čtvrtek 7. dubna 2011

Je jaro!


Asi taky kolem vnímáte to obecné "opojení" jarem. Podle všeho to má téměř devastující účinky na mužskou populaci. Nejen, že ženy a dívky odloží neforemné svetry a kabáty, aby daly vyniknout ladným křivkám svého těla -- a tím pádem zvýšily úrazovost nejen na vozovkách, ale i u běžců pobíhajících kolem :)... Ale také se vynoří vždy několik nadšených propagátorů jara. Zrovna včera v narvaném metru mi do ucha jeden mladý muž vehementně líčil krásu rozkvetlých stromů, že i mně, "hluchému" zvonilo v uších ještě večer... Při jeho slovech o stromech "oděných do nesmělých kvítků, jak mladičká nevěsta z dávných časů" ... :) :) .. jsem si okamžitě vzpomněl na svého oblíbeného Stephena Leacocka (kanadské žertíky a literární poklesky), kde tento jarní jazyk je zachycen také mistrně .. cituji.. jak se ten "pupeneček krásně rozpunenečkovává.." :). Naštěstí/naneštěstí jsem musel z metra vystoupit a tak jsem minul další květnaté a pučící věty, kterými se patrně snažil zaujmout nějakou svoji "nesmělým jarem vonící lásku":). Prostě jedinečný důkaz, jak blbneme:)

Ráno se probouzím, poznamenán touto jarní příhodou a jak brzo ráno vybíhám, najednou mě napadne, že bych nemusel mít kšiltovku, ale že si dám na hlavu takový přetahovací šátek, no však víte, co myslím. Pro diváky černobílých televizorů dodávám, že je v barvě šmolkově modré, s nenápadnými bílými květy, k tomu barevně ladící úzké elastické kalhoty ke kolenům, modré pružně tričko s dlouhými rukávy.:). Umělecký dojem 9.8. K tomu ta pravá jarní ranní scenérie... drobný mlžný opar, který dává tušit, že v noci sice bylo chladněji, ale že za malý okamžik se ta opona z šedých plátků zvedne a sluníčko opatrně vystoupá nad koruny stromů... Romantika -- no jaxvinja:)

A jak si v tom poetickém ránu běžím do strmějšího kopce od Hlubočep, tak zaslechnu za sebou následující rozhovor... "Koukej ty vole, jak to tak ženská valí do toho krpálu!"... "My ji snad nepředjedeme" .. "Že se nebojí takhle po ránu?"... "Nebo možná běží tak rychle, protože se bojí" :)...

Nechal jsem tomu jenom malou chvilku a pak jsem se otočil a řekl jim, že každá normální ženská ví, že úchylové ráno spí:), že se jich vůbec nebojím a navíc i když se jim líbí můj zadek, tak jsem chlap:)!!

Jen nevím jestli to byl jen mlhavý opar nebo nezaměnitelná hravost mého běhu:) spolu s šátkem ladícím s mým outfitem, který je zmátl... Ale asi to bylo samo jaro!!! :)

Jaru a veselému běhání zdar! 12:)

9 komentářů:

  1. Asi ti ta duše ženy začíná lézt na povrch :) A s tou úrazovostí u běžců: ta stařenka s hrabičkama asi nebyla zas tak stará, co? ;)

    OdpovědětVymazat
  2. :)) Ja jsem dneska v 5h rano pochodovala ulici, uplne omracena tim koncertem ptactva, az jsem kricela pres ulici na nejakou neznamou pani, co tam sedela na zastavce, jaky je to krasny koncert :) Taky jsem se nechala zblbout. Otazka jen je, jestli jsme nahodou nebyli zblbli tou zimou a ted jsme konecne procitli a poznali krasy zivota :)

    OdpovědětVymazat
  3. 2 machy: Jasne:), byla to "ciperka"!!! :) Takze vek nerozhoduje... Jen aby se to nedozvedela zritelnice mych oci, moje nejmilejsi manzelka, jasne slunecko! To by byla teprve divocina!:)
    2 S0cketka: To je hezky videni sveta.. Ja bych k tomu dodal dle "Hymana Kaplana", jaky skvely "cvrky toho nebezkyho ptakoctva" :)... Asi je lepsi byt nadseny mimon:), nez koncentrovany trouba:). At se dari!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Si mi připomněl "Jaro je tady Béďo" :)
    Taky jak stáří je relativní ať už k obyčejnému číslu nebo pocitu. Pár let nám stačilo na hranici mezi mladý a starý. Pak se to najednou srovnalo a zůstala jen ta pocitová hranice. A tak vidíme kolem sebe mladé starce a zralé jinochy :))
    Takže jdeme si hrát zejtra bude hezky :))

    OdpovědětVymazat
  5. 2 ll: Mas pravdu s tim Bedou! Malem jsem to taky napsal do titulku:). Jinak nemuzu nez souhlasit. Taky beru hodne veci/lidi kolem pocitove, at uz je to vek nebo cokoliv jineho...Zatim, 12:)

    OdpovědětVymazat
  6. Co takhle nasadit tajnou strategii a mamuta ulovit v kategorii Ž45+ ? Byla by bedna ! :-)

    OdpovědětVymazat
  7. 2 Muttyz: Skvely napad, ma ovsem velkou diru:). samozrejme z hlediske fyzickeho vzhledu jsem jakekoliv "zene" na mile vzdalen.. Kdyby snad ten "dusevni" rozmer:). O to vic me to rozesmalo a potesilo. Asi to "jaro" v tech muzskych v kombinaci s mlhou a casnym ranem.. Jinak si to neumim vysvetlit. Nebo mozna, ze vecer byl ponekud bourlivejsi a jeste po ranu byli schopni rikat psovi "slecno". MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  8. Super článek Honzo. Řehtal jsem se jako kůň :o)))) No, ještě jsi měl dodat že jsi chlap, ale s ženskou duší :o)))) to by je asi srazilo z kola a už by na 100% nepředjeli :o))
    1bubobubo

    OdpovědětVymazat
  9. 2 1bubobubo: Zenska duse, to ano:).. I kdyz, vlastne, to nesmim rikat ani doma, nebot moje nejmilejsi, jasne slunecko:), rekla, ze pokud budu neustale delat zmatky a neporadek, tak na "dusi zena" mam uplne zapomenout!:) MSF!

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...