sobota 21. listopadu 2009

Ubránit si běhání:)

Nevím jak vy, ale já v posledních dnech pozoruji zvýšený výskyt zmatků, zbytečné práce a stresu. Jak říká Pulec, až k tomu přibude vánoční zmatek a stress, tak to asi bude ten poslední hřebíček, ta poslední drobnost, která nás může zničit.
Už běhání v tomto týdnu bylo nácvikem na frontový útok. V úterý po ránu lilo, já se brzo ráno vypotácím z postele a začínám se oblíkat. Moje nejmilejší, nejmoudřejší...[jasné slunéčko:)] manželka povídá, kam se deru, vždyť venku leje. Moje odpověď "ráno vstanu, kouknu na plán, vidím 13km, jdu běhat 13km:)" nebyla asi nejvhodnější, protože zrovna včera jsem opět umístil svůj nový tréningový plán na bok naší lednice vedle rozvrhu dětí...[:) ale už je tréningový plán vzat na milost]
Při návratu domů už slunce občas vykouklo mezi mraky a bylo to nádherné! Ale další den ráno už jsem nestihl, pracovní povinnosti začínaly už kolem 8 hodiny a to se nedalo:(, takže večer jsem plán plnil ve fitku na běhátku a na veslařském trenažéru. Ve čtvrtek to bylo ještě horší a nestihl jsem ani náhražku ve fitku. Hrůza, hrůzice:). Ale všechno zlé k něčemu dobré. Následující týden bude co se týče práce a zmatků naprosto nepřekonatelný, kdy pracuji i přes víkend.. Proto jsem nenechal nic náhodě a naplánoval běhání do detailů, koupil baterku na ranní běhání a tak:).
Ale pozitivně:). Dnešní ranní běhání ve vojenském prostoru stálo za to. Ráno jsem brzo vstal, zatopil a ještě za ranních červánků vyrazil. Při cestě v prostoru už cesta byla červená od ranního slunce.. nemá chybu!
Při návratu mě zarazil jeden soused dotazem, na co trénuju? Při krátkém rozhovoru jsem pochopil, že je ustálený názor -- muži při běhání trénují, zatímco ženy hubnou! On to dodával, že ta jeho "hubne", při pohledu na něj jsem chtěl řici, že on by to taky potřeboval:). Ať žije rovnoprávnost!!!! Řekl jsem, že u nás je to obráceně, žena trénuje a já se snažím zhubnout...:) Přece je to nespravedlivé, čtu, jak některé spřátelené blogy:) vybíhají zásadně pod rouškou tmy, protože se stydí běhat? Co je to za hloupost? Přitom sousedka od nás říkala moji nej... [jasné slunéčko:)] že ji viděla po ránu běhat a že by snad šla taky:),.. asi tak, myslete na ty ostatní, co jim můžete být příkladem!:)
Držím nám všem palce! Týden skončím asi pouze s 55km, ten výpadek nebudu nahrazovat, ale příští týden jsem odhodlán bojovat za každý "výběh".

4 komentáře:

  1. Ano, Ty rozhodně jsi rozený optimista. Tenhle blog je plný pozitivní energie a to je úžasné!
    Co se týče toho studu tak nevím jestli jsem o tom psala zrovna já (běhám za tmy jen proto, že světlo není:-)) ale taky se mě to týká, nebo spíš týkalo.
    Je to tak, ten největší stereotyp o běhání: když žena běhá, tak jen proto aby zhubla, kdežto chlap trénuje. Krutá nespravedlnost tohoto světa (nebo spíš české společnosti?- Ve Finsku běhají veškeré váhové a věkové kategorie, protože běhat je přece normální).

    OdpovědětVymazat
  2. Ráno bych neuběhla ani metr. Jsem sice skřivánek, ale začít den během, to bych nezvládla. Kromě toho večerní běh má svůj smysl - člověk ze sebe dostane všechny problémy a negace, které se ho za ten den nachytaly a usíná s čistou hlavou. A že je tma.... no, za to teď vlastně ani nemůžu ;o)

    A na závěr povzbuzení: Hele Ludvo, jestli si ten běh nevybojuješ, tak si u mně mrtvej Homolka!

    OdpovědětVymazat
  3. Nejsi ty duší žena? :) ?
    Hezký blog.

    OdpovědětVymazat
  4. Diky vsem!

    2Mrazivy Vitr: naprosty souhlas, ja stereotypy nemam rad, navic je to fakt nespravedlivy. [K tomu noticka, trochu kulatejsi zeny jsou vzdy krasne a mozna paradoxne se libi vic, ale modu a obecny vkus vytvari modni navrhari, kteri jsou z 90 procent gayove a maji radi "muzske" typy:)]

    2Pulec: Zatim do stredy drzim jako drzak:), tuk tuk... To ja zase po ranu rozmyslim, co a jak a da mi to potrebnou energii. Je to o zvyku, i kdyz narodil jsem se dle svoji maminky ve 3:30 rano, coz by vysvetlovalo, proc to dobre snasim:)

    2anonym: Konecne jsem byl prozrazen! :) Ano, skutecne jsem "dusi" zena. Nebo aspon rad bych byl, protoze zeny jsou obecne kooperativnejsi, empaticke, rozumejsi.. Zvladnou radu cinnosti najednou [tady je kamen urazu, ja jsem v tomhle naprostej chlap, jedna vec v jeden cas, vetsinou vic toho najednou nezvladnu:)]

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...