pondělí 21. března 2011

Předstírání v práci a předstírání v běhu.. :)



Jak teď jaro chvílemi předstíralo, že není jaro, i když už vlastně dlouhou dobu je:), tak mě při tom pobíhání v Prokopáku a koukání na neorvané :( zbytky vrbových větví plných kočiček napadlo, že to předstíráním mám taky sám v sobě..

Možná díky pravidelnému střetávání s americkou kulturou, člověk nějak podvědomě přebírá jejich způsoby. Říkám někdy snad už úplně automaticky -- jjo, určitě zavolám, i když vlastně vím, že nezavolám.. ať už proto, že nechci, nebo dopředu vím, že to nestihnu. Přijedu/nepřijedu.. Zastavím se/nezastavím se.. Půjdu s nějakou skupinou lidí běhat? Ale asi pevná výchova ke slušnosti mě skoro s jistotou vede k milosrdným lžím.

U běhání je to ještě spojené s tím, že já běhání povětšinou beru jako očistnou kůru a tak s pár výjimkami, jako jsou velmi občasné závody nebo setkání s kamarády na poutním maratónu, FL, atp., či velmi občasné běhání s dobrými známými -- prostě běhám sám. Je to jedna z malá chvil, kterou mám jen sám pro sebe, kdy jsem sám se sebou a mohu si to patřičně užít.. Jjo, lamy jsou plachá zvířátka:).

Říkal jsem to nedávno Milošovi a on pochopitelně je na obrácené straně barikády. Nelhat, nepředstírat. Přitom já vidím i ten druhý, primárně pozitivní rozměr předstírání -- to je tehdy, kdy se dostatečně "položím do role". :) Protože předstírání nás svým způsobem dělá lepšími...Aspoň já v to v koutku duše věřím. Zejména, když se předstírá dobře:), tak člověk nakonec zapomene, že předstírá:) a je to..

Jako ta tréninková metoda, kterou jsem tady jednou citoval slovy Bílého koně (z prý už vycházející v češtině knížky "zrozen k běhu"), kde říká zhruba toto: "Běž nenuceně a snadno, jakoby houby záleželo na tom, jak ten kopec je strmý nebo jak ta cesta je dlouhá. Pak to trénuj tak dlouho, že zapomeneš na to, že je to tréning, až to bude hladké, bezproblémové."

Když jsem nedávno běžel na Karlštejn a zpět, tak jsem to znovu a znovu "trénoval", až jsem opravdu u té Mořiny zapomněl, že to předstírám a ten dlouhý táhly kopec jsem vyběhl "coby dup" a opravdu lehce :).

Tak ať se nám pozitivně předstírá..:)! 12:)

7 komentářů:

  1. Je pravda, že já taky ráda běhám sama... Nikdo mi do toho "nekecá" :-D Ale jinak taky občas předstírám, někdy ráda a někdy nerada... ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. 2 Jitka: :), to jsi muj clovek... Znalci tvrdi, ze zeny umeji jeste lepe predstirat:). To me tesi, kdyz v legraci rikam, ze jsem "dusi zena", tak snad aspon umim lepe predstirat. MSF! :)

    OdpovědětVymazat
  3. heheeee, to je dobry, ty vesmiry, dyt me znas, Hanousku, ja beham ZASADNE sama - a tutok to mame, minuly tyden v pondeli ve dvou, dneska dokonce prvne ve skupine a ve stredu snad opet ve dvou, a to nic nepredstiram - no chapes to??? :o))) Krasne jaro! w.

    OdpovědětVymazat
  4. 2 Nikie: Rikam to furt, ty vesmiry, ty vesmiry jsou nejak propojeny..:).. Napriklad ja jsem si rikal, ze NIKDY nepojedu na zadny bezecky soustredeni, chapes to? A najednou jsem se prihlasil na BSMS na soustredeni v kvetnu pred Silvou. Co k tomu dodat..:)

    OdpovědětVymazat
  5. :) tohle uslovi me tesi i desi zaroven.. :)

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...