úterý 29. března 2011

Rány, šoky, kuří oka, vše vyléčí..

...tedy nikoliv kolaloka, ale (moje) pobíhání.
Sobota byl den opravdu velkých šoků, i když to tak na začátku vůbec tak nevypadalo. Ráno chládek a klid, zamračeno před deštěm -- říkal jsem si bude takový meditační výběh, kdoví jestli potkám nějaké domorodce.

Probíhám v takovém zamyšlení Prokopákem, kolem trochu potemnělých ruin válcového mlýna, když v tom se spustí šílená střílečka! Dávky že samopalů, (naštěstí) airsoftové kuličky kolem sviští o sto šest a já okamžitě řvu "CIVIL!!!!" a naštěstí úspěšně probíhám.. Říkám si, uff, a to to vypadalo na takové ospalé pobíhání:)..

Ale nebylo, o pár km později mě překvapilo osamocené, opuštěné a otevřené auto, na kraji pole, u něj rýč a jáma! Říkám si, teda aby tady ještě někdo zakopával nějaké tělo.. Opatrně sonduju kolem.. Naštěstí se ukázalo, že to byli hledači pokladu s detektorem kovů a lopatami, ostatně na polích kolem vesnice Dubeč, jsem jich pak ještě pár uviděl.. Teda, uff:), znovu jsem si říkal, to jsou šoky, ale s dobrým koncem!

V tom začalo víc foukat a poprchávat, měl jsem nějakých 22-24km, tak si říkám, zatočím k domovu a zbytek do cca 35 si v pohodě doběhnu v Prokopáku (snad ti magoři s puškama nebudou střílet). A tak probíhám/sbíhám z kopečka v Řeporyjích, způsobně jsem se rozhodl běžet po chodníku. Pár lidí tam různě uhrabává trávu a tak se kochám pohledem do upravených zahrádek.. Pohodička... Tady je potřeba dodat, že chodníky v Řeporyjích svými dírami a strukturou připomínají víc tankodrom než chodník. A tak se výsledek mého kochání brzo dostavil. Jedna ta díra mi podrazila nohy a já opět předvedl jeden že svých vrcholných "kaskadérských" výkonů -- skok plavno za rukama. No ležím tam na malém kousku trávníku, kam jsem to stačil srolovat:) a tak postupně se ohledávám, jestli jsem v pořádku.. Říkám, hlava dobrý, nohy dobrý.. když v tom se nade mnou sklonila taková hodně stará paní, opřená o hrabičky! [ještě že neměla kosu, to by byl možná definitivní šok:)] a ptá se, jestli jsem OK, jestli nepotřebují pomoc. Uff..Šok maximální!

No a tak jsem se rychle postavil na nohy, popoběhl, při tom zakousl zbytek fidorky, dopil zbytek čaje a rozběhl se do Prokopáku.. No na začátku to drhlo a drobet bolelo (to rameno mám asi naražené), ale věřím, že vše OK. Jak jsem tak běžel domů (ve finále způsobných 35.5) tak jsem si přehrával Ozzákovo part - Fernet léčí všechno. Není nic, co by fernet nevyléčil... Bolí mě hlava? Dám si fernet. Bolí mě žaludek? Dám si fernet.. Bolí mě ledviny? Tak si fernet nedám!

.. No a tak jsem si v analogii říkal, bolí mě hlava? Zaběhám si... bolí mě nohy?.. Tak si taky zaběhám, ale opatrně!:)

Tak ať ty šoky taky zvládnete! 12:)

9 komentářů:

  1. jenže aby to nedopadlo tak že
    "Tak dlouho se s bolavejma nohama běhá až se něco utrhne"

    OdpovědětVymazat
  2. 2 ll: Samozrejme, nic se nema prehanet, ani lamat pres koleno.. Jak my starsi vime, clovek zlomi akorat sam sebe:). Ta moje "mantra" na konci spis platila na narazene rameno, zadek a zada:)... Uvidime, zatim jen tak pozvolna, navic mam takovy lehky tyden, jak mi Milos predepsal pred 1/2 PIMem, takze se nic nedeje. Nohy (tuk-tuk) OK, rameno mam narazeny, ale normalne funguju. Na druhe strane ten zazitek byl neprekonatelnej:), a doufam, ze ty moje ruzne jine drzkopady v prokopaku me "vyskolily" k temer profesionalnim padum.. Tedy doufam..:)
    At se dari, na 1/2M!!! MSF!

    OdpovědětVymazat
  3. Běžet u nás po sídliti, doufal bys, že na tom kousku trávníku někdo něco "nezapomněl" ;o))

    "...babička s hrabičkama..." je hodně povedené :oD

    OdpovědětVymazat
  4. 2 Pulec a S0c: Rikal jsem si, ze vas to potesi.. Zaplatpanbu, zijeme vesele, i kdyz obcas to jsou fakt soky!:) .... "babicka s hrabickama" to je krasny uslovi! Skoda jen, ze neumim tak hezky psat jako ty! Vsimni si, museli jsme zmenit misto setkani po 1/2M, abychom se vesli, je to kousek od Vaclaku, v Opletalove. MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  5. Všimla jsem si a těším se! Má být krásně, takže užijeme i tu zahrádku...

    OdpovědětVymazat
  6. 2 Pulec: Pocasi zatim (tuk-tuk) vypada naaadherne, takze snad zahradka bude!
    2 rRadek: Taky jsem se ve finale smal..Neni nad to se pobavit, i kdyz moji kamaradi rikaji, ze je to zvracene se smat sam sobe:)...
    At se dari, obzvalst jestli bezis 1/2 PIM. MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  7. Takových zážitku při běhání, neuvěřitelné... :-D :-D

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...