sobota 5. března 2011

Zajímavá (kulturní) zkušenost...

K navození mých (ve finále velmi dobrých) pocitu jsem si dovolil použít oblíbené úsloví jednoho svého kamaráda, čechoameričana.. Asi poprvé jsem ho od něj slyšel, když ho v roce 1990 po 1.5 dne nepříjemných výslechů pustili z vězení v jedné nejmenované balkánské zemi. Když jsem se ho pak zeptal, jak bylo, tak odpověděl lakonicky a se šibalským úsměvem.. Byla to taková zajímavá kulturní zkušenost.:)

A tak jsem pochopil, že cokoliv, co přes nějaké nepříjemné pocity/očekávání/problémy nás posílí a nakonec zanechá za sebou jen to příjemné a pozitivní je -- "zajímavá kulturní zkušenost":).

Upřímně, jak jsem tady psal, vůbec se mi na Kbelskou nechtělo (!) - nádherné počasí svádělo k dlouhému výběhu do neznámých končin [a ke krásnému bloudění:)], ale protože jsme zblbnuli řadu lidí od nás, tak by nebylo fér říci, že nejdu. Ve Kbelích, mraky lidí na startu tradičně vyvolávají dávné pocity z výstavy vtipů Vladimíra Renčína, kde jsem se také "příjemné mačkal", všude kolem namačkané pěkně běžkyně, co si přát víc, že?:)

Nové přírůstky do našeho týmu vůbec nezklamali! Kluci, na to, že sotva začali běhat, Arsen před 3 měsíci přestal kouřit, tak se do běhu položili naplno a podle mě si to užili a vypadali, že je to nadchlo! Už to nadšení s jakým se začali rozcvičovat, nakazilo i mě nezávodníka:), že jsem začal na místě pobíhat.:) No legrace!




Když jsem viděl jejich nadšení, tak jsem se nakonec pasoval do role zkušeného a dával jim pár rad, aby v pořádku doběhli a celé si to užili.


Ovšem co mě dostalo, když jsme se u auta všichni (7!) fotili a žádali jsme jsme jednoho souseda [tímto mu ještě jednou děkuji!:)].. tak se mě zeptal, jestli náhodou nejsem 12Honza. No to mě fakt zničilo, připadal jsem si "profláklý" jak sňatkový podvodník po odvysílání relace VB žádá, radí informuje..:)

Potkával jsem známé Nikie [proč jsi neběžela?!], 1bubo mi to podle předpovědi nandal skoro o minutu, proti loňské K10 jsem se sice zase zlepšil 41:23 je pěkný čas - tím myslím pěkný číslo:) [ta 14 na konci by se mi taky líbila, i ta 41:), ale takhle je to hezky sestupně kolem dokola, pěkný číslo!], ale pozor! s nikým se skoro nedalo po cestě povídat:(... prostě nenatrefil jsem na nikoho, kdo by si chtěl popovídat, tak snad příště:)... Aspoň, že poslední km mě dohnala Soňa "od buba" a tak jsem ji aspoň mohl povzbuzovat, že ji přeci nemůže předběhnout taková lama..:) A Soňa zrychlovala a zrychlovala:).. a do cíle zaslouženě doběhla o krok přede mnou, protože je závoďačka a protože si to zaslouží!:)

Kluci od nás všichni potěšení, doběhli v moc hezkých časech, v dobré náladě a s přesvědčením běhat a běhat... Tak navzdory mým obavám, závod je za mnou a běžel jsem ho skoro jako závod:(, ale co hlavní... Kluci nadšení a natěšení a tak jsem dnes opravdu nezávodil nadarmo!

Ať to všem dobře a vesele běhá! 12:)

PS. Ještě teď se raduju z toho času... 41:23.. no uznejte, 4-a pak 1-2-3... sice to není "osobák" na 10k, ale mám z toho větší radost. Nádherný číslo..:) -- je to jak reklama na muj blog:)...

16 komentářů:

  1. Zavod nezavod, hlavne, ze sis to uzil :)

    OdpovědětVymazat
  2. 2 s0c: Mas pravdu, uz se snad dokazu od toho zavodu odpoutat, uz si verim, ze si toho uziju, obzvlast, kdyz je tam "neco" jineho jeste enz ten "zavod". Skoda, zes nemohla byt..

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkný článeček Honzo :o) Byl jsem moc rád, že jsem tě tam potkal a myslím si, že jsme si to užili všichni a pořádně. Takový krásný den, tolik známých lidí a super atmosféra celého běhu. A ještě jeden citát k tomu popisovanému mačkání, který se dá jistě i aplikovat na závody s tolika běžci: A na splašený krávě už si jel?" "Jo." "Tak to máš stejný jenom se míň mačkáš" :o))))))))) MSF a zase někdy na nějaké akci naviděnou :o)
    1bubobubo

    OdpovědětVymazat
  4. 2 1bubobubo: Gratuluji na dalku Sone, osobak a 4.misto.. To kdybych vedel, tak jsem se vypnuj vic a jeste ji popohanel..:). MSF!

    OdpovědětVymazat
  5. "Nezávodník" sedí doma, drží "závodníkům" palce a večer si přečte reportáže...;o))

    OdpovědětVymazat
  6. 2 Pulec: Proto s vama rad sedim.. Jsem taky nezavodnik, ale tak 3-4x do roka nekam vyrazim, ani ne primarne na zavod, ale obcas se to zvrtne:). Tentokrat si myslim, ze jsem udrzel tu spravnou miru. MSF!

    OdpovědětVymazat
  7. No jo, když ty si vybereš na to focení zrovna mě, tak se nediv, že se zeptám, když jseš mi nějak "povědomej"... :-)
    Doufám, že fotky vyšly. Jestli ne, tak jsem prostě vesničan.
    Jinak tvůj čas je úžasnej, já by za tebou 5 minut a jsem taky naprosto spoky..

    OdpovědětVymazat
  8. 2 RVM: To jsi me jednak potesil // to jsem si oddychl// a jednak pobavil. Protoze ja to rikam skoro furt, nahody neexistuji. Tak jeste jednou diky! Fotky skvely, kluci maji do svych zaznamnicku:). Co myslis, kdyz jsem odjizdel, vycouvavam a tam kde jsem se chtel otocit zrovna zajelo nejake auto. Rikam si kterej umelec? ted abych couval dalsich 50-100 m k dalsimu najezdu... A ona to Nikie! :) Moc jsem se pobavil, inu zijeme ve spojenych vesmirech. Tak at ti to dobre beha a tesim se bezecke setkani 2.4. po 1/2PIMu.

    OdpovědětVymazat
  9. Taky přeju, ať ti to běhá dobře a rychle!
    Na půlPIM jedu, ale vaše setkání nějak neplánuju, takže ani neslibuju :-)
    Každopádně rád jsem tě poznal.

    Mimochodem v šatně po osprchování jsem byl svědkem dalšího podobného setkání bloggera se čtenářem :-)

    OdpovědětVymazat
  10. ahoj, ty hošíky z fotografií (zimní čepice + kraťasy) jsem měla možnost sledovat po celou dobu závodu, protože bojovali jako lvi, když je dobíhali starci, ženy a děti, bylo to legrační, ale vlastně strašně super, chce to víc tréninku a za rok už je určitě nebudu mít možnost dobíhat či dokonce chvílema předbíhat :-) hanice

    OdpovědětVymazat
  11. Super! Hanice, maval jsem na tebe, fandil, ale pochopitelne jsi nevnimala...:) Kluci byli temer naprosto behem "nepolibeni", proto, kdyz nejlepsi Ayaz dal 45minut a ti pomalejsi 1:04 (?) tak v nasem tabore vladlo velke nadseni. Navic kdyz ja nejsem priparne zavodak, ale zameren na pocity, tak bylo naprosto jasno. Velmi uspesny "zavod".

    OdpovědětVymazat
  12. Já jsem tím hlavně chtěla říct, že nezávodník jsem já a vy všichni super nej závodníci! Krásné výsledky, gratuluji všem.

    OdpovědětVymazat
  13. Krásný čas a hlavně, že se závod líbil... Gratulace všem účastníkům... ;-)

    OdpovědětVymazat
  14. Holky diky! "Zavod" to byl pekny, jen jsem nejak nalomeny se "nezavodit". Musis se s tim nejak popasovat, nebot jsem za necely mesic prihlaseny na 1/2 PIM a pak na Brdskou:). Ted rozmyslim, jestli to byl dobry napad..

    OdpovědětVymazat
  15. hlavne ses prihlasenej za tri mesice na mamuta :)) takze to bude dobrej trening na mamuta tu brdskou potrebujes a 1/2 pim bude pro radost super pocasi mraky znamejch a pohodová vzdálenost .))

    OdpovědětVymazat
  16. 2 ll: No mas pravdu "predsedo" :).. abych to tak uvedl..1/2 PIM bych mohl pro radost i rychle, pobezi Milan Kutek alias ing.K.ralik a s tim bych mohl vetsinu cesty povidat:). No uvidime, snad slunicko me navnadi a rozptyli me zavodni pochyby:). MSF!

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...