyť máme společně narozeniny(!), na podzim v roce 63 se běžel v Praze vůbec poprvé...

Jak jsem dneska běžel v tom dešti s nadšenými spoluběžci, tak bylo rozhodnuto. Stromovka, jako vždy a co nejlíp!! Vím, že se asi už nemusím (vůbec nikdy?) zlepšit, každý mi to pořád říká -- nejde se jen zlepšovat:)... ale vzpomenu si na kamarády Machyho a Stína s jejich úporným bojem a šílenými akcemi... Vím, že s časem -- myšleno doslova i obrazně -- se nedá nikdy vyhrát, ale bojovat by se mělo. V rámci pravé řetězovky bez výmluv zahajuju přípravu na maratón, ať je vidět, že i starší "sedláci":) ctí ten epický rozměr boje a udělám, co půjde abych se zase maličko zlepšil. Co kdyby se to podařilo, tak ať jsem připravený a kdyby ne, tak aspoň budu vědět, že jsem bojoval a šel do toho naplno:).

Hlavní je, že mě (zase) správně nahlodal Stín. Říkal jsem si, že bych zkusil uběhnout ještě na podzim něco delšího, jenže se mi nic časově nehodilo... Přemýšlel jsem, hledal, ..., chtěl jsem i vzít batoh a vyrazit po vzoru Machyho někam dál a pryč, ale Stínem zmíněná "Pražska 100" zůstala viset přede mnou jako výzva... Nejhorší bylo, že já ten víkend 7.12 ještě pracuju... Měl jsem připravenou skvělou výmluvu, já vlastně nemůžu!!! Rád bych, ale nemůžu!!! :)...

Ale najednou se to zlomilo. Tím nadšením spoluběžců a jejich účastí na závodech. Začal jsem proto děsně akčně plánovat a napadla mě šílená konstrukce, jak by se to dalo zvládnout, jak bych to mohl udělat... Kdyby všechno klaplo, tak bych technický vzato stihl těch 100km uběhnout. V pátek do 8 večer v práci, přesun na start, "uběhnu" :) a v neděli do posunuté práce... Jen mi ještě musí povolit přesun soboty na neděli, ale zatím to vypadá dobře. I velký Olaf organizátor mě ubezpečil, že kritická místa mají fáborky a tak žádné výmluvy neplatí...:)

Mám v sobě určitě pokoru, 100+ (115?) km v prosinci, z toho velký kus v noci není žádná legrace... i když proč by nemohla být? :) ... Přeci se z toho nepo.. tento.. a když? Tak papír s sebou!

Běhu zdar a ultra zvlášť! 12:)

18 komentářů:

  1. Papir s sebou a motivaci necht ti je nedelni pracovni povinnost. Mysim, ze to bude super challenge a ze se uz, mozna trochu skryte a masochisticky, na ten logisticky orisek tesis. Behu zdar a vodnimu trailu zvlast!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky moc za podporu... Taky si myslim, ze papir s sebou to jisti!:), jeste to bude logisticky narocne, ale moje nejmilejsi jasne slunecko me slibila dopravit na start, tak pokud prace klapne, nemam se na co vymlouvat! 12:)

      Vymazat
  2. Jak te znam, April ma pravdu. I kdyz dobehnes, vetsi radost nez ze zvladnutych kilometru budes mit z rozlouskunteho logistickeho orisku :))) ... a na nejaky behani po nocich se nevymlouvej, nebo tady napisu natvrdo, jak jsi v Leadville po tme sbihal Cukrovou Homoli ;))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. DIKY, no jak to ze zacatku vypadalo nemozne, predevsim diky logistice, pak se pridaly pochybnosti o delce a narocnosti... Tys to tradicne rozcisnul:) a mel jsi pravdu... Prekazky jsou od toho, aby se prekonavaly. DIK jeste jednou za to pripomenuti a postouchnuti.. Bude to znit desne, ale tesim se!!! 12:)

      Vymazat
  3. Tak ve stromovce se asi potkáme, chci si tam konečně vyzkoušet za kolik zaběhnu hladký maraton. No a na Pražské 100 budu držet palce, rád bych si ji taky jednou zaběh, uvidíme jestli to vyjde letos.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Urcite se prihlas.. me urcite poznas, ja nevim, jestli poznam kazdyho podle malych profilovek:), pokud budes pit pivo, tak jo, tak to te poznam:)... Stromovce zdar! 12:)

      Vymazat
  4. Už se těším, že se zase ve Stromovce potkáme, až mě budeš jako loni předbíhat o kolo (vzhledem k tvým posledním výsledkům to bude spíš o dvě kola). Doufám, že účast stihnu, protože tam asi budu muset přijet rovnou ze služebky. Nemyslím, že jsi se zlepšováním už na hranici možností, zvlášť na maratonské distanci. Takže bych to tipoval na další osobák. Na Pražskou 100 ti budu moc držet palce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) s tim zlepsovanim je to zradny..:) ale proc se vzdavat dopredu, kdyz bojovat se ma a musi? Obzvlast starsi "clovek" jako ja by mel uz z principu bojovat, aby tem svym vrstevnikum kolem rekl, ze jeste jsme se nerozpadli na soucastky, jeste zijem a stoji to za to! 12:)

      Vymazat
  5. Jak tě znám, ty dokážeš vše, co si umaneš. Letos je prostě tvůj rok, rok 12. ;o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky, rok Honzy, to zni skoro jako rok draka:)... Musim toho vyuzit, aby bylo kam se ohlednout a co prekonavat v dalsich letech.. kdyz nic, tak moje lenost a pohodlnost tu budou porad! MSF! 12:)

      Vymazat
  6. Ty tvoje závody - to zas budou panoramata :) Těším se už teď!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky moc! Ovsem i kdybych se rozkrajel Tvoje fotky s casomirou v hube jsou neprekonatelne.. Myslim, ze by sis to mel nechat patentovat. .. i kdyz, jak rika muj kamarad, neni lepsi dukaz originality nez kopirovani druhych. MSF! Streda to doufam jisti! 12:)

      Vymazat
  7. čtu ráda tento blog. Například teď mi usnadnil rozhodování, jestli jet nebo nejet na Pražský maraton ve Stromovce. Nejet. Pražská 100 bude určitě lepší zážitek :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) dik, ovsem, takova Stomovka pojata jako priprava na Prazskou 100, ve spolecenskem duchu .. rekneme netlacit to pod tri hodiny:).. to nemusi byt k zahozeni..:)
      Tak behu zdar a ultra zvlast! 12:)

      Vymazat
    2. ale zase běžet třeba Stromovku za 3:01, to by mě otrávilo :-))

      Vymazat
    3. :) .. je sposta hezkych casu.. pro ty rychlejsi od 3:03, 3:15 (zemres), 3:21, 3:45 abych naznacil ty nejproflaknutejsi, ale i ty, co zacinaj 4 nejsou spatny a maj taky hezkej ciselnej potencial... Ja bych to nechal volne, oni ti bezecky bozi vetsinou nadelujou moc hezky cisla!! MSF! 12:)

      Vymazat
  8. Ve Stromovce se uvidíme na startu a pak, pokud na mě počkáš, i v cíli :-) Na P100 ti budu držet úpěsti - ty to dáš! Přeji ti krásný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) no verim, ze se v cili potkame urcite. Kdo tam bude driv, tak pocka..:). Uz se zase dostavas do vrcholne formy a tak to vidim, ze to bude silny zavod.. At nam to beha! Ale hlavne, at si to paradne uzijeme!!! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...